merhabaa.bende polikistik over hastasıyım yeni ögrendim.ama kıllanma ve sivilcelenme yok kesinlikle.
belirtilerim kilo problemim.önüne geçemedigim bir biçimde kilo aldım ve veremiyorum kolay kolay..
bunun dışında ultrasonda yumurtalık içinde birçok kesecik göründü. ve de adetlerim hep düzensiz.
beinm merak ettigim şu;gerçi doktoruma güveniyorum ama pkos hastalıgında kistik maddeler yumurtalıgın içinde mi olur dışında mı?benim içinde de dogru teşhis mi acaba.?
size bir sorum daha olacak...
-yengem 2007 aralık ayında dogum yaptı ve hala adet görmedi ve idrara çıktığında nadiren yanma oldugunu söylüyor.sizce sebebi nedir bir uzmana görünmesi gerekir mi?
bebegine hala anne sütü veriyor.
bende pko luymuşum yeni ögrendim bekarken hiç sorunum olmadı adetlerimde sadece agrım çok fazla oluyodu hatta okuldan eve aglayarak geliyordum.nese suan 10 aylık evliyim gecen ay adet olmadım 5 ocakta adet oldum 3.günde testte gittim ve özel bi hastane olmadıgı için çok ilgilenen olmadı size sonuçlarımı yazarsam beni bilgilendirirmisiniz?ultrason sonucumda 5.3 mm polikistik over kistim çıktı.kan sonuçlarım fsh 3.64 LH 4.84 TSH 3.16 doktor bana açıklama yapmadı sadece dıane35 verdi ama ben dogum kontrol hapı kullanmak istemiyorum ben hamile kalmak istiyorumm.
meraba 3 yıllık evliyim.pko hastasıyım.adetlerim düzenli ama kilo,sivilce ve kıllanma bütün belirtiler,var.hsg sonucum normal tüplerim.açıkmış.1.67 boyunda ve 90 kiloyum.doktorum öncelikle kilo vermemi söyledi.
TAHLİL SONUCUM TSH 0,8 PROLAKTİN 18,1
benim asıl merak ettiğim ise eşimin sonuçları
sperm sayısı ml'de 17 MİLYON toplam 42,5 MİLYON
ileri hareketli 1/2 saat 86
yerinde hareketli 1/2 saat 8
bu sonuçlar normal mi? çocuk sahibi olmak için 2 farklı doktor iki farklı sonuç söyledi.
AŞILAMA ÖNERDİLER? BU ŞARTLARDA BAŞARI NEDİR?
merhaba doktor bey;
bugün aklıma takılan birşey oldu.pkos hastasıyım yazmıştım zaten.size söylemeyi unuttugum birşey daha var.ben geçen yıl düşük yaşadım.ama nedenini araştırmadı doktorum.düşürme seklim adet olur gibiydi.doktorum bebegin döllenemedigini söylemişti.bu kimyasal gebelige mi giriyor?
bir de benim yumurtalıgımdaki kistik maddeler normalinden çokmuş,döllenememe sebebi bu olabilir mi?pkos hastalıgı bebegin gelişememesine nede olur mu(sakatlık gibi örnegin).şimdiden teşekkürler hocam saygılar...
Merhaba sevilaykuçuk,
Sonuç itibariyle malesef ülkemizde hastaların problemlerinin yeterince çözülmediğini görmekteyiz. Doğru tedavilerin uygulanabilmesi için kuşkusuz öncelikle doğru teşhisin konulması gerekmektedir. Sizin ve eşinizin sonuçlarınızı görmeden tam bir değerlendirme yapmamız doğru olmayacaktır. Bu nedenle infertilite tedavisinin doğru yönetildiği bir merkezden destek almanızı öneririm.
Sağlıklı günler dilerim.
Merhaba Derinsu,
Evet söylediğiniz tablo biyokimyasal gebeliği düşündürüyor. PCO (polikistik over) döllenmeyi zorlaştırabilir, ancak gebe kalamama nedenlerini daha detaylı düşünmek gereklidir.
Özellikle Kruger kriterlerine göre incelenmiş sperm sayı-hareket ve morfoloji analizini de değerlendirme kapsamına almakta fayda var. bunu da yaptırarak bizimle paylaşırsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz.
Sağlıklı günler ve doğru-etkin tedavilerle buluşmanızı dileriz.
TETKİT ADI SONUÇ NORMAL DEĞER BİRİM
TSH
UıU/mL2
0.35-5,50
Serbest T3
pg/ML4,52
2,3-4,2
Serbest T4
ng/dl1,36
0,89-1,76
FSH
7,09
Folliküler fazmıU/mL2,5-10,2
MidsklusmıU/mL3,4-33,4
Luteal faz mıU/mL1,5-9,1
Hamile mıU/mL0,3
Postmen mıU/mL23,0-116,3
LH
17,31
Folliküler fazmıU/mL1,9-12,5
midsiklusmıU/mL8,7-76,3
Lüteal faz mıU/mL0,5-16,9
Hamile mıU/mL0,1-1,5
PostmenmıU/mL15,9-54
contrace
mıU/mL0,7-5,6
Progesteron
1,07
Folliküler fazng/mL0,15-1,40
Lüteal faz ng/mL3,34-25,56
Midluteal fazng/mL4,44-28,03
Postmen ng/mL0,-0,73
Prolaktin
12,29
ng/mL
Hamile olmayan
ng/mL2,8-29,2
Hamile ng/mL9,7-208,5
1.8-20,3Postmen
ng/mL
Vitamin B12
247Pg/mL211-911
Folat
6,03Ng/mL5,38-20
Ferritin
136,80Ng/mL10-291
yanıt için teşekkürler ben 41 gün sonra adet oldum. 3 günü verdiğim hormon sonuclarıdır. Adet olmam benim için dezavantajmıdır uzun süreli olması ? Pkos devam edıyor mu ? Doktor gezmekten yıpranmıs ve yolun basında pes etmiş bi hastayım. O yüzden bi kac ay hiçbirsey yapmayı düşünmüyorum. bu sonuclarıda hiçbir hekıme göstermedim. Yanıtlarsanız sevinirim. Sevgiler
Merhabalar...
Pcos hastasıyım ve düzenli olarak Yasmin kullanıyordum.
Kasım ayında ilacı bırakmıştım,o zamandan bu yana adet olamadım.
Bunun üzerine eczaneden Farlutal aldım,adet olabilmek için.
Adetimin 5. günü de yasmine başlayacağım.
Bir keresinde doktorum bu şekilde yapmıştı.
Yaptığım şeyin bana bir zararı olur mu? Doğru bir şey mi yapıyorum?
doktor bey teşekkür ederim.döllenmeyi zorlaştırabilir demişsiniz,ama benim merak ettigim pco saglıksız bebekler olmasına neden olabilir mi prematüre yada daha farklı yani.
Merhaba sevilaykucuk,
Polikistik over (PCO) dediğimiz durumun mevcut olduğu bayanlar, bu hastalıkla doğarlar ve maalesef bu hastalığı menopoza kadar da taşırlar. Kesin ve radikal bir çözümü yoktur, önemli olan polikisitik over hastalığının doktorunuz tarafından doğru yönetilmesidir. Sizin çocuk isteminizin ön planda olup olmaması tedavi planını belirleyecektir. Eğer çocuk istiyorsanız farklı, istemiyorsanız farklı bir tedavi programı uygulanmalıdır. Doktorunuza yardımcı olmanız gerekir, buna da bir karar vererek başlamalısınız. Bu konudaki kararınızı bildirirseniz size yön çizmenizde yardımcı olabilirim. Günlerinizi sağlıklı geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.
Op. Dr. Osman Denizhan ÖZGÜN
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
merhabalar öncelikle benim size danışmak istediğim konu korunmamıza rağman gebe kalmamam nereden başlıcamı bilmiorum önce ne yapmayalıyım ne dr gitmeliyim hiç bi bilgim yok bu konularda aklımda karışık ve istemediğim bişeyi duymaktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?