• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Bizim bi komsu ablamizda sabahtan temizlige gider gelirogleden sonra da suslenir puslenir sik giyinir cantasini takar koluna gunlere gider gezer gelirdi evli ve 2 cocukluydu.
Helal olsun kadina cok taktir ediyorum emekci insanlari.
Bu meslekleri utanilir kilan kendini bilmez cahil, egolu insanlar.
Bu sitede bile calisan calismayan-unv-ilkokul mezunu asagilamalari.yapanlar var.
Konu sahibi bence cocuk bak oglunla kardes gibi buyurler.aldigin para direk sana kalir baska turlu birde bakici masrafi olacak ya da fabrikada calisabilirisn vardiyali oluyor esiniz evde iken siz iste olurusnuz yine bakici masrafi olmaz

Aynen bende inci deriden aliyorum sezon sonu gecen yil kislik deri botu 65 tl ye aldim.sezon fiyati 570 tl idi.
O ayakkabıların 570e satıldığı hiç oluyor mu ki. :deli:
İnci'yi görmüşken atladım kızlar, İnci'den aldığım birkaç ayakkabıyı marjin adında bi ayakabıcı var, orada gördüm. Birebir aynı model ve deri. Marjin dışında aynı ayakkabıları başka mağazalarda da gördüm sanırım bu inci bir yere ürettiriyor ve etiket bastırıyor. Marjin ayakkabıcısını görürseniz bakın, İnci'ye yakın ama daha uygun. Bazı modeller birebir aynı ayakkabı. Ben henüz almadım ordan ama aynılarını görünce İnci'ye sinir oldum. :bicak:

İnci'yi görmüşken atladım kızlar, İnci'den aldığım birkaç ayakkabıyı marjin adında bi ayakabıcı var, orada gördüm. Birebir aynı model ve deri. Marjin dışında aynı ayakkabıları başka mağazalarda da gördüm sanırım bu inci bir yere ürettiriyor ve etiket bastırıyor. Marjin ayakkabıcısını görürseniz bakın, İnci'ye yakın ama daha uygun. Bazı modeller birebir aynı ayakkabı. Ben henüz almadım ordan ama aynılarını görünce İnci'ye sinir oldum. :bicak:
Ben her ayyakabiyi giyemiyorum rahatlik acisindan ama incinin topuklu ayakkabilarini spor ayakkabi rahatliginda giyiyorum.sanki corap giyiyormusum gibi rahat.
Valla o yuksek fiyata alanlar sezon sonuki fiyati gorunce sok geciriyorlardir:KK14:

Tesekkur ederim baya yazmissiniz zaten.Bende sekreterlik falan dusundum temizlige esim izin vermez otur kendi evini temizle der ama sekreterliğede patronun ikinci karisimi olacaksin sen olmaz diyip kestirip atti.(geri kafalidir kendisi)

Ikinci karisi mi :KK57:
Dupeduz okuzmus kocan kusura bakma
O zaman kendi iki iste calissin
Egitiminiz ne
Lise mezunuysaniz artik sekreterleri bile onlisans ariyor insanlar :stop:

Son düzenleme:
Tesekkur ederim baya yazmissiniz zaten.Bende sekreterlik falan dusundum temizlige esim izin vermez otur kendi evini temizle der ama sekreterliğede patronun ikinci karisimi olacaksin sen olmaz diyip kestirip atti.(geri kafalidir kendisi)

Ayip ya. Temizlikle sekreterlikle cocuguna helalinden bakan insanlara cok ayip etmis. Kendisi geri degil kisi kendinden bilir isi kafali. Sekreter kafasinda neden oyle canlaniyorsa artik.

Normalde doke saca gecinilir ama borc o kadar cokki gecinmek cok zor.

Neye borc oldu ki bu kadar.

Şeker hamuru pasta işinde bence güzel para var internetten bakarak öğrenip yapabilirsiniz çocuk doğum günleri için çok fazla alıcısı oluyo pastahanelere göre biraz uygun yaparsaniz kısa sürede çevreniz olur

Esin tam bir yobaz mis,ozaman gece taksiye ciksin ,mesai yapsin,ayakjabi boyasin,simit satsin bos zamanda,
Barmanlik yapsin,sekterler o yapida,kafasindaysa bi zahmet deseydin

Biryerde borcum 2 bin mi yazmistin benmi yanlis okudum?

Benimde esim memur 2500 aliyo evimde kira,gayette geciniyorum,misafirimde haftafa ,3 gun 5 gun eksik olmaz,hamileyim, cokta dr,a gidiyorum hepte ozele gidiyorum,en yuksek fiyatlusina birde
tahlil v,s

hamile kiyafetleri normalin 3 jati bilirsin ,genede aliyorum ,genede cokkk sukurki geciniyorum ,
Disarda yemekte yiyorum arada

Genede yetiyor bacim

Ama indirimleri takip ediyorum

Marketlerde indirim oluyor mesela, dun mesela kilerde indirim vardi,2.urun 1 tl .stok yapiyorum ,6 ay once aldigim camasir sularim yeni bitti,bulasik mak.detarjanini 6 aylik aldim,ve daha bir suru sey

Miller asgari ucretle 3 cocuk okutuyor,
Birde paranizin bereketi yok sanırım,ona cok inanirim ben

asabikaramel asabikaramel canım merhaba ben kendime ekis ne yapalım diye bakaraken aslında çalısiyorum ama ek is olsun bide dedim internet uzerinden makale yazma ve internet uzerinden anketorluk diye bi sey gordum bugun fırsat bulunca inceleyecegim sanada bilgi veririm sanırm ilk once egitim kitapçikları var onları alman gerekiyo 50 tl civarında sonra baslıyosun dedigim gibi net bilmiyorum deli paralar kazanılıyo degil ama aylık en azından bi masrafinı çıkarır ben inceliyorum haber ederim

Halinize şükredin bence gelirinin 20-30 katı borcu olanlar var, bu parayı alamayanlar var, ticarette batanlar var, doğru düzgün ayakkabısı olmayan var, var da var.

Belki saçma gelecek ama sizin kıyafet alma isteğiniz ve ihtiyaç ve zaruriyet olarak gördüğünüz birçok şey kapitalist düzenin dayatması, aslında çoğuna ihtiyacın yok. Ev hanımısın ve evinde sana yetecek kadar kıyafet vardır, 1-2 çift ayakkabı, bir mont birkaç üst birkaç alt aslında tüm insanlara yeter ama sosyal medya, reklamlar, düzen bize hep almaya, bir alsan beş almaya, beş alsan on almaya teşvik eder ve alamadıkça depresyona sokar. Dolabındakileri birbirleri ile kombinle, artık severek giymediğin eşyaları mahalledeki penyeci terzi ne varsa götür ve modifiye et, mesela uzun hırkanı biraz kes altına güpür dik, eski kazaklarının kollarını çıkar deri kumaştan kol diktir ve yenile, eski çantanı boncuklarla değiştir. Yenisini almak yerine eskileri revize et mesela.

Yani temel ihtiyaçlarını aldıktan sonra kalanla borcunu kapat ve eksiye gitme eğilimi artıya çevir. Sonra zamanla ekstra çanta, elbise alırsın. Oğlun biraz büyüyünce daha uslu olur, ortalama 600'e kreşe yollar çalışmaya başlarsın, şu an çalışman size çok katkı sağlamaz aksine daha çok elbise, ayakkabı alma isteğin olur, maaşının yarısı zaten bakıcıya gider. Sabret, isyan etme...

evet oluyor
benim eşim alır

Temizliğe gidin. Arkadaşım gerçekten yıllarca yokluk cekti.
Temizlik fikrini ilk söylediğim de bana küsmüş tü ama şimdi çok memnun günlük 120 lira alıyor ve evini süper döşedi
evet gecende kuaforde bır byan vardı kıbar bırı saçını yaptırıyordu araba almıstı yenı meger temızlıge gıdıyormus evlere esıne yardım ıcın.ama bayanın bel fıtıgı varmıs ıyı gelmez bence olmasa dusunebılırdınız sıze en uygun masa bası

Ciddi bi borcumuz yok, evimiz bize ait ve çift maaş giriyor 5 bine yakın gelirimiz var.
Az önce avmden geldik, 200 liradan aşağı ayakkabı 50 liradan aşağı giyilebilir bişi bulamadık.
Biz de bakıp bakıp döndük öyle valla.
BEN AVMYE GITTIM GECEN AYAKKABI 350 DEN MONT 450DEN BAŞLLIYORDU.ben bekarım çalışıyorum bu ay bot bır dahakı ay palto alıcam ıkısını bır alsam 800 ee bu sogukta ıyı bır palto ayakkabı da şart hasta olunca ne olucak?

soruldu mu bilmiyorum
bakabilecek yakınınız yok mu çocuğa anne kv v.s. gibi
öyle bir seçenek varsa sizde çalışın bu devirde tek maş zor zaten

Bende takipteyim bir cozumu varsa. Bizimde gelir o civar. Ev kira. Bazen 1500 bile oluyor. Hemde islerimiz superken birden bozuldu. Bebegimiz oldu..
Kiyafeti takma.. Sagligina sukret. Evladina sukret. Ben bunaldigimda diyorum ki Allah korusun yavrumun sagligi olmasaydi tek istegim iyilesmesi olurdu..
O zaman cok zenginiz.. Bizimde bebemize bakacak kimse yok..
Allaha cok sukur. Esim calisip cabaliyor.
Saglik olsun hepsi olur..

Nasil başlayayım bilmiyorum dun gidecektik carsiya ve neyse olaylar derken bugun gittik ogluma biseyler aldim kendime sadece bakmakla yetindim cogu kıyafete oyle uzaktan baktim.(Evete cok sukur ogluma alabildim az da olsa) ama cok sıkıldım bu durumdan bunaldim artik oyle kiyafetlere uzaktan bakmak cok zoruma gidiyor ya.Napayim nasil para kazanayim ne iste calisayim diye hergun dusunuyorum oglum cok yaramaz bakici cok zorlanacak ve cok para isteyecek bakiciya mi para verecem kendi istediklerimimi alacagim bilmiyorum kafam allak bullak

Ya siz nasil yapiyorsunuz nasil basariyorsunuz parasiz kalmaktan bıktım Allah bundan kotu etmesin.Ama cok sıkıldım artik ya.

Evde tuvalet kagidi bile yoktu kac haftadir daha bugun aldim buna bile sevinir oldum.

200 lira market alışverişi yaptik ama ortada hic yiyecek bisey yok yiyecek almaya para kalmadi cebimde 3 kurus para kaldi napacagimi sasirdim artik.

Niye ya bende istedigimi almayayim biye bende en azindan zaruri ihtiyaclarimi almayayim.

Yetmiyor yetmiyor yetmiyor.Para bize yetmiyor borc boyumuzu aştı.Girtlaga dayandi.

Kafayi yiycem artik ya bana akil verin lutfen ne is yapabilirim evden de olabilir.Cevrem yok elim biseye yatkin degildir ama ugrasirsam yaparim diye dusunuyorum.Bel fitigim var ayakta durulacak isler pek bana gore degil.

Ne yapsam bilemedim ya.Artik istedigim gibi alisveris yapmak istiyorum kocam konusamasin istiyorum.Allahim ya cok bunaldim yine.

Zaten bu günlerde bisey var ustumde agliyorum surekli ve surekli sinirleniyorum.Ortada asiri sinirlenecek bisey yoksa bile ben sinirleniyorum nedenini bilmiyorum.

Çocuğunuzu ailenizden birine bırakıp iyi kötü demeden bir iş bakın kendinize.Olmadı evde birşeyler yapıp satın.Bir komşumuz birisiyle anlaşmıştı evde oturduğu yerde nikah şekeri falan ona benzer şeyler yapıyordu.Ev yemekleri yapıp satabilirsiniz.Becerikli olduğunuz hangi konu varsa o konu üzerine yoğunlaşın dikiş,nakış,örgü ,boyama,v.b

Kısacası sizinde birşeyler yapmanız lazım.Bu devirde tek maaşla zor

Ben param yok borcum var yetmiyo lafını çalışmayan kadın söyleyince kabul etmiyorum.

Eşin izin vermiyomuş pabucunu yesin .

Kimseyi tanımıyosan hiçbi işte bulamıyosan yap börek sandviç git pazara pazarcılara sat pazara gelenler bile alır.

Çocuğun bebekse koy göğsüne arabaya onuda götür yanında

Back