- 8 Kasım 2008
- 1.567
- 7
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
sevgili inci tanesi bende uzun bir dönem pgt yöntemini araştırdım ankara ufuk üniversitesinden prof.dr. volkan baltacı bu konularda çok deneyimli selda aslan süleyman aslan çiftiyle görüştüm ben onlardada sma hastalığı varmış 5 bebeklerini kaybetmişler 6 bebekleri sağlıklı şimdi onlarlada görüşebilirsin işallah sağlıklı bebelerin olur.bizdeki miyopati müsküler distrofi yani kas erimesi.
20-25 yıla yayılan bir hastalık.
bu zmn zarfı içinde hastanın kasları sürekli eridiği için yürüme yetisini kaybediyor
ve bir çok hareketi yapamaz duruma geliyor ve ben de bu hastalığı taşıyorum.
bu yüzden pgt yi yaptırmak istiyoruz.
inşallah hepimiz sağlıklı yavrular dünyayay getiririz
verdiğin bilgi için teşekkür ederim cnm
kızlar slm ben geldimmm
tedavim başlamadı maalesef kist çıktı nasipse aralık ayında artık her işte bir hayır var sanırım kistimin içi boşaltıldı ve doğum kontrol hapına başladım diğer adetimde tekrar gidecem hayırsı olsun hepimiz için
merhaba arkadaslar.kendimden kisaca söyle bahsediyim.6 yillik evliyiz.3 asilama negatif sonuç verdi.ilk mikroenjeksiyon denemem nisan ayinda oldu.ancak bebegim gelismedigi için 12 haftalikken kürtaj oldum.ikinci denememi ekim ayinda 2 tane dondurulmus blast embriyoyla denedik.hamile kaldim fakat.degerim düstügü için sonlandi.doktorum pgd yapmamiz gerektigini söyledi.bugünde netten arastirma yaptim.rahim içinde bir problem var ise bundanda kaynaklanabiliyomus.histeroskopi yöntemi ile bi sorun varsa tespit edilebiliyomus.sizce direk pgd mi yaptirsam yoksa rahim içinemi baktirsam.aranizda bu sorunu yasayan varmi.
canım geçmiş olsun işallah bu sefer olumlu olur bana sorarsan iyi bir genetikçi ile görüş hacettepeden prof.dr. sevim balcı yada prof.dr volkan baltacı bunlara telefonlada sorabilirsin ben ufuk üniversitesinde volkan hocayla görüştüm herhangi bir ücret almadılar çokta ilgilendi bilimsel yayınlardan falan örnekler verdi bir genetikçi ile konuşmanda fayda var bence... her ne olacaksa hayırlısı olsun...merhaba arkadaslar.kendimden kisaca söyle bahsediyim.6 yillik evliyiz.3 asilama negatif sonuç verdi.ilk mikroenjeksiyon denemem nisan ayinda oldu.ancak bebegim gelismedigi için 12 haftalikken kürtaj oldum.ikinci denememi ekim ayinda 2 tane dondurulmus blast embriyoyla denedik.hamile kaldim fakat.degerim düstügü için sonlandi.doktorum pgd yapmamiz gerektigini söyledi.bugünde netten arastirma yaptim.rahim içinde bir problem var ise bundanda kaynaklanabiliyomus.histeroskopi yöntemi ile bi sorun varsa tespit edilebiliyomus.sizce direk pgd mi yaptirsam yoksa rahim içinemi baktirsam.aranizda bu sorunu yasayan varmi.
hadi bakalım hayırlı olur inşallah tedavin........... moralini yüksek tut olacak diye geçir hep içinden............ bende ne yapacağıma karar veremedim bir türlü doktorumla histereskopi yapıp yapmayalım konusnda görüştük oda öncelikle rahim filmi çektirmemiz gerektiğini söyledi.............. yaptırsammı acaba? tutunamasının sebebi yapışıklık, sıvı birikmesi yada parça kalmış olabilirmiş........... o kadar yoruldumki