http://www.kadinlarkulubu.com/dr-me...m-kontrol-haplarinin-psikolojik-etkileri.html
Sitede böyle bi başlık varmış. Mantıken psikolojik durumu etkiler diye düşünüyorum. Çünkü sonuçta hormon içeren bi ilaç. Hormon dmeek, duygu durumunun da değişebilmesi demek :))
Tedavine devam et olsun. Bu yılbaşı olmaz da, diğer yılbaşı olur. Yeter ki sen kendini iyi hisset ve güzel bir hamileliğe hazırlan. İnşallah hakkında hayırlısı olur. İnşallah hamileliğinde bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsın...
Boş yere doktor doktor gezme. Ama tabi için rahatlasın. Panik atak, anksiyete, depresyon ilaçları etkisini en az 10-15 gün içinde göstermeye başlar. Çünkü depo ilaçtır çoğu. Etki etmesi için vücutta belli bi mktar birikmesi, vücudun ilaca alışması gerekir. İlaca başladıktan sonra geçen bu 10-15 günlük sürede belirtilerin çoğalır, ağırlaşır, hatta ilaçtan zehirlendiğini sanabilirsin. Ama sabretmek lazım. Bir süre sonra asıl etkisini göstermeye başlar ve fayda görmek için en az 3-6 ay (genelde doktorlar 6 ay der) kullanman gerekir. Yaşadığın uykusuzluk durumunu ben hamileliğimde yaşamıştım. Uykudan gözümü açamazdım ama uykuya dalamazdım da. Gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir durum. Tekrar yazmak isterim, önce tedavi ol ve psikiyatrın uygun gördüğü kadar tedavini devam ettirip, hamileliğini psikiyatrınla görüştükten sonra planla. Etrafa kulak asma. Geç kaldığını, hemen çocuk yapman gerektiğini filan söyleyenler olabilir. Eşinle konuş ve durumu anlat. Gerekirse psikiyatrınla o da konuşsun. Sağlıklı bir hamilelik geçirebilmek senin için öncelik olmalı.
Tabiki bn 7ay once 2aylik bebegimi kaybettim o hamile oldugum 2ayda hic yasamadim bu sorunu kurtaj olduktan sonra tekrarladi yine onerilerini dikkate alacagim.gercekten yasayan birileriyle konusmak daha iyi hissettiriyor.bir hafta oncesine kadar benden baska kimse boyle yasamiyor saniyordum. Herkese cok imrenerek bakiyorum neden sadece ben diye. Ama burayi gorunce icim rahatladi cok tesekkur ederim.
neden ben diye cok sordum bende..dedigin gibi burasi buyuk destek oldu bana..bende bebek isteyenlerdenim..tedavim bitince insallah..
kIZLAR BENİMDE aynen sizin anlatttığınızz hikayelerinize yakın hikayem oldu,Allah'a sığındım,bununla yaşayamaya alıştım,ve şu anda çok yeni hamişim,,sürpriz bir hamişlik oldu bu buna,,içimde ki sesin nefes alamayacan,boğulacan,konuşamayacan değilde,,annecim ben var varım yanındayım demesine izin verir oldum..ben şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadım.depresyonu yendim,ama işte biraz heyecan ve kaygılı hallerim kaldı,geçecek geçecek inanıyorum,kalbimde çarparsa çarpsın karşımdakilerde anlasın ne olacakki,bebişten önemli değilya:18:
Cok sevndm senin adina onun varligi bile mutlu olma sebebi Allah kucagina almayida nasip etsin bizlerede nasip etsin insAllah :)
hamile kalmaya korkanlardanım bide eşimin görevinden dolayı doğudayım en kötü ilçesindeyim kendimi dinlemeye çok fırsatım oluyor ilacı bıraktığım zaman cok kötü oluyorum çok ama çok mutsuz oluyorum ağlama hısse yeme içmeden kesilme uyku sorunu obsesif haller anksiyete ne yapcam bilmiyorum şimdi kullandgım ilaç var nereye kadar surcek bilmiyorum
insallah canim..dedigin mantikla dusundum bende..ben anksiyeteyle tanismadan.1 ay once birakmistim diger yan etkilerinden dolayi kontrol.hapini..su siralar stresliyim panikten ziyade depresif haller..surekli agliyorum..cok uyuyorum..anksiyete kadar yormuyo ama cok sukur..sen nasilsin.bu arada napiyo kiz?dogum gunu yaklasiyo.dimi yanlis hatirlamiyosam benim evlilik yildonume denk geliyodu:)
Tabiki bn 7ay once 2aylik bebegimi kaybettim o hamile oldugum 2ayda hic yasamadim bu sorunu kurtaj olduktan sonra tekrarladi yine onerilerini dikkate alacagim.gercekten yasayan birileriyle konusmak daha iyi hissettiriyor.bir hafta oncesine kadar benden baska kimse boyle yasamiyor saniyordum. Herkese cok imrenerek bakiyorum neden sadece ben diye. Ama burayi gorunce icim rahatladi cok tesekkur ederim.
hamile kalmaya korkanlardanım bide eşimin görevinden dolayı doğudayım en kötü ilçesindeyim kendimi dinlemeye çok fırsatım oluyor ilacı bıraktığım zaman cok kötü oluyorum çok ama çok mutsuz oluyorum ağlama hısse yeme içmeden kesilme uyku sorunu obsesif haller anksiyete ne yapcam bilmiyorum şimdi kullandgım ilaç var nereye kadar surcek bilmiyorum
kızlar bugun evliligımızın birinci yıl dönünümü günler ne cabuk geçiyor hersey daha dün gibi Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın
kIZLAR BENİMDE aynen sizin anlatttığınızz hikayelerinize yakın hikayem oldu,Allah'a sığındım,bununla yaşayamaya alıştım,ve şu anda çok yeni hamişim,,sürpriz bir hamişlik oldu bu buna,,içimde ki sesin nefes alamayacan,boğulacan,konuşamayacan değilde,,annecim ben var varım yanındayım demesine izin verir oldum..ben şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadım.depresyonu yendim,ama işte biraz heyecan ve kaygılı hallerim kaldı,geçecek geçecek inanıyorum,kalbimde çarparsa çarpsın karşımdakilerde anlasın ne olacakki,bebişten önemli değilya:18:
Hayırlı olsun. Allah nazardan saklasın. İnşallah güzel bir hamilelik geçirirsin ve buraya güzel haberlerini yazarsın.
BENDE bu hastalığa doğuda yakalandım,,görev ilim değiştiğinde de kontrol edilmez saçma sapan davranışlar kaldı bana..yaklaşık 2 sene tabiki en başlarda üsttesinden gelmesi zor olan ,ama su an alışkanlığa çeviren bir rahatsızklık.ilaç kullanmadım evet,cesur olmamız gerekiyordu,ve de hamile kaldım,inan şu anki nefesim yetiyor,,takmıyrum eskisi kadr,,.
Allah yardimcin olsun gercekten cok zor bende ayniyim hep bir mutsuzluk aniden gelen nefes kesilmeleri herseyi kafama takiyorum yemek yeemekten korkuyorum yutamiyorum bogulma korkusu yasiyorum bende ilac kullanmak istemiyorum bebek istiyorum napcagimi sasirdim en zoruda geceler(( inan cok iyi anliyorum seni ama ben bebegin iyi gelecegine inaniyorum sende bebegin varliginin hayalini kur kotu yanini dusunme inan mutlu olursun
İnşallah canım:en azından uzun zamandır korkarak beklediğim bir şeyin direk merkezindeyim,iyi yada kötü yaşıyorum,yaşamadan bekleyip hergün kafaya takıp yormaktan düşünmekten daha iyidir düşünüyorum..sen ne kadardır yaşıyosun bu rahatsızlığı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?