- 27 Ekim 2023
- 2.281
- 2.947
- 53
- Konu Sahibi oylesinebir
-
Maaşa kadar delirip maasta psikiyatriste giderekO zaman ben kaçarmesajları iptal etmek istiyorum. Öyle bir şehirde nasıl yaşanıyor aklım almıyor.hem o pahalilik hem o kalabalık.nasıl delirmiyorsunuz hayret ediyorum.
Canım benim ailen hakli sen ondan kıs bundan kıs eee herşey içinde kalacak burda öyle çok konu var az şey istedim mutlu olalim diye ezilen deger gormeyen gelin oldum diye kaç yuz sayfa var istersen kıymetli olursunmerhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Peki evlenirseniz Avrupa mı Anadolu yakasında mı oturmayı düşünüyorsunuz?İstanbul maalesef
Yakın zamanda ödeme yapılmadığı için bir dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi hak yemeyen bir özel okul arayışındayım. Özel sektör insanı yıpratıyor maalesef...İstanbul’da bir öğretmen nasıl işsiz kalır anlayamıyorum. Çok zengin değilsen İstanbul’da yaşamanın mantığı iş imkanları değil mi?
Benim öğretmenlik mezunu olmayan İngiliz dil edebiyatı mezunu arkadaşım bile dershanelerde öğretmenlik yapıyor. Siz isteseniz yarın bir iş bulursunuz. Dershane olmaz kolej olur, kolej olmaz özel ders olur. Ama illaki bir şey olur. Sevgiliniz çalışıyor zaten siz de işe girseniz bu kaygılara hiç gerek kalmadan sade bir şekilde evlenirsiniz.
Anadolu düşünüyoruzPeki evlenirseniz Avrupa mı Anadolu yakasında mı oturmayı düşünüyorsunuz?
Böyle çok üstünkörü bakmak oluyor ama bu dediğiniz cicim ayları kaç ay sürer?Eşyalı kiralık evler oluyor.onlara yerleşebilirsiniz.niye illa kendi eşyalarını almaya çalışıyorlar hiç anlamıyorum.oldurursan olur yani.neticede belediyeye başvurup imza atacaksınız.düğün, nişan cart curt şart değil.sen iş bulsan yeter.ben de çok abartılı buluyorum şu parasızlıktan evlenemiyoruz muhabbetlerini.gençlik geçip gidiyor.saçma sapan şeyler için senelerce beklemeye gerek yok.ohh sevdiğin adamın, kadının kollarında doya doya seks yaparsın.ben mi dünyaya uyum sağlayamiyorum anlamadım ki?
Yada aman gelin tarafı birşey talep etmesin etliye sütlüye bizi sokup masraf ettirmesinler diye yalandan sallıyorlar ki genelde böyle oluyorEv alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?
merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Hemen evlenmek değil de çalışıp kenara para koyup evlenmek için ne dersiniz? Ev, araba yine olmayacak ama en azından yalnızca kira borcu olur...Şuan o kadar duygusal bakıyorsun kı.
Ev yok araba yok düğün masrafı yapmıyor.
Siz calısmıyorsunuz..
İstanbul zaten pahalı sehır.
Evlenince gezmek ısteyeceksın yemek içmek herşey para..
Balayı yapmak ısteyeceksın bır çay içmeye goturmuyor dıye sızlanmaya başlarsın.
Hersey borç içinde.
Bundan bır on yıl önce olsa neyse.
Şuan adım başı hersey para.
Bir hesap yapmak gerekiyor evet haklısınızÖncelikle bir işe girin ve sonrasında oturup birlikte evinize girecek gelir miktarına göre hesaplama yapın.
Kendimizden örnek verecek olursam; bizim ev kendimize ait kira giderimiz yok fakat şuan kiralar 15-20 bin arasında.
İki kişiyiz ona rağmen mutfak masrafımız 10 binin altına düşmüyor.
Faturalar, telefon faturaları vs. 5000 civarı.
Ekstralar oluyor mesela bizim bebeğimiz olmuyor bu sebeple tedavi görüyoruz her ay 10 bin doktora veriyorum takviyeler ilaçlar vs. derken belkide 10 bini geçiyordur.
Hani nerede benzin parası, sosyalleşme giderleri?
Yani gelir-gider hesabı yapmadan acele karar vermeyin. Evliliğin ilk zamanları mobilya-düğün borcu oluyor birde.
pofff Yengenç, iyi de senin eş adayın AB pasaportlu oldu da sen işsiz kaldın, bebek yaptın işe geri dönemedin veya döndün kiranız 50 bin lira oldusen ve beklentilerinle ilgili bir durum.
benim icin evlilik=masraf degil kesinlikle. o yuzden maddi kaygilarsiz, masrafsiz bir yuva kurmayi düşünüyorum
bizde de evlenmeyi planladigim kişinin babasindan asla bir sey gelmez çünkü öyle bir adetleri yok, cocugu bir seneligine yanina tasininca kira alan bir kültürleri var. haliyle yetişkin yetiskindir, evlenecek diye para falan harcamaz
bizde de hibe edilecek aile evi yok. Iyice arastirarak hem tatli hem ucuz 1+1 bahceli bir ev bulduk kiralik, icine de cok masraf yapmadik, boyasini sivasini her seyini kendimiz yaptik. ne gerek var, ileride uzun yillar yasayacagimiz gercek evimize (dream house'a) yapariz her seyin en guzelini diye düşündük. bunun icin çoğu seyi ikinci el aldik, uygun fiyatlisini sectik, sevgilimin elinden is gelir o kendi kesti bicti yapti falan, bir gram maddi olarak zorlanmadan cok guzel tatliş bir evimiz oldu. onceden gereksiz şeyleri eve de doldurmadik, neye ihtiyacımız varsa o donem onu aldik. birkac ayda bir liste yapiyoruz o ayin sonuna kadar o eksikleri tamamliyoruz falan, hem keyifli oluyor - yetistirmeye calisirken egleniyoruz.
haliyle ailem de masraf etmeyecek çünkü aldik yani her seyimizi, eksiğimiz gedigimiz kalmadı.
taki vs vs de istemeyecegim tabii ki:) takmak isteyen aile üyesi taksın (zaten bizde erkek tarafi da yok, full benim taraf) . tutup da hayatimdaki insandan altin vs talep edecek biri de degilim.
sözü nişanı cekirdek ailece tuttugum airbnb evinde mangalli tatilli kutlamayi düşünüyorum, düğün yerine de 1 saatlik kokteyl.
oldu bitti yani :)
cok da dert edecek, masrafindan korkacak bir sey degil benim icin.
ama...
sizin hayallerinizde prenses model gelinlik giymek, güzel düğün salonlarinda evlenmek varsa, takilan takilardan size verilecek degeri biçecek akrabalariniz varsa, baskalarinin soylediklerini takiyorsaniz, arkadaslarinizin sunumlu kalabalik misafir agirlamalarina, yeni gelin evlerine ozeniyorsaniz vs bu yontem size uymaz.
haliyle size yakisani yapmak icin kredi ustune kredi ceker borçlanir, evlenince de onca borcun icinde kavga kiyamet yasarsiniz. haliyle mutlu olamazsiniz.
biraz da sizinle ve cevrenizle ilgili bi durum.
hevesleriniz varsa, ailenizin - cevrenizin sözü sizin icin onemliyse - eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
es adayi 45bin aliyormus. asgari ucret 22 yani konu sahibinde 30luk bir ise girse kucuk sehirde orta halli bir hayat yasamaya yetmeyecek bir rakam degil.pofff Yengenç, iyi de senin eş adayın AB pasaportlu oldu da sen işsiz kaldın, bebek yaptın işe geri dönemedin veya döndün kiranız 50 bin lira oldu
en kötü ihtimalle çektirip gidebilirsin, çocuğna vatandaşlık da alabilirsin vs.
bu kızın işi yok eşi fabrikada çalışıyor herhangi bir B planları var mı?
evlenemediği gibiEvet evlenmek ciddi bir maliyet ama aslına bakarsanız biraz da z kuşağı bunu konfor alanından çıkmamaya bahane ediyor gibi. Evet ekonomi çok kötü, gençliklerini yaşayamıyorlar diye ben de üzülüyorum ama Türkiye de hiçbir zaman refah ülkesi olmadı şimdi.
Flört de bir maliyet. Hatta daha maliyetli olduğunu iddia edenler bile var. Ayrıca maaşlarımız evlenmeye yetmiyor diye yetişkin insanlar olarak aile evinde kalıp onların gelirlerine yük olmak ne kadar doğru?
Düğün olmadan, şu kadar takı isteriz demeden,
küçük ev aletleri illa smeg olsun demeden, gösteriş yapmadan evlenilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?