- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
merhaba bende haftada 3 4 gün plates yapıyorum yaklaşık 1 aydır.1 beden inceldim kilom çok fark etmedi.6 kilo kadar fazlam var ancak kilo verildikten sonra pilates yapılması daha uygunmuş aksi takdirde yağlar kasa dönüşüyormuş diye bişey duydum.doğrumu?bilgisi olan var mı bu konuda =)
yağ ve kas hücreleri birbirinden tamamen farklıdır, ne kas yağa, ne de yağ kasa dönüşür...
yani kendinizi zorlayarak yağları kasa dönüştüremezsiniz. ya da tam tersi...kas doku yağ dokuya göre çok daha sıkı bir doku. hatta 1 kğ kas tenis topu kadarken, 1 kğ yağ basket topundan büyüktür benzetmesi yapılır hep.
ayrıca öyle haftada 2-3 saat pilates yaparak (hatta haftanın her günü yapsanız bile) kas yapamazsınız. ama şurası da bir gerçek: pilates kaslarınızın çalışmasını ve şekle girmesini sağlıyor ama yağ yakımı için ne yazık ki tek başına yeterli değil. yani, eğer kilo fazlanız varsa mutlaka kardio çalışması da yapmalısınız. yani yağ yakımı sağlayacak faaliyetle (koşu, tempolu yürüyüş, bisiklet, fitness vs) desteklemeniz lazım. ayrıca bu faaliyetleri yaparak da kas yapmazsınız korkmayın. daha doğrusu kolay kolay kas yapmazsınız. kas yapmak o kadar da kolay değil. ama yoğun spor yapmaya başladığınız ilk dönemde sanki daha çok şişmiş gibi gözükebilir çalıştırdığınız bölge. bu kas yaptığınız anlamına gelmeyip, su tutma olayıyla ilgili. bırakmadan devam edin. unutmayın bırakmazsanız, devam ederseniz, eninde sonunda incelirsiniz.