- 11 Kasım 2024
- 225
- 425
- 18
- 34
- Konu Sahibi oylesinebir
-
Size vazgeçin demiyor kimse sadece iyi düşünün taşının ve gerçekçi olun. Sevginiz hayat boyu yokluk çekmeye yeter mi, aşkınız evinizi istediğiniz gibi döşeyemeyince , istediğiniz gibi tatile, gezmeye gidemeyince, bir eve tıkılınca yeter mi, tutkunuz başlarının kolları bilezikle dolarken size aktın bile takılmamasına boş vermeye yeter mi?Sevgi bir yere kadar diyorsunuz. Sadece bu sebepten ötürü de vazgeçmek doğru mu? Hiç öyle bi niyetim yok ama daha yolun cok basindayiz neler duyarim bilmiyorum
Hayır ilk kiraya çıktık. Hatta ilk bi evi tuttuk, bütçemize uygun bi evi bulduğumuz için gidip nikah tarihi aldık. Gelinlikten damatlığa herşey hazırdı araya pandemi girdiği için bi tarihle davetiye yoktu. Neyse sonra ev sahibiyle sorun yaşadık ve sözleşmeyi iptal ettik. Sonra nikaha 1 ay kala tırım tırım ev ararken başka bi ev bulduk. Oraya girdik. Orası farklı bi serüvenEviniz var mıydı bir de kira derdi var artik buyuk sehirde
27 yaşındayız ben öğretmenim işsizim şu an o da fabrikada çalışıyorKaç yaşındasınız , o kişi ne iş yapıyor kaç yaşında ?
Ailesi ev aldı onun kredisini oduyorlar aslında o sebeple yardim edemeyeceklerSize vazgeçin demiyor kimse sadece iyi düşünün taşının ve gerçekçi olun. Sevginiz hayat boyu yokluk çekmeye yeter mi, aşkınız evinizi istediğiniz gibi döşeyemeyince , istediğiniz gibi tatile, gezmeye gidemeyince, bir eve tıkılınca yeter mi, tutkunuz başlarının kolları bilezikle dolarken size aktın bile takılmamasına boş vermeye yeter mi?
Sevgiliniz özel sektörde ne kadara çalışıyor, devlete geçme imkanı var mı, ya da mesleğinde ilerleme ?
Ailesinin parası yok diyorsunuz ama neden yok, beden bu zamana kadar birikim yapmamışlar, ya da bir yatırım, siz evlenince bi de eş ailene destek olmak zorunda kalabilirsiniz
Niye zor olsun ki ? Her şeyi tam yapıp borç harç içinde evlenirseniz zaten maddi sıkıntılardan, kavga gürültüden ilk beş senenin nasıl geçtiğini anlamazsınız evlenince. Üstüne üstük aradaki saygı sevgi de azalmış olurHaklısınız ama yillarca beklemek de cok zor
İki ucu da sonucsuz ne zor durummus bu
Haklısınız teşekkür ediyorum yorumlarınız içinBelli onda bunda gozun yok. Sade bir nikahla masraf yapmadan bi ev kurarsiniz yavas yavas. Ama belli bi birikiminiz de olsun. Her seye taksitle onunuzu gormeden girmeyin. Birikim yoksa sen de ise gir ve biriktirmeye baslayin. Hatta hemen bi ise girip var olan birikime katki yap. Yok hazirda yetecek kadar birikim varsa karsi tarafin ve madem bekleme taraftari degilsin masrafa girmeden cikin yola. Yalniz burada en onemlisi ne biliyo musun. Demissin ki aileleri taki konusunda ikna edersek... yasinin kucuk oldugu buradan anlasiliyor. Aileni hicbir konuda ikna etme durumunda olmamalisin evlilik yoluna girdiginde. Yani tamamen manen buyumus, maddi olarak gelismis bi konumda olmalisin. Maddiyatin olsa resti cekersin. Bunu kotu anlamda soylemiyorum yani ben taki istemiyorum eksik kalsin seviyorum ve evlenicem diyebilirsin maddi gucun az cok olsa. Guc derken de bi isin olsa, bagimsiz olsan finansal olarak yeter. Bence biraz bekleyin bu yuzden.
Ev alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?Ailesi ev aldı onun kredisini oduyorlar aslında o sebeple yardim edemeyecekler
Aileleri ikna etmenin en kestirme yolu takı sizin için olmazsa olmaz bir konuysa buyrun takın demek. Hem cebimden para çıkmasın hem de “ikna olmam” olmuyor.Hiçbirinde gözüm yok aslında ama şu takı konusunda aileleri ikna etmek de önemli galiba
O ufak da olsa yardim ederler diyor aslinda ama ben durumlarini bildigim için cok beklentiye girmiyorum, benimki de 40 küsur maas aliyor su an asgari ucretten yüksek aslinda ben de ise girsem hallolurmus gibi geliyorEv alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?