• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa evlenmemeli miyiz?

Çok farklı bi taraftan baktiniz ama o da bu kafada maalesef, bir önceki gelinlerine ne taktilarsa bana da o takilacak diye dusunuyor ama arti borc bu da. Ona kalsa öderiz hallederiz diyor zaten bana geliyor arada umutsuzluk perileri
Burada zamanında ona takılan altınların borcunu evlendikten sonra kaç sene ödeyen kadınların konuları oluyor.

Ben evlendikten sonra bana takılan altınların borcunu ödeyeceksem o altınları hiç istemezdim mesela ve karşı tarafta art niyet arardım.

Kiralar o kadar yüksek değil.konuya yazanlar bence çok abartmiş.1+1 son model Eşyalı evler şu an en fazla14,15 bin.onlar da en iyileri, en iyi Eşyalı olanları.iki kişi yaşanacak kadar büyük oluyor bazı evler.koskoca 40 bin lira da eve gitmez yani.iki kişi çalışılırsa sorun olmayacaktır.her evlenen kendi dayadığı döşediği eve geçmek zorunda değil ki.
Benim yaşadığım yerde büyükşehir bi maaş bi kiraya gidiyor. Dediğiniz gibi de bi ev seçilebilir ama bu kararı konu sahibinin sevgisi destekler mi, konu sahibi ister mi mesele orda. Ama büyükşehirde yaşanacaksa 15 bin biraz hafif kalıyor. Ama evet asgari üstü alınan 2. Bi maaşla geçinilebilir.

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
İkinizin yaşları kaç ? Ne kadar süredir tanışıyorsunuz? Para her açıdan önemli. En basitinden su alıyorsun, dışarda wcye gidiyorsun bunlar bile parayla. Kiralar çok pahalı. Elektrik, su, doğalgaz, gıda, telefon faturaları, giyim, ulaşım, sağlık sorunu, gezi -eğlence masrafları vb. liste böyle uzar. Çoğu kişi eğlenceye vakit ayıramıyor artık. Ben boşanmış ve daha önce sade bir düğün yapmış birisi olarak tekrar evlenirsem düğün yapmayı istemiyorum. Sade bir nikah töreni olur. Bana kalırsa söz nişanı bir arada yaparım. Kına gecesi de yapmayı düşünmüyorum sadece kızlar arasında eğlence olabilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı. Ama ailenize hak veriyorum ne yazıkki.

Benim yaşadığım yerde büyükşehir bi maaş bi kiraya gidiyor. Dediğiniz gibi de bi ev seçilebilir ama bu kararı konu sahibinin sevgisi destekler mi, konu sahibi ister mi mesele orda. Ama büyükşehirde yaşanacaksa 15 bin biraz hafif kalıyor. Ama evet asgari üstü alınan 2. Bi maaşla geçinilebilir.
Neresi sizin şehir? İstanbul, Ankara, İzmir harici konuşuyorum tabi.

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Hayat evlilikle bitmiyor önceden bende o kafadayıdım para önemlimdeğil derdim tabiki karakter çok önemli ama parasız adım atamıyoruz. Düğün yapma nikah yap pahalı şeyler alma uygununu al bunlarla bitmiyor ki. Hiç mi dışarıda yemek yemek istemeyeceksin kendine güzel bişey almak istemeyeceksin tatile gitmek istemeyeceksin mesela bunun gibi örnekler ya da çocuğun olacak kendinden kısıp kısıp ona harcayacaksın bilmiyorum ya parasız cidden hayat çok zor özellikle böylesine tüketim çılgınlığı olan nir dönemde hakkında hayırlısı olsun inşallah umarım gönlünce olur

Parasız bir evlilik düşünmek çok mantıksız, belli bir düzeyde maaşınız olmalı, en az 45 bin girmeli eve ki kıt kanaat geçinilebilsin...

Hayat evlilikle bitmiyor önceden bende o kafadayıdım para önemlimdeğil derdim tabiki karakter çok önemli ama parasız adım atamıyoruz. Düğün yapma nikah yap pahalı şeyler alma uygununu al bunlarla bitmiyor ki. Hiç mi dışarıda yemek yemek istemeyeceksin kendine güzel bişey almak istemeyeceksin tatile gitmek istemeyeceksin mesela bunun gibi örnekler ya da çocuğun olacak kendinden kısıp kısıp ona harcayacaksın bilmiyorum ya parasız cidden hayat çok zor özellikle böylesine tüketim çılgınlığı olan nir dönemde hakkında hayırlısı olsun inşallah umarım gönlünce olur
Teşekkür ederim Allah razı olsun

İstanbul. Nispeten de gayrimenkul konusunda pahalı bi yer. O yüzden başka bölgeleri pek bilmiyorum
O zaman ben kaçar 😁mesajları iptal etmek istiyorum. Öyle bir şehirde nasıl yaşanıyor aklım almıyor.hem o pahalilik hem o kalabalık.nasıl delirmiyorsunuz hayret ediyorum.

İş bulup beraber birikim yaparsanız her şey olur zamanla

Evet evlenmek ciddi bir maliyet ama aslına bakarsanız biraz da z kuşağı bunu konfor alanından çıkmamaya bahane ediyor gibi. Evet ekonomi çok kötü, gençliklerini yaşayamıyorlar diye ben de üzülüyorum ama Türkiye de hiçbir zaman refah ülkesi olmadı şimdi.

Flört de bir maliyet. Hatta daha maliyetli olduğunu iddia edenler bile var. Ayrıca maaşlarımız evlenmeye yetmiyor diye yetişkin insanlar olarak aile evinde kalıp onların gelirlerine yük olmak ne kadar doğru?

Düğün olmadan, şu kadar takı isteriz demeden,
küçük ev aletleri illa smeg olsun demeden, gösteriş yapmadan evlenilebilir.

Back