• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Paatron olsun normal insan olsun hiç farketmez isteyen istediğini istediği yerde yer ve hiç kimseye ikram etmek zorunda da degil tenzzul edip söylemeniz bile çok yanlış. Ben asla söylemezdim dönüp bakmazdım bile yediğine çok mu canım çekti eve giderken iki dilimde olsa kendim alır yerdim sadece patronunzra yok o tatlıdan her yerde satılıyor böyle birşeyi iş yerinde patronlarınıza karşı dile getirmeniz bile çok çirkin bence.

Paatron olsun normal insan olsun hiç farketmez isteyen istediğini istediği yerde yer ve hiç kimseye ikram etmek zorunda da degil tenzzul edip söylemeniz bile çok yanlış. Ben asla söylemezdim dönüp bakmazdım bile yediğine çok mu canım çekti eve giderken iki dilimde olsa kendim alır yerdim sadece patronunzra yok o tatlıdan her yerde satılıyor böyle birşeyi iş yerinde patronlarınıza karşı dile getirmeniz bile çok çirkin bence.
Aynı fikirde Değiliz ama Yorum için teşekkürler,

Konu sahibi bi de patrona msj atıp özür dilemiş bişiler yazmış falan...Eşi de bu ne gece gece dememiştir umarım...Erkek olsam kesin bana yazıyor derdim
Siz hayatınızda herşeye böyle önyargıyla mı yaklaşırsınız 😔 saat 18.00 de yazdım tam iş çıkışıydı, yüz yüze konuşacaktım misafiri vardı ben de direk servise biner binmez yazdım. Saat 18.00 muhterem hanımefendi sizin için uygunsa kocam için de uygun olacak inşallahlar 😀

burada da aynını yapıyorsunuz, laf sokuyorum sandığınız çocukça cevaplar.
Gerçekten ya siz laf sokma nedir bilmiyorsunuz ya da herşeye alınıyorsunus. Allah benim cızırtımı vermesin lafı ne zamandır laf sokmak olmuş yada hangi çocuk böyle bir cümleyi kuruyor. Güldürmeyin beni Allah aşkına 😀

Patron, çalışan vs bütün sıfatları bir kenara bırakıyorum. İkram meselesi mal sahibinin insiyatifindedir. Kimse kimseden ikramlık isteyemez. Yaptığınız aç gözlülük ve görgüsüzlük. İncelikten dem vurup durmuşsunuz. Karşıdaki kişiden bu şekilde incelik isteyemezsiniz. İncelik ağızla istenen bir şey değildir. Karşınızdaki kişi size tatlı vermedi diye 1 kere kabaysa siz 3 kere kabasınız. Bilmem anlatabildim mi. İnceliği, nezaketi önce kendiniz öğrenin. Herkes patronunuz kadar yumuşak olmaz, bir gün bir başkası cevabınızı verir, rezil olduğunuzla kalırsınız herkesin içinde. Görgü ve adap öğrenin bence.

J
Evet görgüsüzlük,evet düşüncesizlik,fakat çalışanlar patronun terbiyesinden sorumlu değildir.
İşçi patron ilşkisi profesyonel bir ilişkidir.
Babam çalışanlarına karşı çok düşünceliydi,onlara ikram etmediği bir nesneyi işyerinde yediği görülmemiştir.
Fakat bu işverenin kendi tercihi olur,itici görünse de laf sokmak vs oda aynı derece de itici bence...
haklısınız bu yüzden özür diledim bende

Patron, çalışan vs bütün sıfatları bir kenara bırakıyorum. İkram meselesi mal sahibinin insiyatifindedir. Kimse kimseden ikramlık isteyemez. Yaptığınız aç gözlülük ve görgüsüzlük. İncelikten dem vurup durmuşsunuz. Karşıdaki kişiden bu şekilde incelik isteyemezsiniz. İncelik ağızla istenen bir şey değildir. Karşınızdaki kişi size tatlı vermedi diye 1 kere kabaysa siz 3 kere kabasınız. Bilmem anlatabildim mi. İnceliği, nezaketi önce kendiniz öğrenin. Herkes patronunuz kadar yumuşak olmaz, bir gün bir başkası cevabınızı verir, rezil olduğunuzla kalırsınız herkesin içinde.
Lütfen karakterime kullanmış olduğunuz kelimelere dikkat edin.

2 tepsi tatlı geldi antepten, sırf ANTEP diye bizden sakladılar idare de toplam sayımız 10.. dünkü tatlı herkese verilmeyebilirdi sonuçta misafire alınmış ama gözümün önünde kendi yemesi... :kızgın:
Siz işsiz kalmak istiyorsunuz anlaşılan. Pozisyonunuz laf sokayım ama maaşımı da almaya devam edeyim kafasına uygun mu? Adam nezaket gösterip ikram edebilirdi, sizden büyük birine kıdem olarak da bu şekilde cevap vermeye hakkınız yok açıkçası. Kurumsal bir yer değil anlaşılan çünkü şimdiye kadar insan kaynaklarından bir uyarı almanız gerekirdi.

Siz işsiz kalmak istiyorsunuz anlaşılan. Pozisyonunuz laf sokayım ama maaşımı da almaya devam edeyim kafasına uygun mu? Adam nezaket gösterip ikram edebilirdi, sizden büyük birine kıdem olarak da bu şekilde cevap vermeye hakkınız yok açıkçası. Kurumsal bir yer değil anlaşılan çünkü şimdiye kadar insan kaynaklarından bir uyarı almanız gerekirdi.
Kurumsal bir firmada çalışıyorum dipnot.. Patronda olsa o cevabı verirdim beni yaratandan başka kimseden korkum yoktur, pişmanlığım sadece insan içinde o cümleyi kurmaktı onun içinde nacizane özrümü diledim. Açık sözlülüğümle gönül kazanmış biriyim, uyarı almam gerektiğini söylediğiniz insan kaynakları ve aynı zamanda genel müdür olan kişi nikah şahidimdir.

Özgüven demeyelim de açık sözlülük diyelim ona 😉
Ee noldu o göz kırpmalı açıksözlülüğünüzden sonra gidip özür dilediniz sonuçta ;)

Demek ki "açıksözlüyüm ben dobrayım ben" diye diye diline her geleni söylemek her zaman meziyet olmuyor :)

Canııım mesafe.
Patavatsızlığı özgüven zannediyorsunuz sanırım.
Hiç olmamış o dediğiniz.
Kimse size tatlı baklava vermek zorunda değil.
Çalıştığım yerde yeri geliyor patronum babası vs rakı balık sofrası kuruyor muhasebeye
Dönüp bir kere bile neden bana vermediniz, neden benim masamda yediniz demiyorum
Adam bana maaşımı tam veriyor mu veriyor, geri kalan beni ilgilendirmez.
Evet bu bir nezakettir, yediğinden karşındakine de ikram edersin.
Fakat bu zorunlu değildir, yani size bireyler vermek yedirmek zorunda değil.
Çok canınız çektiyse gidip kendiniz yersiniz.
Bir tatlı için düştüğünüz pozisyon hiç iyi değil.
Öte yandan o aşçının görüp üzülmesi ne alaka ya :D
Sanki aylardır maaş alamıyor da patronu onun maaşını tatlıya çikolataya yatırıyormuş gibi
Nereden tutsam elimde kalıyor, Allah yardım etsin size
Çok büyük dertler :D

Kurumsal bir firmada çalışıyorum dipnot.. Patronda olsa o cevabı verirdim beni yaratandan başka kimseden korkum yoktur, pişmanlığım sadece insan içinde o cümleyi kurmaktı onun içinde nacizane özrümü diledim. Açık sözlülüğümle gönül kazanmış biriyim, uyarı almam gerektiğini söylediğiniz insan kaynakları ve aynı zamanda genel müdür olan kişi nikah şahidimdir.
Siz kurumsal İlişkiler ve özel ilişkileri birbirine karıştırıyorsunuz, sizin nikah şahidiniz olması herkesin içersinde aklınıza estiğiniz gibi konuşmanızı haklı çıkarmaz, kaldı ki yazdım bir kenara diyerek uyarıyı vermiş zaten.
Açık sözlülük ve patavatsızlık arasında fark var, umarım ağır bir deneyim ile bu farkı anlamak sorunda kalmazsınız, burada patronun davranışı nezaket kurallarını bilmemesi veya uymaması değil konu. Çünkü herkes ister ikram eder istemezse etmez diye baktı olaya, burada konu açık sözlülük adı altında sizden kıdem olarak yüksek ve yaş olarak büyük bir kişiyi diğer çalışanlarının önünde aşağılama girişiminiz, bir de dolmuşsunuz ya patronlara saydırma hakkı bulmuşsunuz kendinizde. Asıl acıklı olanı cevap olarak sen danışmada çalışıyorsun biz patronuz senin kafan bizim gibi çalışmaz bunu biz düşünemeyiz sen düşünseydin diye iki kat aşağılamışlar, aman da ne açıksözlü kızımız zaten nikah şahidiydik dememişler. Yani nereden tutarsanız elinizde kalıyor konu biz dışarıdan bakıyoruz olaya. Sizi tanımıyorum ama Önerim bu kadar sert olaya girmeyin, haklı olduğunuz bir olayda üslup olarak sert olmanız nedeniyle batmışsınız.

Ee noldu o göz kırpmalı açıksözlülüğünüzden sonra gidip özür dilediniz sonuçta :KK66:

Demek ki "açıksözlüyüm ben dobrayım ben" diye diye diline her geleni söylemek her zaman meziyet olmuyor :)
Yoo yine karakterimi yansıttım içimde kalmamış oldu. Ben özrümü söylediğim laftan değil insan içinden söylediğim için diledim. Aradaki farkı anlamanızı en içten duygularımla dilerim

Back