• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa evlenmemeli miyiz?

Ahhhh ahhhh.
Biraz bu formu takip et ve tecrübelen. Sen ne kadar istemezsen o kadar ezilirsin. Ne kadar ucuz uygun olsun dersen değersizleşirsin. Ben sadece bir yüzükle evlendim başıma gelmeyen kalmadı. Arkadaşlarım takacakları gramdan giyeceği donun markasına kadar belirtti aşırı mutlular. Neyse işte para yoksa ucu boşanma başka da birşey değil

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Aileniz haklı. Zaman maalesef el ele verip halletmiyor. Kira ödeyecekseniz borçsuz olmanız lazım. Gerçekten geçim zor

es adayi 45bin aliyormus. asgari ucret 22 yani konu sahibinde 30luk bir ise girse kucuk sehirde orta halli bir hayat yasamaya yetmeyecek bir rakam degil.
oyle acliktan olmezler yani. benim cevremdeki cogu insanin evine benzer rakamlar giriyor gayet de yasiyorlar.
bu arada istanbulun en nezih mahallelerinden birinde metroya yakin eve 14bin ödüyoruz (yeni kiraciyim)
durumun yoksa durumu olmayan biri gibi yasamak lazim. konu sahibi ev ararken kriterlerini düşük tutar - ici biraz masrafli oldugu icin ucuz bir ev bulup 1 ay ona masraf yaparsa gayet uyguna da ev bulabilir. ya da asansorlu olsun, 3+1 olsun, ne bileyim konsol alayim icine 108 parca yemek takimimi koyayim falan filan demezse ev tasima sureci o kadar da masrafli olmaz.
tanidigimiz uyduruk yerde dugun yapti - sezonu da degil ustelik 250bin odemis. yani konu sahibi boyle bir düğün yapmazsa, uygun bir ev tutarsa, esyalarinda "en iyisi simdi olsun" demezse bence yasarlar :)
alt tarafi evlilik, cok da buyutmeye gerek yok. yeni gelin olacağım gibi degil de sevgilimle eve cikacagim gibi dusunse - hevesini sonraki evlerinde almak uzere plan yapsa bence kredi bile cekmeden hallederler.
1- kız istanbulda
2- eşi fabrikada çalışıyor muhtemelen haftada 6 gün mesaisi var kalan 1 günde bulşup çay içip ayrılmıyorlarsa ben de bişey bilmiyorum. dediğin tamiri tadilatı yapmak için 1- bulunmuş 1 ev 2-vakit lazım. (not: ben de evi aynen dediğin gibi yaptım, kendim temizledim, kendim taşıdım, kendim boyadım, kendim raf maf yaptım, 2. el çok eşya aldım vs. ama erkek arkadaşımla yaptım ve o haftada 6 gün çalışmıyor ben evden çalışıyorum) bunlar aile evlerindeler, bir ev tutup hadi biz gidiyoruz oraya diyebileceklerini hiç sanmıyorum en azından nikaha kadar.
3- daha önemlisi eşi ailesinin kredisine yardım ediyormuş

ha yoksa ben de neden tüm hayatı evlendikten sonraya endeksleyip de sanki evlenene kadar marsta yaşadık evlenince uranüse taşıncaz kafası yaşıyor insanlar anlamıyorum (evlenene kadar kendine ait bir hayatı zaten olmadığı için olabilir mi?, belki), illa evlenirken peri masalı yaşamak zorunda değiliz, eyvallah. ben oralarda değilim.

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Kurun tabi ama oturmuş bir işiniz ve sabit bir geliriniz olursa her şey daha kolay olur.

10 gram mı alsın? en mi kötü?

10 gram altın 35 bin adam zaten 40 bin maş alıyor.
fıkra bu kadar.
Ben hala altının gramının 2000 tl olduğu dönemde kalmışım. 2 ayda 1 alsın o halde. Hepsiburadada taksitle bilezik var bi arkadaşım araba için böyle biriktirdi. Aile evinde kalıyorsa yapabilir gayet.

Valla zor biz evlendiğimiz zaman eşya masrafı yapmadık 2019du zaten beraber yaşıyorduk evimizi düzmüştük 1+1 evdi. Yaşımız küçüktü ben 22 o 24. Aileler sonuna kadar destek oldu bizde altın düğün onlardaydı. Ama sonra pandemi girdi eşim işsiz kaldı. Ben yeni mezun asgari alıyorum yemek param var onun işsizlik maaşı var. Geçindik gittik bi şekilde. Ve ben el bebek gül bebek büyümüşüm zorluk görmedim her istediğim alınıyordu. Arkadaşlarım pandemide işsizlik var dedi evde yattı tatil yaptı ben ağlaya ağlaya çalıştım o kadar zor geldi ki. Sonra şükür toparlandık. Ama bizim geleceğimiz vardı yani. Mesela evlenirken 550 gramdan fazla altınımız oldu 150 çeyrek vardı para vs vardı. Önümüz de açıktı. En kötü ikimizde de araba vardı bakcak ailemiz yoktu. Başımız sıkışsa kirayı ödeyecek aileler vardı. Buna rağmen zorlandık. İlerde eşinin kardeşi evlenirken şartları düzelir dert edinirsin belki. Ve istanbulda yaşayıp işsiz nasıl kalıyorsun. Her yerde iş var. En kötü gidip her ay 10 gram alsın koysun kenara. Beyaz eşya alsın ödesin
Adamın maaşı 40 binmiş ailesine ev almış kredinin bir kısmını oduyormus şuan 10 gramı bırak 1 gram alsa ona şükür etsin ama o bile zor bence ödedigi kredi evlenincede devam eder diye düşünüyorum.

Adamın para biriktirmesinden önce konu sahibi işe girmeli. Adamın neredeyse 2 asgari ücretlik bir geliri var. Ailenin kredisine falan destek olmuyorsa konu sahibinin de asgari kadar bile maaşı olunca geçinilir. Tabii ki yemekli düğün, dirseğe kadar bilezikler olmaz. Ama 65000 liralık hane geliri bir nikah yapıp küçük bir evi çevirmeye yeter.

Adamın maaşı 40 binmiş ailesine ev almış kredinin bir kısmını oduyormus şuan 10 gramı bırak 1 gram alsa ona şükür etsin ama o bile zor bence ödedigi kredi evlenincede devam eder diye düşünüyorum.
İşte aileye bakması sıkıntı benim çevremde evlenecek yaşta oğlu kızı olanın kenarda birikimi hep var abim de tek maaşlı evlendi geçen sene. Uzun süre iş bulamadı atanamadı gitti polis oldu mecburen. Kuzenim uzman jandarma oldu. Ondan sonra evlendiler yine düğünü altını aileler yaptı. Tek maaşla olmaz deniliyordu ev bile aldılar bugün aldı hatta. 35 bin ödemesi var 15 bin kirada aylık 20 bin ödeyecekler sadece. Eşi atama bekliyor muhtemelen atanacak ebe çünkü. Kuzenim de araba aldı evlenecekmiş beyaz eşya vs alıyor. Onun da sevgilisi daha okulda bitmemiş. 2 seneye evleneceğiz dedi. Ailenin bu çocuğu rahat bırakması lazım evlilik çağında demesi lazım. Ama demiyorlar. Yoksa 2 senede masrafları ödeyip evlenseler geçinirler

Yani derdiniz aynı eve geçelim yaşayalım ise muhtemelen halledersiniz. Ama çocuk yapalım gibi bir plansa bence zor.

Atansaydınız hem garanti maaş olurdu hem de doğuda küçük şehirlerde kira daha uygun olurdu ama şimdi özelde biraz zor olabilir. O zaman da sevgiliniz küçük yerde iş bulabilir miydi tabi o da problem.

Siz en iyisi bi işe girin önce. Sonra bi bakın sevgiliniz ailesine yardım ediyor mu birikim yapıyor mu. Kendiniz birikim yapabilecek misiniz? Yaşamayı düşündüğünüz yerde kiralar ne kadar olacak? Yoksa öğrenci gibi 2 kişi bi eve geçip idare etmekte zaten sorun yaşamazsınız. Ama başta sorun gelmeyen bir çok şey yaşla beraber iyice batacak. Benim öğrenci evimde küf vardı, üstümüze 2 battaniye alır yine üşürdük de hiç zoruma gitmezdi ama şu an öyle bir hayat yaşamak istemem.

1- kız istanbulda
2- eşi fabrikada çalışıyor muhtemelen haftada 6 gün mesaisi var kalan 1 günde bulşup çay içip ayrılmıyorlarsa ben de bişey bilmiyorum. dediğin tamiri tadilatı yapmak için 1- bulunmuş 1 ev 2-vakit lazım. (not: ben de evi aynen dediğin gibi yaptım, kendim temizledim, kendim taşıdım, kendim boyadım, kendim raf maf yaptım, 2. el çok eşya aldım vs. ama erkek arkadaşımla yaptım ve o haftada 6 gün çalışmıyor ben evden çalışıyorum) bunlar aile evlerindeler, bir ev tutup hadi biz gidiyoruz oraya diyebileceklerini hiç sanmıyorum en azından nikaha kadar.
3- daha önemlisi eşi ailesinin kredisine yardım ediyormuş

ha yoksa ben de neden tüm hayatı evlendikten sonraya endeksleyip de sanki evlenene kadar marsta yaşadık evlenince uranüse taşıncaz kafası yaşıyor insanlar anlamıyorum (evlenene kadar kendine ait bir hayatı zaten olmadığı için olabilir mi?, belki), illa evlenirken peri masalı yaşamak zorunda değiliz, eyvallah. ben oralarda değilim.
ben de istanbuldayim:)
bence her sey butce isi. bizim ulkede kimse fakir oldugunu kabul etmiyor. fakirsen fakir gibi yasa. ama bizim ulkede en gösterisi durumu en kötü olanlar yapma hevesinde.
annemler yazlik yaptiriyor. annem daha yeni gitmis saray takimi gibi kabartmali - bulasik makinasina bile atilmayacak kadar girintili cikintili abarti bir yemek takimina 14bin oodemis. benim kendi gelin evim(!) için yemek takimim da gural porselen, bugunku fiyati 1700hadi 12 kişilik yapmak iste 3500.
yani almak isteyen 14 bine de yemek takimi alabilir 3500 liraya da.
her sey butceyle alakali.
kkda hep derler "istanbulda evler en az otuz, en kotusu kirk bin" falan diye. iyi de benim ve benim gibi düşük rakamli odeyenler nasil buluyor? paran yoksa "düştükten yükseğe" siralayacaksin aramani. bazi seylerden kisacaksin. site ici güvenlikli vs istiyorsan ona göre ev almak lazim ama fakirsen fukaraysan site ici guvenlikli ev yerine daha küçük, daha gosterissiz bir ev bulmalisin - gibi gibi gibi...
içini yaptırmaya gelince bizdeki gibi iki sevgilinin gidip boyayıp yorulunca sevisip uyuyup uyanip devam etmesine gerek yok ki adamin ailesi, esi dostu gelir bir gunde bitirir sivayi. duvarlar iyice kuruduktan sonra gelirler boyayı bitirirler. yani olmayacak bir sey degil ki. bazi hizmetlere ya butce ayirman lazim ya kendin yapman. paran yoksa bir sekilde kendin yapacaksin. Babamin da evlendigi zamanlar durumu yokmus. kina gecesinde yagmurlu bir günde evin tüm kömürlerini tasimakla ugrasmis - aile vs de yok yardim edecek - bir kışlık kömürü kendi basina aractan kömürlüğe taşımış, ertesi gün o bel ağrısıyla nikahlarini yapmaya gitmis. bu isler böyle olmali gibi geliyor bana. paran yoksa tüm ameleligi sen yapacaksin yani. öyle ya da böyle bir şekilde firsat yaratarak. ne kadar ekmek o kadar köfte:)
isteyen iinsan gider 20 bine uyduruk gelinlik alir, ya da ozenir 120 bine gercekten tarz bir gelinlik diktirir ya da 3 bine trendyoldan beyaz nikah elbisesi alir. isterse biri digerinden farksiz, hicbir ozelligi olmayan salonda 250 bine de evlenebilir, ozenir davet mekaninda - konsept düğüne 1milyon da verebilir. ya da gider imzasini atar - kapida taki toreni olur biter gider evlenmis olur :)
abartmaya gerek yok bence.

3. konuyla ilgili bir bilgim yok
eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
boyle bir yorum yapmışım. es ailesinin cocuga yardimi yok ama cocuk evlenmek üzereyken bile hala ailesinin kredisini ödüyor.
burada büyük bir yanlislik var.
benim model "ne şamin şekeri ne arabin yüzü" modeli. kimse bize masraf da yapmasin, kimse bizden herhangi bir sey de beklemesin, kendi yagimizda kavrulup gidelim.
ama burada yapılan şey yanliş. konu sahibinin es adayi kendi birikimini ailesine verdigi icin kendine ozel birikim yapamamis. bu durumda ailesinin bunu bilip yardimci olmasi lazim. bir de o odedigi evin kac ortagi var acaba. "abilerine ne yaptilarsa" gibi bir cumle okudum. eger cocuk tek kardesse neyse, ev yine uzun vadede onlara kalir ama bunca masrafa ev diger kardeşlerle bolusulecekse miras zamani ortada yine haksizlik oluyor. bence konu sahibinin en cok bu konuyu dusunmesi lazim

En azından iş bulana kadar ertele.

Ben hala altının gramının 2000 tl olduğu dönemde kalmışım. 2 ayda 1 alsın o halde. Hepsiburadada taksitle bilezik var bi arkadaşım araba için böyle biriktirdi. Aile evinde kalıyorsa yapabilir gayet.
güzel kardeşim ayda 5 gram altın ve beyaz eşya ne demek hakkaten bir fikriniz var mı?

17-18 bin yapıyor 5 gram da ben daha yazın sadece buzdolabı, çamaşır mak ve bulaşık makinesi aldım 70 bin tuttu, bakın ankastre, fırın, süpürge vs vs de yok (hadi onları kız işe girince kız alsın) 7-8 taksit olsa 10 bin de onun taksidi olacak

burası yapıyor 28 bin
bu adam daha aile kredisine yardım ediyormuş --kaç lira ödüyor bilemesek de 10-15 bin vardır.

maaştan eksiye girdik şu anda.

bu adam bi' berbere gittiğinde berberi öper artık
işe de yalınayak gider. çünkü ayağına bi spor ayakkabı (işçilerin ilk alacağı şey genelde bu oluyor) alacak para yok ortada.

buluştuklarında da adam ekside kızın maaşı kız tarafının alacaklarına gitti, el ele yürürler. ne yapalım. çünkü evlenecekler.

bu şekilde bir yandan altın alsın bir yandan beyaz eşya alsın maalesef olmaz, olamaz. hesap ortada.

ancak şöyle olur bi 4-5 sene evlenmezler

kredi biter -en önemlisi. tabi ailenin gerçekten krediyi başka türlü ödeme durumu yoksa. durumları var da çocuk ödüyorsa fena.

bu sürede 4-5 gram altın alır alır mesela ama 1.5-2 sene boyunca sadece onu alır (çünkü depozitoydu, peşinattı ev tutarken yarısı gider zaten bunun bakın kıza takmasını filan da geçtim)

1-1.5 sene de eşya borcu için para ayırır, (veya eşyayı alır) nişan yapılır, son 6 ay-1 senede de nikah, gelinlik, balayı vs ayarlar evlenirler.

bu da cidden disiplin gerektirir, maalesef herkeste 4-5 sene bu kadar sıkacak disiplin olmuyor.

El ele verince her şeyi halledemezsiniz hele bu devirde samalık seyran olmuyor önce işe girin bir kaç yıl birikim yapın

Haklılar, iş bulacagim dediginize göre özel sektörde calisacaksiniz.
hadi diyelim ki bir şekilde evlendiniz ilerde çocuğunuz oldu siz çalışsaniz maaşiniz kreşe, bakiciya gidecek eşiniz tek maaşla kalacak gibi düşünün.
bir evin kirasini ödeyip cocuklu bir eve bakabilecek maddi güce sahip olabilecekmi?
çalışmasanizda tek maaş olacaksiniz yine ayni sorun.
İşinizi gücünüzü rayına oturtmadan evlenmeyin, aşk vs guzel ama bir eve yokluk girerse oda kalmıyor maalesef.

. isterse biri digerinden farksiz, hicbir ozelligi olmayan salonda 250 bine de evlenebilir, ozenir davet mekaninda - konsept düğüne 1milyon da verebilir. ya da gider imzasini atar - kapida taki toreni olur biter gider evlenmis olur :)
abartmaya gerek yok bence.
benim etrafımda -ciddi istisnalar hariç- kimse
aman allahım illa da düğün yapcam illa da şu organizasyon yapcam gibi bir dert içinde değil
ama aileleri istiyor

aile istiyorsa aile ödüyor
ailesi istedi hilton'da evlendi kuzenim (erkek tarafının ailesi istedi)
yine erkek tarafı istedi, boğazda roof'ta evlendi bir arkadaşım,

bunlara kız tarafı hiç karışmadı, kaldıkları otelin parasını bile erkek tarafı ödedi, misafir gibi geldiler yedileri çtiler eğlendiler gittiler.
e böyle bir organizasyonu erkek tarafı yapmak isteyip yapınca zaten ekstradan başka ne yapacaksın ki daha?
zaten çağıracağını çağırıyorsun. yemekse yemek. davetse davet...

bunların erkek tarafı yüksek ihtimalle hiçbir şeye elini atmayacak....hadiii burada bi patladık.

2. senin eş adayın bu kültürden değil. o kendi evini kuruyorum diyor kendisi el atıp yapıyor. güzel ama ortada bir "istenmeyen gelin, kredi ödeyen oğlan, geline takılamayan takı, ataması bile olmamış kıza yapılan düğün" konusu yok sizde.
bu kızda bunların hepsi söz konusu olacak

bunların hepsiyle başa çıkmak kolay değil.

ha aileler paramız yok ama her türlü fiziki, manevi destek veriyoruz gençleri, arkanızdayız, yuvanızı kuralım, diyorsa başa çıkmak daha kolay olur mesela
dediğin gibi gelip eve el atacaklarsa, örneğin. bilemiyoruz onu.

boyle bir yorum yapmışım. es ailesinin cocuga yardimi yok ama cocuk evlenmek üzereyken bile hala ailesinin kredisini ödüyor.
burada büyük bir yanlislik var.
ailesinin durumu olmayan ne yapacak peki?

sizde öyle bir sıkıntı yok, baba zamanında zorluk çekse de durumu düzeltmiş sonra. hatta anne veya babanın ailesinden kalacak yer filan da var sanırım -başka konuda miras tapu bs. bişeyler geçmişti...

neyse şimdi ciddi soruyorum
son 5 seneye kadar aileler bu kadar zorlanmıyordu. en kötü emekli ikramiyesiyle ev alınıyordu 2000'lere kadar. sonra krediler çok uygun oldu herkes evini aldı.
ama
bu aile zamanında ev almamış- almamaş veya alamamış, bilmeyiz de neticede şu anda anca almışlar daha ödeyecekler

misal şu anda bu kız da işsiz -eee son 5-10 seneye kadar öğretmenler işsiz de kalmıyordu ama bakın her nesli etkileyen bir durum var

--ailenin gerçekten belli bir geliri varken hala çocuğa illa para vereceksin diyorsa o ayrı ama cidden durum olmayan aileler ne yapacak çok merak ediyorum?--

+
çalışan çiftlerin de %80'i çocuklarını aileye baktırıyor, mesela.
ben de herkes kendi yağında kavrulsun'cuyum, OK. ama genel toplum dinamikleri için konuşuyorm. Aile bakmasa ileride çocuğuna bu kız özel sektörde çalışıp nasıl geçinecek acaba?

ha hiç karıştırtmıyorsan eyvallah, ben de hiç bir destek kalmadım ailemden, kimseye minnetim yok

fakat işte ben kredinize karışmam dersen aile de çocuk olunca biz karışmayız der
-atıyorum sadece örnek-

ya da şimdi krediye karışmadın e annen baban 70 yaşına geldi emekli maaşı 15 bin kira 20 bin, e nasıl geçinecekler? şimdi krediyi mi ödemek yoksa 20 sene sonra kiralarını mı ödemek, hangisi?

güzel kardeşim ayda 5 gram altın ve beyaz eşya ne demek hakkaten bir fikriniz var mı?

17-18 bin yapıyor 5 gram da ben daha yazın sadece buzdolabı, çamaşır mak ve bulaşık makinesi aldım 70 bin tuttu, bakın ankastre, fırın, süpürge vs vs de yok (hadi onları kız işe girince kız alsın) 7-8 taksit olsa 10 bin de onun taksidi olacak

burası yapıyor 28 bin
bu adam daha aile kredisine yardım ediyormuş --kaç lira ödüyor bilemesek de 10-15 bin vardır.

maaştan eksiye girdik şu anda.

bu adam bi' berbere gittiğinde berberi öper artık
işe de yalınayak gider. çünkü ayağına bi spor ayakkabı (işçilerin ilk alacağı şey genelde bu oluyor) alacak para yok ortada.

buluştuklarında da adam ekside kızın maaşı kız tarafının alacaklarına gitti, el ele yürürler. ne yapalım. çünkü evlenecekler.

bu şekilde bir yandan altın alsın bir yandan beyaz eşya alsın maalesef olmaz, olamaz. hesap ortada.

ancak şöyle olur bi 4-5 sene evlenmezler

kredi biter -en önemlisi. tabi ailenin gerçekten krediyi başka türlü ödeme durumu yoksa. durumları var da çocuk ödüyorsa fena.

bu sürede 4-5 gram altın alır alır mesela ama 1.5-2 sene boyunca sadece onu alır (çünkü depozitoydu, peşinattı ev tutarken yarısı gider zaten bunun bakın kıza takmasını filan da geçtim)

1-1.5 sene de eşya borcu için para ayırır, (veya eşyayı alır) nişan yapılır, son 6 ay-1 senede de nikah, gelinlik, balayı vs ayarlar evlenirler.

bu da cidden disiplin gerektirir, maalesef herkeste 4-5 sene bu kadar sıkacak disiplin olmuyor.
O olmaz bu olmaz bu çocuklar nasıl evlenecek herkes 100 150 bin maaş almıyor aileden varlıklı değil. Bir şekilde bu yola girmeyi düşünüyorlarsa aileye yardımı kesecek. Aileler parazit gibi sömürmesin destek yoksa köstek olmasınlar. Bunları düşünüp bu kızın yola girmesi gerekiyor işte. Çocuk 27 yaşındaymış 2 yıllık okumuş olsa 7 senedir aileye destek zaten. Herkes 40 yaşında 35 yaşında evlenmiyor. Her aile evlilik çağındaki kızlarını rahat bırakmıyor da. Belki evde kaç yaşındasın evlen baskısı var en kötü yüzük tak baskısı var. Herkesin ailesi bizim ailemiz değil. Bi arkadaşım 25 yaşındayken ailesinden baskı görüyordu ayrıl diye. Tanıdıklarıyla evlensin istiyorlardı. Keşke en azından konu sahibi atanmış olsaydı. Ama atanamam diyor. Bu çocuk bunu yapamam diyorsa baştan ayrılması gerekiyor artık

ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz
Şunu deyip evleneli 10 yıl oldu... tam 10 yıl dile kolay. 27 yaşındaydım, 37 oldum. İnsan bu, etrafına bakınca nefsi her şeyi çekiyor. İsteyip de yapamadığım o kadar çok şey kaldı ki içimde. İşin kötüsü yani da daha ne kadar bu şekilde devam edecek belli değil. Bir çıkış kapısı da yok

O olmaz bu olmaz bu çocuklar nasıl evlenecek herkes 100 150 bin maaş almıyor aileden varlıklı değil. Bir şekilde bu yola girmeyi düşünüyorlarsa aileye yardımı kesecek. Aileler parazit gibi sömürmesin destek yoksa köstek olmasınlar. Bunları düşünüp bu kızın yola girmesi gerekiyor işte. Çocuk 27 yaşındaymış 2 yıllık okumuş olsa 7 senedir aileye destek zaten. Herkes 40 yaşında 35 yaşında evlenmiyor. Her aile evlilik çağındaki kızlarını rahat bırakmıyor da. Belki evde kaç yaşındasın evlen baskısı var en kötü yüzük tak baskısı var. Herkesin ailesi bizim ailemiz değil. Bi arkadaşım 25 yaşındayken ailesinden baskı görüyordu ayrıl diye. Tanıdıklarıyla evlensin istiyorlardı. Keşke en azından konu sahibi atanmış olsaydı. Ama atanamam diyor. Bu çocuk bunu yapamam diyorsa baştan ayrılması gerekiyor artık
işte hepsi birden olmuyor- ya da olmama ihtimali yüksek diyelim.

atanmadan evleneyim
evleneceğim adamın ailesi destek olsun
benim ailem de karışmasın biz kafamıza göre yapalım
hepsini birden isteyince, zor.

ha bu şekilde her dediğini de yaptırtıp evlenen yok mu ya da para yok diye bi' nikah kıyıp stüdyo bir yere başını sokan yok mu
var tabii ki. bu iki ayrı uç, her ikisi de olabilir.

sadece insan 1)kendini bilmeli 2)hesap kitap bilmeli

yani 1-kendini bileceksin yani mutlu olur musun, gerçekten bu çizdiğin yol sana, karakterine, dünyana uygun mu? başa çıkabilir misin?
2. kısmı yukarıda anlattım zaten.

Back