• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa evlenmemeli miyiz?

Ben madfiyata önem vermeyen biri değilim hiç olmadim fakat karakterde en az onun kadar önemli buna dikkat edin Gerçekten çalışır çabalar para yönetimini bana birakir diyorsanız olur tabiki önce sizde ise girin süreyi acele etmeden birikim yaparak geçirin
Teşekkür ederim yorumunuz için. Maddiyatmış gezememekmiş 2 koltuğumun eksik olmasıymış hiç umurumda değil aslında. O da çalışır elinden geleni yapar güveniyorum. Dönemin şartları evet ama bu şartlar var diye de evlilikten uzak durmak garip geliyor. Toz pembe bakıyorsam da toz pembe.ç.

(bir şeyleri eksik yazmışım tekrar düzenliyorum o sebeple)
merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler ev kredisi oduyorlar, sevgilim su an yardım ediyor onlara ama cuzi bir miktar eksiklerini karsiliyor. o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim fakat görüştüğüm bir okul var yakın zamanda oraya başlayacak gibiyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Önce işinizi bulun . Dediğiniz gibi düğün yapmayın. İş bulduktan sonra eşinizle beyaz eşya alın ortak .Eşyalar 1 yıla kadar aldığınız yerde kalabiliyor. Taksitleri bitince mobilya bakın. Onun taksitleri azalınca ev tutun nikahtanda küçük altın para takılır onlarlada kalan taksitleri ödersiniz.2 maaş ev kiranıza ve yeme içmeye yeter.Birikim yapana kadarda korunarak cinsellik yaşayın.

Etmeyecek biz de bi sürece girmiş olacağız
Herkes çok güzel şeyler yazmış ben şu kısma takıldım. Sizin yaptığınız hesabı erkek arkadaşınız yapıyor mu? Ev geçindircek ama nasıl? 45bin maaş alıyor 20bin en iyi ihtimalle kira vericeksiniz faturası gıdası hariç, birde kredi kartı ödemeleri olur illaki alınanlar taksitler vs. Planı ne bu durumda?
Evlilik niyeti olan bi adam aile yardımı yerine kenara para koymalı bi takside girmeli altın vs koymalı tutup ailesine akıtıyosa evlenirkende eş adayına bi lokma ekmek edebiyatı yapıyosa beni irrite ederdi.
30una yaklaşmış biri heleki çalışıyosa evlilik niyeti varsa kenarda parasıda olmalı. Aksi ise evlenilecek adam kategorisinde midir bilemiyorum.
Duygusal bakıyosunuz ama kadının maaşı ile dönen çark batmaya mahkum oluyor. Doğumu var çocuklu yaşamın masrafı var, varda var.
Ben ailenizi haklı buldum. Bu konuda varsayımlar değil eş adayınız oturacak hesap yapacak, sizin çalışacağınız bi versiyonu düşünmeden o evi geçindirmeye bakacak.
(Çalışırsınız orası ayrı çalışmalısınızda demek istediğim temel geçim sizin maaşınız olmadan hesaplanmalı)

Teşekkür ederim yorumunuz için. Maddiyatmış gezememekmiş 2 koltuğumun eksik olmasıymış hiç umurumda değil aslında. O da çalışır elinden geleni yapar güveniyorum. Dönemin şartları evet ama bu şartlar var diye de evlilikten uzak durmak garip geliyor. Toz pembe bakıyorsam da toz pembe.ç.

Herkes çok güzel şeyler yazmış ben şu kısma takıldım. Sizin yaptığınız hesabı erkek arkadaşınız yapıyor mu? Ev geçindircek ama nasıl? 45bin maaş alıyor 20bin en iyi ihtimalle kira vericeksiniz faturası gıdası hariç, birde kredi kartı ödemeleri olur illaki alınanlar taksitler vs. Planı ne bu durumda?
Evlilik niyeti olan bi adam aile yardımı yerine kenara para koymalı bi takside girmeli altın vs koymalı tutup ailesine akıtıyosa evlenirkende eş adayına bi lokma ekmek edebiyatı yapıyosa beni irrite ederdi.
30una yaklaşmış biri heleki çalışıyosa evlilik niyeti varsa kenarda parasıda olmalı. Aksi ise evlenilecek adam kategorisinde midir bilemiyorum.
Duygusal bakıyosunuz ama kadının maaşı ile dönen çark batmaya mahkum oluyor. Doğumu var çocuklu yaşamın masrafı var, varda var.
Ben ailenizi haklı buldum. Bu konuda varsayımlar değil eş adayınız oturacak hesap yapacak, sizin çalışacağınız bi versiyonu düşünmeden o evi geçindirmeye bakacak.
(Çalışırsınız orası ayrı çalışmalısınızda demek istediğim temel geçim sizin maaşınız olmadan hesaplanmalı)
Boş versene Prenses, bak konu sahibi ne yazmış. Burada kaç tane konu açıldı, açılıyor " evleneli 3 yıl oldu, 5 yıl oldu, hala düğün, mobilya taksidi ödüyoruz, haftada 1 kez bile dışarı çıkmıyoruz, karı koca hiç mutlu değiliz, sürekli kavgalıyız" diye. Konu sahibi bunların hiçbirini okumadı mı? Okumadıysa okumalı ama...

Boş versene Prenses, bak konu sahibi ne yazmış. Burada kaç tane konu açıldı, açılıyor " evleneli 3 yıl oldu, 5 yıl oldu, hala düğün, mobilya taksidi ödüyoruz, haftada 1 kez bile dışarı çıkmıyoruz, karı koca hiç mutlu değiliz, sürekli kavgalıyız" diye. Konu sahibi bunların hiçbirini okumadı mı? Okumadıysa okumalı ama...
İnsan sevince en ufak bir olumlu yorumu arıyor :) hiç kolay değil diğer türlüsünü düşünmek yoksa her yorum sabahtan beri kafamın içinde dönüp duruyor

İnsan sevince en ufak bir olumlu yorumu arıyor :) hiç kolay değil diğer türlüsünü düşünmek yoksa her yorum sabahtan beri kafamın içinde dönüp duruyor
Ben açıkcası 2 kanepe ve sıfır eşyalar altınlar vs bunları baz almadan yazdım. Yani en minimal haliyle evlensenizde bunlar fiks giderler, yaşam giderleri.

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler ev kredisi oduyorlar, sevgilim su an yardım ediyor onlara ama cuzi bir miktar eksiklerini karsiliyor. o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim fakat görüştüğüm bir okul var yakın zamanda oraya başlayacak gibiyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??

Aileniz haklı.
Kenarda birikimi yok üstüne ailesine ödemede yardım ediyor.
Evlilik sevgililik gibi değil. O eve girince sorumluluklar başlıyor.
Ve sorumluluklar da parayla yerine getiriliyor ancak.
İkiniz de evlenmeye değil de evlenmeye hazırlık için kenara para atmaya başlayın önce.
Birinizin birikimi diğerinizin işi bile yok. Evlilik en çok hayalken güzel. :)

Hayat başlı başına zor ve çok acımasız. Buradaki yorumları dikkate alıp buna göre hareket etmezsen hayat zamanı gelince tüm gerçekleri acımasızca suratına çarpar ve yaşatır.

Yeterli maddi geliri olmadan evlenen, eğitim ve kültür seviyeleri denk olmayıp evlenen çok insan var. Ve çoğunun evliliği berbat.

Ben bekarım. Ama bu forum sayesinde evliliğe dair birçok şey öğrendim.

Kimine abartı gelebilir ama insan evlenirken ayrılığı, ölümü bile düşünmeli. Hele de evlenirken çocuk sahibi olmak istiyorsa. Çünkü mesela ben kocamdan ayrılırsam veya kocam vefat ederse ben çocuğuma/ çocuklarıma tek başıma bakabilmeliyim. Bunun için de tabii ki en başta ekonomik özgürlüğüm olmalı. Bana bu detayı bile düşündürten Kk ya sonsuz teşekkürler efenim.

Şuan düşünüyorum ne eşya ne takı bi şey olmadığı halde kredi kartı, gıda benzin ile şişiyor. Markete gir çık 800-900 ne aldım diye bakakalıyosun, et grubu vs yokken. Yani borçsuz evlensen dahi kredi kartı ödemen oluyor, buna kira ve diğer giderlerde eklenmeli. Mesela anlık bi şeyde çıkabiliyo diyelim ki dişin çürüdü kanala girdi en basit diş tedavileri bile uçmuş durumda karttan çektireyim desen oda şişiriyo, bunlar ilk aklıma gelen küçük şeyler.
Kızımı özel kliniği olan dra götürüyorum muayene parasını geçtim ilaçların sgk anlaşması olmuyor eczaneden muayene kadar ücretle çıkıyorız vitaminler omegalar zaten uçmuş.
Yani sağlıklı temiz yaşayım desen çocuğuna organik besin alayım haftada 2 et grubu yedireyim desen bile gider kalemini etkiliyor.

Şuan düşünüyorum ne eşya ne takı bi şey olmadığı halde kredi kartı, gıda benzin ile şişiyor. Markete gir çık 800-900 ne aldım diye bakakalıyosun, et grubu vs yokken. Yani borçsuz evlensen dahi kredi kartı ödemen oluyor, buna kira ve diğer giderlerde eklenmeli. Mesela anlık bi şeyde çıkabiliyo diyelim ki dişin çürüdü kanala girdi en basit diş tedavileri bile uçmuş durumda karttan çektireyim desen oda şişiriyo, bunlar ilk aklıma gelen küçük şeyler.
Kızımı özel kliniği olan dra götürüyorum muayene parasını geçtim ilaçların sgk anlaşması olmuyor eczaneden muayene kadar ücretle çıkıyorız vitaminler omegalar zaten uçmuş.
Yani sağlıklı temiz yaşayım desen çocuğuna organik besin alayım haftada 2 et grubu yedireyim desen bile gider kalemini etkiliyor.
Her gün ekmek, makarna, patates yesek o bile parayla alınıyor sonuçta.

Mesela ben çayı hep toplu alırım, o yüzden çay stoğumuz yeni bitmişti. Geçenlerde markette bir kilo çayın 230-250 tl aralığında olduğunu görünce " oha" demiştim, şoktan zor çıkmıştım. :) Çünkü ben en son aldığımda ( 1,5 yıl kadar önce) 1 kilo çay 100 tl civarıydı, belki daha ucuzdu.

Zamlara yetişilmiyor, füze gibiler mübarek!

Her gün ekmek, makarna, patates yesek o bile parayla alınıyor sonuçta.

Mesela ben çayı hep toplu alırım, o yüzden çay stoğumuz yeni bitmişti. Geçenlerde markette bir kilo çayın 230-250 tl aralığında olduğunu görünce " oha" demiştim, şoktan zor çıkmıştım. :) Çünkü ben en son aldığımda ( 1,5 yıl kadar önce) 1 kilo çay 100 tl civarıydı, belki daha ucuzdu.

Zamlara yetişilmiyor, füze gibiler mübarek!
Evet bu yüzden sıfır borçla bi işe girmekte tamamen rahatlık sağlamıyor. Konu sahibinin yapacağı en mantıklı şey önce bu konuyu sevgilisi ile konuşmak onu bi tartmak olmalı.
Sıfır borçtan ziyade artı ile girmeye bakmak.
Minimal tuttun borcsuz evlendin kenardada zor zamanlar için üç beşin var o seviyede adım atmalı.
3-5 sene dişimi sıkarım çocuk yapmam gezmem vs diyerek mutlu olmaz.
Biz sıfır borçla evlendik( önce kiraya) sonra ev borcuna girdik aman yarabbim iyiki aldık diyoruz ama bi yandan bi yerimizden ter akıyo bi yandan tatilimiz eksik kalmasın bi yandan bebeğimiz oldu derken anca 4 sene doldu bitti borç harç. Kalem kalem hesap yaptık. Dişimizi sıkalım tatil yapmayalımda demedik bütçeye göre yine yaptık,konu sahibi bu konudada olmasa olur kafasında hayalperestçe yaklaşımda.
Bazı kızlar para konuşmaya geçim nasıl olacak demeye de çekiniyor. Çok büyük hata.
Ben forumu önceden okusam belki 1-2 sene daha beklerdim evlilik için asdfgs
-Dip not geçeyim biz zaten beraber yaşıyorduk popomuz neyi yer neyi yemez biliyoduk yani- haftada 1 dışarda çay kahve içerek bazı insanlar anlaşılmaz.

Eskisi gibi samanlık seyran olmuyor malesef.

Ben maddiyatçı değilim, değildim ama para olmadan da huzur olmuyor. Başımıza bişey geldiği zaman ( tamir, hastalık vs.) çok zorlandığımızı söylemezsem yalan olur. Yok devlet karşılıyor yok bilmem ne yalan bunlar gerçek hayat öyle bişey değil.

Eşim ortanın üstü memur maaşı alıyor ve evimiz var ona rağmen iki çocukla geçinmekte zorlanıyoruz. Artık bu sene çocukları kreşe verip benimde çalışmam gerekecek ama bilin bakalım ne olacak çalıştığımın nerdeyde hepsi kreşe gidecek. Bu devirde evlilik yük, çocuk ap ayrı yük.

Para mutluluk getirmiyor belki evet ama parasızlık mutsuz ediyor. Bunuda buraya yazayım ona göre yol çizin kendinize.

El ele verince zorluklar hemen aşılmıyor, romantik düşünme gerçekçi ol. Benim de büyük şeylerde gözüm yoktu, pahalı bir şey istemedim ama olmuyor. Evliliği erteleyelim dedim kabul etmedi. Verilen sözler de tutulmuyor. Şimdi neye razı olursan evlenince daha kötüsü karşına çıkacak ve kabul etmeni bekleyecek. Ya beklet ya da boşver evlenmek şart değil. Masallara kanma 😘

Sizin beklentinize bağlı. Takısı var, çeyiz sermesi var, kınası çalgısı var bakış açısındaysanız evet para şart. Ama evlilik nikah kıyıp 1+1 eşyalı eve geçmek derseniz paraya gerek yok. Tamamen size kalmış.
Tam bunu yazacaktım ki siz zaten yazmışsınız aynen öyle şu kadar bileziğe bu kadar altına,bohçasına,şurda yemekli düğününe burda kınasına diye başlanırsa zor.

Bence kurma. Para olmayan evde huzurda olmuyor. Herşey para değil diyenlere inanma bu devirde herşey para. Var olanla da yetinirim deyip kendini harcama sonra en çok eşin ve ailesi tarafından harcanirsin. Aklını başına topla zaten evlilik b.k gibi bişey şimdi sana güzel geliyor seviyorsun aşıksın diye ama evlenince anlayacaksin ne demek istediğimi. Şöyle bı çevrene bak hem evli hem fakir olup mutlu olan kimse var mı çevrende?

Back