Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Aslında "en kötü yanında panik atak geçiririm ve ona yaşadıklarımı anlatırım" diyerek çağırsanız iyi bile gelebilir. Özellikle bu pandemi sürecinde anksiyete çok arttı. Yine de herkes anlayamıyor ama komşunuzun sizi anlaması ve hatta size destek olması da ihtimal dahilinde. Sonuç korktuğunuz kadar kötü olmayabilir.

Yaşayamayan anlayamaz diye düşünüyorum ben bunlar başıma gelmeden önce eşim benzer şeyler yaşıyordu en ufak hastalıkta kanser miyim şu hastalık mı var sürekli doktorlardan çıkmazdı hiç birşeyi çıkmazdı ama yine de her türlü testleri yaptırır yine de bir şey çıkmasa bile ne sonuca ne doktora inanırdı. Ben yanında olurdum anlatırdım asla yaşadığı şeyi küçümsemezdim ama anlam da veremezdim çünkü hastaysam tüm tetkikler yapılır herhangi birşey yoksa normal hayatıma dönerim takılıp kalmam.şimdi bende yaşadığım için herşeyi gayet iyi anlıyorum ve eşimin o durumlarda desteğim daha farklı oldu.Allah kimsenin başına vermesin yaşayanlara da şifa versin

Bazen biz karşımızdaki kişi hiç böyle değil sanıyoruz ama o da benzer şeyler yaşayabiliyor. Mesela komşunuz sizin anksiyete bozukluğu yaşadığınızı biliyor mudur?

Ben de sizin gibiyim plan program yapmak ekstra panik oluşturuyo ama sebebini bilmiyorum. Çok şükür eşiniz var yanında Allah başınızdan eksik etmesin, ben maalesef o konuda tamamen yalnızım. Bir iki kere erkek arkadaşıma içimi açacak oldum ama sert tepkiler verdi hep hatta konuşmadı benimle. Ben de zaman içinde kendi kendime ayakta kalmayı öğrendim. Ama insan yine de o atak anında paylaşacak birini arıyo. Kafamdaki düşünceler hiç susmuyo sanki biri dışardan fısıldıyo gibi

Bazen biz karşımızdaki kişi hiç böyle değil sanıyoruz ama o da benzer şeyler yaşayabiliyor. Mesela komşunuz sizin anksiyete bozukluğu yaşadığınızı biliyor mudur?
İlk kez böylesi başıma geldi ondan önce birbirimize gidip geliyorduk böyle sorunum yoktu birden bire uzaklaşınca altında başka sebepler aramıştır ben kendime anlam veremiyorum tanıyamıyorum artık işte nereye kadar kaçacağım insanlardan bilmiyorum.

İster eş ister kendi ailen olsun seni anlayıp destek verecek birisi olması şart erkek arkadaşınız sizi zor anlarınızda yanınızda olmamayı tercih etmiş ilgilenmemiş ileride bir hayat bile kursan zor anın mutlaka olacak hayat bu çünkü onunla birlikteyken bile yalnız hissedeceksin

O kendince benim iyiliğimi istiyo toparlamam için yapıyo. Ama nolursa olsun böyle zamanlarda yalnız kalıyor olmak çok zorlaştırıyo durumu

Bunu açıkça dile getirin bence bu şekil davranmasının size hiç bir faydası olmadığını yalnız hissettirdiğini durumu daha zorlaştırdığını söyleyin belki ozaman size yaklaşımı daha farklı olur sizin içinde bulunduğunuz durumu anlamadığı için basit olabileceğini düşünüyor olabilir

Cesaretinizi toplayıp görüşmeye çalışın bence. Belki çok zorlanacaksınız ama bunu göze almadıkça kaygılarınız daha da artabilir. Bir de bence rahatsız hissettiğinizde oturup aklınızdan geçen düşünceleri yazmaya çalışın. Somut şekilde görünce belki o kadar kötü gelmezler. Mükemmel olmanıza gerek yok, kaygı yaşayabilirsiniz, insanlardan kaçmak isteyebilirsiniz. Ama onlarla muhabbet etmek eskiden iyi gelirken şimdi kaygınız yüzünden görüşmüyorsanız ileride daha mutsuz olabilirsiniz.

Ben de sizin gibiyim plan program yapmak ekstra panik oluşturuyo ama sebebini bilmiyorum.
Bence siz de defter tutun. Herkes defter tutsun Program yaparken kendinizi rahatsız hissederseniz durup bi düşüncelerinize bakın. Bende "ya iyi hazırlanamazsam ya kendimi kötü hissedip atak geçirirsem" gibi düşünceler oluyor mesela. Fark edince en azından başka bir ihtimalin olduğunu kendime hatırlatabiliyorum. Belki size de iyi gelir.

Nasıl tutacağım defteri? Günlük tarzında mı

Nasıl tutacağım defteri? Günlük tarzında mı
Evet, yeni de olur evde fazladan defter varsa o da olur. Düzenli tutamasanız bile böyle rahatsızlık huzursuzluk anlarında aklınızdan geçenleri yazabilirsiniz. Yazdıklarınıza alternatif (diğer ihtimaller) düşünceler bulup onları da altına ekleyebilirsiniz. Belki bu düşünceler olmasa neler yapmak isterdiniz onları da yazabilirsiniz.

Çok mantıklı aslında, hele ki benim gibi bu durumu sadece içinde yaşamak zorunda kalanlar için. Deneyeceğim sağolun

Kızlar burası ilaçlar konusunda yeterli tecrübeye sahip diye yazıyorum remeron başladım kilo alabilmek için 10 kg aldıktan sonra bırakcam. Sorum şu ki ilacı bıraktıktan sonra tekrar zayıflar mıyım

Kızlar burası ilaçlar konusunda yeterli tecrübeye sahip diye yazıyorum remeron başladım kilo alabilmek için 10 kg aldıktan sonra bırakcam. Sorum şu ki ilacı bıraktıktan sonra tekrar zayıflar mıyım
Günaydın tabiki çok yeterli olmayacaktır hiçbirimiz uzman değiliz ama farklı bir ilaç için bende kilo alımı yapmıştım yeme düzenin değişince biraz verdim ama benimki iştah açıcıydı ilacı bırakınca iştahımda gitti ama eski kiloma da dönmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…