- 9 Ocak 2012
- 15.250
- 29.458
- 798
- Konu Sahibi oylesinebir
-
Aileniz haklı. Zaman maalesef el ele verip halletmiyor. Kira ödeyecekseniz borçsuz olmanız lazım. Gerçekten geçim zormerhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
1- kız istanbuldaes adayi 45bin aliyormus. asgari ucret 22 yani konu sahibinde 30luk bir ise girse kucuk sehirde orta halli bir hayat yasamaya yetmeyecek bir rakam degil.
oyle acliktan olmezler yani. benim cevremdeki cogu insanin evine benzer rakamlar giriyor gayet de yasiyorlar.
bu arada istanbulun en nezih mahallelerinden birinde metroya yakin eve 14bin ödüyoruz (yeni kiraciyim)
durumun yoksa durumu olmayan biri gibi yasamak lazim. konu sahibi ev ararken kriterlerini düşük tutar - ici biraz masrafli oldugu icin ucuz bir ev bulup 1 ay ona masraf yaparsa gayet uyguna da ev bulabilir. ya da asansorlu olsun, 3+1 olsun, ne bileyim konsol alayim icine 108 parca yemek takimimi koyayim falan filan demezse ev tasima sureci o kadar da masrafli olmaz.
tanidigimiz uyduruk yerde dugun yapti - sezonu da degil ustelik 250bin odemis. yani konu sahibi boyle bir düğün yapmazsa, uygun bir ev tutarsa, esyalarinda "en iyisi simdi olsun" demezse bence yasarlar :)
alt tarafi evlilik, cok da buyutmeye gerek yok. yeni gelin olacağım gibi degil de sevgilimle eve cikacagim gibi dusunse - hevesini sonraki evlerinde almak uzere plan yapsa bence kredi bile cekmeden hallederler.
Kurun tabi ama oturmuş bir işiniz ve sabit bir geliriniz olursa her şey daha kolay olur.merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
10 gram mı alsın? en mi kötü?En kötü gidip her ay 10 gram alsın koysun kenara. Beyaz eşya alsın ödesin
Ben hala altının gramının 2000 tl olduğu dönemde kalmışım. 2 ayda 1 alsın o halde. Hepsiburadada taksitle bilezik var bi arkadaşım araba için böyle biriktirdi. Aile evinde kalıyorsa yapabilir gayet.10 gram mı alsın? en mi kötü?
10 gram altın 35 bin adam zaten 40 bin maş alıyor.
fıkra bu kadar.
Adamın maaşı 40 binmiş ailesine ev almış kredinin bir kısmını oduyormus şuan 10 gramı bırak 1 gram alsa ona şükür etsin ama o bile zor bence ödedigi kredi evlenincede devam eder diye düşünüyorum.Valla zor biz evlendiğimiz zaman eşya masrafı yapmadık 2019du zaten beraber yaşıyorduk evimizi düzmüştük 1+1 evdi. Yaşımız küçüktü ben 22 o 24. Aileler sonuna kadar destek oldu bizde altın düğün onlardaydı. Ama sonra pandemi girdi eşim işsiz kaldı. Ben yeni mezun asgari alıyorum yemek param var onun işsizlik maaşı var. Geçindik gittik bi şekilde. Ve ben el bebek gül bebek büyümüşüm zorluk görmedim her istediğim alınıyordu. Arkadaşlarım pandemide işsizlik var dedi evde yattı tatil yaptı ben ağlaya ağlaya çalıştım o kadar zor geldi ki. Sonra şükür toparlandık. Ama bizim geleceğimiz vardı yani. Mesela evlenirken 550 gramdan fazla altınımız oldu 150 çeyrek vardı para vs vardı. Önümüz de açıktı. En kötü ikimizde de araba vardı bakcak ailemiz yoktu. Başımız sıkışsa kirayı ödeyecek aileler vardı. Buna rağmen zorlandık. İlerde eşinin kardeşi evlenirken şartları düzelir dert edinirsin belki. Ve istanbulda yaşayıp işsiz nasıl kalıyorsun. Her yerde iş var. En kötü gidip her ay 10 gram alsın koysun kenara. Beyaz eşya alsın ödesin
İşte aileye bakması sıkıntı benim çevremde evlenecek yaşta oğlu kızı olanın kenarda birikimi hep var abim de tek maaşlı evlendi geçen sene. Uzun süre iş bulamadı atanamadı gitti polis oldu mecburen. Kuzenim uzman jandarma oldu. Ondan sonra evlendiler yine düğünü altını aileler yaptı. Tek maaşla olmaz deniliyordu ev bile aldılar bugün aldı hatta. 35 bin ödemesi var 15 bin kirada aylık 20 bin ödeyecekler sadece. Eşi atama bekliyor muhtemelen atanacak ebe çünkü. Kuzenim de araba aldı evlenecekmiş beyaz eşya vs alıyor. Onun da sevgilisi daha okulda bitmemiş. 2 seneye evleneceğiz dedi. Ailenin bu çocuğu rahat bırakması lazım evlilik çağında demesi lazım. Ama demiyorlar. Yoksa 2 senede masrafları ödeyip evlenseler geçinirlerAdamın maaşı 40 binmiş ailesine ev almış kredinin bir kısmını oduyormus şuan 10 gramı bırak 1 gram alsa ona şükür etsin ama o bile zor bence ödedigi kredi evlenincede devam eder diye düşünüyorum.
ben de istanbuldayim:)1- kız istanbulda
2- eşi fabrikada çalışıyor muhtemelen haftada 6 gün mesaisi var kalan 1 günde bulşup çay içip ayrılmıyorlarsa ben de bişey bilmiyorum. dediğin tamiri tadilatı yapmak için 1- bulunmuş 1 ev 2-vakit lazım. (not: ben de evi aynen dediğin gibi yaptım, kendim temizledim, kendim taşıdım, kendim boyadım, kendim raf maf yaptım, 2. el çok eşya aldım vs. ama erkek arkadaşımla yaptım ve o haftada 6 gün çalışmıyor ben evden çalışıyorum) bunlar aile evlerindeler, bir ev tutup hadi biz gidiyoruz oraya diyebileceklerini hiç sanmıyorum en azından nikaha kadar.
3- daha önemlisi eşi ailesinin kredisine yardım ediyormuş
ha yoksa ben de neden tüm hayatı evlendikten sonraya endeksleyip de sanki evlenene kadar marsta yaşadık evlenince uranüse taşıncaz kafası yaşıyor insanlar anlamıyorum (evlenene kadar kendine ait bir hayatı zaten olmadığı için olabilir mi?, belki), illa evlenirken peri masalı yaşamak zorunda değiliz, eyvallah. ben oralarda değilim.
boyle bir yorum yapmışım. es ailesinin cocuga yardimi yok ama cocuk evlenmek üzereyken bile hala ailesinin kredisini ödüyor.eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
En azından iş bulana kadar ertele.merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
güzel kardeşim ayda 5 gram altın ve beyaz eşya ne demek hakkaten bir fikriniz var mı?Ben hala altının gramının 2000 tl olduğu dönemde kalmışım. 2 ayda 1 alsın o halde. Hepsiburadada taksitle bilezik var bi arkadaşım araba için böyle biriktirdi. Aile evinde kalıyorsa yapabilir gayet.
El ele verince her şeyi halledemezsiniz hele bu devirde samalık seyran olmuyor önce işe girin bir kaç yıl birikim yapınmerhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
benim etrafımda -ciddi istisnalar hariç- kimse. isterse biri digerinden farksiz, hicbir ozelligi olmayan salonda 250 bine de evlenebilir, ozenir davet mekaninda - konsept düğüne 1milyon da verebilir. ya da gider imzasini atar - kapida taki toreni olur biter gider evlenmis olur :)
abartmaya gerek yok bence.
ailesinin durumu olmayan ne yapacak peki?boyle bir yorum yapmışım. es ailesinin cocuga yardimi yok ama cocuk evlenmek üzereyken bile hala ailesinin kredisini ödüyor.
burada büyük bir yanlislik var.
O olmaz bu olmaz bu çocuklar nasıl evlenecek herkes 100 150 bin maaş almıyor aileden varlıklı değil. Bir şekilde bu yola girmeyi düşünüyorlarsa aileye yardımı kesecek. Aileler parazit gibi sömürmesin destek yoksa köstek olmasınlar. Bunları düşünüp bu kızın yola girmesi gerekiyor işte. Çocuk 27 yaşındaymış 2 yıllık okumuş olsa 7 senedir aileye destek zaten. Herkes 40 yaşında 35 yaşında evlenmiyor. Her aile evlilik çağındaki kızlarını rahat bırakmıyor da. Belki evde kaç yaşındasın evlen baskısı var en kötü yüzük tak baskısı var. Herkesin ailesi bizim ailemiz değil. Bi arkadaşım 25 yaşındayken ailesinden baskı görüyordu ayrıl diye. Tanıdıklarıyla evlensin istiyorlardı. Keşke en azından konu sahibi atanmış olsaydı. Ama atanamam diyor. Bu çocuk bunu yapamam diyorsa baştan ayrılması gerekiyor artıkgüzel kardeşim ayda 5 gram altın ve beyaz eşya ne demek hakkaten bir fikriniz var mı?
17-18 bin yapıyor 5 gram da ben daha yazın sadece buzdolabı, çamaşır mak ve bulaşık makinesi aldım 70 bin tuttu, bakın ankastre, fırın, süpürge vs vs de yok (hadi onları kız işe girince kız alsın) 7-8 taksit olsa 10 bin de onun taksidi olacak
burası yapıyor 28 bin
bu adam daha aile kredisine yardım ediyormuş --kaç lira ödüyor bilemesek de 10-15 bin vardır.
maaştan eksiye girdik şu anda.
bu adam bi' berbere gittiğinde berberi öper artık
işe de yalınayak gider. çünkü ayağına bi spor ayakkabı (işçilerin ilk alacağı şey genelde bu oluyor) alacak para yok ortada.
buluştuklarında da adam ekside kızın maaşı kız tarafının alacaklarına gitti, el ele yürürler. ne yapalım. çünkü evlenecekler.
bu şekilde bir yandan altın alsın bir yandan beyaz eşya alsın maalesef olmaz, olamaz. hesap ortada.
ancak şöyle olur bi 4-5 sene evlenmezler
kredi biter -en önemlisi. tabi ailenin gerçekten krediyi başka türlü ödeme durumu yoksa. durumları var da çocuk ödüyorsa fena.
bu sürede 4-5 gram altın alır alır mesela ama 1.5-2 sene boyunca sadece onu alır (çünkü depozitoydu, peşinattı ev tutarken yarısı gider zaten bunun bakın kıza takmasını filan da geçtim)
1-1.5 sene de eşya borcu için para ayırır, (veya eşyayı alır) nişan yapılır, son 6 ay-1 senede de nikah, gelinlik, balayı vs ayarlar evlenirler.
bu da cidden disiplin gerektirir, maalesef herkeste 4-5 sene bu kadar sıkacak disiplin olmuyor.
Şunu deyip evleneli 10 yıl oldu... tam 10 yıl dile kolay. 27 yaşındaydım, 37 oldum. İnsan bu, etrafına bakınca nefsi her şeyi çekiyor. İsteyip de yapamadığım o kadar çok şey kaldı ki içimde. İşin kötüsü yani da daha ne kadar bu şekilde devam edecek belli değil. Bir çıkış kapısı da yokben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz
işte hepsi birden olmuyor- ya da olmama ihtimali yüksek diyelim.O olmaz bu olmaz bu çocuklar nasıl evlenecek herkes 100 150 bin maaş almıyor aileden varlıklı değil. Bir şekilde bu yola girmeyi düşünüyorlarsa aileye yardımı kesecek. Aileler parazit gibi sömürmesin destek yoksa köstek olmasınlar. Bunları düşünüp bu kızın yola girmesi gerekiyor işte. Çocuk 27 yaşındaymış 2 yıllık okumuş olsa 7 senedir aileye destek zaten. Herkes 40 yaşında 35 yaşında evlenmiyor. Her aile evlilik çağındaki kızlarını rahat bırakmıyor da. Belki evde kaç yaşındasın evlen baskısı var en kötü yüzük tak baskısı var. Herkesin ailesi bizim ailemiz değil. Bi arkadaşım 25 yaşındayken ailesinden baskı görüyordu ayrıl diye. Tanıdıklarıyla evlensin istiyorlardı. Keşke en azından konu sahibi atanmış olsaydı. Ama atanamam diyor. Bu çocuk bunu yapamam diyorsa baştan ayrılması gerekiyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?