-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.201
umarım faydasını görürsünüz belki yan etkisi daha az ve sizi de rahatlatacak uygun ilaç tedavisi sağlarBen bu ilaçlara başlamamla birlikte kabızlık, adet görememe ve uykusuzluk problemi yaşıyorum dr değiştim ona belirttim bu durumu şimdi bunları azaltıyoruz bakalım
İlaçları azaltarak bırakmanız lazımdı hem yoksunluk hemde yeniden tetiklemiş olabilir
Yeşil reçeteli değilse sağlık ocağında yazdırarak alabilirsiniz ilaçlarınızı bir süre daha sizi idare ederEvet dr danışmadan bıraktım ve maalesef azaltarak bırakmadım hatta ilk hafta baş dönmelerim oldu.Aniden kesince oluyormuş o konuda hatalıyım tecrübesizlik ve dr ücreti çok pahalı diye gidemedim de.Her dün sabrediyorum gitgide belki unuturum normal halime gelirim diye umarım öyle olur
umarım faydasını görürsünüz belki yan etkisi daha az ve sizi de rahatlatacak uygun ilaç tedavisi sağlar
İlaç bırakma süreci çok zorlayıcı olabiliyor. En azından devlet hastanesine gidebilseniz ayda bir, onlar da yardımcı olurlar ilaç bırakma konusunda. Ama en iyisi bu süreçte terapi almak.en az 6 ay kullanılması gerekiyordu o sürece kadar kullandım korkularım kaygılarım bitmişti.ben de hazırım artık dedim bıraktım.ilaçlar artısı olduğu kadar eksisi de var özellikle redepra inanılmaz uyku yapıyor ve çok kilo almamı sağladı bu süreçte beni gören şaşırıyor ekstra olarak iki ilaçta unutkanlık yapıyordu.En zor anlarımda ikisi beni kurtardı ama ilerleyen dönemlerde artık yan etkileri beni çok yordu.şu an ilaç yoksunluğundan kaynaklımı böyle hissediyorum yoksa tekrar korku ve kaygıya mı vücudum tepki veriyor anlamıyorum
Bilinçaltınızın oyunu olduğunu bişeyiniz olmadığını düşünmeye çalışın lütfenMerhaba arkadaşlar midemde gögsümde sol kol omuzda yanmalarım var doktor mide koruyucu verdi iki gün iyiydi ama bugun gene başladı ve ben bunu hemen kalbe yoruyorum kendimi çok kötü hissediyorum sol kolumda karıncalanma var korkuyorum sakinleşemiyorum çok yoruldum bunaldım artık
Yapamıyorum sol kolum omzum gögsüm yanıyor artık acile gitmekten kardiyolojiye gitmekten bıktım bişey yok diyip gönderiyolar hemen. Belki reflü yapıyor belki anksiyete ama benim aklım hep kalp krizi geçirdiğimde ha şimdi ha birazdan derken akşamı ediyorum böyleBilinçaltınızın oyunu olduğunu bişeyiniz olmadığını düşünmeye çalışın lütfen
Evet zor bir durum ama bişeyiniz yok bunu bildiğiniz halde eziyet ediyorsunuz kendinize psikolojik destek alıyor musunuzYapamıyorum sol kolum omzum gögsüm yanıyor artık acile gitmekten kardiyolojiye gitmekten bıktım bişey yok diyip gönderiyolar hemen. Belki reflü yapıyor belki anksiyete ama benim aklım hep kalp krizi geçirdiğimde ha şimdi ha birazdan derken akşamı ediyorum böyle
Psikologa gidiyorum iki seans oldu henüz. Psikiyatri selectra25 verdi yan etkilerde kalp krizi yazıyodu kullanamadım korktum. Eziyet oldugunu bende biliyorum ama kafam susmuyoEvet zor bir durum ama bişeyiniz yok bunu bildiğiniz halde eziyet ediyorsunuz kendinize psikolojik destek alıyor musunuz
Selectra 25mg çok düşük aslında kullansaydınız keşke birde yan etkilerini okumayın ilaçların aklınız daha çok karışırPsikologa gidiyorum iki seans oldu henüz. Psikiyatri selectra25 verdi yan etkilerde kalp krizi yazıyodu kullanamadım korktum. Eziyet oldugunu bende biliyorum ama kafam susmuyo
İki hafta kullandım sonra zaten olan gögüs agrım arttı bende yan etkileri okudum kalp krizini görünce çok korktum. Doktor ben bunu çocuklara kalp krizi geçiren hastalara bile veriyorum dedi ama benim korkumu geçirmedi malesef kafam hiç susmuyor sürekli kalp belirtileri gösteriyorum ne yapıcam bilmiyorum bide fibromiyalji dedi doktor zaten her yerim agrıyor ama en çokda gögüs agrısı yanması kol agrısı bunlar mahvediyo beni. Siz nasılsınız ne sıkıntılar yaşıyosunuzSelectra 25mg çok düşük aslında kullansaydınız keşke birde yan etkilerini okumayın ilaçların aklınız daha çok karışır
Anlıyorum ama ilaçları kullanmazsanız sürekli artacak ve geçmeyecek ha böyle kriz geçirdiğinizi sanmışsınız ha ilacı içip en azından ilaç kullanıp sakinleme ihtimalinizi yok saymışsınız hiç mantıklı gelmedi . Benim kullandığım ilaçları duysanız yanına yaklaşmazsınızİki hafta kullandım sonra zaten olan gögüs agrım arttı bende yan etkileri okudum kalp krizini görünce çok korktum. Doktor ben bunu çocuklara kalp krizi geçiren hastalara bile veriyorum dedi ama benim korkumu geçirmedi malesef kafam hiç susmuyor sürekli kalp belirtileri gösteriyorum ne yapıcam bilmiyorum bide fibromiyalji dedi doktor zaten her yerim agrıyor ama en çokda gögüs agrısı yanması kol agrısı bunlar mahvediyo beni. Siz nasılsınız ne sıkıntılar yaşıyosunuz
Daha önce farklı bi kaç ilaçtan bayılmışım o yüzden ilaç korkusu oluştu. Midemdeki rahatsızlıktan dolayı ilk defa mide koruyucu içiyorum üç gündür ama nasıl korktum onu bile kullanırken biliyorum çok mantıklı değil bende farkındayım ama yapamıyorumAnlıyorum ama ilaçları kullanmazsanız sürekli artacak ve geçmeyecek ha böyle kriz geçirdiğinizi sanmışsınız ha ilacı içip en azından ilaç kullanıp sakinleme ihtimalinizi yok saymışsınız hiç mantıklı gelmedi . Benim kullandığım ilaçları duysanız yanına yaklaşmazsınız
En kötüsü de bu zaten insan bir çok şeyin farkında ama elimizde olmaması kendimize söz geçirememiz.Ben de çok yorgunum son dört beş aydır ömrümden ömür gitti.Yarın için korkuyorum sonra yarın oluyor birşey olmuyor ve ben ertesi gün için tekrar yoğun korku yaşıyorum o gün oluyor yine birşey olmuyor ve anımı yaşayamıyorum ziyan ediyorum herşeyin farkındayım ama bu iç huzursuzluğum korkularım geçmiyor.Neden bunları yaşayıp duruyorum artık normal olup anı yaşamak istiyorum benim de son üç gündür sol kolumda yanma var biliyorum ki bu tamamen anksiyeteden kaynaklanıyor iştahsizlık başladı midem de hafif bulantı hissi var.Daha önce farklı bi kaç ilaçtan bayılmışım o yüzden ilaç korkusu oluştu. Midemdeki rahatsızlıktan dolayı ilk defa mide koruyucu içiyorum üç gündür ama nasıl korktum onu bile kullanırken biliyorum çok mantıklı değil bende farkındayım ama yapamıyorum
Aynıyım bende sol kolumda gögsümde karnımda yanmalar var karıncalanma agrı. Beş aydır gögüs agrısı yaşıyorum iki haftadır çok yogun dayanılmaz şekilde hemde. kaç kere gittim kardiyolojiye acile bilmiyorum hemen aklıma kalp geliyo. Sabah oluyo akşamı edemicem diye başlıyorum. Akşam oluyo sabaha çıkamıcam düşüncesi. İnanın bende çok kötüyüm bazı şeylerin tabiki farkındayım ama söz geçiremiyorum kendime kafam beynim susmuyo yoksa insan kendine bu eziyeti yapmak ister mi tabiki hepimiz farkındayız biliyoruz ama gelde söz geçir aklına. Çok geçmiş olsun sizede.En kötüsü de bu zaten insan bir çok şeyin farkında ama elimizde olmaması kendimize söz geçirememiz.Ben de çok yorgunum son dört beş aydır ömrümden ömür gitti.Yarın için korkuyorum sonra yarın oluyor birşey olmuyor ve ben ertesi gün için tekrar yoğun korku yaşıyorum o gün oluyor yine birşey olmuyor ve anımı yaşayamıyorum ziyan ediyorum herşeyin farkındayım ama bu iç huzursuzluğum korkularım geçmiyor.Neden bunları yaşayıp duruyorum artık normal olup anı yaşamak istiyorum benim de son üç gündür sol kolumda yanma var biliyorum ki bu tamamen anksiyeteden kaynaklanıyor iştahsizlık başladı midem de hafif bulantı hissi var.
Emin olun yalnız değilsiniz. Bizim yaşadıklarımızı yaşayan o kadar çok insan var ki. Ben de son günlerde inanılmaz anksiyete atakları geçiriyorum. Kimseye anlatamıyorum, kadınlar kulübü haricinde derdimi sıkıntımı paylaşabildiğim bir kişi dahi yok. Birine azcık belli eder gibi bile olsam sanki yaptığımı bilerek yapıyormuşum, bir ayıp yapıyormuşum gibi davranıyorlar şımarıklık diyorlar kızıyorlar. Bunları yapanlar en yakınlarım düşünün. Atakları yaşarken içimde yaşamaya çalışmaktan iyice yoruluyorum. Haşa isyan etmiyorum her günümüze elhamdülillah, çok şükür. Ama yaşamayan bilmez, anlayamaz bu durumuEn kötüsü de bu zaten insan bir çok şeyin farkında ama elimizde olmaması kendimize söz geçirememiz.Ben de çok yorgunum son dört beş aydır ömrümden ömür gitti.Yarın için korkuyorum sonra yarın oluyor birşey olmuyor ve ben ertesi gün için tekrar yoğun korku yaşıyorum o gün oluyor yine birşey olmuyor ve anımı yaşayamıyorum ziyan ediyorum herşeyin farkındayım ama bu iç huzursuzluğum korkularım geçmiyor.Neden bunları yaşayıp duruyorum artık normal olup anı yaşamak istiyorum benim de son üç gündür sol kolumda yanma var biliyorum ki bu tamamen anksiyeteden kaynaklanıyor iştahsizlık başladı midem de hafif bulantı hissi var.
Güvende hissettiğiniz bir yerde günlük tutmak sizi rahatlatabilir gibi geldi bana. Bazen beynim uğul uğulken oturup deftere yazmaya başlayınca düşünceler o kadar çok ve korkunç gelmemeye başlıyorlar. Hem sonra bu düşünceler için kontrol edebileceğim şeyler varsa onları da hedef gibi yazıyorum. Mesela birine bi şeye dair söz verdiysem ve beni geriyosa onu yapmak için kendime uygun tarih belirleyip not alıyorum. Kontrol edemediklerimi de orada kendi hallerine bırakıyorumEn kötüsü de bu zaten insan bir çok şeyin farkında ama elimizde olmaması kendimize söz geçirememiz.Ben de çok yorgunum son dört beş aydır ömrümden ömür gitti.Yarın için korkuyorum sonra yarın oluyor birşey olmuyor ve ben ertesi gün için tekrar yoğun korku yaşıyorum o gün oluyor yine birşey olmuyor ve anımı yaşayamıyorum ziyan ediyorum herşeyin farkındayım ama bu iç huzursuzluğum korkularım geçmiyor.Neden bunları yaşayıp duruyorum artık normal olup anı yaşamak istiyorum benim de son üç gündür sol kolumda yanma var biliyorum ki bu tamamen anksiyeteden kaynaklanıyor iştahsizlık başladı midem de hafif bulantı hissi var.
Birşeylerin elinizde olmadığını biliyorum ama böyle yaşamaktansa risk almak mı daha iyi diye düşünmeden de edemiyorum.Daha önce farklı bi kaç ilaçtan bayılmışım o yüzden ilaç korkusu oluştu. Midemdeki rahatsızlıktan dolayı ilk defa mide koruyucu içiyorum üç gündür ama nasıl korktum onu bile kullanırken biliyorum çok mantıklı değil bende farkındayım ama yapamıyorum
Bazen diyorum herkes durumu bilse anlasa bende rahat ederim ona göre davranırlar bana Allahtan eşim yardımcı oluyor beni yalnız bırakmıyor ama o işe gidince beni yine karamsarlık bağlıyor çocukta okula gidince çok yalnız kalıyorum ve sağolsun beynim benimle konuşmaktan yorulmuyor akşama kadar canım bir iş yapmak istemiyor tembellik değil içindeki yoğun korku ve huzursuzluktan hiç birşeye odaklanmıyorum.Dün akşam dedim yarın oruç tutayım Allahım bu düşünce bile beni o kadar panikletti ki sanki ölüme gideyim dedim kalp atışlarım hızlandı sıcak sıcak ter bastı hemen vazgeçtim en ufak bir plan bile yapamıyorum hemen onu düşünüyorum nasıl olacak yapabilecek miyim ya birşey olursa.Emin olun yalnız değilsiniz. Bizim yaşadıklarımızı yaşayan o kadar çok insan var ki. Ben de son günlerde inanılmaz anksiyete atakları geçiriyorum. Kimseye anlatamıyorum, kadınlar kulübü haricinde derdimi sıkıntımı paylaşabildiğim bir kişi dahi yok. Birine azcık belli eder gibi bile olsam sanki yaptığımı bilerek yapıyormuşum, bir ayıp yapıyormuşum gibi davranıyorlar şımarıklık diyorlar kızıyorlar. Bunları yapanlar en yakınlarım düşünün. Atakları yaşarken içimde yaşamaya çalışmaktan iyice yoruluyorum. Haşa isyan etmiyorum her günümüze elhamdülillah, çok şükür. Ama yaşamayan bilmez, anlayamaz bu durumu
Komşum bana gelmek istedi tabi durumumu bilmiyor paylaşmakta istemedim beni anlayamaz belki dedim inanın erteledim gelmesini hala cesaret edip çağırmıyorum kadının yüzüne bakmaya utanıyorum demek istediğim başka tarihe de ertelesem o uygun tarih hiç gelmeyecek gibiGüvende hissettiğiniz bir yerde günlük tutmak sizi rahatlatabilir gibi geldi bana. Bazen beynim uğul uğulken oturup deftere yazmaya başlayınca düşünceler o kadar çok ve korkunç gelmemeye başlıyorlar. Hem sonra bu düşünceler için kontrol edebileceğim şeyler varsa onları da hedef gibi yazıyorum. Mesela birine bi şeye dair söz verdiysem ve beni geriyosa onu yapmak için kendime uygun tarih belirleyip not alıyorum. Kontrol edemediklerimi de orada kendi hallerine bırakıyorum