- 16 Mayıs 2019
- 479
- 397
- 23
- Konu Sahibi karabiber38
-
Tekrar söylüyorum. Bakın, patronum benim nikah şahidim oh canıma değsin demek istemedim. İnsan kaynaklarından uyarı alırdnız kurumsalda çalışsaydınız dendi, ona istinaden cevap verdim. Ve açık sözlü olmaya hep devam edeceğim, pişmanlığım insan içinde kurmamdı yoksa birebirken yine o cümleyi kurardım. İster kıdem ister paramı veren olsun beni satınalmadılar, içimden ne gelirse konuşurum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yinede dikkate almaya çalışıcamSiz kurumsal İlişkiler ve özel ilişkileri birbirine karıştırıyorsunuz, sizin nikah şahidiniz olması herkesin içersinde aklınıza estiğiniz gibi konuşmanızı haklı çıkarmaz, kaldı ki yazdım bir kenara diyerek uyarıyı vermiş zaten.
Açık sözlülük ve patavatsızlık arasında fark var, umarım ağır bir deneyim ile bu farkı anlamak sorunda kalmazsınız, burada patronun davranışı nezaket kurallarını bilmemesi veya uymaması değil konu. Çünkü herkes ister ikram eder istemezse etmez diye baktı olaya, burada konu açık sözlülük adı altında sizden kıdem olarak yüksek ve yaş olarak büyük bir kişiyi diğer çalışanlarının önünde aşağılama girişiminiz, bir de dolmuşsunuz ya patronlara saydırma hakkı bulmuşsunuz kendinizde. Asıl acıklı olanı cevap olarak sen danışmada çalışıyorsun biz patronuz senin kafan bizim gibi çalışmaz bunu biz düşünemeyiz sen düşünseydin diye iki kat aşağılamışlar, aman da ne açıksözlü kızımız zaten nikah şahidiydik dememişler. Yani nereden tutarsanız elinizde kalıyor konu biz dışarıdan bakıyoruz olaya. Sizi tanımıyorum ama Önerim bu kadar sert olaya girmeyin, haklı olduğunuz bir olayda üslup olarak sert olmanız nedeniyle batmışsınız.
Yorum için teşekkürler bu da bir görüşCanııım mesafe.
Patavatsızlığı özgüven zannediyorsunuz sanırım.
Hiç olmamış o dediğiniz.
Kimse size tatlı baklava vermek zorunda değil.
Çalıştığım yerde yeri geliyor patronum babası vs rakı balık sofrası kuruyor muhasebeye
Dönüp bir kere bile neden bana vermediniz, neden benim masamda yediniz demiyorum
Adam bana maaşımı tam veriyor mu veriyor, geri kalan beni ilgilendirmez.
Evet bu bir nezakettir, yediğinden karşındakine de ikram edersin.
Fakat bu zorunlu değildir, yani size bireyler vermek yedirmek zorunda değil.
Çok canınız çektiyse gidip kendiniz yersiniz.
Bir tatlı için düştüğünüz pozisyon hiç iyi değil.
Öte yandan o aşçının görüp üzülmesi ne alaka ya
Sanki aylardır maaş alamıyor da patronu onun maaşını tatlıya çikolataya yatırıyormuş gibi
Nereden tutsam elimde kalıyor, Allah yardım etsin size
Çok büyük dertler
Hah, bende bunu anlamıyorum patrona nasıl bunu söylersin! Aman allahım kıyametler koptu. Arkadaşım patron değil dünyayı kurtaran adam da gelse ben aynısını söylerim çünkü hakettiHelal olsun çok iyi demişsin. Adam sermaye sahibi diye yaptığı hadsizligi nasıl da küçük görmüşler.
Bizim halk işte böyle zengine aşık. Yaptığın da hadsizlik değil ders verme. Kadına gelince full profesyonellik bekleyenler aynı profesyonelligi patronda görüyor mu ki burada böyle yok is hayatı yok lackalik diyor.
Onu görmezler çünkü o patron.
Demek istediğimi anladığınız vakit hayat çok güzel olacak :)Yoo yine karakterimi yansıttım içimde kalmamış oldu. Ben özrümü söylediğim laftan değil insan içinden söylediğim için diledim. Aradaki farkı anlamanızı en içten duygularımla dilerim
Yoo yine karakterimi yansıttım içimde kalmamış oldu. Ben özrümü söylediğim laftan değil insan içinden söylediğim için diledim. Aradaki farkı anlamanızı en içten duygularımla dilerim
Bu yüzden patronuna akşam mesaj attım. Size söylediğim o cümleden dolayı özür dilerim haddimi aştım kalbinizi kırdıysam hakkınızı helal edin dedim.
Kibar Yorum için teşekkürler. Tenha da değil yüz yüze özür dileyecektim misafiri vardı çıkış saatiydi diğer personeller serviste beni bekliyordu bu yüzden mesaj çekebildim saat 18.00 de (saati belirtiyim sonra kocası olsa boşardım patronuna yürüyor derdim diyorlar) güzel yorumunuzdan sonra patavatsızlık olarak nitelendirdiğiniz açık sözlülüğüme hayatım boyunca devam edeceğim,Demek istediğimi anladığınız vakit hayat çok güzel olacak :)
Bakın ne güzel demişsiniz, "insan içinde söylediğiniz için" dilediniz. Neden, dilinize geleni filtrelemeden, düşünmeden, "açıksözlüyüm ya" diye, geldiği gibi pat diye söylediğiniz için kendinizi bu konuma düşürdünüz.
Yalnız özür dilerken insan içinde söylediğiniz için değil, söylediğiniz cümleden dolayı, haddinizi aştığınız için özür dilemişsiniz patronunuzdan. Keşke ne için özür dilediğinizi patronunuza da açık açık söyleseydiniz.
Açıksözlülüğünüzü yapmadan evvel birazcık kendinize hakim olabilseydiniz, belki birebir aynı kelimelerle, belki başka kelime seçimleriyle özel olarak patronunuza söylerdiniz, özür dilemek zorunda hissetmezdiniz kendinizi.
Şu haliyle yaptığınız açıksözlülük değil patavatsızlık oluyor, nitekim özrünüzü de patavatsızlığınız için diliyorsunuz.
Yani özet olarak ortamlarda herkesin içinde söyleyip tenhada özür dilemek durumunda buluyorsunuz kendinizi :)
Hayatta başarılar.Kibar Yorum için teşekkürler. Tenha da değil yüz yüze özür dileyecektim misafiri vardı çıkış saatiydi diğer personeller serviste beni bekliyordu bu yüzden mesaj çekebildim saat 18.00 de (saati belirtiyim sonra kocası olsa boşardım patronuna yürüyor derdim diyorlar) güzel yorumunuzdan sonra patavatsızlık olarak nitelendirdiğiniz açık sözlülüğüme hayatım boyunca devam edeceğim,
Bu sizin işiniz ve siz bunun için zaten maaş alıyorsunuzbir firma var, firmayla görüşen benim, satınalma işlerini yapan benim, faturasını işleyen muhasebeci, sevkiyatına bakan depocu. Ama hediyesini alan patron. Gözüm hediye de değil. bencillikte, düşünülmeden hareket edilmesinde.
ve ayrıca sizin gibi bende gözü yiyecekte kalan biri değilim ben incelik peşindeyim.
Tazminatini cebine koyar gonderirim. Gondermisligimde var.Veremezdiniz
Bunu söyleyen ben değilim yalnızAy inanılmazsın. Keşke bana yok miii deseydin daha sempatik olurdu
Bu olay gibi bir olayda imkanı yok gönderemezsiniz.Tazminatini cebine koyar gonderirim. Gondermisligimde var.
Yorum için teşekkürler. Bu arada ben de kovayım, beni anlamanızı umardım ama tam tersi olmuş. Demekki her kova özelliği aynı değilmiş öğrenmiş oldum sayenizdeAhh ahh o patronun yerinde olmak vardı bırak kenara yazmayı direkt üstünü çizerdim
Tekrar söylüyorum. Bakın, patronum benim nikah şahidim oh canıma değsin demek istemedim. İnsan kaynaklarından uyarı alırdnız kurumsalda çalışsaydınız dendi, ona istinaden cevap verdim. Ve açık sözlü olmaya hep devam edeceğim, pişmanlığım insan içinde kurmamdı yoksa birebirken yine o cümleyi kurardım. İster kıdem ister paramı veren olsun beni satınalmadılar, içimden ne gelirse konuşurum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yinede dikkate almaya çalışıcam
Hobaaaa şimdi de laubali oldum. Var mı arttıranPatronlarınızın lokmalarını saymayı bırakın. Ve ne bu laubalilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?