Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bunu okuyunca 6 ay öncesine gittim defalarca bu korkunç duygular içinde çırpındım

Geçmiş olsun Allah şifa versin bende acillere koşmuyorum artık ama anksiyetenin verdiği ağrılarla mücadele zor
Allah razı olsun
Size de Allah şifa versin
Ağrılar zor evet hala sık sık yaşıyorum ama konu sahibinin mesajından alıntı yaptığım durumu çok sık yaşıyordum ve beni en çok ürküten oydu en azından o durumu atlattım çok şükür

Günde 2 sigara şuan çok değil bunu yavaşça 1 e düşürebilirsiniz. Bu şuan sıkıntı değil panikatak evet her daim bizimle olan bişey ama biliyoruz ki çok şükür gelen atak çok uzun sürmüyor ve geldiği gibi geçiyor da geldiği zaman yine geçecek demeliyiz biraz sabır gerekiyor tabii ki eğer gece uykularınız yoksa illaki gündüz uykunuz gelir bebeğinizin uyuduğu bir saatte fırsatını bulup siz de biraz yatıp uyumayı deneyin. Gündüz biraz uyunan uyku uyandığımızda bize enerji sağlıyor. Gece uyku yok diye de diretmeyin. Saat 11 ile 3 arası şayet uyuyorsanız ve en az 4 saat uyuduysanız kafanıza takmayın ayakta gezebilmek için bazen 4 saat yeterli olabiliyor. Şuan bebeğiniz geceleri daha sık uyanıyordur bu 1 yaşını geçtiğinde geceleri uyanma sıklığı değişiyor gün geçtikçe daha uzun uyuyor bu da sizin dinlenmenize vesile oluyor. İnanın o günler de geçiyor ama sıkıntıyla ama gülerek inanın geçiyor biraz sabır

Malum korona deyip geçmeyin. Sokağa çıkma yasağı olmadığı süre zarfında maskenizi takın bir eldiven edinin sosyal mesafeyi koruyarak dışarı çıkabilirsiniz. Çünkü biraz hava almaya ihtiyacınız var. Yoğun olma yerlere gitmeyin. İnanın gökyüzüne bakarak 1 2 sokak bile yürüseniz size iyi geliyor önemli olan biraz kendinizle yalnız kalmak. Şuan 2 sigarayı dert edinmeyin bunu başka aktivitelerle düşüncelerinizi dağıtmaya başladığınızda yavaşça 1 adede indirebilirsiniz. Gece binbir tane gelen düşüncenize gelince evet beynimiz sürekli düşünüyor ve insan fıtratı da en çok olumsuz düşünmeye yöneliktir. Bunu uzmanlar söylüyor. Gece yattığınızda düşünceler geliyorsa izin verin neden böyle düşünceler geliyor demeyin siz istemedikçe daha çok geliyor bir havuzda topu suya bastırdığınızı düşünün ne kadar bastırabilirsiniz istediğiniz kadar bastırın topu suyun altına sokamazsınız o galip gelir. Düşünceler de bu şekilde bastırmaya çalışmayın evet gelsin serbest bırakın siz dikkate almadığınızda bir müddet sonra gidecektir. İlla uyumalıyım diye de zorlamayın aksine uyuyamazsınız. Uyku illa ki gelecektir. Düşünceleriniz geldiğinde başka bir şeyle meşgul olun onu dikkate almayın. Telefonunuzda bişeyler okuyabilir sosyal medyada gezebilir yahut evin içinde başka şeyler yapabilirsiniz. Bir zaman sonra rahatlayacaksınız. Bebeğiniz de olsa bir aktivite mutlaka bulun kendinize mesela ben şu sıralar telefonumda olan spor programındaki hareketleri yapmaya çalışıyorum evet pek de canım istemiyor ama birşeylerle meşgul oldukça insan açılıyor doktorum diyordu bana inanmıyordum hep yatmak istiyordum kızım uyuduğunda ben de hemen yatağa gömülüyordum biraz gayret etmemi söyledi ben iş yaptıkça yapasım geldi bir gün sadece mutfakta bulaşıkları toplamayla başladım aslında bunu hergün yapıyordum ama kötü olduğum anlarda yattığım süre zarfında kahvaltı bulaşıkları gün boyu mutfakta bekledi ben yattım. Daha sonra doktorumu dinledim zorda olsa kahvaltıdan sonra mutfağı toplamaya başladım. Yavaş yavaş açıldım bir baktım ki lavaboları fırçalarken buldum kendimi. Ertesi gün yine üşendim istemesem de yapmaya gayret ettim. Allah da yardım etti. Bu böyle devam ederken hiç kötü düşünce gelmedi mi ooo alası geldi. Korkmadım mı korktum önceden olsa valizi toplayıp annemlere kaçıyordum. Cesaret edip eve geliyordum hopp biraz zaman geçip yine aynı tas aynı hamam yine topla eşyaları kaç Dr Dr gez ben şizofren miyim psikoz muyum beyin kanaması mı geçircem delircem mi acaba bağırsaklarımda bişey mi var bu kadar gaz niye var keisn bem de fıtık var ve o patladı binbir düşünce saymakla bitmez tansiyon zıplar kalp atışı olur 130 140 lar tamam ölüyorsun işte buraya kadar deyip kelime i şehadet getirirsin panik geçince de doğru evi terkedersin sonra bakarsın orda da gelir düşünceler anlarsın ki düşüncelerden kaçış yok bununla baş etmeyi öğreneceksin. Aylarca evimde duramadığımı bilirim. Çok zor günlerdi Allah düşmanıma yaşatmasın. Yine düşünceler gelmiyor mu yine geliyor dün akşam mesela beyin kanaması geçireceğimi düşünüyordum. İnandırmaya başlamıştım çok şükür ki düşünce gelip geçti. Bi ara da korona olduğuma inandırmıştım gidip test yapacaktım. Doktorumla konuştuktan sonra rahatladım. Kitap da okuyabilirsiniz şayet sevmeyen biriyseniz tarzınıza göre bir kitap seçtiğinizde keyif almaya başlıyorsunuz. Mesela sevmeyen bir arkadaşım kendisi de panikatak hastası Uğur Koşar'ın Allah de Ötesini Bırak kitabını tavsiye ettim. Çok sevdi ve kitap okumaya devam etti. Sonra gitti kendisi kitap aldı. Çocuğum var hobi edinemem de demeyin. Kendimize de vakit ayırmalıyız ki çocuğumuza bakmak için enerji gelsin. Bedenin doyduğu gibi ruhun da doymaya ihtiyacı var. Mesela ben etamin aldım işlemeye başladım. Günde 5 dk da olsa elime aldığımda bir çiçek yapsam etamine mutlu oluyorum. Siz de mutlaka ne ilginizi çekiyorsa bulabilirsiniz. Kimi gün yapmak istemiyorum tamam deyip kendime müsaade veriyorum ama bu sefer başka şeyle meşgul olmaya başlıyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. bir iş bittikten sonra hemen başka bir işe koyulun demiş ne kadar da doğru söylemiş oturup düşüncelerimizi dinleyip dinleyip ona teslim olmamalıyız.

Bunu okuyunca 6 ay öncesine gittim defalarca bu korkunç duygular içinde çırpındım
[/QUOTE]
Çok şükür ki geçti dimi bilmeliyiz ki onlar sadece düşünce vesvese doktorlar da söylüyor artık onlar bir vesvese diye Kuranda da kaç yerde geçiyor. Yaşadığımız müddetçe bizimle var olan birşey önemli olan düşünce olduğunu bilip Allaha sığınmak

Çok şükür ki geçti dimi bilmeliyiz ki onlar sadece düşünce vesvese doktorlar da söylüyor artık onlar bir vesvese diye Kuranda da kaç yerde geçiyor. Yaşadığımız müddetçe bizimle var olan birşey önemli olan düşünce olduğunu bilip Allaha sığınmak

Günde 2 sigara şuan çok değil bunu yavaşça 1 e düşürebilirsiniz. Bu şuan sıkıntı değil panikatak evet her daim bizimle olan bişey ama biliyoruz ki çok şükür gelen atak çok uzun sürmüyor ve geldiği gibi geçiyor da geldiği zaman yine geçecek demeliyiz biraz sabır gerekiyor tabii ki eğer gece uykularınız yoksa illaki gündüz uykunuz gelir bebeğinizin uyuduğu bir saatte fırsatını bulup siz de biraz yatıp uyumayı deneyin. Gündüz biraz uyunan uyku uyandığımızda bize enerji sağlıyor. Gece uyku yok diye de diretmeyin. Saat 11 ile 3 arası şayet uyuyorsanız ve en az 4 saat uyuduysanız kafanıza takmayın ayakta gezebilmek için bazen 4 saat yeterli olabiliyor. Şuan bebeğiniz geceleri daha sık uyanıyordur bu 1 yaşını geçtiğinde geceleri uyanma sıklığı değişiyor gün geçtikçe daha uzun uyuyor bu da sizin dinlenmenize vesile oluyor. İnanın o günler de geçiyor ama sıkıntıyla ama gülerek inanın geçiyor biraz sabır

M MiSRealis canım msjını alıntıladım ama niyeyse olmadı mesajının birine cevabım yukarıda yazdıklarım okuyabilirsin

Allah şifa versin herkeze Mükemmel anlatmışsın sanki hasta değil psikolog sensin ..!! Hep böyle ol inşAllah canım çok sevindim böyle düşünmene okadar güzel ifade etmişsinki senden değil şizofren olsa olsa psikolog olur kuzum

Ne harika konuşmuşsunuz bu ladar benzerlik olur dedirttiniz ama şöyle birşey var siz bende daha ağır geçiriyormuşsunuz çok duygulandım. Bende çicek ekiyordum durdum. Namaz kılıyordum günlerdir istek gitti. Yorgunluk var kılmıyorum. Mesela bugün ev temizliycem nasıl yapıcam bilmiyorum

Ben bide aiharayı takdım bırakamıyorumda takdıkca eşimde corona var içiyorsun çocuk emziriyorsun şöyle böyle dedikce kafayı yiycek gbi oluyorum. Dün çok kötü kavga ettik ve ben ilk defa boşanmak istedim gerçekten. Daralıyorum. Ve beni anlamadığını düşünüyorum. Yanımda olmuyor ciddiye almıyor. Dün sen benim bişey takmadığımımı düşünüyorsun hergün işe gidiyorum ya size hastalık getirirsem korkusuyla gidip geliyorum diyor. Bilmiyorum ya artık onu bile anlayacak gücüm yok..

1saat önce başlayan mide bulantı kol bacaklarda güçsüzlük sırt ortasında ağrı çarpıntı bayılıcakmışım hissi kalbim durucak korkusu koronamı oldum aceba düşüncesi deliricem bu vücudum beni niye rahat bırakmıyo hastaneyede korkuyorum risk açısından gitmeye

Ağır mı geçirdim bilmiyorum benden daha ağır geçirenler de varmıştır muhtemelen bu halimize şükür namaz konusuna gelince depresyondayken yatıp akşamüstü kalkıp hepsini kaza yapmaya çalışıyordum o dönemlerde kılmadıklarım oldu mesela dün gece yatsıyı kılarken inanılmaz panikatak geldi nefesim daraldı şimdi birden ölenler gibi ben de ölücem diye çok korktum namazı zor bitirdim. Ama başlayın derim çünkü ilk hesaba çekileceğimiz konu namazdır. Temizliğe gelince inanılmaz yorgun hissetseniz de bi yerden başlayın yavaş yavaş yaptıkça açılacaksınız bir bakmışsınız ki evin her yeri pırıl pırıl deneyin bakın göreceksiniz başlayınca devamı geliyor.

Amin canım yok kuzum iyi değilim yazdıklarıma bakma öğreniyorsun ama uygulamaya gelince çok zor 9 senenin verdiği tecrübe bunlar sadece yazdıklarım gibi de çok değilim mesela şuan inanılmaz panikatak geliyor gün içinde işlerimi nasıl yapıcam diyorum beynimde bin düşünce yatma isteği var nefes darlığı geliyor her an Azraili görüp ölücem diye çok korkuyorum nasıl geçer bilemiyorum ama sadece biraz mücadele etmeyi öğreniyorsun keşke hepimiz iyi olsak bu sabah kaç tane teşhis koydum kendime bir bilsen

Evet bu hastalık bolca boşanma kavgası yaptırıyor yalnız değilsin ben de haftasonu boşanmayı kafaya koymuştum avukat bile bulmaya çalıştım bu hastalığı yaşamayan asla anlamaz ilk yazdığın cümleyi anlayamadım aihara nedir sigaraya gelince evet çok sağlıksız emziriyorsun üstelik emzirip içen arkadaşlarım var ama sizin günde 2 adet şuan iyi iyi de dememek lazım sigara sonuçta bu bahsettiğimiz şey ama bunu 1 e düşürebilirsin istediğin vakit çocuğunu emzirirken üzerine koku siniyor bunu unutma o bebek ve inanılmaz kötü etkisi var onun için şuan bebeğin için önemsemezsin ama hani ileride anne diyecek bıcır bıcır senle konuşunca ya ciğerleri etkilendiyse deyip inanılmaz kaybetme korkusu yaşarsın bunu da sana belirteyim senin gibiyken ben de dün gece kızım şarkılar söyleyip evde gezerken en son 1.5 da uyuyakalınca suratına baktıkça Allahım onu benden beni de ondan mahrum etme Allahım dedim öyle tatlı uyuyor inan bu günlerin geçecek ve haklıymışsın diceksin burada tanıştığım bir arkadaş vardı çocuğa bakmak inanılmaz zor geliyordu yatakta tir tir titriyordu bankada görevli ne zor çalışıyordu wc ye gidip ağlayıp yeniden işinin başına dönüyordu çocuğuna karşı çok soğuyordu eve gidip ona yaklaşma korkusu falan ilaç almaya başladı düzeldi şimdi görsen sosyal medyada story atıyor sizin de geçmezse son çare ilaç hadi şimdi eşinize sarılıp gönlünü alın inanın o da kendince haklı çocuğu için endişe etmek onun da hakkı hele bir de hastalığın kolgezen olduğu bir dönemde çalışıyorsa inanın o da sizin kadar şuan kaygı bozukluğu yaşıyor hastalık getirme korkusu gün içinde size belli etmese de acaba nefes darlığı mı yaşıyorum diye içinden kaç kez geçiriyor kimbilir gönlünü alın şu dönemde kavgalar oluyor olmuyor değil daha haftasonu bizde ettik sonra oturduk konuştuk anlaştık hadi gidin gönlünü alın hep beraber bu hastalıkta mücadele edicez inşallah bizi bizden başka anlayan yok çünkü bu böyle bir hastalık

Hayır seroşum bi yere gitmiyorsun ben de gün içinde neler yaşıyorum bilsen korona olmasa kaçıncıya gitmiştim hastaneye bak şimdi burda sela verildi bi kaç tane tam a ben de ölücem galiba korkusu geldi buraya da çok giremiyorum ama girmeye çalışıcam diğer yerden de yazabilirsin canım ben de bu ara yoğunluk var evin dışı boyanıyor evin cam kenarları baya iş çıkardı dün çok yoruldum vücut ağrısı bende de var inanılmaz korkutuyor beni her an ölecekmişim hissi var

Dünden beri felçli gibi yatıyorum kolum bacağımı hareket dahi ettirecek gücüm yok hava değişimlerinde daha kötü oluyorum bıktım artık ((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…