Paspal giyinmek?

hacise

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
269
280
23
24
Arkadaşlar erkek arkadaşımla dün kahve içerken, alışveriş yapmamız gerektiğini söyledi. Çünkü genelde benimle kıyafetlerini seçer ve alır. Alışveriş yapmaya zamanı olmuyor. Neyse seçtik falan eve gideceğiz, bu kadar güzel zevkin varken nasıl bu kadar rahatına düşkün olup bunları giyinmeyi kendine layık görüyorsun, Diye sordu nasıl yani dedim...

Aldığım cevap; çok güzelsin, hoşsun bence kendine biraz daha bakmalı ve sahip olduğun bu göz zevkini kendin içinde kullanmalısın. Dedi.

Cebinden bir hediye çıkarttı. Bir kolyeydi. Teşekkür ettim falan eve geldim.

Bugünde aileme harcadığım paralar neticesinde kredi borcum çok kabarmış bunu farkettim. Ve sonra algıladım ben kendime uzun zamandır bir parça dahi almadım. Ve Erkek arkadaşım şu sana çok yakışır dediğinde de kabul etmedim. Habire koşturma içindeyim, ev işleri misafir zart zurt.

Dolabının önünde durdum ve gerçekten giyeceğim şeyler içler acısıydı.

Erkek arkadaşıma ilk başta çok kızmıştım. Kırılmıştım sonra arayıp neden böyle bir uyarıda bulunduğunu sormak istedim.

O'nun cevabı da çünkü gençsin ve cıvıl cıvıl ol istiyorum, artık kendine de bak, zaman ayır istiyorum. oldu.

Ben yeni bir şeyler almaya nerden başlamalıyım. Ya da nasıl aileme vermekten kurtulup kendime vermeyi öğrenebilirim. Bir kıyafete para verecekken bile içim gidiyor. Çünkü giymem diyorum. Bir, iki kez giyerim diyorum geçiştiriyorum.

Erkek arkadaşınız sinyali vermiş, anlaşılan haklı da. Önce kendiniz için bir miktar ayırıp sonra başka harcamalara geçebilirsiniz. Ben de giyime kuşama önem veririm. İnsanların kendisine verdiği önemi gösterir gibime gelir. Bakın, kendime bu bakımsız şeyleri layık görüyorum demek gibi olur gerçekten içler acısı bir dolabınız varsa. Her ay birkaç parça alıp atın dolabınıza. Zamansız parçalar alırsanız işiniz çok kolay olur.

Evet, aslında düşünüyorum ama aman giymem zaten diyorum, mesela bir sürü ihtiyacım var ama gidip eskileri onarmaya çalışıcam.

Ty da çok uygun fiyatlı basic elbiseler var ben bu yaz başlamadan bir kaç tane almıştım üzerime yapıştı neredeyse. Yani o sezonun belli moda trendinden ziyade joker her zaman giyebileceğin şeyler alabilirsin.
Evet, her dönem gidilebilecek parçalar olmalı

Maddi durumunuzu bilemiyorum ama ortalama olduğunu varsayarsam çok para da harcamadan giyiminizi daha neşeli özenli hale getirebilirsiniz. İhraç fazlası ya da indirimde olan bele oturan küçük çiçek desenli ya da renkli mini bir elbise alın, spor ayakkabıyla da tatlı olur. Yine ucuz ama küçük desenli ya da renkli iki üç tane bluz alın altına da bir mini etek bir şort etek alın size Altı gün farklı farklı kombinlenecek malzeme. Baharda da ucuz basic bir blazer alırsınız çiçekli mini elbiselerle hem şık hem genç görünür.

Evet, aslında düşünüyorum ama aman giymem zaten diyorum, mesela bir sürü ihtiyacım var ama gidip eskileri onarmaya çalışıcam.
Bunu yapmayın bence. Yeni bir şeyler alın. 3 5 parça alt üst alsanız zaten bir sürü kombin çıkar ortaya. Beyaz bir tişörtle haftada 3 4 günü çıkarırsınız.

Bir kıyafete para verecekken bile içim gidiyor. Çünkü giymem diyorum. Bir, iki kez giyerim diyorum geçiştiriyorum.

Siz ailenize bakmak zorunda değilsiniz, bu ailenizin sorumluluğu, alin aldiginizi neden giymeyesiniz veya bir defa giyeceksiniz ki zaten zevkli biri olduğunuzu soylemiş güzel ve her zaman kullanılacak parçalar alabilirsiniz kendinize göre.
Gencecik yaşta aile yükü yüklenip kendinizi unutmayın çok pişman olursunuz sadece erkek arkadaşınız açısından demiyorum genel olarak kendinizi düşünün, kendinize bakin

Bence bu devirde tarz yenilemek ya da tarza uygun giyinmek zor değil. Uygun fiyatlı ve tarz görünen çok güzel kıyafetler var. Ben tesettürlüyüm ama çok güzel göründüklerini düşündüğüm açık kadınlar için kıyafetler var. Giyim tarzının olarak pantolon , tişört ve spor ayakkabı demişsiniz. Sürekli böyle giyiniyorsanız arada elbiselere ve eteklere de şans verin. Hele ki yazın cıvıl cıvıl ya da elegant kombinler yapmanız fazlasıyla mümkün. Ayda 3-4 kıyafet bile olsanız 3-4 ay sonra giyecek bir sürü yeni şeyiniz olur. Yine de o kadar para vermek istemem diyorsanız seneye yazın kombinlerini bu kış indirimlerden alabilirsiniz mesela

Ben erkek arkadasinizin sozlerinden rahatsiz oldum. Ne giydiginiz sizi ilgilendirir. Kendiniz istiyorsaniz elbise giyersiniz istiyorsaniz kot tisort giyersiniz. Yeni kiyafetlere ihtiyaciniz varsa taksitle birkac parca bir seyler alin tabii ki kendinize. Hayat geçiyor caniniz istiyorken istediginizi giyin yiyin için.

Giyim çok önemli. Belki terazi burcu olmamın etkisi vardır. Ben de tam tersi çok abartırım. Bir giydiğimi aynı ortamda 2.ye nadiren giyerim.(pantolon hariç) Çok uygun siteler var, araştırın . Burda isim vermem doğru olur mu bilmiyorum. Uygun ve şık giyinebilirsiniz.
Bu yaşlarda güzel giyinmeyeceksiniz de ne zaman giyineceksiniz. Eskileri de çok şaapmayın.

Çok para harcamadan şık olmak mümkün. Ama bunun için mesai harcamanız lazım. Gezmek lazım.

Bazı zamansız parçalarda ise paraya kıyın.

Mesela ben elbise çok severim. Yazın sürekli elbise ve topuklu ayakkabı giyerim. Ya da mini kot etek ve body örneğin. Hem işte hem de özel hayatımda.

Klasik giyinmeyi sevmem. Kargacık burgacık Karışık desen de sevmem. Renkleri birbiriyle kombinlemeyi severim. Sade ve genç bir tarzda giyinmeye çalışırım.

Kot pantolon ve tişört çok özensiz ve erkeksi geliyor bana da. Eteklere elbiselere Rahat topuklulara yönelin. Topuklu uzun sürede rahatsız ederse de şık sandalet giyin

Kıyafet insanın 2. derisidir. İnsanlar size baktığında ilk üzerinizdeki kıyafetleri görürler çok marka pahalı şeyler almak önemli değildir önemli olan temiz ütülü renk uyumu içinde bedeninize yakışan kıyafetleri almaktır. Erkek arkadaşınızın naifliğine maşallah daha güzel nasıl uyarılabilirdi bilmiyorum. Nereye giderseniz gidin hoş giyimli ve alımlı bir kadının dikkat çektiğini görürsünüz instagramda sürekli kombin yapan fenomen kızlar var takip edin bedeninize ve tarzınıza yakın olan kombinleri kombin olarak satın alın öyle öyle kendinize yakışanları bulursunuz

Evet, üniversite zamanı rahatlasam dahi her geldiğimde biriktirmek için ayırdığım parayı harcarım, ev temizliğini alan yaparım. Genelde perde ben gelince yıkanır ben asayım diye. Sorumsuzluklar içinde galiba annemin annesi ben oldum. Bu vermek herşeylerine koşmak bende alışkanlık olmuş. Arkadaşlarım bu konuda beniviraz törpüledi. Bir şey diyerek değil de insanların ailesi ile ilişkilerini gördükten sonra daha iyi anladım. Mesela çamaşır katlayan, ütüleyen, her sabah kahvaltı hazırlayan yemek yapan evde ben varsam her işte benim. Ama zamanla anladım ki bu aslında yanlış annenin de görevi var. Ve ben hep annesi tarafından özgüveni geliştirilmemiş, ya da kişisel bakımı öğrenmemiş bir çocuktum. Herşeyi kendim öğrendim bu ev temizliği için bile geçerli. Normalde kardeşlere para kalır ben yine büyğk olarak kendimden veririm ve bu huyum galiba aman bende olmasa da olur dönüştü. Bunun için çabalıyorum

Hemen gidip tüm dolabı değiştirmen zaten yanlış olur. İnsanın kendi tarzını bulması gerçekten zamanla oluyor. Gidip 10 tane çiçekli elbise alman da mantıksız olur, çünkü belki hiç sevmeyeceksin.

Evet, zaten onun gibi biri olmasa bana tahammül edemezdi. Ona bile zaman ayıramadığım çok an var.

Önerebileceğiniz fenomenler var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…