- 7 Ocak 2016
- 10.305
- 49.648
- 598
- Konu Sahibi karabiber38
-
siz hala ana fikiri anlamadınız anlaşılan. yormuycam kendimi gerçekten. Bugün pazartesi ve önümde tatlı yenebilir. daha laçka patavatsız açgözlü görgüsüz çirkin bide patronuna gece mesaj atı ona yürüyen olucam çok işim var çook
Bizim isyerinde mesela bazi musteriler fazla getiriyor ve patronherkese tadimlik yediriyor ama diyelimki onlara ozel findik cikolata vs geldi bunu vermezler evlerine gotururler ya da sunu yaparlar musteri az tatli getirmistir patron birine para verir istediginiz tatliyi alin yiyin der. Yeme konusunda cimri degiller ve onlara en yakin konum olarak ben varim ve genelde goz hakki verirler. Bir tek para ve yeme konusunda seviyorum bunlari birde kufurleri falan yok azar isitirsin o da heryerde olan sey. Ama sizinkiler degisikmis hani verseler yedirseler birseyleri mi eksilecekMerhaba Hatunlar;
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim...
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım.
siz bana aç gözlü ve talepkar diyerek benim kadar rahat olmuşunuz, bana neden şaşırdınız anlayamadımAy utanmadınız mı yemek mevzusu yapmaya. Resmen canım çekti demişsiniz aç gibi.
Ben de bir sorun var herhalde ben bana ikram edildiğinde bile böyle şeyler çekinirim teşekkürler der almam. Çok ısrar edilirse alırım.
Bırakın neden ikram etmediler denmesini.
Çocuk değilsiniz ya bakmayıverin.
Çok yemek isterseniz gidin alın tatlıcıdan.
İnsanlara neden ikram etmedi denir mi?
Bana böyle bir şey deseler çok şaşırırım ve ne kadar açgözlü derim. Utansam da sizin adınıza utanırım.
Açıksözlü değil de biraz açgözlü ve talepkar göründünğz. Böyle rahat insanlara şaşırıyorum hala
aynen öyle ya ben bunu anlatamıyorum malesef, yani yemek yiyoruz personel karpuza güzelmiş diyor. Patron parası da güze diye cevap veriyor. Yahu sen fabrikatörsün senin gözünde karpuz bu kadar mı değerli ki personele böyle cevap veriyosun..Bizim isyerinde mesela bazi musteriler fazla getiriyor ve patronherkese tadimlik yediriyor ama diyelimki onlara ozel findik cikolata vs geldi bunu vermezler evlerine gotururler ya da sunu yaparlar musteri az tatli getirmistir patron birine para verir istediginiz tatliyi alin yiyin der. Yeme konusunda cimri degiller ve onlara en yakin konum olarak ben varim ve genelde goz hakki verirler. Bir tek para ve yeme konusunda seviyorum bunlari birde kufurleri falan yok azar isitirsin o da heryerde olan sey. Ama sizinkiler degisikmis hani verseler yedirseler birseyleri mi eksilecek
siz bana aç gözlü ve talepkar diyerek benim kadar rahat olmuşunuz, bana neden şaşırdınız anlayamadım
masasında yemek artığı bırakıyorlar, aşçının görevlerinden biride masayı temizlemek, yani Allahın hikmeti çöpü karışıtırken görmüyor. çöpe atıyor. umarım anlamışınızdır.Benim çöpümü karıştırıp, arkamdan dedikodumu yapan çalışanları direkt atarım. Orası ekmek yediğiniz yer.Adam sizin maaşınızdan kesip, tatlı mı alıyor? Çalışan insansınız yahu. İnsanlık halidir canınız çekmiş olabilir. İş çıkışı alıp,evinizde yeseydiniz.
olayın olduğu gün anlattım, olay günü de olayı çözdüm. sanki 1 sene geçmiş de termos gibi aynı sıcaklıkla olay anlatmışım gibi davranmayın . Allah rızası için yerinde ve karakterime laf söylemeden yorum yapınÇok alakasız bi bağlantı kurdunuz.
Yaptığınız bana çok talepkar hatta cüretkar geldi. Ve evet biri bir şey ikram etmezse bu kadar sinirlenşp yiyemedim diye şaf sokmam. Yapılması da bana açgözlülük gibi geliyor.
Yeme içme işini bu kadar abartıp üstünden zaman geçince söylemek çirkin.
Bana çirkin geliyor.
benim gibi düşünebilmeniz gerçekten çok mutlu etti.Bütün patronlar böyle kardes.
Birinin gözü önünde birşey yemeyi hiç sevmem. Dışarda bile insanlar yerken görünce rahatsız olurum.
Gerektiğinde Lafı söylemeniz güzel. Keşke bende böyle olabilsem.
Sıkma Can'ını boşver. Altı üstü tatlı
Çok gereksiz bi muhabbet.. tatlıdan canın çekebilir iş çıkısı 4tane cik al kendıne ye be güzel kardeşim. sanki gebeymiş gibi canının çektiğini söylemeseydin. oda senı ezmiş ama.senınle benım işim bir değil derken.Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş' buda ayrı bı vaka zaten.vermek zorunda değil ki adamlar. küçük cocuk gibi yicekmi kolluyorsunuz. n e bilyim bana saçma geldi. herkese dagılıtılsa bi sana verilmese anlarım.Merhaba Hatunlar;
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim...
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım.
Saka gibi ben sizlerin yerinde olsam atiorm haftada 1 2 kez para toplar pasta tatli tarzi birsey alirdim ya da kokan birsey kokusunu alabilecekleri onlarin gorecegi sekilde de topluluk olarak yerdim bana neden ikram etmediniz dediginde de laf sokardimaynen öyle ya ben bunu anlatamıyorum malesef, yani yemek yiyoruz personel karpuza güzelmiş diyor. Patron parası da güze diye cevap veriyor. Yahu sen fabrikatörsün senin gözünde karpuz bu kadar mı değerli ki personele böyle cevap veriyosun..
Ben konuyu çok iyi anladım, merak etmeyin. Masayı temizleyip görse bile ne onu ne de sizi ilgilendirmez ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Hadi o temizlik yapıyor ve o şekilde görmüş. Peki ya siz adamın yediği şeyleri nasıl biliyorsunuz? Açık bir şekilde birlikte dedikodu yapıyorsunuz. Orası iş yeri ve siz de sadece çalışansınız, patronunuz maaşınızı vaktinde veriyor ve sigortanızı yatırıyorsa, gerisi sizi alakadar etmez. Şu an kendi iş yerim var ama öncesinde de bir çok yerde çalıştım. Hiçbir zaman patronun odasında veya yanımda yediği şeyleri önemsemedim, haddimi bildim. Size de tavsiye ederim.masasında yemek artığı bırakıyorlar, aşçının görevlerinden biride masayı temizlemek, yani Allahın hikmeti çöpü karışıtırken görmüyor. çöpe atıyor. umarım anlamışınızdır.
adamın tatlı alması değil masamda beni düşünmeden tatlı yemesi söz konusu, umarım konumu da anlamışınızdır.
bir kere puaca da yaptık dediğinizi, kendi aramızda haftada bir gün bir kişi puaça ısmarlardı. Ara sıra patronlara da verilirdi ama her zaman değil çünkü denk geldiği zaman olmazdı. Bize mail attı patronlar, lütfen puaçalarınızı evinizde yiyin burası işyeri böyle şeyler kurumsal firma olarak kabul edilemez diye..Saka gibi ben sizlerin yerinde olsam atiorm haftada 1 2 kez para toplar pasta tatli tarzi birsey alirdim ya da kokan birsey kokusunu alabilecekleri onlarin gorecegi sekilde de topluluk olarak yerdim bana neden ikram etmediniz dediginde de laf sokardimbelki bu dilden anliyordur. Patronlar bizlere gore daha cimriler.
Cok dengesizler oyleyse. Anladiklari dil etkili olur sanmistim ama bu dilde ise yaramamis onlarda.bir kere puaca da yaptık dediğinizi, kendi aramızda haftada bir gün bir kişi puaça ısmarlardı. Ara sıra patronlara da verilirdi ama her zaman değil çünkü denk geldiği zaman olmazdı. Bize mail attı patronlar, lütfen puaçalarınızı evinizde yiyin burası işyeri böyle şeyler kurumsal firma olarak kabul edilemez diye..
Personel olarak moralman baya bi yıkıldık ama şeriatın kestiği parmak acımaz misali bişey diyememiştik. En son kendilerinin yaptığı tatlı hareketi beni sinirlendirdi, hani marjinal bizdik esprisi gibi hani kurumsal bizdik ?
adamın yediği şeyleri nasıl görüyorsunuz dediniz ? CEVAP : gelen misafir bana uzatır çayla yersiniz der elime alıp mutfağa götürdüğüm anda patron patır patır aşağıya iner alayım ben onu der yukarı çıkarır, akşamına da sadece o hediyenin artıkları masada kalır. Yangından mal kaçırır gibi elimden bişey alınıyor sizce ben bu konuyu konuşmadan nasıl durabilirim ? Ve size göre bunun adı dedikoduBen konuyu çok iyi anladım, merak etmeyin. Masayı temizleyip görse bile ne onu ne de sizi ilgilendirmez ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Hadi o temizlik yapıyor ve o şekilde görmüş. Peki ya siz adamın yediği şeyleri nasıl biliyorsunuz? Açık bir şekilde birlikte dedikodu yapıyorsunuz. Orası iş yeri ve siz de sadece çalışansınız, patronunuz maaşınızı vaktinde veriyor ve sigortanızı yatırıyorsa, gerisi sizi alakadar etmez. Şu an kendi iş yerim var ama öncesinde de bir çok yerde çalıştım. Hiçbir zaman patronun odasında veya yanımda yediği şeyleri önemsemedim, haddimi bildim. Size de tavsiye ederim.
ya çok mutlu oluyorum, nezaket kuralını bilen insanları gördükçeO patron olabilir. Patron diye dokunmazlığı filan yoktur sanıyorum.
Bence haketmiş.
Bizim patron da, masamda olan her yiyeceğe elini uzatır, sormaz bile. Ama kendi masasında bir çikolata dahi olsa kimseye ikram edilmez, kazara bir çalışan istedi yada aldı diyelim, (afedrsiniz) öküzlükle aç gözlülükle suçlanır.
Valla tanıdığım bütün patronlar aç gözlüler ve paylaşmayı sevmeyen tiplerdi.
Ben yapamazdım ama iyi ki de yapmışsınız.
aynen öyle. ki patron da zaten laf arasında konumunu kendisine tekrar hatırlatmış.Sizinkide aç gozluluk adam sizi dusunecek degil yani. Her zaman karsiyim o patron siz calisan yerinizi konumuzu bilin. Iş arkadasiniz degil konusurken bunuda goz onunde bulundurun
doğru mu anladım ?Siz çalışansınız ve haddinizi de yerinizi de bileceksiniz. İş hayatı böyle kusura bakmayın. İster kendileri yer ister ikram eder kendi insiyatifleri. Bana biraz dobra degil de patavatsız geldiniz.
İşçi de yerini bilmeli patrona laf sokmak neyine yani. Siz iş yapıyorsunuz gelenek görenek örf adet sergilemek degil. Çalışıyor karsılıgını alıyorsunuz.
Normal iş hayatında patronlar işi sadece kontrol eder, işi yürüten personeldir. Tüm kurumsal firmalar böyle devam eder. bizim şirketin kurumsal olmasına rağmen eksi yönü personelden çok patronların çalışmasıdır, gece 2 ye kadar teklif gönderirler, şirkette çalışırlar. Biz personeller onlar sayesinde daha boşuz diyebilirim. (Burdan da kesin şu çıkartılır o kapasite var görüyorum: " adamcağız sizden çok çalışıyo o zaman tatlıyı da o hakediyo yesin ")aynen öyle. ki patron da zaten laf arasında konumunu kendisine tekrar hatırlatmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?