Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

yağ ve kas hücreleri birbirinden tamamen farklıdır, ne kas yağa, ne de yağ kasa dönüşür...

yani kendinizi zorlayarak yağları kasa dönüştüremezsiniz. ya da tam tersi...kas doku yağ dokuya göre çok daha sıkı bir doku. hatta 1 kğ kas tenis topu kadarken, 1 kğ yağ basket topundan büyüktür benzetmesi yapılır hep.

ayrıca öyle haftada 2-3 saat pilates yaparak (hatta haftanın her günü yapsanız bile) kas yapamazsınız. ama şurası da bir gerçek: pilates kaslarınızın çalışmasını ve şekle girmesini sağlıyor ama yağ yakımı için ne yazık ki tek başına yeterli değil. yani, eğer kilo fazlanız varsa mutlaka kardio çalışması da yapmalısınız. yani yağ yakımı sağlayacak faaliyetle (koşu, tempolu yürüyüş, bisiklet, fitness vs) desteklemeniz lazım. ayrıca bu faaliyetleri yaparak da kas yapmazsınız korkmayın. daha doğrusu kolay kolay kas yapmazsınız. kas yapmak o kadar da kolay değil. ama yoğun spor yapmaya başladığınız ilk dönemde sanki daha çok şişmiş gibi gözükebilir çalıştırdığınız bölge. bu kas yaptığınız anlamına gelmeyip, su tutma olayıyla ilgili. bırakmadan devam edin. unutmayın bırakmazsanız, devam ederseniz, eninde sonunda incelirsiniz.

merhaba
benimde hep 4 5 gün süren plates maceram oldu
ama artık tam anlamı ile yapmak istiyoum
ben sabahları yapabilirim ancak 6:30 daa
çocuklar fırsat vermez gün içinde
ama nasıl nerdne başlıyabilirim
ebrununn herhangi bir kaç videosundan mı başlamalıyım?

merhaba masumm ebru şallının videolarıyla başlayabilirsin başlangıçta ne yapman gerektiğide var zaten ben 1 sene önce ebruyla başladım bir süre sonra videoya falan ihtiyacın kalmıyo bütün hareketleri ezberliyorsun zaten.. ben 1 gün atlarsam pişmanlık hissine kapılıyorum :97:

en baştan itibaren mi indirmek gerekiyor peki videoları
yoksaa her hangi bir gündne başlaska olurmu*

çember nedir?
ayy ben daha lastik almadımmmm şindideee çember mi çıktı:26::26:
:26:
bird ebu lastikleir tek alamıyormuyuzzz yani hep 3 lümü satılıyor

cornellaaa
ashompoclip finder diye bir prog var ben önce bunu indirdim
sonrada tv 8 deki indirmek istediigm videoyu bu porg ile indirdim
sendemi yaeni başlıyorusn biz napcaz yaaaa((8

cornellaaa
ashompoclip finder diye bir prog var ben önce bunu indirdim
sonrada tv 8 deki indirmek istediigm videoyu bu porg ile indirdim
sendemi yaeni başlıyorusn biz napcaz yaaaa((8

ya ben aslında 2 haftadır yapmaya calısıyorum ama bugun yapmadım sıkıldım...mınder olmayıonca rahat edemıyorum sırtım batıyor...sen ne guzel 26 kılo vermıssın ne kadar guzel spor yaptınmı pekı verırken kılonu

plates topunun hangı boyu daha ıyı arkadaslar alamk ıstıyorum ama kararsızım ebat konusunda yardımcı olursanız sevınırımmmm

PİLATESE başlamak istiyorum kızlar ama hiç bir malzemem yok minder lastik top almak istiyorum ama netten bakındım hem fiyat farkları arasında ucurum var hemde bir çok bilmedigim marka var yani set olarak 30ada var 160ada sizin tavsiye ettiğiniz marka yada malzemeleri alabilecegim uygun ama asağlam bir salışveriş sitesi biliyorsanız eğerrr özelden mesajlarınızı bekliyorumlütfen

Slm bende heveslenip platese başladım.1 haftadır düzenli olarak winsor plates bun&thigs ve arkasındanda ebru şallı'nın selülitsavarı yapıyorum.benim alt bölgem sorunlu kalın yani.ama eşim bana sanki bacakların biraz daha kalınlaşmış dedi.moralim bozuldu.devam edersem faydasını görecem ben zayıflamak istemiyorum incelmek ve sıkılaşmak istiyorum.vücudum toparlansın birde elbiselerim üzerimde güzel dursun yeter bana.yeni aldığım kotuma sığmak istiyorum alırken biraz dar aldımki heveslenip kota girebilmek için spora başlayayım diye.çünkü spor için çok üşengeçim.platesi sevdim ama insanın enerjisinide artırıyo.güzel bir rahatlama sağlıyo.yaptıkça yapası geliyo insanın.şimdi birde top aldım 75 cm lastikte alacam tabi.neyse bu haftaki ölçülerimi aldım 1hafta sonra tekrar bakacam ilerleme varmı bakalım.kalça ve basen 98 cm bacak 60 cm önümüzdeki hafta tekrar alacam burayada yazarım farkı.

kızlar pilatesin bilinçli yapılması çok önemli.
kafanıza göre başlamayın.
ebru şallının başlangıç dvd si var mesela.
başlayacaksanız öyle başlayın.
ben 3 aydır pilates yapıyorum.
çook faydasını gördüm.
yavaş yavaş, vücudu alıştıra alıştıra yapın.
birden zor egzersizleri yaparsanız bir yerlerinizi sakatlarsınız.
1-2 haftada mükemmel sonuç beklemeyin
ama bırakmayın da.
gün geçtikçe farkı hissedeceksiniz zaten.

canım pilates yapmak için illa top lastik falan gerekmiyor.
top aslında biraz işin eğlencesi. pilatese alışmak için.
asıl işlevsel olan lastik. hareketler lastikle yapılınca çok daha etkili oluyor.
ben dediğin 30 tl olandan aldım. çok da memnunum.
kalite farkı mutlaka vardır ama işimi görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…