• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Neden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.

Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.

Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.

Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.

Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.

Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Aynen katılıyorum size ama bunu geri kafali kocama ben anlatamadim.

Tebrik ederim arkadasim cok guzel anlatmissin.hele dizilerdeki zenginlik luks bizden diziler yok dogru durust

tamam kabul öyle lüks yaşayan bi takım şanslı insanlar var nadir olsalar da. ama o dizilerin diğer meslek gruplarını küçümseyen senaryolarını anlayamıyorum. okuyup hakim savcı olup adalet ''hizmeti'' de yapabilirim, ya da ihtiyacı olan insanların evlerini temizleyip temizlik ''hizmeti'' de yapabilirim. aralarında ne fark var ki dürüst ve hakkıyla yaptıktan sonra? büyüklü küçüklü bütün mesleklerin amacı aslında halka hizmet etmek ve karşılığını almak. ama biri çok övülürken biri küçümseniyor. neden? işte bu dizilerin oluşturduğu saçma sapan algıdan.

Neden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.

Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.

Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.

Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.

Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.

Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Küstü ama şimdi çok memnun. Çok şükür. Önemli olan onun mutlu olması

Cidden hayat pahalı ama istek de sınır tanımıyor

Çalışmıyorsunuz o zaman bir Bot en az 3 yıl gider onu da sezon sonu alırsınız mesela bir baharlık ayakkabı bir de sandalet terlik tarzı yeter de artar

Düşündüm en son ne zaman ayakkabı aldım diye geçen sonbaharda spor ayakkabı aldım sezon sonu, bir de hafif topuklu ayakkabı toplantılar için

ondan önceki ilkbaharda Bot aldım sezon sonu, bir önceki ilkbaharda çizme aldım hatta kapanmıyordu rejim yaparım olur deyip aldım sezon sonu indirimde idi yine

2014 te kpss den çıkınca bir sandalet aldım ödül gibi kendime temmuz du ama indirimde idi

Gelirim sizinkine göre oldukça iyi tüm gün dışarıdayım ayakkabı vs hep ayakta

Oğluma sezonunda pahalı alırım zira onun ayağının ne kadar büyüyeceğini bilemem
Ama ben yetişkinim indirim dönemi alır az ve öz alır yıllarca da giyerim

Beklentinizi ihtiyaçlarınızı şartlarınıza göre ayarlarsanız daha huzurlu bir ömür sürersiniz
Aslinda o kadar haklisiniz ki yokluk ortaminda cok beklentiye giriyorum ve cok üzülüyorum.

Canim devlet anaokulu yada ozel kreslere bakici anne olarak girebilirsin hem cocugunada orda bakiyosun.anlasiyosun yani en azindan bakicidan daha az bir paraya bakar hem işini yaparsin hemde gözünün önünde olur yada evde manti sikabilirsin çalisan bayanlar aliyor genelde yada

Benim bir komşum evimizin yakininda ilkokul var .annesi babasi calisan ilk okul cocuklarina ögle aradi evinde yemek veriyo aylik 150tl ya 10 cocukla anlasti 3 cesit yemek cikartiyo pasta tatli falan sadece ögle arasi ogleden sonrasi ona kaliyo hatta ogle arasi okulun ögretmenleri bizde mi yesek falan diyolarmis fikir olur belki

Evlere temizlige giden bir ablamiz vardi, bizede geliyordu. Tek basina 2 kiz cocugu okutuyordu. Evin kirasi, elektrik su, yemek icme hepsini karsilayip ustune kizlarindan birini ozel universitede senelik 10 bine (%50 bursluydu bunuda belirteyim). Gunlugu 120 ye geliyordu gittigi evin boyutuna gore aldigi ucret degisiyordu. Esin giderlerini karsilayamiyorsa yaptigin ise karismasin bi zahmet

Rica ederim..
Allah bir kapı açar üzülmeyin..

Bir de uygun giyim alışverişleri yapabileceğiniz siteler var.
İnternetten faydalanın derim.

Ben öyle yapıyorum..
Nerelerden alisveris yapuyosunuz acaba.bende istiyorum kiyafet ve ayakkabi alabilecegim sayfalar.ama face instagram falan yok.sadece normal internet sayfalarindan alabilirim

Nerelerden alisveris yapuyosunuz acaba.bende istiyorum kiyafet ve ayakkabi alabilecegim sayfalar.ama face instagram falan yok.sadece normal internet sayfalarindan alabilirim
Canım bana sormadın ama ayakkabıları inci deriden alırım, sezon sonu beşyüz liralık ayakkabı 50 lira oluyor, hemde deri ve kaliteli.

Evet canım, ben Almanya' dayım, Tr.'ye gidince alıyorum, kardeşimde hep alır.Olmazsa degişim , para iadeside oluyor.

Aslında onerebilecegimiz işler var arkadaşlar da mantıklı şeyler önermiş zaten de,su an zar zor geçindiğinizi söylüyorsunuz.siz de çalışınca zaten ancak esinize yardiminiz olabilir gibi gözüküyor.Çünkü çalışıyorum diye bütün maasim benim olsun derseniz bencillik olur su durumda.egitim durumumuz ne .belki daha iyi bir işe girseniz çok daha rahat olur sizin için.bakici ücretini cıktığınızda bile yeterli maaşı olan bir is

Şimdi alışveriş yaptığınız yere baglı bim a101 uygun daha.çok netten hangi markete indirim var takip edin geçer bu günlerde

Bence cocuk ya da hasta bakin.
Disarida calissaniz birde bakici masrafi cikar.digerlerinde bakiciya gerek yok kazandiginiz size kalir.allah kolaylik versin

Back