Merhaba doktor bey
ben 1 sene önce doktora gittim 5 senelik evliyim doktor evlendikten sonra çok kilo aldığımı ama adetlerim çok düzenli olduğunu sivilceler arası olduğunu kıllanma az var doktor muhayne etti beni ama hiç bir test ve dahlil istemedi bana pco rahatsızlığımın olduğunu söyledi kilo ver hamile kalırsın dedi.kafama takılan adet düzenli olduğu halde ben pco rahatsızlığı olabilirmi?
Başka bir doktora gittim benden adettim 3 günü hormon testi istedi sonuçları getirdim normal hepsi dedi.rahim filimi istedi çektirdim 2 kanal tıkalı yapışıklık var dedi tüp bebek yapın.bende 2 ay sonra tüp bebek tedavisine başladım.eşimde hiç bir sorun yok.11 yumurta toplandı kısa tedavi uygulacağız dedi.3 oldu ve rahime yerleşti.test sonuçları hamile çıktım 15 gün 662 ikiz olabir dedi 6 haftalık kese göründü 8 haftalık kalp atışı duyulmadı ve doktor 1 hafta sonra düşük olur dedi alalım dedi ve aldırtık.benim merak ettiğim ben pco rahatsızlığı var mı?bebek düşük sebebi kromozon bozukluğu dedi benim neleri araştımam lazım. Bu sene tekrar demek istiyorum ama kafam çok karışık.
Merhaba Nermin 1982,
Adetiniz düzenli olduğu halde polikistikover hastalığınız olabilir. Yaşadığınız düşüğün nedeninin araştırılması gerekmektedir. Tablonuza göre gebelik şansınız yüksek görünmektedir.
Yapılacak araştırma gen mutasyonları, bağışıklı sisteminiz ve pıhtılaşma gibi faktörleri kapsayan bir dizi test ve tahlilden oluşmaktadır.
Sağlıklı günler dilerim.
cevabınız için teşekkürler. bugun kan sonucu aldım. 2.00 yazıyor. öncekı kan sonuclarımla kıyaslayınca hep 0,01 veya 0,06 ve 0,31 cıkardı bunun böyle çıkması kafamı karıstırdı. yeni bi gebelık oluşuyor diyebılırmıyız? yada bu sonuç kesin negatif sonucmudur? yoksa bi kac gün sonra tekrar etmek gerekirmi? Adet geçeli şuan tam 8 gün sevgiler
merhaba dr bey,zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için tşkler.ben 30 yaşındayım,1.64 boy ve 64 kiloyum.sürekli adet düzensizliğim var ama hormonlarım düzenli,kilo ve düzensizlikten başka sorunum yok.9 aydır korunmuyoruz ama daha gebelik elde edemedik.dr um metformin kullanmamı önerdi,kilo vermeme ve yumurta gelişimine olumlu katkısı olucağını söyledi.insülin ilacı olduğu için tereddüt ediyorum.ne önerirsiniz?
Merhaba Sevilayküçük,
Sonucunuzun negatif olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumla ilgili kafanızı karıştırmanıza gerek yok. Değerlendirmenizi daha net yapabilmemiz için eşinizin sperm tahlil sonuçlarını da görmemiz gerekecektir, eğer elinizde sizin rahim filminiz varsa buna ilişikin sonuçlarınızı da bizimle paylaşmanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı günler dilerim.
yazmayı unuttum birde glucophage diye ilaca başladım sadece bu ilaçla adetimin düne girecegi söylendi mümkünmüdür acaba. bu arada 7yıllık evliyim
Merhaba doktor bey bende pco hastasıyım şuan kilo vermeye çalışıyorum tüp bebe karar verdik 3 defa klomen tedavisi 2 defa aşılama uygulandı fakat hiçbirinde yumurtalarım çatlamadığını söylendi ve bir ay tedavi bir ay yumurta çatlamayıp kiste dönüştüğü için doğum kontrol hapı bu zamana geldik ama biz hem maddi hemde manevi yönden çok yıkıldık bu süre zarfında. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz ve en çok merak ettiğim aşılama yapılmadan önce 3 yumurtam vardı bu 3 yumurtanın hiçbirimi çatlamadı çünkü regli olupta gittiğimde tek yumurtam vardı bide tüp bebekte sonuç alabilirmiyiz yüzde kaç şansımız var sizce rahim tutmama gibi bi problemim olurmu? Lütfen acil yardım bekliyoruz 5 yıllık evliyiz. 2 yılı tedaviyle geçti.ilk 2 yıl korunduk.1 sene bekledik
dr bey benim sorumu görmediniz sanırım..biliyorum çok yoğunsunuz kusura bakmayın..kızımı sütten keseli 8 ay oldu göğüsümde süt kesilmedi..sol göğsümde hala sarı yağlı koyu süt geliyo sıktığımda..ne yapmam gerekir..bu hamileliğe etki eder mi...hamile kalmamı engeller mi?tekrar kusura bakmayın..teşekkürler...
merhaba hocam bende pko var ilk bir kaç ay bilmeden denedik olmayınca doktorum klomen verdi 2 kullandım hep negatif bu ay igneye karar verdi kalçadan vurulacalkmış pko çok dirençli dedi yumurtam hep 12 13 mlde kalıyor birde geçenlerde glucophage diye bir ilaç verdi diyabetik yazıyor üstünde şeker ilacımı bu? bununla kilo veren çok oldugunu duydum..bende yaklaşık 15 17 gün falan kullandım ortalama akşamlar 850 ml olanlardan alıyordum kilo verecegimi düşündüm ama veremedim..bu igne lerde gebelik şansı ne kadar..kilo verebilmem için ortalama bu ilacı ne kadar daha kullanmam gerekir..birde bu ilaç gebelikte kullanılması sakıncalımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?