-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #51.321
Canim PGT Tek Gen yazarsann internet e daha cok bilgi veriliyor, ciftlerin ikiside ayni genlerden tasiyicilik varsa, ozaman embryoda o genler arastiriliyor, genelikle akraba evliliklerinde daha cok görülüyor ama akraba olmayan ciftlerdede görünebiliyor, biz esimle akrabayiz, bu yüzden hamile kalmadan Genetiktest yaptirdik, birimizde tasiyicilik olmasaydi normal yollardan hamile kalmayi korkmadan deneyebilirdik, simdide deneyebiliriz ama Döllenmede hem benden hem esimden hasta DNA lari alirsa bebegimiz engelli olabilir, ama birimizden alirsa safece tasiyici olur hasta olmaz, ama göze alamiyoruzTek gen derken anlayamadim, zaten genlerde olan sorunlar bu kromozom analizi ile çıkmıyor mu,
çok zor bir karar,yani doğal yoldan hamile kalıp ileri ki zamanlarda Allah korusun bir sorun olduunda,bir karar vermek çok daha zor,imkanın varsa bu yolla denemen en mantıklısı canım,Canim PGT Tek Gen yazarsann internet e daha cok bilgi veriliyor, ciftlerin ikiside ayni genlerden tasiyicilik varsa, ozaman embryoda o genler arastiriliyor, genelikle akraba evliliklerinde daha cok görülüyor ama akraba olmayan ciftlerdede görünebiliyor, biz esimle akrabayiz, bu yüzden hamile kalmadan Genetiktest yaptirdik, birimizde tasiyicilik olmasaydi normal yollardan hamile kalmayi korkmadan deneyebilirdik, simdide deneyebiliriz ama Döllenmede hem benden hem esimden hasta DNA lari alirsa bebegimiz engelli olabilir, ama birimizden alirsa safece tasiyici olur hasta olmaz, ama göze alamiyoruz
Gecmis olsun canim, bende pgtli 2 kez transfer oldum, biri kalbi durdu biri kimyasal oldu, o dönemler okadar kötüydümki, acaba normal mi denesem diye cok celistim kendimle, verende alanda Allah, saglikli transfer ettiedik ama yinede Rabbim bize onu kismet etmedi, demkki ne yaparsam yapayim kaderim neyse onu cekecegim belkide ugrasmamam lazim diye cok düsündümçok zor bir karar,yani doğal yoldan hamile kalıp ileri ki zamanlarda Allah korusun bir sorun olduunda,bir karar vermek çok daha zor,imkanın varsa bu yolla denemen en mantıklısı canım,
Allah hepimizin yardımcısı olsun,benimde 2 kürtajım var,kromozom analizlerimiz normal çıktı,pıhtılaşma testleri falan filan,neden yok anlayacağın,bize de pgt önerdiler yaşım 37,hepimize Allah yardım etsin inşAllah
lütfen böyle düşünme,eşin baba olmayı ne kadar hak ediyorsa sen de anne olmayı o kadar çok hak ediyorsun,Gecmis olsun canim, bende pgtli 2 kez transfer oldum, biri kalbi durdu biri kimyasal oldu, o dönemler okadar kötüydümki, acaba normal mi denesem diye cok celistim kendimle, verende alanda Allah, saglikli transfer ettiedik ama yinede Rabbim bize onu kismet etmedi, demkki ne yaparsam yapayim kaderim neyse onu cekecegim belkide ugrasmamam lazim diye cok düsündümama simdilik 1 2 kez daha denemeye maddi gücümüz var, Allahim bu yolda herkesin Parasina bereket versin, gücüne güc sagligina saglik versin insallah, bu öyle bir korku ki, biliyorsun aslinda normal hamile kalabilirsin Dr göre bir Problem yok, ama evladin se in yüzünden hasta olabilir, gözlerine bakip asla Anne diyemiycek, baska cocuklar gibi kosup oynuyamiycak, gözlerim bunu yazarken bile doluyorsa, benim yüzümden evladim hasta olursa ben onun yüzüne nasil bakarim Allahim ve yine bir korku ile yasayip devam ediyorum, bazen ölsem diyorum kurtulurum, Eşim Baba olmayi öyle cok hak ediyorki, birgün insallah ikimizde yavrumuzun elinden turup onu parklara bahcelere götürürken buluruz kendimizi, ama cok gec kalmadan insallah.. Allahim sen bu yolda olan tüm Anne Baba olmak isteyenlere en acilinden saglikli hayirli evlatlar nasip et, bizede insallah.. Amin
Derdimi okuyup dinledigin icin tesekür ederim,, evlenirken herkes dedi yapmayin evladinizda sihinti olur diye, bende belki saglikliiyizdir tasiyici degilizdir dedik, hem Allah sadece bizim gibilere vermiyor evlatla sinavi baskalariylada evlensek yine verecekse Allahim verir dedik, herseyi göze aldik, bu korku evlilik düsüncesi aklimiza düstügü günden beri var, o yüzden hep korunduk, ve 5 yildir evliyiz 2 yildir tedavideyiz, asla isyan etmiyorum, cok sükür derdimin tibben bir devasini da vermis Allahim, ikimizde calisiyoruz cok sükür derdimize deva olacak maddiyatida vermis allahim, ama beni anliyorsunuz, bu tedavi yolu cok yoruyor, sanirim Allahim bizi daha bir özel siniyorki hicbir sorun olmadigi halde 2 kez basarisiz oldu, yani bana Gör diyor, sagliklida olsa sagliksizda olsa ben ne dersem O diyor, cünkü ben tedaviye baslamadan önce hep eger bebegim hasta olursa kendimi suclarim vijdan azabi cekerim diye, tedavi yoluyla bebek sahibi olmak istedik, sanki garantisi varmis gibi, ve Allahim bana gösteriyor, sadece bu dünyada alacak nefesi olan dünyaya geliyor, sen istedigin kadar saglikli olsun diye ugras diyor,, suan kendimi ifade edebildimmi bilemiyorum, ama okudugnuz icin sagolun, Allahim evlatla sinamasin kimseyilütfen böyle düşünme,eşin baba olmayı ne kadar hak ediyorsa sen de anne olmayı o kadar çok hak ediyorsun,
sen zaten üzerine düşeni yapıyorsun,bunu şöyle düşünebilirsin,sağlıklı doğan bir bebeğin ilerde başına ne geleceğini bilemezsin,benim arkadaşımın oğlu 4 aylıkken retina kanseri oldu ve 4 aylıktan beri senelerdir kemoterapi alıyor,yada bir yüksek ateş çocuğu zihinsel engelli yapabiliyor,bak kendin dedin pgt li transfer ettik olmadı diye,yani kuzum kaderde ne olacaksa önüne geçemeyiz,sen yada eşin belki başka insanlarla evlenseniz bu kadar mutlu olmayacaktınız,belki hayatta başka türlü sorunlar bekleyecekti sizi,o gün birini okudum burada,en küçüğü 1,5 yaşında 3 tane evladı olan bir kız kocasının ihanetini anlatıyordu,
Hayat bir sınav,herkesin başında türlü türlü dertler var,en azından Rabbim sana imkan verdi deneyebiliyorsun çok şükür,belki binlerce insan var imkanı olmadığından kaderine razı gelip eli kolu bağlı kalan,
senin düşündüklerini bende hep düşünüyorum,eşime bakıp üzülüyorum,2 kere evladımızı kaybettik,3 ay oldu hala hamilelik olmadı,yaş faktörü var,bazen benim de içim coşuyor,bırak diyorum her şeyi
ama işte bizim yapmamız gereken elimizden geleni yapıp,sonra Allaha tevekkül etmek,dua etmek canım
ne demek canım ,seni çok iyi anlıyorum,sizin kaderinizde birbirinizle evlenmenizmiş,dediğin gibi Rabbim sana bunu verdiyse şükür ki dermanı var,şükür ki imkanın var,senin de dediğin gibi ki bu bana da dendi,pgt li de olsa onun garantisi yok,kim Allahtan daha iyi bilebilir,Derdimi okuyup dinledigin icin tesekür ederim,, evlenirken herkes dedi yapmayin evladinizda sihinti olur diye, bende belki saglikliiyizdir tasiyici degilizdir dedik, hem Allah sadece bizim gibilere vermiyor evlatla sinavi baskalariylada evlensek yine verecekse Allahim verir dedik, herseyi göze aldik, bu korku evlilik düsüncesi aklimiza düstügü günden beri var, o yüzden hep korunduk, ve 5 yildir evliyiz 2 yildir tedavideyiz, asla isyan etmiyorum, cok sükür derdimin tibben bir devasini da vermis Allahim, ikimizde calisiyoruz cok sükür derdimize deva olacak maddiyatida vermis allahim, ama beni anliyorsunuz, bu tedavi yolu cok yoruyor, sanirim Allahim bizi daha bir özel siniyorki hicbir sorun olmadigi halde 2 kez basarisiz oldu, yani bana Gör diyor, sagliklida olsa sagliksizda olsa ben ne dersem O diyor, cünkü ben tedaviye baslamadan önce hep eger bebegim hasta olursa kendimi suclarim vijdan azabi cekerim diye, tedavi yoluyla bebek sahibi olmak istedik, sanki garantisi varmis gibi, ve Allahim bana gösteriyor, sadece bu dünyada alacak nefesi olan dünyaya geliyor, sen istedigin kadar saglikli olsun diye ugras diyor,, suan kendimi ifade edebildimmi bilemiyorum, ama okudugnuz icin sagolun, Allahim evlatla sinamasin kimseyi
Amin Cümlemize Insallah canim, ben yurtdisinda oldugum icin, burdaki doktorlar bana normal yolldan dene hamileligin 3cü ayinda CVC yaptir belli olur dediler ona görede sonlandirirsin dediler, asla kimseyi kinamiyorum, herkes kendi cektigini bilir, ama Allahim a dua ediyorum, böyle bir sorunun cevabini asla bana birakmasin diye yalvariyorum. Rabbim insallah seneye bu zamanlarda Evladimizi kucagimiza almaya gün saydiriyor olsun, bu yaz gecsin hayirlisiyla devam edecegizne demek canım ,seni çok iyi anlıyorum,sizin kaderinizde birbirinizle evlenmenizmiş,dediğin gibi Rabbim sana bunu verdiyse şükür ki dermanı var,şükür ki imkanın var,senin de dediğin gibi ki bu bana da dendi,pgt li de olsa onun garantisi yok,kim Allahtan daha iyi bilebilir,
Allah kimseyi evladıyla ve sevdikleriyle sınamasın,kaldıramayacapı yük vermesin,hepimizin hakkında hayırlısı olsun,kucağımız sağlıklı,hayırlı evlatlarla dolsun inşAllah
Merhaba, allahim hayirli saglikli evlatlar versin cümlemize insallah. bu sorunun cevabini ben 5 yildir kendime veremiyorum, korkuyorum, gerci benim durumum baska, bizde kanitlanmis bir hastalik var, ama senin yerinde olsaydim maddi gücüm varsa yapardim pgt, yoksa dedigin gibi normal yolla hamile kaldigindada Allah bilir ne olacagini, tabi tüpbebekle genetike bakilsada yine Allah bilir ne olacagini, yanlis anlasilmasin söyledigim, ve hicbirseyin garantisi yok, ister pgt yaptir ister ngs yaptir, istersen doktor sana 100% saglikli desin, ki kimse 100% diyemez, Rabbim ne derse o oluyor, Allahim Anlimiza Kaderimize Hayirli yazilar yazsin insallah.. Maddi durumun yoksa birak Allahtan gelen hersey güzeldir..Merhaba arkadaşlar
29 yaşındayım,3.5 yıllık evliyim ve amh 0.38 olduğu için Sakarya eğitim ve araştırma hast. Ocak ayında ilk Tüp bebek denememizi yaptık. 2 adet yumurta çıktı ve ikisi de döllende 3. Gün embriyosu olarak transfer edildi ancak negatif. Sonuç aldık. Bu ayda 2. Deneme için başladık. Farklı bir yöntem uygulanıyor. İlk yumurta toplama işlemim cuma günü yapıldı 3 yumurta çıktı ama 1 tanesi iyi değilmiş siz 2 olarak düşünün dedi. 5 gün sonra tekrar çağırıldım. Tekrar iğnelerime başlıcam ve tekrar yumurta toplama işlemim olacak. Bu şekilde tedavi gören oldu mu acaba ? Bir de doktor pgt yaptırabiliriz dedi. Eşimde de bende de ve ailelerimizde genetik bir rahatsızlık yok. Pgt sadece yumurta da genetiksel bir rahatsızlık olup olmadığına dair yapılan bir işlemmiş. Maddi boyutu da biraz külfetliymiş. Bizde eşimle düşünüp Pgt yaptırmaktan vazgeçtik. Olduki doğal yada tüp bebek pozitif sonuç aldık. Bebekte sıkıntı olduğu söylendi biz zaten böyle bir durumla karşılaşsakta vazgeçmicez aldırmayacağız netice Rabbim ne eylerse güzel eyler diye düşünüyoruz. Duygusal olarak da yoğun hissediyorum. Yanlış karar vermektense korkuyorum. Sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir acaba?
bende gebeliklerim sonlandığında şükrettim hep,Allahım ya ilerde olsaydı da ben karar vermek zorunda kalsaydım diye,Amin Cümlemize Insallah canim, ben yurtdisinda oldugum icin, burdaki doktorlar bana normal yolldan dene hamileligin 3cü ayinda CVC yaptir belli olur dediler ona görede sonlandirirsin dediler, asla kimseyi kinamiyorum, herkes kendi cektigini bilir, ama Allahim a dua ediyorum, böyle bir sorunun cevabini asla bana birakmasin diye yalvariyorum. Rabbim insallah seneye bu zamanlarda Evladimizi kucagimiza almaya gün saydiriyor olsun, bu yaz gecsin hayirlisiyla devam edecegiz
Evet sanslisn sukr et..bence 25ne kadar kucagnda olucakEwet haklısın bnm annemde hiç böyle sorun olmamış düşük ve benzeri iki aylık evliyken hamile kalmış her her hamile kaldığım ay diyorum ki bu defa oldu ama yine kimyasala sonuçlandı sizlere daha çok üzülüyorum sizin durumunuzda olmak istemezdim Allah sabır versin kürtaj çok zor bir durum şu an 21 yaşındayım Ben otuzuma kadar beklemeyi düşünüyorum Eğer tekrar yine böyle kimyasal ve benzeri olursa diye sonrası tüp bebek ama ailem annem eşim 25'ine kadar bekleyelim diyor
2 ay da bir zam geliyor ilaçlara canım bi yerden yakalaman imkansız gibi tanıdık bi eczane bulsan sana indirimli verir mesela ben Araklı’da tedavi olmuştum gonal f i 300 e aldım şuan tekrar tedaviye başladım aynı ilacı 450 ye aldım 6 Ayda 150 lira bide en indirimli hali bu diğer sorduğum eczaneler de 530 diyen bile vardıbide ilaç raporu varmış bi onu araştır istersen onu almaya çalış derim hangi merkez de tedavi olacaksın
Canim tedaviye ne ara basladin..hadi insallah hayirlisi olur..2 ay da bir zam geliyor ilaçlara canım bi yerden yakalaman imkansız gibi tanıdık bi eczane bulsan sana indirimli verir mesela ben Araklı’da tedavi olmuştum gonal f i 300 e aldım şuan tekrar tedaviye başladım aynı ilacı 450 ye aldım 6 Ayda 150 lira bide en indirimli hali bu diğer sorduğum eczaneler de 530 diyen bile vardıbide ilaç raporu varmış bi onu araştır istersen onu almaya çalış derim hangi merkez de tedavi olacaksın
Bu ay başladım canım negatif den sonra beklemek beni daha çok üzecekti bide 5 ay bekledim trasnfer olmak için öyle yani bende durumlar... teşekkür ediyorum yarın yumurta toplamam var dualarınıza talibim sağlıklı yumutam çıkar inşallahCanim tedaviye ne ara basladin..hadi insallah hayirlisi olur..
Teşekkür ediyorum canım inşallahAzmine hayranim. İnşallah bu sefer olucak...emeklerin bosa cikmicak bu sefer inanıyorum...ayni klinik ve ayni doktor mu canim...
Merhba buna kendi hikayemi anlatarak cevap vereyim. Su an lohusaym. Büyük bi imtihandan geçtim. Geçen yıl kalbi durmuş bebeğin vardı.somra diger Tüp bebek denemesi.pozitif i duydugum zaman müthiş sevinç ağlama bir aradaydı. 12. Hafta ayrıntılı da doktor hiç duymadgm bi hastalıktan bahsetti.iskelet anomalisi.bebegin göğüs kafesi istenilen durumda olmadığı için bu bebek doğsa da yaşamayacak.yasasa da çok zor bi hayati olacak.berbat günlerden geçtim .durdurmak lazım dediler.o ay icin de durdurmak için konular geçti etti ne olduysa zaman geçti dendi durdurulmadi.cunku bebeğin organları sağlamdı.yasadgm yerde kimsenin eli gitmedi.bu gerçeği kabul ettim durdurma konusunu kapattım.bu imtihani sabırla bekledim.oncelikle ne bebeğin ne kendim acı cekmemek için dua ettim.bebegim bayram sabahı çok güzel bi doğumla geldi.onu her Gördüğüm de ağladım 5 gün dayana bildi.kemigi nefesine baskı yapıyordu.bana doktorlar ngs gibi bi sey önermedi.karyotip kromozom eşimin ve benim normaloldi. Ama imkanı olan ya da imkanını zorlama ihtimali olanlar mümkünse yapmalı. Sonrası daha ağır bi boşluk oluyor. Rabbim yardımcimiz olsun aminMerhaba, allahim hayirli saglikli evlatlar versin cümlemize insallah. bu sorunun cevabini ben 5 yildir kendime veremiyorum, korkuyorum, gerci benim durumum baska, bizde kanitlanmis bir hastalik var, ama senin yerinde olsaydim maddi gücüm varsa yapardim pgt, yoksa dedigin gibi normal yolla hamile kaldigindada Allah bilir ne olacagini, tabi tüpbebekle genetike bakilsada yine Allah bilir ne olacagini, yanlis anlasilmasin söyledigim, ve hicbirseyin garantisi yok, ister pgt yaptir ister ngs yaptir, istersen doktor sana 100% saglikli desin, ki kimse 100% diyemez, Rabbim ne derse o oluyor, Allahim Anlimiza Kaderimize Hayirli yazilar yazsin insallah.. Maddi durumun yoksa birak Allahtan gelen hersey güzeldir..
Canim zahmet edip hikayeni tekrardan yazdigin icin cook tesekür ederim, senin yasadiklarini biliyorum diger gruptan, spnmmon günlerde yasadiklarinida okudum, insallah Cennetde bebeginle kavusacaksiniz ve orda hicbir hastalik gözyasi yok,, Yani aslinda sende benim gibi risk yokken bile basina gelebildi, Allahim seni böyle sinadi ve insallah cennete tekrar aile olabilirsiniz. ben cogu günü cikmaza umutsuzluga düsüyorum, sonra Allahim ayaga kalkmaya güc veriyor,, gelecekte bizi neler bekliyor kimse bilemez, Allahim Anlimiza Kaderimize Hayirli Bereketli Mutluluk dolu ömürler yazsin insallahMerhba buna kendi hikayemi anlatarak cevap vereyim. Su an lohusaym. Büyük bi imtihandan geçtim. Geçen yıl kalbi durmuş bebeğin vardı.somra diger Tüp bebek denemesi.pozitif i duydugum zaman müthiş sevinç ağlama bir aradaydı. 12. Hafta ayrıntılı da doktor hiç duymadgm bi hastalıktan bahsetti.iskelet anomalisi.bebegin göğüs kafesi istenilen durumda olmadığı için bu bebek doğsa da yaşamayacak.yasasa da çok zor bi hayati olacak.berbat günlerden geçtim .durdurmak lazım dediler.o ay icin de durdurmak için konular geçti etti ne olduysa zaman geçti dendi durdurulmadi.cunku bebeğin organları sağlamdı.yasadgm yerde kimsenin eli gitmedi.bu gerçeği kabul ettim durdurma konusunu kapattım.bu imtihani sabırla bekledim.oncelikle ne bebeğin ne kendim acı cekmemek için dua ettim.bebegim bayram sabahı çok güzel bi doğumla geldi.onu her Gördüğüm de ağladım 5 gün dayana bildi.kemigi nefesine baskı yapıyordu.bana doktorlar ngs gibi bi sey önermedi.karyotip kromozom eşimin ve benim normaloldi. Ama imkanı olan ya da imkanını zorlama ihtimali olanlar mümkünse yapmalı. Sonrası daha ağır bi boşluk oluyor. Rabbim yardımcimiz olsun amin
Siz neden ngs yaptnzMerhabalar ,
NGS sonucumuzu öğrendik bugün. 4 tane yollamıştık 1 sağlıklı, 1 mozaik , 1 tane cinsiyet kromozomunda sıkıntısı olan varmış ve 1’ine bakılamamış tekrar hücre alınacakmış.
Benim sorum mozaikle ilgili. Mozaik olanın 1. kromozomunda %30 oranında sıkıntı varmış. Hiç bilmediğim bir alan bu genetik sonucu. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?Başta sağlıklıyı transfer ettirmeyi düşünüyoruz inşallah Allah nasip eder o bize evlat olur başka bir şeye gerek kalmaz ama insan yine de o diğerini de düşünüyor