Para yoksa evlenmemeli miyiz?

Sevgi bir yere kadar diyorsunuz. Sadece bu sebepten ötürü de vazgeçmek doğru mu? Hiç öyle bi niyetim yok ama daha yolun cok basindayiz neler duyarim bilmiyorum
Size vazgeçin demiyor kimse sadece iyi düşünün taşının ve gerçekçi olun. Sevginiz hayat boyu yokluk çekmeye yeter mi, aşkınız evinizi istediğiniz gibi döşeyemeyince , istediğiniz gibi tatile, gezmeye gidemeyince, bir eve tıkılınca yeter mi, tutkunuz başlarının kolları bilezikle dolarken size aktın bile takılmamasına boş vermeye yeter mi?
Sevgiliniz özel sektörde ne kadara çalışıyor, devlete geçme imkanı var mı, ya da mesleğinde ilerleme ?
Ailesinin parası yok diyorsunuz ama neden yok, beden bu zamana kadar birikim yapmamışlar, ya da bir yatırım, siz evlenince bi de eş ailene destek olmak zorunda kalabilirsiniz

Eviniz var mıydı bir de kira derdi var artik buyuk sehirde
Hayır ilk kiraya çıktık. Hatta ilk bi evi tuttuk, bütçemize uygun bi evi bulduğumuz için gidip nikah tarihi aldık. Gelinlikten damatlığa herşey hazırdı araya pandemi girdiği için bi tarihle davetiye yoktu. Neyse sonra ev sahibiyle sorun yaşadık ve sözleşmeyi iptal ettik. Sonra nikaha 1 ay kala tırım tırım ev ararken başka bi ev bulduk. Oraya girdik. Orası farklı bi serüven tabi bunlar 2021 yılında oldu o zamanın 2500 lira kirası şu an ortalama 30 bin civarı kiralara denk geliyodu. Sıktık dişimizi elbet çnkü ne kadar borçsuzda olsak pandemi sebebiyle eşim işletmesini 1 yıldan fazla kapalı tutmuştu. Bütün birikimi o dönem suyunu çekmişti. İlkbaharda işletmeler açıldı biz temmuzda evlendik. Toparlayıp düzeni oturtmak vakit aldı ama bende çalışıyordum o büyük bi etkendi

Parasiz evlilik cok zor ama beklentinizde bu olcude olmali. Paraniz yok ama taki, ceyiz, dugun vs. hepsi olsun isterseniz o is olmaz. Iki kisinin calismasi sart bu devirde. Ikinizin butcesiyle oturup makul beklentilerle borclanarakta olsa evlenebilirsiniz.

Ailelerin cocuklarini evlendirmek gibi bir yukumlulukleri oldugunu dusunmuyorum. Artik ayaklari yere basan, tek basina sorumluluk alabilecek, eli ekmek tutan, az da olsa bir geliri olan insanlar evlensin bir zahmet. Aile dilerse destek olabilir ama beklenti olmamali.

Taksitle cogu esyayi alabilirsiniz, nikahtan sonra da calisip beraber odersiniz.

Çoğu şeyden vazgeçebilirseniz neden olmasın? Sevmek, sevilmek kolay değil. Doğru kişi olduğunuza eminseniz tabi. Ama takı, düğün vs. daha önemli olan evlendikten sonra geçinebilecek misiniz? Bu daha önemli. Hiçbir masraf yapmadan sadece nikahla evlenmenize rağmen geçinememe ihtimali varsa önce bunu halletmeniz gerekiyor. Evet, böyle bir durum söz konusu ise hemen evlenmeyin. Ben aşık bile olsam düşünürdüm. Rahatlıkla geçinebilmek gerekiyor maalesef.

Bi de unutmayın ki bu sadece evlenmekten ibaret değil. Yani sevgilinizde pek yükske maaş almıyomuş şu noktada sizde çalışsanız 40 bin lirayla geçinmek anca küçük şehirde küçük ilçede, belki nispeten büyük yerde kendi evinizle mümkün. Büyük şehirde kirada o fiyata geçinmek imkansız. Mutfağa giren bi tuzun hesabını yaptığınız, dışarıda bi çay içmeye imkanınız bulunmayan bi noktada olmanız çok olası bi senaryo. 3 düşünüp 1 yapın. Ya bekleyin ve bişeyleri yoluna koymak için zaman tanıyın kendinize ya da evlenme işini rafa kaldırın derim.

Ailesi ev aldı onun kredisini oduyorlar aslında o sebeple yardim edemeyecekler

Belli onda bunda gozun yok. Sade bir nikahla masraf yapmadan bi ev kurarsiniz yavas yavas. Ama belli bi birikiminiz de olsun. Her seye taksitle onunuzu gormeden girmeyin. Birikim yoksa sen de ise gir ve biriktirmeye baslayin. Hatta hemen bi ise girip var olan birikime katki yap. Yok hazirda yetecek kadar birikim varsa karsi tarafin ve madem bekleme taraftari degilsin masrafa girmeden cikin yola. Yalniz burada en onemlisi ne biliyo musun. Demissin ki aileleri taki konusunda ikna edersek... yasinin kucuk oldugu buradan anlasiliyor. Aileni hicbir konuda ikna etme durumunda olmamalisin evlilik yoluna girdiginde. Yani tamamen manen buyumus, maddi olarak gelismis bi konumda olmalisin. Maddiyatin olsa resti cekersin. Bunu kotu anlamda soylemiyorum yani ben taki istemiyorum eksik kalsin seviyorum ve evlenicem diyebilirsin maddi gucun az cok olsa. Guc derken de bi isin olsa, bagimsiz olsan finansal olarak yeter. Bence biraz bekleyin bu yuzden.

Haklısınız ama yillarca beklemek de cok zor
İki ucu da sonucsuz ne zor durummus bu
Niye zor olsun ki ? Her şeyi tam yapıp borç harç içinde evlenirseniz zaten maddi sıkıntılardan, kavga gürültüden ilk beş senenin nasıl geçtiğini anlamazsınız evlenince. Üstüne üstük aradaki saygı sevgi de azalmış olur
Onun yerine güzel bir planlama ile programlı bir şekilde biraz bekleyerek ve biriktirerek evlenirseniz hem evlilik güzel yürür Hem o zamana kadar birbirinize bağlı kalamayacaksanız da bunu sevgiliyken görmüş olursunuz

1 + 1 eve eşyalı ve hiçbir gelenek olmadan evlenmek bence okay ama sizin kafanızda birini bulmanız lazım.yani bunu başınıza kakmayacak ,sizi kolay görmeyecek enayi yerine koymayacak biri olmalı onun da garantisi yok . çünkü daha ailesi var dadısı dıdısı var ki sonradan sizin de içinizde kalabilir

Bence nikah ve küçük bir kutlama olmalı biraz da takı olsa fena olmaz ve sıfır eşya da istersiniz diye düşünüyorum ömürlük kullanılacak sonuçta

Eşyalı evde tutabiliriz oda eşyalı olduğu için en az 15 binden başlıyor benim bulunduğum şehirde boş ev tutsanız oda zaten en düşük 15-20 bin civarı.

Erkek arkadaşınız ne kadar maaş alıyor siz de ise başlasaniz gecinirsiniz biriniz kirayı oder biriniz evi çekip çevirir.

Nişan ,düğün,kına yerine sade bir nikahla evlenilebilir işe baslayinca para biriktirip 1 yıl sonra aile arasında yüzük takabilirsiniz yine 1 yıl sonra nikah kiyabilirsiniz gelinlik, damatlik vs onları ayarlarsiniz o süreçte ev eşyalı olacaksa ilk etapta depozito abone parası vs onları ödersiniz yani öyle pat diye evlenmenize gerek yok.

Haklısınız teşekkür ediyorum yorumlarınız için

Evli birisi olarak, gerçekten hayatın içinde hiç umulmayan masraflar çıkıyor ki inanamazsınız.
13 senelik evliyim ama hala ben bile bazen hiç evlenmesemiydim dediğim oluyor.
Bunu maddi açıdan söylüyorum. Yanlış anlaşılmasın, Çok iyi firmalarda çok iyi maaşlar ile çalıştım ve sonra pandemi nedeniyle işsiz kaldım. Eşim hiç işsiz kalmadı şükür, 5 sene kadar evde oturduktan sonra baktım ki olacak gibi değil, 2 de çocuğumuz var. Tekrar işe başladım.
Pandemi döneminde nasıl denk getirdiyse Allah, bir ev sahibi olduk.
Hele ki kirada olsak nasıl yaşardık bilemiyorum.

Vel hasıl kelam, diyeceğim o ki, evet evlilikte para önemli. Geçim olmadığı zaman ne huzur oluyor, ne de sevgi.
Günümüz hayatı zaten çok pahalı, daha evliliğe adım atarken dünya kadar borcun harcın içine girmek zorunda kalıyor insanlar.
İyi maaşlar alacağınız günleri beklemenizi tavsiye ederim, en azından kimseye muhtaç olmadan geçineceğiniz şekilde kendinizi ayarladıktan sonra evliliğe adım atarsanız, hesabınızı da ona göre yönetirsiniz, karşısınıza da hiç kimse çıkıp 'bak ben sana demiştim' diyemez.

Ufak gibi görünse de, bazen en ufak sorunlar büyüyerek çığ haline gelebiliyor.
Evlilik hayatınızda olacak en önemli dönüm noktası.
İyi düşünerek karar vermekte fayda var.

Eğer evlendıkten sonra çocuk olup çalışmadan evde oturacaksanız . Evlenecegınız kişi tek başına kira bebek giderleri ev ihtiyaçları karsılayamayacak düzeyde maaş alıyorsa . Çok zor

Yani başında sizin çalışıp ona yardımcı olmanız sonrasında rahat olacağınız anlamına gelmez sadece o süreci atlatırsınız sonrası yine hüsran .

Önemli olan sonrası yani hadi hersey oldu bitti
Doğum yaptınız evdesiniz bi işiniz yok sadece eşiniz çalışıyor , olası ki gerçi artık normalleşti ev sahipleri çıldırmıs durumda , ev sahıbınız pat die çıkın dese taşınma 80-100 bin bu adam karsılayabılır mı bunları bi ileriyi düşün .

Ailesi ev aldı onun kredisini oduyorlar aslında o sebeple yardim edemeyecekler
Ev alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?

O ufak da olsa yardim ederler diyor aslinda ama ben durumlarini bildigim için cok beklentiye girmiyorum, benimki de 40 küsur maas aliyor su an asgari ucretten yüksek aslinda ben de ise girsem hallolurmus gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…