Valla düzelmeyecek hatta çocuk olunca daha beter olacak benzer durumdayım ben çalışıyorum 2 çocuk var bi de kocayı da kovdum ohh kafam rahat gelmez inşalalh
ama siz çalışıyorsunuz ve kendi aklınızla fikrinizle, paranızla, rest çekebiliyorsunuz
pek aynı durumda sayılmazsınız
konu sahibi sormuş ya benim durumumda olan, boşanmış çocuğu olan mutlu olan hanımlar varsa yazsın filan diye
tabii ki yazsınlar da
1- bu kadın çalışmıyor. eşi şu anda para yetiremiyor kaldı ki boşanıp nafaka verse ne kadar verir? ne yapacak aile evine mi gidecek yoksa çalışacak mı? eminim ki ailesi destek de olsa çocuklu kadın anne-baba evine sığamıyor, sığmaz. çalışması için bir planı da yok. nasıl olacak?
2- bu kadın kayınvalide görümce etraf laf söz takıyor, bunları kendine mutlu olma olmama sebebi sayıyor. daha yeni evli gencecik bir kadınken laf sözden mutsuz. çocuklu "dul", belli yaşa gelmiş bir kadınken duyduklarıyla depresyona girer.
yanlış anlaşılmasın ben kimseye mutsuz evliliğini sürdürsün filan demiyorum.
demek istediğim şu:
(burada da pek çok konuda okuyorum) kafa değişmedikçe mutlu olmayacak.
lafı sözü duymamak/takmamak ya da laf söz eden kişilerle muhatap olmamak onun öğrenmesi gereken bir eylem, kimse boşanınca bunu enjekte etmeyecek kendine. ilacı filan yok bunun.
kaldı ki kadın hem çocuk istemiyordum diyor hem hapı bırakmış...yani pek mantıklı kararlar verebilen bir insan da değil. üstelik bunu başkalarının akıl vermesiyle yapmış! tam el akıllı kadın. ben başkasının kararıyla ayakkabı almam kadın çocuk yapıyor ayol.
eşi de belki 3 kuruş alıyordur ..bir hediye bile almadı diyor ama adam ne kazanıp ne harcıyor onu da bilmiyoruz.
çalışma planı da olmamış.
sizinle çok farklı kısacası.