- 14 Ekim 2016
- 144
- 43
- 13
- Konu Sahibi asabikaramel
-
borc olmasa guzel bi sekilde gecinilir.aslında 2500 gecınılır
Kredi giren evin bereketi olmaz derler ya iste oyle kredi bitmiyor ama ben bittim artik.Aslinda krediniz olmasa gayet rahat gecinirsiniz bizde ev borcu oduyoruz ancak kredi cekmedik evimiz kira maasta 1700 1800 civari cok sukur rahatiz
Sanirim ipin ucunu bastan kacirmissiniz simdi ipin ucuna yetisemiyorsunuz yoksa 2500 ile rahat gecinilir.Gelir degisiyor ne kadar calisirsak o kadar maas alir.Net bisey yok ama 2500 tl diyeyim ama 2000 e yakin borc var 500 tlyle de bir ay gecmiyor bazen o 500 un icindende borca giden kismi oluyor.
Buyuk degil cok kucuk bir yer burasi.Nerde oturuyorsun? Kucuk yerde ise evde ek is zor. Ama buyuk yerde oturuyorsan istanbul izmi4 gibi evde yapabilecegin birsuru yer var. Yeterki iste muhakka var.
Ornegin benim yengem eski pusku bir makina ile basladi doktor elbiseleri dikiyordu. Amaliyata girerken giydiklerini.
Cok is az para ama ihtiyaci var calisiyor. Simdi 3. Makinasini aldi. Hem biye yapiyor hem duz dikis hem zikzag . 1 rini aldi taksitini bitirdi 2. Aldi onunda taksitini bitirdi 3. Aldi taksitini bitirdi. Gece gunduz dikiyor. Sende ayakta calisamiyoraan konfeksiyonda calisabilirsin. Yada gidip sorabilirsin evde dikebilecegin birseyler varmi diye.iste muhakkak bulursun eger buyuk sehirse oturuyorsan.
Aynen oyle canim..Kredi giren evin bereketi olmaz derler ya iste oyle kredi bitmiyor ama ben bittim artik.
Aynen oyle bastan kacinca sonu toparlanmiyor.Sanirim ipin ucunu bastan kacirmissiniz simdi ipin ucuna yetisemiyorsunuz yoksa 2500 ile rahat gecinilir.
Onun icinde makine almak gerekmez mi?Evde is yapabilirsin. Ben evde abiye isliyorum aylik 300-400 tl kadar gelirim oluyor
Tesekkur ederim.Özelden yazayım. Konuyu dağıtmayayım :)
Temizliğe gidin. Arkadaşım gerçekten yıllarca yokluk cekti.
Temizlik fikrini ilk söylediğim de bana küsmüş tü ama şimdi çok memnun günlük 120 lira alıyor ve evini süper döşedi
Tesekkur ederim.Aile büyüğü cok yardim eden hic yok.Hic olmadida zaten.Borçları kapatacak bir aile büyügü varsa yardım isteyebilirsiniz, madem para çok az buna göre idare edilecek mesela, un alın eve hamur işi yapın, hem ucuz hem doyurucu,çorba, makarna bu tarz yiyeceklerle bir süre idare edin.Lif, patik, vs. beceriniz varsa yapıp satabilirsiniz.Eve verilen fabrika işlerini araştırın, gelinliklere boncuk işlemede olabilir, magazalara sorun.Allah yardımcınız olsun.
Hyr cnm hazir abiyenin ustune boncuk isliyorum. Tum malzemeleri isi veren karsiliyor ben sadece igne aliyorum.Onun icinde makine almak gerekmez mi?
Tebrik ederim arkadasim cok guzel anlatmissin.hele dizilerdeki zenginlik luks bizden diziler yok dogru durustNeden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.
Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.
Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.
Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.
Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.
Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Bende istiyorum o istenHyr cnm hazir abiyenin ustune boncuk isliyorum. Tum malzemeleri isi veren karsiliyor ben sadece igne aliyorum.
nasıl yani biraz açar mısınız sitenin adı nedir
İzmir karabaglardaysan olur ben sana tarif ederim ablayi alirsin is :)Bende istiyorum o isten
Allah razi olsun ne kadar iyisin malesef uzagim oraya..İzmir karabaglardaysan olur ben sana tarif ederim ablayi alirsin is :)
Bende ilk defa sizden duydum baktim inceledim gerekirse bigun basvurabilirim.Bayanlar sitenin adı teyzesizsiniz
Siteye çocuk bakıcısı eve yardımcı ya da hasta bakıcısı arayanlar ile bu işleri arayanlar üye oluyor.
Ben ablama buradan iş bulmuştum kolaylıkla.
Ayrıntılı bir profil oluşturup beklemekten zarar gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?