Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Bahsettiğim olay çocukluk yıllarım kaldı ki şimdi bile olsa bana saygı duymayana neden ben saygı duymak zorunda kalıyorum ki? Sizin tutup tutmadığınızdan da bana ne? Şimdi hiç umrumda değil isteyen istediğini yesin. Ama şu ben oruç tutmuyorum bana ne yağğğ düşüncesine gıcık oluyorum. İnsani duygular bunlar. Ben oruç tutmadığım zaman tutanın karşısında yemem içmem. Bir kaç saat yemezsem ölmem. İnsan olduğumuzu unutmadığımız gibi saygıyı da unutmayalım.

Lafım bu ben oruçluyum herşeye hakkım var zihniyetine.şimdi kafaya takmamanız isabet olmuş taksanızda gelip lafını yapsanız benim gibi biri zaten gereken cevabı verir.saygıda tek taraflı olmaz.ben sınıfta normaldede yemek yenmesini hoş bulmuyorum ama yiyenede birşey demem herkesin kendi hayatı kendi tercihi.oruç tutanda ortamda kafasını çevirsin rahatsız oluyorsa belki bende dik dik bakınca rahatsız oluyorum.

Bakın ne güzel söylemişsiniz. Herkesin kendi hayatı kendi tercihi. Kimsenin tercihine saygısızlık edilmiyor aslında neden oruç tutmuyorsun diye tutup kolundan hesap soran yok. Oruç tutan o ortamı terkedeceğini düşünmek yerine oruç tutmayan o ortamı terketmeyi düşünsün mesela. Orucun anlamı da zaten açın halinden anlamak için. Neden sadece ibadet olarak kasıyorsunuz ki? Aç olan birinin karşısında yemek sizi vicdanen rahatsız etmiyorsa söylenecek söz yok. Birde üstüne benim gibi laf söyleyenler olur diyorsunuz. Laf söylemek yerine ortamı terketmeyi deneyelim mesela ve ya gönül kazanalım eziyet etmeyelim. Sırf birileri ibadet ediyor diye bizim her şeyi yapma hakkımız yok. Benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğünü kısıtlama Hakkı tanımaz bana. Ama asıl konu bu değil. Konu sahibinin açmış olduğu konu dışına çıktık. Bir gün oruç tutanla tutmayan arasında bir konu açılırsa orda tartışılır bu konu iyi günler diliyorum

Muharrem ayında da oruçlu olan insanların olduğunun farkında olup bu hassasiyeti gösteriyor musunuz merak ettim?

Muharrem ayında da oruçlu olan insanların olduğunun farkında olup bu hassasiyeti gösteriyor musunuz merak ettim?

Konu benim yazdığım mıydı da haberim yok? Sonra ban yicem konu dışına çıkıldı diye. Altı üstü bir anımı anlattım gelen beni alıntıyor. Hayırdır inşallah bir yorumumda bahsettiğim gibi sokakta, yolda yemek yemeyi seven bir yapım yok. Zaten bunun için kafeler, restoranlar mevcut merakınızı giderebilmişimdir inşallah

kimse başkasının lafıyla ortamı terk etmesin kendi rahatsız olan etsin diyorum.olayın özü bu yani oruç tutmuyorum ben tutana karışmıyorum onlarda bana karışmasınlar,Allah kabul etsin bu kadar yani gayet insani birşey istiyorumneyse hepsine cevap verirsem yine konu uzayacak.hiç uzamasın dediğiniz gibi arkadaşın konusunu gasp etmeyelim.

17 senelik iş hayatım var. Tek diyeceğim özgüveninize hayran kaldım. İsterse gelsin dibimde yesin ne imrenir ne beklentiye girerim. Hadi nefs diyelim pardon siz kimsiniz de patrona laf sokuyorsunuz? Bu yeni neslin gereksiz özgüveni kalp ben!

Bu dert mi
Getirdiği çikolatalar sizinle paylaşsa ne paylaşmasa ne, aç mı kalırsınız. Yooo
Niye böyle insanları gözlemliyorsunuz hediye vs, şeyler için ve ikram edilmemesinden dem vuruyorsunuz hiç anlamadım. Herkesin karakteri başka.

Gereksiz lakayit bir muhabbet olmuş.calisan biraz daha resmi olmalı isverenle

Laf sokma işini bilmem de diğer konuda haklısınız. Arada patron çalışan ilişkisi olması nefsani dürtülerimizi yok etmez. Dini ve kültürel anlayışımızda göz hakkı denen bir şey var

Onlarda öyle işte yapılabilecek bişey yok. Çalışıyorsunuz kendinize iş çıkışı alıp doya doya yeseydiniz tatlınızı ben bi tek Ramazan’da yiyebiliyorum o yüzden Ramazan’ı bekliyorum

Özgüven demeyelim de açık sözlülük diyelim ona

Yorum için teşekkürler, bende dini ve kültürel yapımızı düşünerek ikramda bulunulmadığına tepki verdim. Diğer insanların yanında laf soktuğum için gelen yorumların desteği ile patronumdan özür diledim

Tepkinizi keşke o an verseydiniz kalabalikta olmamış
Çok haklısınız o an telefonla konuşuyordum ve başım çok kalabalıktı bir de üstüne öyle harekette bulunmaları beni gerdi. Fırsatı gelince de ağzımı tutamadım.. Sonra insan içinde söylediğime pişman oldum, özür diledim

Üzülüyorum.. Dünyada böyle herkese yukarıdan bakan insanları gördükçe üzülüyorum...

Haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…