1- kız istanbulda
2- eşi fabrikada çalışıyor muhtemelen haftada 6 gün mesaisi var kalan 1 günde bulşup çay içip ayrılmıyorlarsa ben de bişey bilmiyorum. dediğin tamiri tadilatı yapmak için 1- bulunmuş 1 ev 2-vakit lazım. (not: ben de evi aynen dediğin gibi yaptım, kendim temizledim, kendim taşıdım, kendim boyadım, kendim raf maf yaptım, 2. el çok eşya aldım vs. ama erkek arkadaşımla yaptım ve o haftada 6 gün çalışmıyor ben evden çalışıyorum) bunlar aile evlerindeler, bir ev tutup hadi biz gidiyoruz oraya diyebileceklerini hiç sanmıyorum en azından nikaha kadar.
3- daha önemlisi eşi ailesinin kredisine yardım ediyormuş
ha yoksa ben de neden tüm hayatı evlendikten sonraya endeksleyip de sanki evlenene kadar marsta yaşadık evlenince uranüse taşıncaz kafası yaşıyor insanlar anlamıyorum (evlenene kadar kendine ait bir hayatı zaten olmadığı için olabilir mi?, belki), illa evlenirken peri masalı yaşamak zorunda değiliz, eyvallah. ben oralarda değilim.
ben de istanbuldayim:)
bence her sey butce isi. bizim ulkede kimse fakir oldugunu kabul etmiyor. fakirsen fakir gibi yasa. ama bizim ulkede en gösterisi durumu en kötü olanlar yapma hevesinde.
annemler yazlik yaptiriyor. annem daha yeni gitmis saray takimi gibi kabartmali - bulasik makinasina bile atilmayacak kadar girintili cikintili abarti bir yemek takimina 14bin oodemis. benim kendi gelin evim(!) için yemek takimim da gural porselen, bugunku fiyati 1700hadi 12 kişilik yapmak iste 3500.
yani almak isteyen 14 bine de yemek takimi alabilir 3500 liraya da.
her sey butceyle alakali.
kkda hep derler "istanbulda evler en az otuz, en kotusu kirk bin" falan diye. iyi de benim ve benim gibi düşük rakamli odeyenler nasil buluyor? paran yoksa "düştükten yükseğe" siralayacaksin aramani. bazi seylerden kisacaksin. site ici güvenlikli vs istiyorsan ona göre ev almak lazim ama fakirsen fukaraysan site ici guvenlikli ev yerine daha küçük, daha gosterissiz bir ev bulmalisin - gibi gibi gibi...
içini yaptırmaya gelince bizdeki gibi iki sevgilinin gidip boyayıp yorulunca sevisip uyuyup uyanip devam etmesine gerek yok ki adamin ailesi, esi dostu gelir bir gunde bitirir sivayi. duvarlar iyice kuruduktan sonra gelirler boyayı bitirirler. yani olmayacak bir sey degil ki. bazi hizmetlere ya butce ayirman lazim ya kendin yapman. paran yoksa bir sekilde kendin yapacaksin. Babamin da evlendigi zamanlar durumu yokmus. kina gecesinde yagmurlu bir günde evin tüm kömürlerini tasimakla ugrasmis - aile vs de yok yardim edecek - bir kışlık kömürü kendi basina aractan kömürlüğe taşımış, ertesi gün o bel ağrısıyla nikahlarini yapmaya gitmis. bu isler böyle olmali gibi geliyor bana. paran yoksa tüm ameleligi sen yapacaksin yani. öyle ya da böyle bir şekilde firsat yaratarak. ne kadar ekmek o kadar köfte:)
isteyen iinsan gider 20 bine uyduruk gelinlik alir, ya da ozenir 120 bine gercekten tarz bir gelinlik diktirir ya da 3 bine trendyoldan beyaz nikah elbisesi alir. isterse biri digerinden farksiz, hicbir ozelligi olmayan salonda 250 bine de evlenebilir, ozenir davet mekaninda - konsept düğüne 1milyon da verebilir. ya da gider imzasini atar - kapida taki toreni olur biter gider evlenmis olur :)
abartmaya gerek yok bence.
3. konuyla ilgili bir bilgim yok
eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
boyle bir yorum yapmışım. es ailesinin cocuga yardimi yok ama cocuk evlenmek üzereyken bile hala ailesinin kredisini ödüyor.
burada büyük bir yanlislik var.
benim model "ne şamin şekeri ne arabin yüzü" modeli. kimse bize masraf da yapmasin, kimse bizden herhangi bir sey de beklemesin, kendi yagimizda kavrulup gidelim.
ama burada yapılan şey yanliş. konu sahibinin es adayi kendi birikimini ailesine verdigi icin kendine ozel birikim yapamamis. bu durumda ailesinin bunu bilip yardimci olmasi lazim. bir de o odedigi evin kac ortagi var acaba. "abilerine ne yaptilarsa" gibi bir cumle okudum. eger cocuk tek kardesse neyse, ev yine uzun vadede onlara kalir ama bunca masrafa ev diger kardeşlerle bolusulecekse miras zamani ortada yine haksizlik oluyor. bence konu sahibinin en cok bu konuyu dusunmesi lazim