Bana da cimri diyen çok (evet cimri de sayılırım) çünkü elbiseye para vermeyi hiç sevmem, mağaza gezmekten nefret ederim. Yani aldigim kıyafet sayısı yılda 3-5 falandır. Ya da iş yerine elli liralık yemek soylerlerken 'oha' der katılmam, çünkü sevgiliyle, ne zamandır görüşmedigin arkadaşla yenir ama ofis alt tarafı,yiyip masaya geçeceğim şeye o kadar para veremem:) onun bunun düğünü icin altın toplayanlar katılmak istemem (çünkü bana ne?) , Her ay hiç alamadiysam kendime iki üç gram altın alırım, bir tanıdığım bir şey satacakken hemen gaza gelip üç beş almam,ne kadar diye bakarım, telefonumu bile 1500 liraya almıştım (ki xiomi,maşallah çok da güzel telefon) - ofiste ben hariç herkes iPhone...
Yani haliyle adım cimri :)
Ama benim icin hiç önemi yok, çünkü sevdiğim şeylere para ayırmaya hiç kiymiyorum (onda da ekonomik yollar arıyorum aslında)
Mesela daha bu hafta yurtidisi tatilindeydim. Milletin Antalya'da üç günde harcadığı parayı vallahi bir haftada harcamadim:) gönlümce bir hafta takıldım... Yirmi ülke gördüm,kırk şehir gezdim, keyifli bir hayatım ve gözümü kapatınca mutlu olduğum anılarım var...
Beni cimrilikle suclayanlarin neyi var? Çok guzel bir gardolaplari, bin tane ayakkabıları,iphoneleri- kablosuz kulaklıkları, midpointte bol bol fotoları...
Yani onlar bunla mutlu oluyorsa neyse ama ben olmuyorum, bir kıyafete 250 lira verene kadar o parayı dolar yapıp Ukrayna bileti almak için saklarım,benim için daha güzel:)
Sizde de , yani gelecek kaygısı tasiyorsunuz. Bu çok normal. Neyse ki az paranızla ev alabilmissiniz.. bence çok normal bu haliniz. Size laf edenler yarın eliniz daraldığinda size yardım etmeyecek...
Ama benim önerim,madem birkaç sene sonra çalışmama ihtimaliniz var, şimdiden kendinizi o dönemde yapılacak seyler için geliştirin. Satısciymissiniz. Mesela e-ticaret olarak bir şey yapabilir misiniz? Udemy'den falan eğitim alın, YouTube'dan videolar izleyin..ikna gücünüz iyi mi? Bunu online olarak yapacak bir yol bulabilir misiniz??? Bence bir B planı kesinlikle sart