• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

İnsanın yaşadığı zor bir olaydan sonra patlıyor zaten bu psikolojik durum. Olay anında değil de, daha sonra ortaya çıkıyor. Geçmişte kalan, hallettiğimizi sandığımız olaylar yüzünden...

Burda herkes önce bi "neden ben?" demiştir zaten. Hatta bunldıkça yine diyoruz :) Geçmiş sayfaları okumak belki daha iyi hissettirir.

Rica ederiz. Eminim herkes müsait oldukça yazarak sana da yardımcı olmak isteyecektir.
Cok sevinirim yardimci olan arkadaslarimdan Allah razi olsun. Okuyorum gecmis sayfalarida uyuyamadgm zaman. Destek gormek anlasilmak cok guzel duygu Rabbim tez zmnda kurtarsn beternden saklasn hepimizi

amin canım aynen öyle yasıyorum ya. ben suan 23 yasındayım 16 17 yaslarında yasamaya basladım en güzel gunlerim bana zehir oldu doktorlara giderdik ama bişeyn yok der geçerlerdi ben böyle üç dört yıl kaldım benım için ölümdü ya sonrasınd pskiyatrye gittim halada ilaç kullanıyorum bırakamıyorummm eger bırakırsam tekrrdan kabus gunlerme donecem diye korkuyorum :((
Uzulme sakinn olmaya calis bebegine odaklan Rabbim sabrini verir bol bol dua et bnde ediyorum bu mubarek ayda hepimize gecicek bugunlerde bizde normal hayatmza doncez insAllah Tek temennimiz bu duzelcegne inan

Ya kizlar lustrali 10 gundur 100 mg cikardim, ama kulagimda bir kalp atisi oluyor, sekerim yukselince olurdu bu genelde. Yan etkisindede yaziyor kan sekerinde dalgalanmaya sebep olabilir falan diye boyle bir sorunla karsilasan oldumu:(

Uzulme sakinn olmaya calis bebegine odaklan Rabbim sabrini verir bol bol dua et bnde ediyorum bu mubarek ayda hepimize gecicek bugunlerde bizde normal hayatmza doncez insAllah Tek temennimiz bu duzelcegne inan
ebuşşş tam olarak sendeki rahatsızlık neydi canım,anlat anlat inan rahatlayacaksınn

Hayırlı olsun. Allah nazardan saklasın. İnşallah güzel bir hamilelik geçirirsin ve buraya güzel haberlerini yazarsın.

inşallah canım inşallahh,bugün ilk kontrolüme gidecem,heyecanlı degilim desem yalan olur,kaygı oluyor yine,ama olumsuz düşünmek inan istemiyorumm,haberlerimi sizlerle paylaşacam arkadaşlarımm

Bende ilaç kullandım iyileşince bıraktım sonra
Tekrar kullandım bırakmaktan korktuğun sürece
Korkularını hep sıcak tutacaksın arkadaşım kaygılanmakta
Haklısın bende bunları yaşadım. Ama baktınki bırakamıyosun tekrar
Başlarsın böyle düşünüp gevşemeye çalış
Zaten bu rahatsızlık
Zor birde bunları düşünüp kendine yüklenme Rabbim
Şifasını verir inşallah.

Trag isimli yazıyı sana yazmıştım yeah
Telefonum bazen otomatikmen çeviriyo yazdıklarımı
Şimdi farkettim bende tekrar hayırlı olsun:)

Iyi akşamlar kızlar ne zamandır ses soluk
Çıkmıyor sevim melek panikli domestikus seni takip
Ediyorum nasılsın kızlardan haberin varmı. Gercekten
Özledim yazışmayı çok özel 9 ay geçirdik
Hep beraber ve hiç kopmayalım istiyorum
Birbirimizden:)

ebuşşş tam olarak sendeki rahatsızlık neydi canım,anlat anlat inan rahatlayacaksınn

herzamn yanındayız canım eger sıkıntın olursa paylaş bizlerle cnm yani kalp carpntım ayaklarımda ellrimde uyuşma bayılcakmıs hıssı durduk yere ağlama durumu daha içimde büyük bi üzüntü ilk zamanlr böyleydi daha sonralarında ilacı bıraktığım zamanlarda olcem zanntmistm yemek yıyemıyordum uyuyamıyordum hiç ama hiç mutlu dildim birine karsı zarr verme korkusu gibi kaygılarım vardı tekraradan ialacıma başladım kullnıyorum halada sen nasılsın peki yeni hamilesin galiba ne zamandan böyle sıkntıların vardı

Bende ilaç kullandım iyileşince bıraktım sonra
Tekrar kullandım bırakmaktan korktuğun sürece
Korkularını hep sıcak tutacaksın arkadaşım kaygılanmakta
Haklısın bende bunları yaşadım. Ama baktınki bırakamıyosun tekrar
Başlarsın böyle düşünüp gevşemeye çalış
Zaten bu rahatsızlık
Zor birde bunları düşünüp kendine yüklenme Rabbim
Şifasını verir inşallah.

haklsın fujacım inşallah :)

Merhaba. Melek ve Sevimdeniz'den haberim var sadece. İkisinin bebekleri birbirine yakın doğmuştu ya, 5. ayları bitmek üzereymiş İnşallah. Hareketlenmeye başlamış kızlar. İş-güç, bebekler derken fırsat bulamıyorlarmış. Sevimdeniz çalışıyor bir de. İkisi de full time bu sıralar :))

herzamn yanındayız canım eger sıkıntın olursa paylaş bizlerle cnm yani kalp carpntım ayaklarımda ellrimde uyuşma bayılcakmıs hıssı durduk yere ağlama durumu daha içimde büyük bi üzüntü ilk zamanlr böyleydi daha sonralarında ilacı bıraktığım zamanlarda olcem zanntmistm yemek yıyemıyordum uyuyamıyordum hiç ama hiç mutlu dildim birine karsı zarr verme korkusu gibi kaygılarım vardı tekraradan ialacıma başladım kullnıyorum halada sen nasılsın peki yeni hamilesin galiba ne zamandan böyle sıkntıların vardı[/QUOT

ben 2 yıl çok yoğun,aynen senin anlattığın şekilde çok yoğun yaşadım bu hastalığı...benimkisi deprosyonmuş,depresyon sonrası kaygılı haller sardı,öz güvenim azaldı diyebilirim.malum bebek düşündüğüm içinde tedavi olamadım.bir defa psikiyatriste gittim,benim çok iyi göründüğümü ilaca gerek olmadığını,bebek düşünebileceğimi söyledi.cidden biraz hafiflemişti hastalığım(bu 2 yıl sürecinin sonlarına doğru),üstüne gittim kaçmamaya çalıştım..şu an bendeki sıkıntı derin nefes alamama,,bunun dışında depresif hallerim kalmadı,ama azda olsa kaygılı davranışlarım beni çok sevmişmişşşşş bırakmıyor,,napıyım bırakmasın kalsınnnn:1::1::1::1::1:::1:çağın anlamsız,tarif edilmez ama yaşanan rahatsızlığı bu...Allah hepimize şifalarrrr versin canım

Fujaa nasılsın canım çok şükür ben iyiyim.. Kızım çok zamanımı alıyor bende yazışmayı özledim..
Arada yokluyor lanet şey ama hiç önemsemiyorum gerçi geçen akşam acillik oldum pa gelince ani tansiyonum yükseldi
bayılacak hissi çok sık yaşıyorum ama bu günüme çok şükür hamilelikte kafayı yemediysen bir daha yemezsin dedi halimi bilen bir arkadaşım doğru da söyledi :))
Kızımın sevgisi beni tedavi ediyor Allah onlara sağlık versin..
Sen nasılsın bebişin nasıl?

herzamn yanındayız canım eger sıkıntın olursa paylaş bizlerle cnm yani kalp carpntım ayaklarımda ellrimde uyuşma bayılcakmıs hıssı durduk yere ağlama durumu daha içimde büyük bi üzüntü ilk zamanlr böyleydi daha sonralarında ilacı bıraktığım zamanlarda olcem zanntmistm yemek yıyemıyordum uyuyamıyordum hiç ama hiç mutlu dildim birine karsı zarr verme korkusu gibi kaygılarım vardı tekraradan ialacıma başladım kullnıyorum halada sen nasılsın peki yeni hamilesin galiba ne zamandan böyle sıkntıların vardı[/QUOT

ben 2 yıl çok yoğun,aynen senin anlattığın şekilde çok yoğun yaşadım bu hastalığı...benimkisi deprosyonmuş,depresyon sonrası kaygılı haller sardı,öz güvenim azaldı diyebilirim.malum bebek düşündüğüm içinde tedavi olamadım.bir defa psikiyatriste gittim,benim çok iyi göründüğümü ilaca gerek olmadığını,bebek düşünebileceğimi söyledi.cidden biraz hafiflemişti hastalığım(bu 2 yıl sürecinin sonlarına doğru),üstüne gittim kaçmamaya çalıştım..şu an bendeki sıkıntı derin nefes alamama,,bunun dışında depresif hallerim kalmadı,ama azda olsa kaygılı davranışlarım beni çok sevmişmişşşşş bırakmıyor,,napıyım bırakmasın kalsınnnn:1::1::1::1::1:::1:çağın anlamsız,tarif edilmez ama yaşanan rahatsızlığı bu...Allah hepimize şifalarrrr versin canım

sen hamile misin canım

Merhaba herkese.3 yıldır kaygı bozukluğu anksiyete hastayım. Hamile olduğumu öğrenir ogrenmez bıraktım ilaclarimi. Gebeligin ilk 8 haftası bilmeden içtim ilaçları ve birden bıraktım. Başlarda çok kolaydi ilaçları boşuna içiyormusum atak falan gelmiyor diye dusundum ama bu aralar ciddi kaygı bozukluğu baş gösterdi. Sanırım geri çekilme etkisi yeni yeni gosteriyor kendini. İlaç kullanmak istemiyorum ama bir yandan da engel olamiyorum kaygilara bu sabah bir atak gecirdim ve tansiyonum biraz yükselmiş sonrasında. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Doktorum da başka şehire tayin oldu yeni bir doktor bulmam gerek sanirim. O ilacsiz bu dönemi anlatacağima ikna etmisti beni. Olmazsa baslariz ufak dozlarla diyordu. Kafam epey karisik. Sizler bu dönemi nasıl atlattiniz?

Son düzenleme:
Merhaba herkese.3 yıldır kaygı bozukluğu anksiyete hastayım. Hamile olduğumu öğrenir ogrenmez bıraktım ilaclarimi. Gebeligin ilk 8 haftası bilmeden içtim ilaçları ve birden bıraktım. Başlarda çok kolaydi ilaçları boşuna içiyormusum atak falan gelmiyor diye dusundum ama bu aralar ciddi kaygı bozukluğu baş gösterdi. Sanırım geri çekilme etkisi yeni yeni gosteriyor kendini. İlaç kullanmak istemiyorum ama bir yandan da engel olamiyorum kaygilara bu sabah bir atak gecirdim ve tansiyonum biraz yükselmiş sonrasında. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Doktorum da başka şehire tayin oldu yeni bir doktor bulmam gerek sanirim. O ilacsiz bu dönemi anlatacağima ikna etmisti beni. Olmazsa baslariz ufak dozlarla diyordu. Kafam epey karisik. Sizler bu dönemi nasıl atlattiniz?

Olanlarin rahatsizligindan degil hamilelikten kaynaklandigini dusunmeye calis, bebegine ve dogduktan sonrasina odaklan, gerekirse bebeginealisveris yap. Unutma ilaclar seni degil sen ilaclari kullaniyorsun, seni ele gecirmelerine izin verme. Bu rahatsizik bedensel ve ruhsal zayif bi aninda nuksediyor. Vitamin ve kan ilacina basladiginda kaygilarinda azalir. Ben ilk iki ay aglardim, napicam diye ama korkudan tabi. Rabbim yardim etti kuzularim 2 yasindalar. Hamile ve lohusalikta brcok sorun yasadim ama hep hamilelik kaynakli oldugunu dusndum. Simdi kansizlik ve b12 eksikligim vardi 4 ay once nuksetti lustral kullaniyorum. 17 yil oldu oyle kaygiliyimki Allah in izniyle ben ilacsiz atlattiysam siz hayli hayli atlatirsiniz rahat olun.

Olanlarin rahatsizligindan degil hamilelikten kaynaklandigini dusunmeye calis, bebegine ve dogduktan sonrasina odaklan, gerekirse bebeginealisveris yap. Unutma ilaclar seni degil sen ilaclari kullaniyorsun, seni ele gecirmelerine izin verme. Bu rahatsizik bedensel ve ruhsal zayif bi aninda nuksediyor. Vitamin ve kan ilacina basladiginda kaygilarinda azalir. Ben ilk iki ay aglardim, napicam diye ama korkudan tabi. Rabbim yardim etti kuzularim 2 yasindalar. Hamile ve lohusalikta brcok sorun yasadim ama hep hamilelik kaynakli oldugunu dusndum. Simdi kansizlik ve b12 eksikligim vardi 4 ay once nuksetti lustral kullaniyorum. 17 yil oldu oyle kaygiliyimki Allah in izniyle ben ilacsiz atlattiysam siz hayli hayli atlatirsiniz rahat olun.

inşallah o günleri görürüz

Back