Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bebeğinizi nasıl düşürdüler

Önce aradım gel dedi gittim yoksa evde dahada kafayı yicektim özel hastane zaten
Ah be kuzum zaten sen karantina kurallarına uyuyorsun ateş basması tamamen adet olmamandan kaynaklı ne diyim test çıksın rahatla bir daha da gitme hastaneye beni niye aramadın kötü olduğunda ara demiştim

İnsanlarla konuşurken sıkılmanız bana biraz sosyal fobiniz başlamış gibi geldi ama doktorun değerlendirmesi daha doğru olur suçlanma korkusu bende de var neden oluyor bilmiyorum başedemiyorsanız şayet ilaç almayın şimdilik terapi uygulayan iyi bir doktor bulmaya çalışın terapi ile aşmaya çalışın olmazsa en son tercihiniz ilaç olsunn

Şuan terapiye gidiyorum öğrendiğim şu gün içinde envai çeşit düşünce geliyor beynimize ama bunlar sadece bir düşünce terapiden önce inanılmaz korkardım deliricem kendime bişey yapıcam korkusu hala geliyor inanılmaz korkularım var ama alışmak mı bilmiyorum eskisi kadar takmıyorum

Şuan gelecek için endişelenmeyin sadece şuan ki gününüzü yaşayın internetten hastalık belirtileri asla okumayın ben okudum ve bin pişmanım terapiye devam ediyorum size de tavsiye ederim ben internetten hangi hastalığa baksam birebir belirtilerini yaşadım ben yaptım aman diyim siz yapmayın okuduklarınız biliçaltınıza yerleşiyor ve sonra sürekli aklınıza geliyor hangi hastalık ne belirti verir az çok biliyorum okuya okuya çeyrek doktor oldum neredeyse ben şizofren belirtilerini okudum sonra doktor doktor ben şizofren miyim diye gezdim belirtilerini yaşadım evde takip ediliyorum korkusu Allah muhafaza daha yeni yeni atlatıyorum aman diyim okumayın belirti en büyük hatam benim 1 yıla yakın şizofren miyim diye kendimi mafettim çok şükür ki terapistimle tanıştım biraz olsun yendim hatta onunla terapiye devam ederken terapi aldığımın ertesi güne yine bir doktora gittim şizofren miyim ben diye sormaya ve terapistime mesaj attım ben dayanamadım bir doktora daha çıktım diye sağolsun telefonda yine beni sakinleştirdi ve ondan sonra gitmedim çok şükür bu hastalık böyle bişey işte

Sabah uyandım ve yine anksiyete ile tabii ki korku var kötü olma korkusu şuan yazarken msjları cevaplarken bile var ama takmıyorum yapabileceğim başka birşey yok ilaç alıyorum terapiye de gidiyorum korona olmasına rağmen yarın terapiye gidicem inşallah ama toplu taşıma yerine aracımızla gidicez o biraz rahatlatıyor tabii ki korona konusuna gelince evet insan oldukça korkuyor ama doktorumun söylediği şu bize de bulaşabilir ama bu demek değildir ki hemen ölücez önlemlerimizi alacağız ve bağışıklığımızı güçlendirmeye çalışacağız mesela bol vitamin desteği almamızı önerdi. Ölen varsa da birçok taburcu olan var. Gününüzü mahvetmeyin. Kurallara uyarak markete de gidiyorum. Eldivenimi maskemi takıp sosyal mesafeyi koruyarak alışverişimi yapıyorum. Korkmuyor muyum korkuyorum ama kuzenim mesela kapı dışarı adım atamıyor korkusundan çok da endişelenmemeliyiz önlemlerimizi alalım gerisi Allaha kalmış bişey

Çok korkuyorum öyle kalıcam diye hatta acaba obsesigf boxuklukmu başlıyor dedim kendi kendime bide ben im çocukluğum hiç iyi değildi Ayy aynen valla obsesif bozukluk başlafı bende diye kurmaya başladım bide benim çocukluğum hiç iyi değildi belirtilerde çıcukluğa dayalı travma doğumdan sonra çıkablir falan ben dün geceden neri bunu düşünüyorum

Bende öyleyim korkudan çıkmıyorum dışarı eşim çalışıyor gelince herşeyi yıkıyorum kendisi direk banyo

aslında benim geçmişti belkide ben öyle sandım bu bir kaç gündür yine başladı bakamıyorum bile bazen. Eşim hep destek oluyordu ama bu aralar oturup onunla konuşmama ramen işten geliyor tek sorduğu neyin var telefon elinde oğlumla oynuyor arada çaktırmamaya çalışıyor ama umrunda değil gbi artık. Gece uyuyamıyorum inanın çok zor. Heleki kendi kendime cebelleşmek mafediyor beni

Kendi kendine cebelleşmek gerçekten çok ama çok kötü

Geçecek inanın o bi anne desin bak nasıl sevineceksin bazen bana da rahatsızlığım dolayısıyla bakmak zor geliyor ama ya o olmasa diye düşündüğümde inanılmaz korkuyorum ben de sizin gibiydim ya zarar verirsem bu tamamen sizin doğumdan sonra yaşadığınız travma ile alakalı bakamıyorum derken ne gibi bakamıyorsun benim emmedi mesela bebeğimle çabuk duygusal bağ kuramadım ben anne olamıcam beni sevmicek diye

Eşin neyin var derken eşin bu durumu biliyor mu gece neden uyuyamıyorsun hiç öylr düşünme rahatça uyu biliyorum bunu demesi kolay ben de o süreçten geçtim çok zor seni o kadar iyi anlıyorum ki ama şuan ya o olmazsa diye inanılmaz korkuyorum

Evet biliyor bugünde oturdum konuştum hiç iyi değilim dedim. 1 saat sürdü ilgisi sonra uyuklamaya başladı çok bişey istemiyorumki sadece bir süre anlayış ve ilgi. Bugün kendi neye sıkıntı yapıyorsun dedi onun sebebide sigara içtim o yüzden yani..

Bakamıyorumdan kastım ilgileniyorum çünkü kıyamıyorum. Heleki sevecen sevecen yaklaşınca. Fakat içimde bir korku var o yüzden bazen yüzüne bile bakamıyorum kaçasım geliyor ondan. Bir süre uzak kalmak istiyotum..

Anladım ben de yaşadım onu sosyal aktşvşte diye bişey kalmamıştı hep evdeydim dışarı çıksak da kızımla beraber eşimle kavga ederek gelirdik çocuk durmazdı ağlar dururdum nasıl bakcam ben bu çocuğa diye ağlar dururdum gözyaşlarımın haddi hesabı yok ya kontrolümü kaybedip ona zarar verirsem ama ağlaya ağlaya da olsa baktım Allahım yardım etti ama hep okuyarak gezdim belki zevk alarak bakmadım çok zor da geldi kimi zaman Allahım korudu ve şuan 3 yaşında Rabbim bağışlarsa eski videolarına bakınca aman kendimi ne çok harap etmişim diyorum şunu da unutmayalım ilk çocuğunuzsa gerçekten çocuk bakmak çok zor gelebiliyor hele de o gelmeden önce sürekli gezen öğlene kadar uyuyup gece geç saatlere kadar film izleyen aktivitesi bol bir insansanız birde çocukla kalınca inanılmaz korku geliyor bu günler geçecek mi diyorsunuz bi yere gitseniz aklınız onda kalıyor evde olunca da biraz yalnız kalıp gezmeye gitmek istiyorsunuz geçecek inanın sadece eşiniz biraz anlayışlı olur umarım. Mesela günde 1 saat ona bırakıp dışarı çıkın bi yürüyüşe gidin yakınınızda züccaciye tarzı avm falan varsa bi gidin gezin dolaşın ama 1 saatte olsa dışarı çıkın döndüğünüzde biraz daha iyi hissetmiş olacaksınız. O uyurken kendinizi iyi hissedecek bişeylerle meşgul olun mesela ne yapmaktan hoşlanırsınız yahut bir hobi edinin küçük basit birşey de olsa yapın yahut o uyurken siz de uyuyun dinlenin. Çoğu gitmiş azı kalmış 7 aylık olmuş bile o yürümeye başladı mı pıtır pıtır kurcalayacak şeyler bulacak çok değişik şeyler yapacak sizi nasıl güldürecek. Sizi çok iyi anlıyorum buna emin olabilirsiniz.

Kaçasım geliyor diyorsunuz ya ben de öyleydim masada yemek yerken dışarı çıkıp öylesine kaçasım geliyordu ki onu yapmaktan çok korkuyordum. Bi yere dışarı yemeğe gidiyorduk. Öyle saçma düşünceler geliyordu ki sürekli bebekle uğraş avmde rahatça gezemiyorum sürekli ona bağlıyım diye oradayken kaçmak geliyordu içimden öyle böyle geçiyor günler bu halimize şükür bi uzman doktor demişti ki doktorluk yapmak çocuk bakmaktan çok daha kolay

Gerçekten duygularıma tercüman oldunuz yaşadığım aynen böyle birşey. Deniyorum mesela mutfakda zaman geçiriyorum bir ara yürüyüş yapıyordum spora başlamıştım ama malum corona var. Şimdi bide onu düşünüyorum günde 2 sigara içmeye başladım. Sanki stresimi sorunlarımı o alcakmış gibi. Uykuya gelince gece uykum kalmadı. Geceleri uyuyamıyorum. Gözlerimi kapattığım anda beynimde binlerce düşünce. Ne yapmam lazım sizce lütfen yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…