- 14 Ekim 2016
- 144
- 43
- 13
- Konu Sahibi asabikaramel
-
Aynen katılıyorum size ama bunu geri kafali kocama ben anlatamadim.Neden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.
Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.
Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.
Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.
Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.
Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Tebrik ederim arkadasim cok guzel anlatmissin.hele dizilerdeki zenginlik luks bizden diziler yok dogru durust
Aslinda olabilir ama nerden baslanir kime sorabilirimki?Hyr cnm hazir abiyenin ustune boncuk isliyorum. Tum malzemeleri isi veren karsiliyor ben sadece igne aliyorum.
Küstü ama şimdi çok memnun. Çok şükür. Önemli olan onun mutlu olmasıNeden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.
Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.
Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.
Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.
Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.
Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Aslinda o kadar haklisiniz ki yokluk ortaminda cok beklentiye giriyorum ve cok üzülüyorum.Cidden hayat pahalı ama istek de sınır tanımıyor
Çalışmıyorsunuz o zaman bir Bot en az 3 yıl gider onu da sezon sonu alırsınız mesela bir baharlık ayakkabı bir de sandalet terlik tarzı yeter de artar
Düşündüm en son ne zaman ayakkabı aldım diye geçen sonbaharda spor ayakkabı aldım sezon sonu, bir de hafif topuklu ayakkabı toplantılar için
ondan önceki ilkbaharda Bot aldım sezon sonu, bir önceki ilkbaharda çizme aldım hatta kapanmıyordu rejim yaparım olur deyip aldım sezon sonu indirimde idi yine
2014 te kpss den çıkınca bir sandalet aldım ödül gibi kendime temmuz du ama indirimde idi
Gelirim sizinkine göre oldukça iyi tüm gün dışarıdayım ayakkabı vs hep ayakta
Oğluma sezonunda pahalı alırım zira onun ayağının ne kadar büyüyeceğini bilemem
Ama ben yetişkinim indirim dönemi alır az ve öz alır yıllarca da giyerim
Beklentinizi ihtiyaçlarınızı şartlarınıza göre ayarlarsanız daha huzurlu bir ömür sürersiniz
Bizim bi komsu ablamizda sabahtan temizlige gider gelirogleden sonra da suslenir puslenir sik giyinir cantasini takar koluna gunlere gider gezer gelirdi evli ve 2 cocukluydu.Küstü ama şimdi çok memnun. Çok şükür. Önemli olan onun mutlu olması
Bu kadar borç ne içindi ? Ne zaman bitecek ? Umarım az kalmıştırNormalde doke saca gecinilir ama borc o kadar cokki gecinmek cok zor.
Nerelerden alisveris yapuyosunuz acaba.bende istiyorum kiyafet ve ayakkabi alabilecegim sayfalar.ama face instagram falan yok.sadece normal internet sayfalarindan alabilirimRica ederim..
Allah bir kapı açar üzülmeyin..
Bir de uygun giyim alışverişleri yapabileceğiniz siteler var.
İnternetten faydalanın derim.
Ben öyle yapıyorum..
Moda evlerine sor istersen onlar dagitimini yapiyorAslinda olabilir ama nerden baslanir kime sorabilirimki?
Canım bana sormadın ama ayakkabıları inci deriden alırım, sezon sonu beşyüz liralık ayakkabı 50 lira oluyor, hemde deri ve kaliteli.Nerelerden alisveris yapuyosunuz acaba.bende istiyorum kiyafet ve ayakkabi alabilecegim sayfalar.ama face instagram falan yok.sadece normal internet sayfalarindan alabilirim
Internettenmi aliyosunuz ben internetten alabilecegim sayfalar ariyorumCanım bana sormadın ama ayakkabıları inci deriden alırım, sezon sonu beşyüz liralık ayakkabı 50 lira oluyor, hemde deri ve kaliteli.
Ozaman sıkıntı canim. ALLAH tezden borclarinizdan kurtulmayi nasip etsin. Hepimizin basindan gecen seyler.Buyuk degil cok kucuk bir yer burasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?