• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Helal olsun çok iyi demişsin. Adam sermaye sahibi diye yaptığı hadsizligi nasıl da küçük görmüşler.
Bizim halk işte böyle zengine aşık. Yaptığın da hadsizlik değil ders verme. Kadına gelince full profesyonellik bekleyenler aynı profesyonelligi patronda görüyor mu ki burada böyle yok is hayatı yok lackalik diyor.
Onu görmezler çünkü o patron.

Yediği tatlıdan verme = Profesyonellik
Uuu kurumsal hayatta kartlar yeniden dağıtılıyor! 😎

Bir gün çıkışınızı verdiklerinde bu pek övündüğünüz açıksözlülüğünüzü yersiniz evde yemek niyetine.
Çıkışımı vermeyeceklerine o kadar eminim ki, gülüyorum yorumunuza teşekkürler. Bu arada açık sözlülüğü yemek değil tatlı niyetine yerim 😀

Yorum için teşekkürler. Bu arada ben de kovayım, beni anlamanızı umardım ama tam tersi olmuş. Demekki her kova özelliği aynı değilmiş öğrenmiş oldum sayenizde 😀
Neyinizi anlayacağım ben sizin burda o kadar yorum atılmış birçok kişiye de katılıyorum kimseden hele hele size iş veren birinden ikramlık bekleyemezsiniz verir vermez onun insiyatifi beni patron olduğum yerde laflarıyla ezecek bir babayiğit doğmadı henüz
O kadar canınız çektiyse iş çıkışı tatlı da mı alamadınız ki patronunuzun eline bakıyorsunuz 😀
Bunun ne burçla ne açıksözlülükle ne özgüvenle alakası yok bu bildiğin düpedüz pişkinlik ve patavatsızlık bir kova insanı lafını yerine göre esirgemez ve pişkin ve patavatsız değildir 😀

Neyinizi anlayacağım ben sizin burda o kadar yorum atılmış birçok kişiye de katılıyorum kimseden hele hele size iş veren birinden ikramlık bekleyemezsiniz verir vermez onun insiyatifi beni patron olduğum yerde laflarıyla ezecek bir babayiğit doğmadı henüz
O kadar canınız çektiyse iş çıkışı tatlı da mı alamadınız ki patronunuzun eline bakıyorsunuz 😀
Bunun ne burçla ne açıksözlülükle ne özgüvenle alakası yok bu bildiğin düpedüz pişkinlik ve patavatsızlık bir kova insanı lafını yerine göre esirgemez ve pişkin ve patavatsız değildir 😀
Gülücük gülücük gülücük

Tekrar söylüyorum. Bakın, patronum benim nikah şahidim oh canıma değsin demek istemedim. İnsan kaynaklarından uyarı alırdnız kurumsalda çalışsaydınız dendi, ona istinaden cevap verdim. Ve açık sözlü olmaya hep devam edeceğim, pişmanlığım insan içinde kurmamdı yoksa birebirken yine o cümleyi kurardım. İster kıdem ister paramı veren olsun beni satınalmadılar, içimden ne gelirse konuşurum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yinede dikkate almaya çalışıcam
ya bu açık sözlülük değil ama patavatsızlık ve kincilik resmen. ikisi birbirinden çok farklı şeyler. vermek zorunda değil o kadar canın çektiyse iş çıkışı gider alırsın yüzsüz gibi bunu içinde biriktirip milletin ortasında kinini kusman çok ayıp bi davranış gerçekten. ayrıca bi insanın çöpünü karıştırıp yedikerinin kaydını tutmak da ayrı çirkinlik ya ne kadar leş bi ortam o öyle.

ya bu açık sözlülük değil ama patavatsızlık ve kincilik resmen. ikisi birbirinden çok farklı şeyler. vermek zorunda değil o kadar canın çektiyse iş çıkışı gider alırsın yüzsüz gibi bunu içinde biriktirip milletin ortasında kinini kusman çok ayıp bi davranış gerçekten. ayrıca bi insanın çöpünü karıştırıp yedikerinin kaydını tutmak da ayrı çirkinlik ya ne kadar leş bi ortam o öyle.
Patavatsız, kinci, leş gibi bir ortam... Bunları söylemek size yakışır banada okumak yakışır. Çöp karıştıran kim? Aşçı masalardan topladı o artıkları. Siz ya insanı ezmek için yorum yaptınız yada kendi karakterimi nasıl ortaya çıkarabilirim diye yazdınız. Çünkü patavatsız kinci ve leş ortamı ben haketmiyorum.

Merhaba Hatunlar; :KK200:
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim... :KK17:
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım. :işsiz:
Adam sizin patronunuz babanız değil ki. Bu kadar samimiyet fazla geldi bana

Bir nebze anladım sizi karabiber38 karabiber38 bende kısa bir süre çalıştım, iş hayatı tecrübem oldu. Kim ne yer hiç takmadım, hatta önceki patronum bizimle yerdi aynı yemeği. Hiç sıkıntı etmezdi. Sonraki çalıştığım yerde patronum suyun hesabını yapardı, öğle yemeği yoktu, biz alırdık çebimizden ve genelde tavuk tazrı ucuz şeyler alırdık.

Bir gün biz yerken bu patron ben tavuk yemem dedi bir sohbetin üzerine, tavuk yemeye tenezul etmiyorum anlamında, içeri geçip diğer patronla köfte söylemeye gitti. Ben kırmızı et yemem ama çok sinirme dokundu, diğer arkadaşları da düşünüp. Aynı yerde biz (öğretmen kadrosu) maaşlarımız ödenmediği için öğle yemeği almadık bir gün, geçiştirelim dedik biskuvi, çay falan. Geldi bizim biskuvilerden yediler yahu.

Ne diyeyim bilemedim ama Bir daha bir şey ikram etmedim onlara.

Son düzenleme:
Kibar Yorum için teşekkürler. Tenha da değil yüz yüze özür dileyecektim misafiri vardı çıkış saatiydi diğer personeller serviste beni bekliyordu bu yüzden mesaj çekebildim saat 18.00 de (saati belirtiyim sonra kocası olsa boşardım patronuna yürüyor derdim diyorlar) güzel yorumunuzdan sonra patavatsızlık olarak nitelendirdiğiniz açık sözlülüğüme hayatım boyunca devam edeceğim,
Açıksözlülük,özür,açıksözlülük,özür,açıksözlülük,özür,açıksözlülük özür sizi bekliyor öyleyse...
Ama benim bildiğim,açıksözlülüğün arkasında sonuna kadar durulur,özür dilenen durum olsa olsa patavatsızlıktır😄

Nezaketen ikram edilmesi beklenir
Bizim toplumun genelinde yenilen seyin paylasilmasi ogretilir daha cocukken hepimize
Hatta cok komik bir anim var bununla ilgili , birgun annem beni ziyarete italyaya geldi , acliktan oluyoruz ikimiz de ve trene yetismemiz lazim , biletleri alip kosarak mcdonaldaa gidip 2 hamburger aldim trende yeriz diye
Neyse bindik trene oturduk , ben paketi actim yiyorum , annem elini bile surmuyor , anne yesene dedim
Olur mu oyle sey kizim birer tane almissin yanimizdakilere nasil ikram edicez , ben yiyemem onlar yemiyorken dedi 😂😂
Kadini bir turlu ikna edemedim italyada boyle bir beklenti olmadigini , yerse kimsenin donup ona bakmayacagina ve saatlerce ac kaldi
Bizlere ogretilen bu oldugu icin ikram beklemekte haklisiniz ama patrona laf sokmakta haksizsiniz , hic hos bir hareket degil
Tenezzul edip bunu dile getirmek bile bana gore kendini kucuk dusurmek , kendinize olan sayginizdan bir daha yapmayin boyle seyler

Ay utanmadınız mı yemek mevzusu yapmaya. Resmen canım çekti demişsiniz aç gibi.
Ben de bir sorun var herhalde ben bana ikram edildiğinde bile böyle şeyler çekinirim teşekkürler der almam. Çok ısrar edilirse alırım.
Bırakın neden ikram etmediler denmesini.
Çocuk değilsiniz ya bakmayıverin.
Çok yemek isterseniz gidin alın tatlıcıdan.
İnsanlara neden ikram etmedi denir mi?
Bana böyle bir şey deseler çok şaşırırım ve ne kadar açgözlü derim. Utansam da sizin adınıza utanırım.
Açıksözlü değil de biraz açgözlü ve talepkar göründünğz. Böyle rahat insanlara şaşırıyorum hala

Bir firma var, firmayla görüşen benim, satınalma işlerini yapan benim, faturasını işleyen muhasebeci, sevkiyatına bakan depocu. Ama hediyesini alan patron
Bu mesajı kuzeniniz mi yazdı😂
siz hala ana fikiri anlamadınız anlaşılan. yormuycam kendimi gerçekten. Bugün pazartesi ve önümde tatlı yenebilir. daha laçka patavatsız açgözlü görgüsüz çirkin bide patronuna gece mesaj atı ona yürüyen olucam çok işim var çook

İyi yapmışsınız bence keşke özür dilemeseydiniz. İkram etmeyeceklerse gitsinler kendi masalarında yesinler.

Back