Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

İkisi de zor.
Çocuğunuz var ve paranız yoksa,sürekli azaptasınız zaten.Yürek sızım sızım sızlıyor onlara hayır derken.
Dünyaya getirip,rahat ettirememek çok ağır.

İkisini de yaşayan anlar benim iki bebeğiminde kalbi durdu kürtaj oldum bu durum bana parasızlıktan çok daha ağır gibi geliyor ama parasızlığı yaşasaydım ancak anlayabilirdim yaşamadan anlaşılmaz

Evet herkes para çalışılır kazanılır diyor da sanki cok degil orta halli yasatacak para kazandiran, is hazır hemen. hele de Işsizlik almış başını gidiyorken. egtimli diplomalı olmak da yetmiyor artık gecerli revaçta bir mesleğin olacak yoksa is yok bulsan da asgari ücrete talim.

Asgari ücretle de nasıl çalışılıp bahsedilen para bulunacak bilemiyorum. Burdan kimseyi kucumsedigim falan da anlaşılmasın Allah herkese fazla fazla versin hatta en çok asgari ücretliye yardım etsin.

İstedigi kadar zengin olsun. Cocuk olmazsa koca konakta yasasa ne.. Benim akrabam var luks evde ama evini senlendirecek seslendirecek evladi yok.. Eminim evladim olsaydi da 2 arti 1 de yaşasaydım diyordur.

Herkese göre değişen bir durum, yani şu seçenek daha ağır demek imkansız. Fakat eminim ki en zoru çocuğu olup da ona yetememek,kendini bir şekilde idare edersin ama çocuklu olunca bu durum daha da zor oluyor.

Reactions: 000

Çocuğunuzla güzel bir ömür dilerim..
Bence alışma evresindesiniz umarım her şey güzel olur.
Çoğu kadın bence zeminde iyi düşünüyor yani sende anne ol diyor.Ama belki ben maddi ve manevi yeterli degilim.Belki o çocuk çok sorunlu büyüyecek.Iyi bir insan olamayacak o yüzden maddiyatı çok yetersiz kişilere illa çocuk yap nasıl olsa para bulunur demek çok cahilce.
Para bulamadı sen mi vereceksin, yani biraz düşünüp laf söylemek lazım.

off çok zor yerden bu soru..

Parasızlık daha ağırdır tahminimce.Cunku her şeyin kapısını o aciyor.Para olmayınca çocuk da yapamazsın sonuç olarak.

Maalesef Türkiye'de asıl paran yoksa illa çocuk yapmalısın.(!)
Haberlerde sürekli görüyorum; kocası çalışmıyor düzenli işi yok, üstüne tembel.Kadın desen zaten hastalığı var ama bir bakıyorum en az 6 çocuk yahu bu nedir ya..
Sıfır gelir ama 6 çocuk.
Bizde mantık ters işliyor.
Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine durumu..

Çocuksuz ev şöyle kötü, böyle huzursuz aman herşey illa ki çocuk msjlarını aklım almıyor.
39 yaşındayım çocuğum olmuyor, ne yapayım hergün ağlayayım mutsuz mu olayım.
Gayet mutluyum ben elimden geleni yaptım tedavi oldum olmuyor.
Eeee öleyim artık var olma sebebimiz bu ise.
Konu sahibi arkadaşım bu devir de parasız çocuk yetiştirilmez.
Haaa karnı doyar büyür ama ne kadar mutlu olur, istediğini alamayınca için yanmayacak mı?
Maddi durumu düzeltip çocuk sahibi olmak en güzeli.
Keşke çok paralarınız, çok çocuklarınız olsun ama hayatın gerçeklerini gözardı edemezsiniz.
Çocuk doğurmayan kadında mutlu, huzurlu sağlıklı bir yaşam sürebiliyor aksini iddia edenler üzgünüm ama durum böyle

Ikiside daha zor önce kendinizi bi is bulun düzenine oturtmaya bakin, parasizliklar yüzünden cocuklarin önünde intihat eder anneleri var ülkemizde bunu biliyosundur?

+1500

Siz kendiniz için mi sordunuz bu soruyu
Anladığım kadarıyla evlisiniz durumunuz iyi ama çocuğunuz olmadı henüz
Teselli mi aradığınız,şükredecek şeyler mi bilmiyorum ama bu konu biraz bıçak sırtı
Çocuksuz olmaz yorumlarına çocuğu olmayan kadınlar üzülür
Maddi durumu iyi olmayanlar parasız olmaz kısmına alınabilir
İki sınavı da veren çok insan var çünkü

İstedigi kadar zengin olsun. Cocuk olmazsa koca konakta yasasa ne.. Benim akrabam var luks evde ama evini senlendirecek seslendirecek evladi yok.. Eminim evladim olsaydi da 2 arti 1 de yaşasaydım diyordur.
biz bunun içinmi geldik dünyaya diye soru berildi kafamda

diyorki koca konakta yaşasa ne.yuh abi bu nedir.bu nasıl bencilliktir.bu nasıl kendini yere vurma halidir.aklıma bin türlü şey geldide yazmıyayım

Zengin akraba çocuksuz ya inşallah mutsuzdur bu durumdan dercesine kendine bir teselli aramış sanırım

Tabi ki anlıyorum siz de haklısınız
Zamanında ben her ikisini de dibine kadar yaşamış bir insanım şu anda sadece çocuksuzlukla savaşıyorum inanın bu daha da zor

O bahsettiğiniz kişinin evi kira maddi gücü yetersiz kendilerine dahi yetmiyor ve çocuğu da olsaydı ve çocuğunun ihtiyaçlarını alamayarak kendisi çaresizlik içinde oldaydı öyle bi durumda yine çocuk istermiydi acaba diye soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…