- 11 Nisan 2022
- 1.224
- 1.024
- 25
Bu tıbbi açıdan bir korunma yöntemi değil, diyoruz inatla evet yöntem diyorsunuz. Birleşmenin en başından itibaren sperm vardır. Döllenmenin sağlanması için bir tane sağlıklı sperm hücresi yeterlidir. Eğer üreme sisteminize sperm hücresi giriyorsa ve siz döllenme olmasın diye herhangi bir önlem almamışsanız o halde korunmuyorsunuz demektir. Gebelik oluştuğunda doktora veya hemşireye "Korunduk ama hamile kaldım." dememeniz gerekir. Diyelim ki korunmak için hap alıyorsunuz. Her gün aynı saatte düzenli bir biçimde aldınız. Ama koruma olasılığı %99 ve %1 ihtimale takılıp gebe kaldınız. O zaman "Korundum ama gebe kaldım." diyebilirsiniz.Benim yöntemim bu şekilde hiçbirşey olmuyor
Ama uygulamayı bırakınca da hamile kaldım.zaten herkes kendine göre seçecek.ben çok doğurgan bir kadın değilim.zor hamile kalan kadınlar için gayet ideal. Kadınlarda doğurganlık potansiyeli arasında dağlar kadar fark olabiliyor. Kimi bir sene korunmasız ilişkiyle anca hamile kalabiliyor, kimi de dışarı boşalmaya rağmen. Demem o ki benim gibiler için uygun bir yöntem.haaa bu arada bırakır bırakmaz da değil 8,9 ayda anca. Valla bazen hemen tutanları kıskanmıyor değilim ama hayat tarzıma bu şekilde daha uygun aslında.kafam rahat.içine boşala boşala aylarca hamile kalamayan kadınları ömür boyu geri çekilme hayatta hamile bırakamaz işin garip tarafı her ay hamile kalan bir kadınla hiçbir fark yok değerlerde, muayenelerde. Anlamadım ben bu işi valla
.bu da evlilik gibi kısmet heralde.
Klinikte bir kadın vardı. Tüp bebek tedavisi ile gebe kaldı. Doğumdan aylar sonra öylesine kontrole gelmişti. Doktor hanım "Çatlamak üzere olan sağlıklı bir yumurta var, çocuk düşünmüyorsanız şimdi, korunun." dedi ve onlar da alaya aldılar bizim zaten çocuğumuz olmuyor ondan o kadar para döküp kaçıncı denemede tüp bebek tuttu ne korunması minvalinde. Aylar sonra geldiğinde kadın gebeydi.
Kadınların doğurganlık oranı diye kendi kafanızda bir denklem kurmuşsunuz. İdeal yöntem falan filan diye anlatıyorsunuz.