- 8 Kasım 2008
- 1.567
- 7
- Konu Sahibi Kavimlergocu
merhaba kizlar.ben 6 yillik evliyim.sorunumuz sebebi bilinmeyen infertelite.3 asilama iki kez mikro denedik.asilamalar negatif sonuçlandi.mikrolarim ise ilk deneme pozitif ama bebegimin gelisimi durdugu için kürtaj oldum.ikinciyi dondurulmuslarla denedik.2 tane blast embriyo koydular.hamile kaldim ama bu seferde degerlerim düstü.doktorum pgd yapalim dedi.ancak ben baska bir doktorla görüstüm.seval tasdemir.fertijin tüp bebek merkezinin doktoru.durumumu anlattim ve tekrarlayan düsüklerin sebebinin %40 ile %60 nin bagisiklik sisteminde bi sorun olabilmesinden kaynaklandigini söyledi.yani benim bünyem esimden gelen spermi ve hücreyi kabullenemeyip atiyo.bunun içinde gebelik öncesi 3 ay lemfosit denilen asi olunuyo.esimden kan alinip bazi hücrelerin bana enjekte edilmesi saglaniyo.böylelikle benim bünyem esime karsi bagisiklik kazaniyo.bu arada arkadaslar bu igne 3 ay olunuyo bu arada kendiliginden gebe kalan hastalarda oluyormus.bu ay allahin izniyle baslicaz.herhangi bi günü yokmus her ay ayni günde vuruluyo.gebelik olusursa 2 ay daha vurulunuyo.fiyati ise 300 dolar 1 tanesi.yeditepe hastanesine sordum orda ise 400 tl dediler.her merkezde yok bu yöntem.sadece fertijin yeditepe ve ankarada bir merkezde oldugunu duydum.denemekte fayda var diye düsünüyorum.
canım geçmiş olsun inşallah yaşadıkların son olur............ benim merak ettiğin sana herhangi bir test falan yaptılarmı? yani nerden anladılar öyle bir sorun olabileceğini............. genetik test,kan pıhtılaşması testi bunları yaptırdın mı.............. belki sorun daha farklıdır iğneyi yaptırmadan önce bence ayrıntılı bir şekilde öğren