- 3 Mart 2025
- 98
- 91
- 3
- 42
- Konu Sahibi oylesinebir
-
O ufak da olsa yardim ederler diyor aslinda ama ben durumlarini bildigim için cok beklentiye girmiyorum, benimki de 40 küsur maas aliyor su an asgari ucretten yüksek aslinda ben de ise girsem hallolurmus gibi geliyor
Eşyalı kiralık evler oluyor.onlara yerleşebilirsiniz.niye illa kendi eşyalarını almaya çalışıyorlar hiç anlamıyorum.oldurursan olur yani.neticede belediyeye başvurup imza atacaksınız.düğün, nişan cart curt şart değil.sen iş bulsan yeter.ben de çok abartılı buluyorum şu parasızlıktan evlenemiyoruz muhabbetlerini.gençlik geçip gidiyor.saçma sapan şeyler için senelerce beklemeye gerek yok.ohh sevdiğin adamın, kadının kollarında doya doya seks yaparsın.ben mi dünyaya uyum sağlayamiyorum anlamadım ki?merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Artık küçük şehirlerin büyük şehirlerden farkı yok. Küçük şehirlerde de çoğu şey pahalı. Mesela köy gibi küçük bir ilçede kiralık ev bulmak zor diye kiralar 15 bin civarında.Bi de unutmayın ki bu sadece evlenmekten ibaret değil. Yani sevgilinizde pek yükske maaş almıyomuş şu noktada sizde çalışsanız 40 bin lirayla geçinmek anca küçük şehirde küçük ilçede, belki nispeten büyük yerde kendi evinizle mümkün. Büyük şehirde kirada o fiyata geçinmek imkansız. Mutfağa giren bi tuzun hesabını yaptığınız, dışarıda bi çay içmeye imkanınız bulunmayan bi noktada olmanız çok olası bi senaryo. 3 düşünüp 1 yapın. Ya bekleyin ve bişeyleri yoluna koymak için zaman tanıyın kendinize ya da evlenme işini rafa kaldırın derim.
Doğrudur ben küçük şehirler hakkında bu kadar net bilgi sahibi değilim. Bi kaç yorum üstte 40 bin lira aldığını yazmış. Bi maaş kiraya bi maaş eve gidecek. Gencecik insanlar hiç mi hayatları olmayacak? Bi de gebe kalsa al başına belayı durumu. Tedbirli olmak lazım iyi düşünmek lazım. Gerçekçi bakınca önümüzdeki bi kaç sene toplu para ellerine geçmezse evlilik çok zor görünüyor konu sahibi içinArtık küçük şehirlerin büyük şehirlerden farkı yok. Küçük şehirlerde de çoğu şey pahalı. Mesela köy gibi küçük bir ilçede kiralık ev bulmak zor diye kiralar 15 bin civarında.
Konu sahibi "el ele verip öderiz" diyor ama gerçekçi olmak lazım. Kendisi şu an işsiz, sevgilisi de asgari ücret alıyor sanırım. Artık küçük yerlerde bile kiralar asgari ücrete yaklaşmış durumda.
Sevgiyle maddi konular hallediliyor olsa ev kirasını, faturaları, market alışverişini öpücükle ödememiz lazımdı.
Ev almayı zaten unutun bence, aileniz de unutsun. Artık 2 insanın 0dan başlayıp ev alması hayal oldu.merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
bizde de evlenmeyi planladigim kişinin babasindan asla bir sey gelmez çünkü öyle bir adetleri yok, cocugu bir seneligine yanina tasininca kira alan bir kültürleri var. haliyle yetişkin yetiskindir, evlenecek diye para falan harcamazailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler
bizde de hibe edilecek aile evi yok. Iyice arastirarak hem tatli hem ucuz 1+1 bahceli bir ev bulduk kiralik, icine de cok masraf yapmadik, boyasini sivasini her seyini kendimiz yaptik. ne gerek var, ileride uzun yillar yasayacagimiz gercek evimize (dream house'a) yapariz her seyin en guzelini diye düşündük. bunun icin çoğu seyi ikinci el aldik, uygun fiyatlisini sectik, sevgilimin elinden is gelir o kendi kesti bicti yapti falan, bir gram maddi olarak zorlanmadan cok guzel tatliş bir evimiz oldu. onceden gereksiz şeyleri eve de doldurmadik, neye ihtiyacımız varsa o donem onu aldik. birkac ayda bir liste yapiyoruz o ayin sonuna kadar o eksikleri tamamliyoruz falan, hem keyifli oluyor - yetistirmeye calisirken egleniyoruz.ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil
taki vs vs de istemeyecegim tabii ki:) takmak isteyen aile üyesi taksın (zaten bizde erkek tarafi da yok, full benim taraf) . tutup da hayatimdaki insandan altin vs talep edecek biri de degilim.takisi var yuzugu var demeleri
Tamamen sizin kafanızdayım. Çevreye kulak tıkamak konusunu halledersem tamamgibisen ve beklentilerinle ilgili bir durum.
benim icin evlilik=masraf degil kesinlikle. o yuzden maddi kaygilarsiz, masrafsiz bir yuva kurmayi düşünüyorum
bizde de evlenmeyi planladigim kişinin babasindan asla bir sey gelmez çünkü öyle bir adetleri yok, cocugu bir seneligine yanina tasininca kira alan bir kültürleri var. haliyle yetişkin yetiskindir, evlenecek diye para falan harcamaz
bizde de hibe edilecek aile evi yok. Iyice arastirarak hem tatli hem ucuz 1+1 bahceli bir ev bulduk kiralik, icine de cok masraf yapmadik, boyasini sivasini her seyini kendimiz yaptik. ne gerek var, ileride uzun yillar yasayacagimiz gercek evimize (dream house'a) yapariz her seyin en guzelini diye düşündük. bunun icin çoğu seyi ikinci el aldik, uygun fiyatlisini sectik, sevgilimin elinden is gelir o kendi kesti bicti yapti falan, bir gram maddi olarak zorlanmadan cok guzel tatliş bir evimiz oldu. onceden gereksiz şeyleri eve de doldurmadik, neye ihtiyacımız varsa o donem onu aldik. birkac ayda bir liste yapiyoruz o ayin sonuna kadar o eksikleri tamamliyoruz falan, hem keyifli oluyor - yetistirmeye calisirken egleniyoruz.
haliyle ailem de masraf etmeyecek çünkü aldik yani her seyimizi, eksiğimiz gedigimiz kalmadı.
taki vs vs de istemeyecegim tabii ki:) takmak isteyen aile üyesi taksın (zaten bizde erkek tarafi da yok, full benim taraf) . tutup da hayatimdaki insandan altin vs talep edecek biri de degilim.
sözü nişanı cekirdek ailece tuttugum airbnb evinde mangalli tatilli kutlamayi düşünüyorum, düğün yerine de 1 saatlik kokteyl.
oldu bitti yani :)
cok da dert edecek, masrafindan korkacak bir sey degil benim icin.
ama...
sizin hayallerinizde prenses model gelinlik giymek, güzel düğün salonlarinda evlenmek varsa, takilan takilardan size verilecek degeri biçecek akrabalariniz varsa, baskalarinin soylediklerini takiyorsaniz, arkadaslarinizin sunumlu kalabalik misafir agirlamalarina, yeni gelin evlerine ozeniyorsaniz vs bu yontem size uymaz.
haliyle size yakisani yapmak icin kredi ustune kredi ceker borçlanir, evlenince de onca borcun icinde kavga kiyamet yasarsiniz. haliyle mutlu olamazsiniz.
biraz da sizinle ve cevrenizle ilgili bi durum.
hevesleriniz varsa, ailenizin - cevrenizin sözü sizin icin onemliyse - eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
e cevreye kulak tikayabiliyorsan simdiden tika, ailene söyle nasil bir ev ve evlilik hayati istedigini:) kabul etmezseniz düz nikahla evlenirim, dersin:)Tamamen sizin kafanızdayım. Çevreye kulak tıkamak konusunu halledersem tamamgibi
Bu devirde kaç kişinin evi var ? Olmayan evlenmesin sizin ailenin kafasına göre.merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Bahsettiğim ilçenin nüfusu 10 bin ya var ya yok. O kadar ufak bir yer düşünün. Çalışıyorum. Şu an böyle ufak bir yerde bile 40 bin tl 2 kişiye ancak yeter. Ama yetmesi için ev, araba, düğün taksidi olmayacak. 40 binin 15 bini kira desek 25 bin kalıyor. 5 bin faturalar ve yakıta gitse kişi başı aylık 10 bin kalıyor. 10 binle 1 ayda 1 kişi ancak karnını doyurur.Doğrudur ben küçük şehirler hakkında bu kadar net bilgi sahibi değilim. Bi kaç yorum üstte 40 bin lira aldığını yazmış. Bi maaş kiraya bi maaş eve gidecek. Gencecik insanlar hiç mi hayatları olmayacak? Bi de gebe kalsa al başına belayı durumu. Tedbirli olmak lazım iyi düşünmek lazım. Gerçekçi bakınca önümüzdeki bi kaç sene toplu para ellerine geçmezse evlilik çok zor görünüyor konu sahibi için
Bazıları dümenden borçlu gibi gösteriyor kendilerini benim de aklıma o geldi . Ailemin parası yok diyerek sıyrılan çok.Ev alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?
Çok farklı bi taraftan baktiniz ama o da bu kafada maalesef, bir önceki gelinlerine ne taktilarsa bana da o takilacak diye dusunuyor ama arti borc bu da. Ona kalsa öderiz hallederiz diyor zaten bana geliyor arada umutsuzluk perileriBu devirde kaç kişinin evi var ? Olmayan evlenmesin sizin ailenin kafasına göre.
Size değer biçilmesine izin vermeyin. Ne demek takısı var tokası var ? Ben seviyorum takı ne alaka demek yerine, yolun başında düşüyorsanız. Sizde aynı kafadasınız. O adam aklı varsa arkasına bakmadan kaçar bu zihniyetten. Üzgünüm.
Çok doğru. İyi düşünmeli konu sahibi. Biraz zaman tanımalı evlilik fikrineBahsettiğim ilçenin nüfusu 10 bin ya var ya yok. O kadar ufak bir yer düşünün. Çalışıyorum. Şu an böyle ufak bir yerde bile 40 bin tl 2 kişiye ancak yeter. Ama yetmesi için ev, araba, düğün taksidi olmayacak. 40 binin 15 bini kira desek 25 bin kalıyor. 5 bin faturalar ve yakıta gitse kişi başı aylık 10 bin kalıyor. 10 binle 1 ayda 1 kişi ancak karnını doyurur.
Kiralar o kadar yüksek değil.konuya yazanlar bence çok abartmiş.1+1 son model Eşyalı evler şu an en fazla14,15 bin.onlar da en iyileri, en iyi Eşyalı olanları.iki kişi yaşanacak kadar büyük oluyor bazı evler.koskoca 40 bin lira da eve gitmez yani.iki kişi çalışılırsa sorun olmayacaktır.her evlenen kendi dayadığı döşediği eve geçmek zorunda değil ki.sanki ülkede ortalama maaş 200 bin TL de bu tarz yorumlar yapılıyor anlamadım yani.yüksek bile adamın maaşı.herkese aileler destek olmuyor ki.Doğrudur ben küçük şehirler hakkında bu kadar net bilgi sahibi değilim. Bi kaç yorum üstte 40 bin lira aldığını yazmış. Bi maaş kiraya bi maaş eve gidecek. Gencecik insanlar hiç mi hayatları olmayacak? Bi de gebe kalsa al başına belayı durumu. Tedbirli olmak lazım iyi düşünmek lazım. Gerçekçi bakınca önümüzdeki bi kaç sene toplu para ellerine geçmezse evlilik çok zor görünüyor konu sahibi için
Ailesine ev almış krediyi kim ödüyor peki maaşı 40 binmiş sizde en düşük asgari ücret alsanız biriniz kirayı ödeyecek biriniz evi gecindirecek ama en önemlisi çekilen krediyi kim ödüyor.Tamamen sizin kafanızdayım. Çevreye kulak tıkamak konusunu halledersem tamamgibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?