Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bende panik atak var ve mesela kalp krüşnizin belirtisi okuyorum ya kalbim ağrıyor ya sırtım anan unutunca geçiyor ilaçta kullanıyorum neden böyle oluyor bilmiyorum
O bende de var mesela biri midem bulanıyor dese midem bulanacak sanıyorum bazen okuduğum belirtileri yaşıyormuş gibi hissediyorum o yüzden olabildiğince okumamaya çalışıyorum hastalıkları

Günaydın kızlar kaç gündür iyi değilim anksiyetem tavan durumunda yaklaşık bir ay önce ilaç kullanmayı bıraktım şuan ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresiz durumdayım yapmam gereken sorumluluklarım var çok zorlanıyorum bakmam gereken bir çocuğum üstelik yalnızım köşe çekilme gibi lüksüm yok.

Tecrübesi olan yazabilir mi lütfen beni çok korkutan bir durum var anksiyetem o yüzden arttı zamanı yaklaştıkça hasta olmaya başladım nasıl baş edeceğim bu durumu yaşamamak için kaçayım mı

Tecrübesi olan yazabilir mi lütfen beni çok korkutan bir durum var anksiyetem o yüzden arttı zamanı yaklaştıkça hasta olmaya başladım nasıl baş edeceğim bu durumu yaşamamak için kaçayım mı
Geçmiş olsun. Düşünmemeye bişeylerle mesgul olmaya çalışın. İki gündür bendede durum aynı aniden bi iç sıkıntısı titreme nefes kesilmesi sinirlilik yaşıyorum ama o an bunu düşünüp odaklanırsanız çok daha uzun sürer düşünmeyin sıkıntı geldiğinde en fazla 15 dakikada geçer sıkıntınız. Dışarı çıkın yürüyüş yapın temiz hava alın kafanızı meşgul edin

Çocuğumu okula bırakırken yürüyürom ama korka korka midem çok bulanıyor bende bir de insanlar içinde kusma korkusu var evden uzaklaştıkça daha kötü oluyorum şuan çıkışta nasıl gidip alacağım diye korkuyorum.Şu an hastayım da anksiyetemi daha da kötü duruma getirdi.artık yaşamaktan çok korkuyorum yalnızlıktan çaresizlikten çok yoruldum ailem yanımda değil birşey olsa yardım alacağım kimsem yok

İlacınızı neden bıraktınız ki ? Neler hissediyorsunuz
Kaçınca keşke düzelse bişeyler

Altı ay kadar kullandım düzelmiştim kendime güvenim gelmişti ve ilacın yan etkileri de beni kötü yapıyordu o yüzden bıraktım.Bahar da gelmişti bırakmak daha kolay olur diye düşündüm.yaklaşık bir iki haftadır iyiydim ama şimdi memlekete gitmem gerekiyor ailemin yanına kimse bu durumumu da bilmiyor onların yanında birşey olursa diye çok korkuyorum günler yaklaştıkça daha da kötü oluyorum

Şuan yoğun mide bulantısı ter basma aşırı güçsüzlük bulantıdan birşey yiyemiyorum.Zaten yemeye de korkuyorum yersem eğer yolda okula giderken bulanırsa kusarım diye.Kendimden utanıyorum çok fazla ne iyi bir eşim ne iyi bir anne gücüm hiç birşeye yetmiyor

Psikiyatri ilaçları maalesef bir anda bırakmak çok doğru değil üzgünüm ama kolay kolay bu durum sizi bırakmayacak yan etkileri için dr ile görüşüp değişim isteyebilirdiniz bence ilacınıza yeniden başlayın yada dr unuzla görüşün.

Bende de mide bulantısı korkusu var yemek yiyemiyorum evden çıkarken çok geriliyorum ve titriyorum

Peki çıkmak zorunda kalırsanız ne yapıyorsunuz sorun yaşıyor musunuz hep evde misiniz

bende bir de insanlar içinde kusma korkusu var evden uzaklaştıkça daha kötü oluyorum şuan çıkışta nasıl gidip alacağım diye korkuyorum.
Merhaba, bu korku daha önce insanların yanında kustuğunuz ve kötü tepki aldığınız için mi başladı? Kusmak sizi neden güçsüz biri gibi hissettiriyor? Sevdiğiniz bir arkadaşınızı yolda kusarken görseniz güçsüz olduğunu mu düşünürdünüz yoksa hasta haliyle bile çocuğunu okula getirip götürmeye devam ettiğini mi?

İlk kustugumda Ankara’da üniversiteye giderken oldu.Sabah okula giderken minibüste kustum herkesin içinde bir kaç yolcu rahatsız olup indi burunlarını tutarak çok utandım ve bu yaşadığımı hiç unutamadım.Midemin kötü olduğu zamanlar hep korkuyorum hiç çıkmak istemiyorum

Peki çıkmak zorunda kalırsanız ne yapıyorsunuz sorun yaşıyor musunuz hep evde misiniz
Bende sizin gibiyim çoğu zaman yürümeye korkuyorum çarpıntım olur başım döner bayılırım diye. Tek başıma evden çıkamıyodum ama şimdi üstüne gitmeye başladım kendimi zorlayarak çıkıyorum ve bi daha çıkacağım zaman o kadarda korkmuyorum ev benim güvenli alanım evden uzaklaşırsam başıma bişey gelecek diye korkuyorum ama bunun üstüne gidince azalıyor korkular. Kendinizi zorlayın bi dahakine daha iyi hissedeceksiniz ben ilaç kullanmıyorum sadece psikologa gidiyorum

Yanımda eşim oğlum olduğunda daha güvende hissedip çıkıyorum ama tek olunca çok zor oluyor ev hanımı olduğum için nasılsa evdeyim hep diye korkularım olmuyordu çok.Şimdi eşim çalışmamı istiyor benim bu derece kaygı bozukluğu yaşadığımı bilmiyor ben bunun üstesinden nasıl gelir çalışırım aşırı derece de korkuyorum.Hasta olma olasılığım çok yüksek ben bunun üstesinden hiç gelemem eğer illa çalışmam gerektiğini çok vurgularsa boşanmayı bile göze alırım diyorum çünkü o kadar korkuyorum ev hayatından çıkmaya.

Çalışıyorum ben yani evden çıkıyorum ama şöyle söyleyim sanki ev ve iş yeri benim güvenli alanımmış gibi işe gelirken sorun yaşamıyorum ama iş yerinden atıyorum bir müşteriye gidilecek o zaman ayaklarım üşümeye başlıyor karnıma kramplar giriyor ve hemen ishal oluyorum. Bunun dışında çıkmak zorunda kalırsam oda kv ve annemlere gitmek oluyor zorla gidiyorum yine Üşüme felan oluyor uzun süre kalmamaya çalışıyorum. Nervium diye bir ilaç kullanıyorum çok zorda kalırsam misafir gelecekse vs

Dışarı çıkmadan yaşamak pek mümkün değil zaten çok da sıkıcı olur :)) Bence arada vücudunuzun kusması gerekiyorsa ona izin verebilirsiniz. Hoş bir durum değil ama sizi (ve kimseyi) güçsüz yapmaz, hepimiz kustuk. Araba tutuyorsa belki ona yönelik bir ilaç da kullanabilirsiniz. Bileklikler falan var ne kadar işe yarıyordur bilmiyorum ama.

Bende de aynı durum var panik anlarımda hemen bulantı ve ishal.Beni korkutan heyecanlandıran şeyler olursa hemen yapmayarak kaçarak düzeliyorum üstesinden hiç gelemiyorum.Siz başarmışsınız ne güzel hem iş hem ev hayatınını üstleniyorsunuz

Aynı durum bende de var ama ben ömrü boyunca maks 10 defa oda maks diyorum kuşmuşumdur ve dışarıda böyle bişey başıma gelmedi ama bende çok korkuyorum mesela
Bende bekarken annem babamı isterdim yanımda şimdi eşimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…