merhabalar,
ben de pco hastasıyım. ilk adet olduğumdan beri düzensiz gidiyor. hiç ilaç kullanmazsam adet olma aralığım 4-5 ay bazen 7 ay olmadığım da olmuştur. kilo problemim yok. tüylenme aşırı değil. hormon testlerimde yanlızca testesteron yüksek çıkıyor. diğerleri normal.
ilk sorum bebek tedavisinde çok zorlanırmıyım
ikincisi ise adet olmadan önce son 1 senedir baş dönmesi, sersemlik, mide bulantısı, göğüslerde aşırı derece hassasiyet ve şişme, karnımın aşırı derece şişmesi(6-7 aylık hamile karnı gibi oluyor hiçbir bağırsak problemim de olmadığı halde) gibi sorunlar yaşıyorum. adet olduktan sonra kayboluyor yada adet olamazsam 1 ay daha devam ediyor. bunları geçirmenin bir yolu varmı ve bunlara testesteron hormonu mu sebep olur?
cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
tşkler hocam. bu zamana kdr yaklasık 6 hekim gezdim.15 aydır korunmuyorumtabi adet görmek için hekımlerın verdigi dogum kontrol haplarını saymazsak YETERİNCE YORULDUM. hiç biri ne rahim filmi nede eşimden sperm tahlili istedi. O yüzden elimde bu sonuclar yok. Bana yapılan sadece ilk bi gonophage ve birkezde klomen tedavisi; Ayrıca gulucophage kullandım 3 ay ondada çok büyümüş yumurtalıkların dedi doktor. her doktor aşılama diyor;Ben ise KENDİLİĞİNDEN GEBE KALMAK İstiyorum. ileri derece poclisin dediler çünkü kilom yok. prosüdür nedir hiç bilmiyoruz. Söyledikleriniz benim için çok önemli saygılar
Öncelikle bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Geç de olsa cevap vermeniz bizi çok sevindiriyor.
Yaklaşık 6-7 yıldır adet düzensizliği yaşıyorum. İlk düzensizlik başladığında doktora gittim.
Doktorum hormonlarda,yumurtalılarda herhangi bir problem görmedi.
Doğum kontrol hapı verdi, 3 ay kullanıp bırakmamı, düzene girip girmeyeceğini takip etmemi söyledi.
Fakat düzene girmedi, şimdi düzenli olarak Yasmin kullanıyorum.
Hapları kullanmaya başlayınca bu süre zarfında çok kilo aldım, 64 kg ile başlamıştım şu an 85 kg oldum.
Geçen sene de 7cm lik bir kist tespit edildi(hapımı 1 ay bırakmıştım bu ara oluşmuş olabilir dedi doktorum),tedavi oldum geçti.
Benim pco olduğum söylenebilir mi? Sadece bir kez kist çıktı ve 1 taneydi.
Ayrıca ilaç kullanmaktan bıktım,hapı bıraktım,en son 14 kasımda adet oldum,hala olmadım.
Kilo da veremiyorum. Obezite tedavisiyle ilaç yardımıyla kilo vermem mümkün müdür?
Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.. İyi çalışmalar.
osman bey sizi bir sorum var
10 yıldır adet düzensizligiden dolayı doktora gittim ve pko çıktı 2 yıldır diana 35 kullanıyorum
birde kalbimde masum bi üfürüm var rahatsızlık vermiyor ama bu ilacın kalbime zarar verme durumunu öğrenmek istiyorum
tşk
Merhaba doktor bey
ben de pco hastasiyim kendimi bildim bileli adetim bir ilac yardimi olmadan gelmiyor 17 yasindan 27 ye kadar diana 35 kullandim 1,5 yildir korunmuyorum gecen yil 3 ay genophene tedavisi uyguladik 4. ay da ilac kullanmadan hamile kaldim malesef gectigimiz mayis kanama seklinde dusukle sonuclandi (bu arada hamile kaldigim ay 1 ay icinde siki bir diyet ve egzersizle 10 kilo vermistim kilo verdikten sonra hemen hamile oldugumu ogrendim ) dusuk sonrasi sadece bir kez (Temmuzda) adet oldum sonrasinda yine adetim gelemedi kasimda doktora gittim adet sokucu yardimiyla adetimi getirttik ve tekrar genophene kullandim yumurtam en son kontrolde 13 mm de kaldi hamile olmadigimdan emin olduktan sonra tekrar 5 gun adet sokucu kullandim ve bugun ilac biteli 14. gun oldu hala adetim gelmedi hep ilac bitiminden sonraki iki gun icinde adetim gelirdi bu arada ben yurtdisindayim ilac ismi medroxyprogesterone simdi ben ne yapmaliyim lutfen bir fikir verirmisiniz biliyorum cok uzattim simdiden size tesekkur ediyorum...
Merhaba RANAABLE,
Öncelikle kanda gebelik testinizi birkez daha (2.kez) yaptırınız, emin olunuz.Bahsettiğiniz ilaç kanamada etkin olamayabilir.
Hem ostrojen hem progesteron içeren (doğum kontrol hapları) ilaçlar kullanabilirsiniz. (adetin beşinci gününden itibaren her gün günde bir adet olmak üzere 21 gün boyunca kullanmanız bittikten sonraki bir hafta içinde mutlaka adet görmeniz gerekmektedir.) Eğer tüm bunlara rağmen adet göremezseniz mutlaka bir jinekoloğa başvurmanız gerekecektir.
Sağlıklı günler dilerim.
oncelikle sorumu yanitladiginiz icin size cok tesekkur ediyorum ilk olarak bu sabah adetimin akici olmasada akinti seklinde basladigini soylemek istiyorum dogum kontrol hapi kullanmami soylemissiniz ben biran once bebek sahibi olmak istiyorum dogum kontrol hapi ile bu gerceklesmeyecegi icin bu durumda onerebileceginiz baska bir ilac var mi (hem adetimin duzenli gelebilecegi hemde yumurtlamayi saglayacak bir ilac yada birlikte kullanilabilecek ilaclarin ismi) benim ayin 26 sinda burada uzman bir doktorla ilk randevum var fakat oncesinde sizin fikirlerinizi almak benim icin cok onemli ilginiz icin tekrar tesekkur ediyorum..
merhabalar. ben de pco olduğumdan şüpeleniyorum ama tam da net değil. çok kiloluyum ve kilo veremiyorumadetin 3. günü hormonlara baklıdı normal çıktı ama 18. gün progesterona bakılacak tekrardan. ve şu anda adetlerim de düzenli. birde yumurtlama olabilecek günlerdeyim ve mantar için de fitil kullandım 4 gün önce bitti fitiller. bugün sabah yeşil mavi arası bir leke gördüm iç çamaşırımda. kokusu da kötüydü. ve dün gece yatmadan önce de sol leğen kemiğimin oralarda sancı şeklinde ağrım vardı. üşüttüğüm için olabilir mi. çünkü sıcak tuttuğumda özellikle laptop kucağımdayken hiçbir ağrım olmuyor. yaaa kafam çok karıştı. ve 90 kiloyum. 1.65 boylarındayım. hamile kalmamda kilom çok problem olur mu? çok fazla sordum biliyorum ama şimdiden teşekkür ediyorum yardımınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?