• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

yaninizda yemeleri hos olmamis ama ben olsam size guzel bi firca cekerdim.bu ne rahatlik sizi baya simartmislar.istedigini yapar patron sonucta

Yahu ne yemediniz ki bu hayatta yemeyi verin ne olmuş
Patron olmakta bunu yapmayı haklı kılmaz
İki taraf içinde yorumum aç gözlülük ve görgüsüzlük olur

Çok sabırlı bir insan değilim aslında ama bugün çok boştum :KK53:
Sonunda pes ettim zaten :KK14:
Ben davranışının yanlış olduğu söylenmesine rağmen,fikrinde,
bu kadar azimle sebat eden,
az insan tanıdım.
Yaşım 46 iş hayatında tecrübeliyim.
Bununla birlikte aynı durumda olsam,
bana yapılan yorumların yarısında bile 'hatalısın' dense,oturur,düşünürüm.
İş hayatında da yeni nesil gençlerin,
özgüveni yanlış algıladığını gözlemliyorum.
Bu konu da bunun bir örneği adeta.

az insan tanıdım.
AYnısını düşünüyorum ben de.benim çalıştığım yere de daha geleli 3 gün olanlar herseye cevap veriyor .yerli tersiz cevap vermeyi kendilerini ezdirmemek olarak sayıyorlar .ast üst ilişkisini kesinlikle ayırt edemiyorlar .

Onlar ikram ederek nezaketli davrandığını düşündüler. Beni yaptıkları iş ilgilendirir dediğinizi bilseler zaten ikram etmezlerdi. Sizinde umrunuzda değilmiş zaten, ama benim umrumda, aramızdaki muhteşem farkta buradan oluşuyor. Bu fark benim için olumlu sizin için olumsuz, dedim ya görüş ayrılığı . Karşılıklı saygı duymak gerekir...
Yorum için teşekkürler.
Elbette ki nezaket gösterdiler,elbette umurumda.
Fakat yapmasalar da nezaket dersi verecek değildim,aklımdan bile geçmezdi.
Müdahale edeceğim alan yalnızca görevlerini yapmamaları olurdu.
Çünki insanlara nezaketi öğretmek gibi bir görevimiz yok,bu ancak gönüllü yapılırsa güzeldir,dayatılarak beklenirse yağmur yemiş kiraz gibi tatsız birşey olur☺

az insan tanıdım.

Forumda buna benzer durumlar çok sık yaşanıyor aslında. Bazı konu sahipleri inatla haklı çıkmaya çalışıyor.
İnsan hiç mi kendini sorgulamaz, "ya acaba hata bende mi" demez? Denmeyecekse neden konu açılıyor anlamıyorum.
Ben olsam sorgularım, sonra utancımdan yerin dibine girerim.

Özgüven kendini fazla önemsemekle karıştırılıyor bence. Hayatına girdiği her insanın hayatına hükmetme çabası, aşırı önemsenme isteği bu.
Çoğu kişi "ya ben kimim ki" demeden kafasına göre takılıyor, insanlara zihninde görev biçiyor, olmayınca sinirleniyor.

Ben de kendimi önemserim, canım kendim derim ama sevdiğim insanlar dışında kimin beni ne kadar önemsediğini düşünmem. Saygısızlık yapılmadığı sürece kimsenin ne yaptığı umurumda olmaz.
Patron babam değilse bana ne ki ne yaptığından.
Adama durduk yerde görev biçmiş, olmayınca bilenmiş. Ne söylesek boş.

az insan tanıdım.
Bu "BÜYÜK"özgüven, bir özgüvensizliğin şemsiyesi aslında bence.
Özgüven zarfına saygısızlık,iticilik,patavatsızlık,bencillik doldurulalı beri özgüven de hilkat garibesine döndü 😂

Tovbe est. Müslümanim diyor birde konuyu nereye bagliyor.
He yavrum biz gavuruz kesin o yüzden seninle ayni fikirde degilizdir. Sen bu kafada devam et...

Kötü patron. Laf soktun iyi ettin...yiyor yiyor doymuyor anacim o da. Musluman olsaydi böyle mi olurdu...aslaaaa. Hemencik paylasirdi. Cünküm gavurlar da paylasim asla yoktur. Ac kalir ölürsün en sevdigin tatliyi yine vermez gözünün önünde yiyiverir.
Cünküm gavurlar böyle düsünür, yerim yerim yine vermem kimseye derler. Ah cimriler tüh cimriler....

Ironi off.
Etrafim müslüman olmayan insanlar ile cevrili. Kimse kimsenin komsunun ne yedigine dikkat dahi etmez. Ilgilenmez. Kendinden öyle bildigi icin onu pusuda bekleyen simarik cani tatli cekmis kisilerin varligindan da bi haber olur. E düsüncende acbogazlik yok ise karsindaki insandan da beklemezsin. E haliyle paylasmak da aklina gelmeyebilir.

Az ye tatlilari, sisme. Sisip sisip cevrene laf sokma kendini daha az kücük duruma düsürmüs olursun. Karabiber istah acar, azalt. Karsindaki insanlari kendin ile karsilastirma, varsayimlarda bulunma. Senin gibi acgözlü insanlar da olmayabilir bu dünyada.

Bu tarz cahil insanlara hic laf anlatilmaz.
Cünkü akillarinca ancak ihtamda bulunurlar. Okadarcik yetiyor o akil iste.
Müslümansa paylasir bizde böyledir blabla. Paylasimci degilse dinsiz dir veya musluman degildir vsvsv...
Sanki musluman olmayan hicbir insan dünya uzerinde iyilik yapmamis...her macir da cimridir blabla. Kücücük kutular icinde düsünmeyin insanlari yaftalamayin artik.

Yahu benim bildigim müslüman insan suizan da bulunmaz birkere! Belki patronun aklindan gecmedi o an? Belki seni görmedi bile?
Belki kendi kendine tripleniyorsun?
Kendinden bil de ilerle. Suclayarak, ithamlarda ve varsayimlarda bulunarak birde tüy dikip cahilce Laf sokarak derdini anlatmaya calisan nasil dogru insan olabilir? Sonra özür dileyip hala ayni dertle bogusan bosbos..

Sizin isyerinde komple derdiniz aclikmis. Eee madem gidin patrondan bu yönde konusmalar yapin.
Laf sok - bekle anlasin. Bu ne yahu?
Olmuyorsa ardindan cekistir?
Tütsü yaksaydiniz ...belki ac oldugunuzu cöpleri karistirdiginizi ozaman anlayiverirdi patronunuz ne dersin?

Gidersen patrona en sevdigin tatlilari siralarsin. Birdaha sirkete her gelen yemekleri seninle paylasmalarini söylersin.
Baktin ters yapiyor baska is bulursun.
En temizi.

Patronun yaptığını doğru bulmuyorum ama canım çekti nedir yaa. Çalışıyorsun çıkınca al kendi paranla ye doya doya. Öyle bi anlatmışsınki filmlerdeki aç fakir çocuğun önünde bütün tavuğu elleriyle gülerek yiyen sahne gibi olmuş.
Bunu arkadaşına söyliyebilirsin ama patronuna olmamış. Üstelik personel içinde. Ben olsam bende yazardım.

Patronunuzun sizin masanızda yerken size ikram etmemesi görgüsüzlük kesinlikle,hiç nazik bir davranış değil ama sizinde bu nezaketsizlik karşısında patronunuza laf sokmanız çok büyük kabalık olmuş.
Belki dediği gibi dalmış ta olabilir,gerek duymamış ta olabilir.Bu iki durumda da hesap sorma hakkınız yoktu çünkü nazik bir davranış şekli olmasa bile "Mecbur"!değildi ikram etmeye..adı üstünde "ikram"..
Çok gereksiz buldum tavrinizi. Ben olsam böyle laf sokmaya kalksam utancimdan yerin dibine girerdim,gururum iki paralık oldu gibi hissederdim.. alt tarafı tatlı yahu..
Bana maaşımı tam ve zamanında ödüyor mu,işverenim olarak haklarımi koruyor mu önemli olan bu..bana ne tatlıdan ikramdan yada dolabına sakladığı çikolatadan..🤣

neyine takıldınız ki.. gidip alın yiyin bu kadar tantanaya ne gerek vardı öyle bi anlatıyosunuz ki sanki hiç tatlı yememişsiniz de, yiyemiyorsunuz da. muhattap olmayın gidin alın yiyin. bi de "fıstıklı muhteşem tatlı" demek nedir hahahaa :ukala:

bu konu yeterrr artıkk ZATEN PATRONDAN ÖZÜR DİLEMİŞ KONU KAPANMIŞ yorum yazmaya gerek yok daha

Merhaba Hatunlar; :KK200:
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim... :KK17:
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım. :işsiz:

Tatlıyı önünüzde ikram etmeden yemeleri hoş değil ancak siz laf sokmuşsunuz ama patronunuz sizi yerle bir etmiş verdiği cevapla, bence tatlıdan önce bunu düşünün ......

Back