- 1 Kasım 2017
- 760
- 516
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #51.341
Zor bi süreçten geçmişsiniz başınız sağolsun üzüldüm dediğiniz gibi herkese yapılması lazım aslında ngs ama sizin dediğiniz hastalık orda çıkar mı ki.. rabbim bir daha yaşatmasın inşallah sağlıkla hayırlı evlat nasip etsinMerhba buna kendi hikayemi anlatarak cevap vereyim. Su an lohusaym. Büyük bi imtihandan geçtim. Geçen yıl kalbi durmuş bebeğin vardı.somra diger Tüp bebek denemesi.pozitif i duydugum zaman müthiş sevinç ağlama bir aradaydı. 12. Hafta ayrıntılı da doktor hiç duymadgm bi hastalıktan bahsetti.iskelet anomalisi.bebegin göğüs kafesi istenilen durumda olmadığı için bu bebek doğsa da yaşamayacak.yasasa da çok zor bi hayati olacak.berbat günlerden geçtim .durdurmak lazım dediler.o ay icin de durdurmak için konular geçti etti ne olduysa zaman geçti dendi durdurulmadi.cunku bebeğin organları sağlamdı.yasadgm yerde kimsenin eli gitmedi.bu gerçeği kabul ettim durdurma konusunu kapattım.bu imtihani sabırla bekledim.oncelikle ne bebeğin ne kendim acı cekmemek için dua ettim.bebegim bayram sabahı çok güzel bi doğumla geldi.onu her Gördüğüm de ağladım 5 gün dayana bildi.kemigi nefesine baskı yapıyordu.bana doktorlar ngs gibi bi sey önermedi.karyotip kromozom eşimin ve benim normaloldi. Ama imkanı olan ya da imkanını zorlama ihtimali olanlar mümkünse yapmalı. Sonrası daha ağır bi boşluk oluyor. Rabbim yardımcimiz olsun amin
Doğru diğer grupta denk gelmişti. Bu bir imtihan .tabi ki tüp bebek olduğu için dgl di.cunku normal yolla olanlar da da görülen bi durumdu.ben eşimle akraba falan da değilim. Belki ıkimizin ayrıntılı genetikte de bisey yoktur bilmiyorum. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz .Canim zahmet edip hikayeni tekrardan yazdigin icin cook tesekür ederim, senin yasadiklarini biliyorum diger gruptan, spnmmon günlerde yasadiklarinida okudum, insallah Cennetde bebeginle kavusacaksiniz ve orda hicbir hastalik gözyasi yok,, Yani aslinda sende benim gibi risk yokken bile basina gelebildi, Allahim seni böyle sinadi ve insallah cennete tekrar aile olabilirsiniz. ben cogu günü cikmaza umutsuzluga düsüyorum, sonra Allahim ayaga kalkmaya güc veriyor,, gelecekte bizi neler bekliyor kimse bilemez, Allahim Anlimiza Kaderimize Hayirli Bereketli Mutluluk dolu ömürler yazsin insallah
Genetikte çıkıyor evet. Bu hastalığın 350 çeşidi varmış sanırsam.cogu doktor zaten genetiğe vak dedi. Yaşadığım yerde perinatalog labarutavara tam güvenmediğini ve çok pahali olduğunu söyledi.yani bebeğin geni ya da sizinkini şimdi bilmek bize fayda sağlamaz dedi. Çünkü çaresi yok . Eğer tekrar ederse ki allah krouaun bus efer bizzat ilgilenip 2.ayda teshisi koyup durduranilriz dedi.ama ben senden ümitliyim gibi bi konuşma yaptı.cunku senin normal dogum yapabildiğini sağlıkla gebeliğinin ilerleye bildiğini gördük dedi.umut dolu konuşması oldu şükür .Zor bi süreçten geçmişsiniz başınız sağolsun üzüldüm dediğiniz gibi herkese yapılması lazım aslında ngs ama sizin dediğiniz hastalık orda çıkar mı ki.. rabbim bir daha yaşatmasın inşallah sağlıkla hayırlı evlat nasip etsin
Evet doğru demiş bişey değiştirmez kalıcı bi sıkıntı çıkmasa da ama şöyle bişey var eğer ki bebeğe de size de genetik tahlil yapılsaydı elinizde emsal teşkil ederdi bundan sonra yol haritanızı ona göre belirlerdiniz ama doktorlar da artık kurdu oluyor bu işin kime yapılıp kime yapılmayacağını biliyorlar gönlün rahat olsun ve gebe kalabiliyosun Doğum yapıyosun çok güzel duygular onlar rabbim herkese nasip etsin biz de dahil inşallah bi daha göstermesinGenetikte çıkıyor evet. Bu hastalığın 350 çeşidi varmış sanırsam.cogu doktor zaten genetiğe vak dedi. Yaşadığım yerde perinatalog labarutavara tam güvenmediğini ve çok pahali olduğunu söyledi.yani bebeğin geni ya da sizinkini şimdi bilmek bize fayda sağlamaz dedi. Çünkü çaresi yok . Eğer tekrar ederse ki allah krouaun bus efer bizzat ilgilenip 2.ayda teshisi koyup durduranilriz dedi.ama ben senden ümitliyim gibi bi konuşma yaptı.cunku senin normal dogum yapabildiğini sağlıkla gebeliğinin ilerleye bildiğini gördük dedi.umut dolu konuşması oldu şükür .
Nasıl öğrendiniz geçmiş olsun bi kader arkadaşımız daha oldu malesefMerhaba arkadaşlar hepinize sağlıklı gebelikler bebişler dilerim ben de bu yolun yolcusu oldum maalesef allah sabırlar versin herkese bu süreçte. genetik testmde t11,22 traslokasyonu çıktı drum pgt önerdi varmı benimle aynı kromozom translokayonu olan
Teşekkür ederim uzun süre hamile kalamadım ilk gebeliğimde 7. Haftada kalp atışı durdu. Genetik teslerimizi yaptırdık bende 11,22 dengeli resiprokal translokasyon çıktı. Çok fazla bi bilgi bulamadım doğal yolla ya da pgtsiz tüp bebekle hamile kalsam sağlıklı olmaz mı ? Drum pgt önerdiNasıl öğrendiniz geçmiş olsun bi kader arkadaşımız daha oldu malesef
Doğal yolla herzaman hakkında var canım ya düşük yaparsın ya gebeliğin ilerler hasta bebek doğurursun yada sonlandırırsın yada senin gibi taşıyıcı sağlıklı bi bebek olur bu ihtimalleri söylemiştir doktorlar size.. pgt siz tüpbebek yapmanın bi anlamak yok eğer ki genetik sıkıntınız varsa doğal yolla aynı sonuçta boşyerr para vermeyin.. pgt li tüp bebek daha garanti bizim gibiler de onun da garantisi yok da Yine de araştırılıyor
Teşekkür ederim uzun süre hamile kalamadım ilk gebeliğimde 7. Haftada kalp atışı durdu. Genetik teslerimizi yaptırdık bende 11,22 dengeli resiprokal translokasyon çıktı. Çok fazla bi bilgi bulamadım doğal yolla ya da pgtsiz tüp bebekle hamile kalsam sağlıklı olmaz mı ? Drum pgt önerdi ☹
Genetik druma gidemedim işten izin alamadığım için eşim gitti cuma kendi druma gidicem kdın doğuma ona sorarım ayrıntılı. Hamile kalamadığım için pgtsiz tüp bebek diye düşündüm ama mantıklı olmaz söylediğiniz gibiDoğal yolla herzaman hakkında var canım ya düşük yaparsın ya gebeliğin ilerler hasta bebek doğurursun yada sonlandırırsın yada senin gibi taşıyıcı sağlıklı bi bebek olur bu ihtimalleri söylemiştir doktorlar size.. pgt siz tüpbebek yapmanın bi anlamak yok eğer ki genetik sıkıntınız varsa doğal yolla aynı sonuçta boşyerr para vermeyin.. pgt li tüp bebek daha garanti bizim gibiler de onun da garantisi yok da Yine de araştırılıyor
Tr de olsaydm hemen bunları yapardım.yurtdisinda yasıyorum.hamile olduğum da direk bazı testler vardır ya cvs ya da amniyo gibi. Yurtdışında yapılacaksa yapalım ama burda yapma demişti.sonra ben tup bebek doktoruna gittim o amniyo yaptı.perinatolg o zaman madem detaylı yapacaklarsa yapsn siz bilirsiniz gibi hikaye demisti . Amniyo temiz ckmsti bize hiç bi ipucu nedenin cevabını vermedi.perinatalogm gibi doktorlarla karşılaşmak lazım.cunku seni oyalamıyor maddi boşuna bi yola girmeni istemiyor. Elhamd .li dediğin gibi doğum nedemek mis hamilelik ne demekmis Rabbim tattırdı.ins hepimiz sağlıcakla evlatlarimizi kucagimiza alırız.aminEvet doğru demiş bişey değiştirmez kalıcı bi sıkıntı çıkmasa da ama şöyle bişey var eğer ki bebeğe de size de genetik tahlil yapılsaydı elinizde emsal teşkil ederdi bundan sonra yol haritanızı ona göre belirlerdiniz ama doktorlar da artık kurdu oluyor bu işin kime yapılıp kime yapılmayacağını biliyorlar gönlün rahat olsun ve gebe kalabiliyosun Doğum yapıyosun çok güzel duygular onlar rabbim herkese nasip etsin biz de dahil inşallah bi daha göstermesin
Annenin düşükleri varsa belki ondan geçmiştir veya 7 sülale den birinde varsa sende çıkabiliyor bu durum.. korkma canım sonuçta düşük oluyor seninki hamile kalsan da belki de sağlıklı yumurtayı bulursun belli olmaz ki normal denemek okadar kötü değil.. sen tüpbebek yapacaksan kesin pgt yaptır önlemini al derim bide tavsiye kadın Doğum doktoru bu işlerden anlamaz sen bi genetik uzmanıyla konuş seni aydınlatsınGenetik druma gidemedim işten izin alamadığım için eşim gitti cuma kendi druma gidicem kdın doğuma ona sorarım ayrıntılı. Hamile kalamadığım için pgtsiz tüp bebek diye düşündüm ama mantıklı olmaz söylediğiniz gibibu ay da korunmamıştım zor ama hamile kalırsam diye korkuyorum şimdi. Ailemde hiç genetik rahatsızlığı olan yok annemin ilk çocuktan önce düşükleri olmuş ama sonra 3 çocuğu olmuş sağlıklıyız hepimiz çok şükür. Kardeşleriminde düşük yaşamadan sağlıklı çocukları oldu bizimkiside böyle işte kader kısmet ☹
Aminosentez temizse tesadüf denk gelmiştir boşyere aklını bulandırmadığın iyi olmuş bundan sonra güzel günler görürsün inşallah.. aminn darısı bize olsun herkese olsun sağlıklı hayırlı şekilde inşallahTr de olsaydm hemen bunları yapardım.yurtdisinda yasıyorum.hamile olduğum da direk bazı testler vardır ya cvs ya da amniyo gibi. Yurtdışında yapılacaksa yapalım ama burda yapma demişti.sonra ben tup bebek doktoruna gittim o amniyo yaptı.perinatolg o zaman madem detaylı yapacaklarsa yapsn siz bilirsiniz gibi hikaye demisti . Amniyo temiz ckmsti bize hiç bi ipucu nedenin cevabını vermedi.perinatalogm gibi doktorlarla karşılaşmak lazım.cunku seni oyalamıyor maddi boşuna bi yola girmeni istemiyor. Elhamd .li dediğin gibi doğum nedemek mis hamilelik ne demekmis Rabbim tattırdı.ins hepimiz sağlıcakla evlatlarimizi kucagimiza alırız.amin
Kadın doğum drum inferrilite uzmanı o yönlendirmişti zaten genetiğe birde bu pgt ve tüp bebek tedavileri yapılırken hangi dr takip ediyorAnnenin düşükleri varsa belki ondan geçmiştir veya 7 sülale den birinde varsa sende çıkabiliyor bu durum.. korkma canım sonuçta düşük oluyor seninki hamile kalsan da belki de sağlıklı yumurtayı bulursun belli olmaz ki normal denemek okadar kötü değil.. sen tüpbebek yapacaksan kesin pgt yaptır önlemini al derim bide tavsiye kadın Doğum doktoru bu işlerden anlamaz sen bi genetik uzmanıyla konuş seni aydınlatsın
Amin inşallah umarm tekrar i hiç bi zaman olmaz. Ki amniyo için riskleri çok olan bi test dediler.ama bebeğin fazlasıyla güçlü ve savaşciydi ki ona rağmen beni bırakmadı. Hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun insAminosentez temizse tesadüf denk gelmiştir boşyere aklını bulandırmadığın iyi olmuş bundan sonra güzel günler görürsün inşallah.. aminn darısı bize olsun herkese olsun sağlıklı hayırlı şekilde inşallah
Tüpbebek doktoru takip ediyor canım genetik hakkında bileğisin yoktur demiştim ben kadındoğum doktorunun.. şuanda devlet hastaneleri de yapıyormuş tüpbebek hem rapor çıkarıyorlarmış genetiği de genetik merkezine yolluyorlarmış bi araştır derim boşyere para verme özele ama en iyi yer olsun dersen memorrial çok güzel bi hastaneKadın doğum drum inferrilite uzmanı o yönlendirmişti zaten genetiğe birde bu pgt ve tüp bebek tedavileri yapılırken hangi dr takip ediyorcuma günü fiyat almayı düşünüyorum bahçeci ve memorialden pgt fiyatı aşağı yukarı belli ama bunun haricinde tüp bebek masrafı da mı ekleniyor nasıl hesaplanıyor bilgi verebilir misiniz teşekkürler
İnşallah canımm benimAmin inşallah umarm tekrar i hiç bi zaman olmaz. Ki amniyo için riskleri çok olan bi test dediler.ama bebeğin fazlasıyla güçlü ve savaşciydi ki ona rağmen beni bırakmadı. Hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun ins
Senin hikayem ne ? Neden yaptn amniyo? Ben zaten bana nsl yapıldığını pek anlamadm. Karından saniuordm alttan oldu ve uyutuldm hiç bibsey anlamadm.İnşallah canımm benimaminosentez herkes öcü gibi anlatıyor da bende sana katılıyorum hiçbi sakıncası olmadı bende yaptırmıştım
Benim hikayem malesef çok iç açıcı değil doğal yoldan hamile kaldım bebeğimde 21. Hafta da sorun olduğu söylenildi aminosentez yapıldı hasta çıktı bebek 27. Haftada sonlandırdık malesefSenin hikayem ne ? Neden yaptn amniyo? Ben zaten bana nsl yapıldığını pek anlamadm. Karından saniuordm alttan oldu ve uyutuldm hiç bibsey anlamadm.