Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ben çok panik bir insanım arkadaşlar. Òncelikle bu sizin anlattığınız şey mi bilmiyorum. Ama kontrol edemiyorum.
Mesela küçüklükten başlayan ve halen de ara ara devam eden bi sıkıntım vardır benim. Otobüsde minibüsde araç hızlıgitmese bile panik olurum kalp atışlarım yükselir sanki ölecekmişim araba hiç durmayacakmış gibi olur. Bu nedenle lunaparka falan hiç gidemezdim hatta küçükken salıncağa bile zor binerdim.
Geçen gün de kızım kendini banyoya kilitledi. Kapı içerden kilitlenen ve anca içerden açılabilen bir kapı.
Mahvoldum.. Kapıyı yumrukluyorum falan eşim diyor sakin ol bişey yok yapma böyle falan..
Ben çığlık attıkça yavrum daha da korktu içerde ağladı baya..
Sonra kalbim ağzımda atıyormuş gibi hissettim. Çıkamayacakmış gibi sandım oradan.. Nefes alamadım. Kollarımın bağı falan çözüldü..
Neyseki sonra akıllı kızım açtı kapıyı zor da olsa.. Ama ben yıprandım resmen ki bir de hamileyim..
Az kalsın bayılacaktım..:44:

Merhaba.

Panik atak da olabilir, anksiyete de olabilir. Bence bi psikiyatra görünüp durumunu öğren. Neymiş, ne değilmiş. Böyle yaparsan kızını korkutmakla kalmazsın, kendine de benzetirsin.

Merhaba.

Panik atak da olabilir, anksiyete de olabilir. Bence bi psikiyatra görünüp durumunu öğren. Neymiş, ne değilmiş. Böyle yaparsan kızını korkutmakla kalmazsın, kendine de benzetirsin.

"kızını da kendine benzetirsin" nasıl bir tabirdir arkadaşım?siz kendinize mi benzettiniz çocuklarınızı? Ben burda olabildiğince samimi birşeyler yazıyorum, fikir danışıp sorunlarımı dile getiriyorum fakat gayet sert bir üslupla karşılaşıyorum. Neye kime tepki ki bu, böyle bir laf ediyorsunuz. Söylemek var, söylemek var. Cevabınızın sonunu okuyana kadar ne kadar pozitiftim. Fakat o kısmı beni üzdü açık konuşayım.

Oncelikle merhaba sanirim teshis konulmus bi durum yok sizin durumunuz evhamli dedigimiz biraz fazlaca pimpirikli olabilecegi gibi bir pa obsesif yada anksiyete durumuda olabilir yada gebelikten kaynakli bir durumda eger hayatinizi zorlastiran bir durum varsa bir uzman psikolog yada psikiyatrla gôrüsmeniz faydali olabilir
Arkadasimin yazdigina gelince siz panik yaptikca kizinizda sizi görerek biraz panik yada evhamli bir insan olabilir demek istemis tabi olmayada bilir ama arkadasimin demek istedigi bu
Hayirli dogumlar dilerim insallah
Korkmayin iyi ve pozitif düsünmeye calisin

Aksine çok samimi bir yazı ile dile getirdiğimi düşünüyorum. Ben çok pimpirikli, çok vesveseli, takıntılı bir ailede büyüdüm. Sonuç ortada işte. Şimdi benim de bir kızım var. Otobüse binemediğim için kızım da otobüse binemezse diye kaygılanmaya başladım şimdiden. Benim yapamadıklarımı onun yapabilmesi için planlar yapıyorum.

Evet maalesef dikkatli olmazsak çocuklarımızın bize benzeme olasılığı var. Napalım gerçek bu. Bazen aceleden yazıp çıkıyorum ve cümlelerim sert olabilir bu yüzden. Kusura bakmayın.

Allah kolaylık versin ve hamileliğin hayırlı olsun
Arkadaşım. Senin bu yaşadığın elinde olmayan kaygılar ama
Bunun tam tanımını Dr yapabilir ama seni çok
Zorlamadığı için Dr gitme gereği duymadın
Sanırım. Bende çocukluğumdan beri yersiz kaygılarım vardı
Hep halada devam ve gebeliklerimde beni çok
Zorlayıp çekilmez hale geldiği için Dr gittim normaldede giderdim tabi. Sanırım
Kilitli kaldığın Andada atak geçirdin sanırım tabi bir anne olarakda çocuğunun seni öyle
Görüp korkması derinden üzdü seni. İşte bu yüZden bile Dr gitmelisin arkadaşım böyle bir durum
Yaşadığında çocuğuna nasıl yaklaşmalı
Kendini nasıl kontrol edebilirsin terapi falan görebilirsin. İnan çok faydasını
Görürsün. Çünkü çocuklar çocuk yaştaki yaşadığı şeylerden çok etkilenip ileriki yaşlarında açığa çıkabilir
Allah korusun. Ama Dr sana bunun olmaması ve seninde rahat olman için
Çok faydalı olabilr:)

Nasılsın arkadaşım bende idare ediyorum
Senin yazına anca cvp yazabildim dün yazacaktım mutlaka araya
Bişey giriyo. İnan bazen lavaboya gidecek zaman
Bulamıyorum. Bebeğin olunca daha iyi anlicaksın. Ama bunlar tatlı yorgunluklar
Ve geçici :) bu arada sen nasılsın nasıl gidiyo kaç aylık oldun sen şimdi

canim ben henuz hamile degilim hamile olmayi isteyenlerdenim:)bi aksilik olmazsa yilbasinda kesicez ilaci ondan sonra insallah benimde bebisim olur:)

İnan varya yorgunluktan insan bildiklerinide
Unutuyor. Hatta doğuma giderken dua etmiştim. Senin içinde
Rabbim en tez Zamanda sağlıklı sıhhatli bir şekilde nasip eder inşallah:)

İnan varya yorgunluktan insan bildiklerinide
Unutuyor. Hatta doğuma giderken dua etmiştim. Senin içinde
Rabbim en tez Zamanda sağlıklı sıhhatli bir şekilde nasip eder inşallah:)

Allah yardimcin olsun canim dualarinda kabul olsun insallah..saglikli olunda bebisle yorgunluk gecer:)

bende panik atak geçirenlerdenim 5 sene önce tanıştım!Hamile kaldığımı öğrendiğimde tek düşündüğüm ataklarımdı sevinememiştim çok koruku dolu hamilelik geçirdim ama geçti sonuçta bir şekilde bebeğim dünyaya geldi şimdi 9 aylık!Bebek olduktan sonra atak geçirmeye bile zamanim kalmadı ve derin ataklarım kayboldu şükür!Meğer benim ilacim bebekmiş..Tuvalete bile gitmeye zaman bulamazken atak gelsede umursamıyorsunuz dolayısıyla fazla sürmüyor zamanla süresi kısalıyormuş..O yüzden hamile arkadaşlara sabır diliyorum sonunda siz kazancaksınız atak değil!

bende 4 aylık hamileyim panikatak ilaçlarımıda birden kesmek zorunda kaldım ancak baslarda hıc bırseyım yoktu bu hastalıkla ılgılı su ıkı haftadır sıkıntı asırı olan carpıntılarım çok dinliyorum kendimi kimi zaman nefes zor alıyorum...ayrıca gyno ferro sanol kullanıyorum ıkı kere zehırlenmenın ucundan dondum aranızda bu ılacın dokundugu annemiz oldumu

Merhaba.

Demir ilacı ağır mı geldi acaba? Ben Santafer Fort ve Elevit kullanmıştım. İlk üç ay da folik asit içmiştim. Doktorun ilacını başka bir ilaçla değiştirebilir mi bi sorsan? Ama sakın ihmal etme. Vitamin ve demir ilacını mutlaka kullan.

Ben de hamile olduğumu öğrenince ilaçlarımı bıraktım ve çok bunaldım. Panik atak ilaçları genelde depo ilaçlar oldukları için yoksunluk belirtileri daha sonra ortaya çıkıyor. Sana tavsiyem, başa çıkamaz olana kadar bekleme. Bi psikiyatra görüş, terapi ile başa çıkabiliyor musun bi dene. Ben dayanamayıp ilaç kullandım doktor kontrolünde. Erkenden terapiye balarsan belki ilaç kullanmadan hamileliğini sürdürürsün.

Güzel bir hamilelik geçirmeni dilerim.

nasılsınız arkadaşlar bi süredir yazamıyorum fakat takip edyorum hepinizi.bende şu an ilacımı kestim fena değilim önceki zamanlara bakarak ama bazen takıntılar gelmiyor değil.doğumuma daha 2,5 ay var.bakalım tekrar doğumdan sonra dr gitmeyi düşünüyorum inşallah ozamana kadar böyle idare edebilirim.

cok gucsuz hissediyorum..halim mecalim umudum yok..biktim kendimden beynimden..kulaklarimdaki sesten..cabaliyorum bes aydir..ilk defa birakmak istiyorum kendimi..saclarimda beyazlar cikti..yoruldum simdiden.

insanların bebek var mı demelerine çok sinir oluyorum sizene ya biliyo musnuz ben neler yaşıyorum kendimi bildim bileli ilaç kullanıyorum

cok gucsuz hissediyorum..halim mecalim umudum yok..biktim kendimden beynimden..kulaklarimdaki sesten..cabaliyorum bes aydir..ilk defa birakmak istiyorum kendimi..saclarimda beyazlar cikti..yoruldum simdiden.
Cok gecmis olsun bende de hortladib4-5 gundur sikintilar. Kan ilaci ve b12 ignesini kullaninca halsizligim baya gecmisti. Acaba yinemi dgerlerim dustu dustuyse niye dustu. Aralikta kontrolum var nasil gidicem. Psikiyatri kontrolumun gunu gecti.

Bugunde ne duyayim görumcemin bir tanidigi kdin 30 unda bile degil 1 yasinda cocugu varmis Allah acisin beyin tumoru teshis edilms 10 gunde kadin dun rahmetli olmus. Ameliyatdan sonra ayimamis, sikayetleri ; halsizlik, yatma istegi, basagrisi, uyusma, panik atak. Ben bunlari duyunca dusunun ne durumdayim.
Dr lar 10 yildir panik atak demsler hep. Ben en son 3 yil once beyin emari cektirmistim.
Simdi ya beynimde bisey varsa, ya kalbimde varsa, ya cigerimde varsa, ya bagirsaklarimda birsey varsa diye dusunmekten kaygilarim tavan yapti.
Ne zamandir evde yogundum, net e bile dogru dzgun giremedim acaba meguliyetmi rahatlatmisti beni. Bu aralar cokt uykusuz kaldim. Ufffff ne dusunecegimi sasirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…