• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hele ya ölürsem korkusu beni mavediyor, kuzularimi bir yandan düsünuyorum.
Herkes olecek Allah gecinden versin, haxirlikli versin.
Ama bu kaygi, akli selim dusunememek beni cok yoruyor. Hayati zehir ediyorum kendime, ilac dozunu arttirdim 4 gundur, o yuzden desem ama 1 gun once kaygilarim baslamisti zaten, ufffffff Rabbim hepimize sifa versin.

Gznn o kulaklarimdaki ses bendede oluyor bu aralar yine var, odami psikolojik.

Meraba yasemincim. Öncelikle geçmiş olsun bu kadar
Kötüyü düşünme belkide psikolojik tek neden
Çünkü oda aynı belirtiler taşıyo halsizlik uyulmalar
Bulantılar. Bak bende doğum yaptım 2. Ayımdan itibaren
Kulaklarım aralıksız çınlıyo hiç kesilmedi bunun için Dr gidicem
İnşallah kötü bir şey yoktur. Bak sende bir an önce Dr gitmelisin yoksa bu düşüncelere
Daha çok yoğunlaşıp
Panik ataklarına davetiye çıkarabilrsin yada şiddetlendirebilirsin
Lütfen Dr erteleme:)

Meraba yasemincim. Öncelikle geçmiş olsun bu kadar
Kötüyü düşünme belkide psikolojik tek neden
Çünkü oda aynı belirtiler taşıyo halsizlik uyulmalar
Bulantılar. Bak bende doğum yaptım 2. Ayımdan itibaren
Kulaklarım aralıksız çınlıyo hiç kesilmedi bunun için Dr gidicem
İnşallah kötü bir şey yoktur. Bak sende bir an önce Dr gitmelisin yoksa bu düşüncelere
Daha çok yoğunlaşıp
Panik ataklarına davetiye çıkarabilrsin yada şiddetlendirebilirsin
Lütfen Dr erteleme:)

Cok tesekkur ederim, ben okadar kaygiliyimki dr a gitmek bile beni korkutuyor, ya kotu bisey cikarsa, ya biseyim yoksa bu kadar kaygilaninca ya hastalanirsam... ufff... oyle cokki. Birine soyledigimde aklina hayaline sigmiyor, gercekten boylemi dusunuyorsun, ilginc, nasil olur, sen ucmussun, okadarda abartma gibi yorumlar geliyor. Anlayamiyorlar. Haklilar bende iyi olunca o benmiydim diyorum, balik hafizalimiyim ne:-)
Uffffff bu yuzden burdan baska biyerde bunlari paylasmak istemiyorum.

Birsey daha eklemek istiyorum belki benim gibi kaygilari cok olanlara, ölüm korkusu yasayanlara faydali olur;
Tevbe suresi son iki ayet sabah aksam 7 ser kere okumanin fazileti cok buyukmus
Buyuknzatlardan biri bunu ogrendiginde cok hastaymis 70 li yaslarindaymis, bu ayetleri okuyor iyilesip 120 yasina kadar yasiyor ve kendisi arzu ettiginde öluyor.

Sebeplere tutunup tevekkul edelim insaallah Rabbim sifa verir cumlemize.

Gznn saclarinda beyazlarmi cikti, benim zaten cikmistibve 4 aydir nerdeyse saclarimin yarisi hizla beyazladi esim bile sasirdi sanirim düşunce ve kaygidan oldu napalim sagligimiz yerinde olsunda boyariz:-)

Gznn saclarinda beyazlarmi cikti, benim zaten cikmistibve 4 aydir nerdeyse saclarimin yarisi hizla beyazladi esim bile sasirdi sanirim düşunce ve kaygidan oldu napalim sagligimiz yerinde olsunda boyariz:-)

oyle canim orasi..inisli cikisli donemlerle geciyo iste..doktordaydim bugun ilacima birde damla ekledi rahat uyumam icin..bakalim nereye kadar..

kızlar yazılarınızı okudum işe git gel kızımla evle eşimle kendimle!! uğraşmaktan buraya yazamıyorum pek nasılsınız dilerim iyi olursunuz
soyleyeceğim tek sey bu hastalıkla savaşmamak kabullenmek ve çare aramak en doğrusu
ben bazen çok iyi bazen berbat oluyorum nerden geldi beni buldu bu illet diyorum ama üzüldükçe daha beter oluyorum her an her dk her sn kolum ve yuzumun ve gözümün sol yanı daima uyusuk karıncalı ama yapcak bişi yok :(
böyle yaşamaya alışmam lazım
hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim Rabbim yar ve yardımcınız olsun

bende geçen hafta gece bi karın sancısıyla uyandım okadar şiddetliyki düşük yapıyorum sandım ve panik atağımı başlatmış oldum :(((

meğer yediğim bişey dokunmuş gece 2.5 gibi kustum birazcık ve rahatlar gibi olamadım cunku panik atağım devam ediyordu ve nefes almakta zorluk çekiyordum :((( ben tekrardan uyku moduna geçmem saat 5i gösteriyordu..

Allah bidaha göstermesin..çok zorlu bi geceydi :(((( çok korktum bebeğime bişey olacak diye :43::43::43::43:

kızlar yazılarınızı okudum işe git gel kızımla evle eşimle kendimle!! uğraşmaktan buraya yazamıyorum pek nasılsınız dilerim iyi olursunuz
soyleyeceğim tek sey bu hastalıkla savaşmamak kabullenmek ve çare aramak en doğrusu
ben bazen çok iyi bazen berbat oluyorum nerden geldi beni buldu bu illet diyorum ama üzüldükçe daha beter oluyorum her an her dk her sn kolum ve yuzumun ve gözümün sol yanı daima uyusuk karıncalı ama yapcak bişi yok :(
böyle yaşamaya alışmam lazım
hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Merhaba sevim
Senden haber aldigima sevindim. Mesgul olman iyi gelir belkide sana. Benim sol kolum halsiz, yuzumun sol tarafi ve kafam arasira uyusuyor, sag gozum sanki daha mat kararmis gibi goruyor kapagindada bazen cok agirlik hissediyorum uykum varmis gbi. İlac dozunu arttirdim, ama kaygilarimda tavanda:(

Kizlar belki hamilelerede faydasi olur, ben bunlari yedigimde bedensel ve ruhsal sikayetlerim azaliyor;

Ceviz, badem, nar, zeytin cekirdegi,cekirdekli kuru siyah kan uzumu.

Benim sorunumda geceleri kalp carpintisi nefes alamama kollarimin titremesi henuz doktra gtmedm bir senelik evliyim bir turlu kurtulamadm..sadece geceleride olmuyo gundz normal hayatmdada nefes almk cor zor geliyo bazen dayanamiyorm bu panik atakmi blmiyorum. Uyku uyuyamiyorm uyusam 1 saat sonra o sancyla kalkiyorum olcekmism kmse bna yardm edemez gbi hssediyorum.Geceleri olunca tranko buskas adli ilaci iciyorum hamile kalmkta istiyorm bebege zarari olurmu acaba.boyle yasamak hergun olmek gbi kmse anlamiyo cevrede. Ne yapmaliym antidepresan kullnmk istemiyorm kullndm daha once ilacda iyi gelmedi cokk caresz hssediyorum Allah hepimize yardm etsin.

Herkez yaşadığını bilir değilmi kızlar herkez yaşadığını
Bilir. Ama öyle ama böyle hepimiz yürüyoruz
Bu yolda. Bu hastalıkta en önemli edindiğim
Tecrübe bu durumu kabul etmek kabul ederek savaşmak
Yasemin Dr gitmekten bile korkuyorum demişsin
Aslında bu çok normal bizim gibi kaygılı ve panik ataklı insanlar için
Herkezin kaygıları farklılıklar gösterebilir demekki sen bu oralar
Baya bir sıkıntıdasın. Her şeyden kaygılanıyosun bende
Bir dönem tv de bile ne görsem bende olurmuyum
Diye kaygılanıp paniklerdim. Rahatsızlığımın şiddetli dönemleriydi
Sanırım sende böyle bir dönemden geçiyosun.
Bu arada hamilemisin yazılarını okuyorum ama çok unutkanım birde 2çocuk var
Bende İnan bazen okuduğum yazıyı anlayamadığımda tekrar okumaya fırsatım olamayabiliyo
Biri 3 yaşında diğerinin 40 çıkmadı henüz:) fırsat buldukça yazıyorum

Merhaba sevim
Senden haber aldigima sevindim. Mesgul olman iyi gelir belkide sana. Benim sol kolum halsiz, yuzumun sol tarafi ve kafam arasira uyusuyor, sag gozum sanki daha mat kararmis gibi goruyor kapagindada bazen cok agirlik hissediyorum uykum varmis gbi. İlac dozunu arttirdim, ama kaygilarimda tavanda:(

Kizlar belki hamilelerede faydasi olur, ben bunlari yedigimde bedensel ve ruhsal sikayetlerim azaliyor;

Ceviz, badem, nar, zeytin cekirdegi,cekirdekli kuru siyah kan uzumu.

Diğerlerini bilmiyorum da, ceviz ve bademde folik asit var. Folik asit depresyona iyi geliyor diye okumuştum. Belki onun için iyi hissediyorsundur. Semizotu ve brokoli de öneririm. Biraz gaz yapar ama :))) Semiz otu süt de yapıyor.

Benim sorunumda geceleri kalp carpintisi nefes alamama kollarimin titremesi henuz doktra gtmedm bir senelik evliyim bir turlu kurtulamadm..sadece geceleride olmuyo gundz normal hayatmdada nefes almk cor zor geliyo bazen dayanamiyorm bu panik atakmi blmiyorum. Uyku uyuyamiyorm uyusam 1 saat sonra o sancyla kalkiyorum olcekmism kmse bna yardm edemez gbi hssediyorum.Geceleri olunca tranko buskas adli ilaci iciyorum hamile kalmkta istiyorm bebege zarari olurmu acaba.boyle yasamak hergun olmek gbi kmse anlamiyo cevrede. Ne yapmaliym antidepresan kullnmk istemiyorm kullndm daha once ilacda iyi gelmedi cokk caresz hssediyorum Allah hepimize yardm etsin.

Muhtemelen anksiyete veya panik atak. Antidepresandan neden fayda görmedin? Doktorun dediği dozda ve dediği zaman kadar kullandın mı? Bu tarz ilaçları isteğimize göre bırakıp başlamak ve dozuna uymamak etkisini azaltıyor. Belki uzun süreli bi tedavi olman gereklidir? Ki hamilelikten önce tedavi olmanı öneririm. Hamileyken belirtiler artabiliyor. Tranko buskas hamileyken önerilmiyor sanırım ama yanlış hatırlamıyorsam burda kullanan vardı. Biz de ilaç kullanmak istemezdik ama napalım. Dayanabildiğimiz kadar dayandık. İnşallah senin ihtiyacın kalmaz.

Kızlar sezeryan ve antidepresan ilacın etkileşimi oluyo mu ( Paxil 10 ) bu konuda bilginiz var mı

Ne gibi bir etkileşimden bahsettiğini anlamadım. Ben ani doğum yaptığım için ilacımı bırakmamıştım ve sezeryan oldum. Yardımcı olabileceğim birşeyse yazarım.

Muhtemelen anksiyete veya panik atak. Antidepresandan neden fayda görmedin? Doktorun dediği dozda ve dediği zaman kadar kullandın mı? Bu tarz ilaçları isteğimize göre bırakıp başlamak ve dozuna uymamak etkisini azaltıyor. Belki uzun süreli bi tedavi olman gereklidir? Ki hamilelikten önce tedavi olmanı öneririm. Hamileyken belirtiler artabiliyor. Tranko buskas hamileyken önerilmiyor sanırım ama yanlış hatırlamıyorsam burda kullanan vardı. Biz de ilaç kullanmak istemezdik ama napalım. Dayanabildiğimiz kadar dayandık. İnşallah senin ihtiyacın kalmaz.
Bn 6ay ilac kullandm dugunume 2ay kala basladi bnde doktruma anlattgmda rhtszlgmn adini soylemedi verdgi ilaclarda dahada sersemletti bni suan kardiyolojiye gtmeyi dusunuyorum ama psikolojk oldgnuna inaniyorum uykusuz yasiyorum resmen cok kotu bisey Allah hepimize yardim etsin

selam hanimlar tel den zor oluyo cok giremiyorum..ben bisi sormak istiyorum dogum kontrol hapinin panik ataga zemin hazirlamakla bi ilgisi olabilirmi?bu arada ben sanirim yilbasidada birakamicam ilaci..birde validol damla ekledi doktorum

Bn 6ay ilac kullandm dugunume 2ay kala basladi bnde doktruma anlattgmda rhtszlgmn adini soylemedi verdgi ilaclarda dahada sersemletti bni suan kardiyolojiye gtmeyi dusunuyorum ama psikolojk oldgnuna inaniyorum uykusuz yasiyorum resmen cok kotu bisey Allah hepimize yardim etsin

Boş yere doktor doktor gezme. Ama tabi için rahatlasın. Panik atak, anksiyete, depresyon ilaçları etkisini en az 10-15 gün içinde göstermeye başlar. Çünkü depo ilaçtır çoğu. Etki etmesi için vücutta belli bi mktar birikmesi, vücudun ilaca alışması gerekir. İlaca başladıktan sonra geçen bu 10-15 günlük sürede belirtilerin çoğalır, ağırlaşır, hatta ilaçtan zehirlendiğini sanabilirsin. Ama sabretmek lazım. Bir süre sonra asıl etkisini göstermeye başlar ve fayda görmek için en az 3-6 ay (genelde doktorlar 6 ay der) kullanman gerekir. Yaşadığın uykusuzluk durumunu ben hamileliğimde yaşamıştım. Uykudan gözümü açamazdım ama uykuya dalamazdım da. Gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir durum. Tekrar yazmak isterim, önce tedavi ol ve psikiyatrın uygun gördüğü kadar tedavini devam ettirip, hamileliğini psikiyatrınla görüştükten sonra planla. Etrafa kulak asma. Geç kaldığını, hemen çocuk yapman gerektiğini filan söyleyenler olabilir. Eşinle konuş ve durumu anlat. Gerekirse psikiyatrınla o da konuşsun. Sağlıklı bir hamilelik geçirebilmek senin için öncelik olmalı.

selam hanimlar tel den zor oluyo cok giremiyorum..ben bisi sormak istiyorum dogum kontrol hapinin panik ataga zemin hazirlamakla bi ilgisi olabilirmi?bu arada ben sanirim yilbasidada birakamicam ilaci..birde validol damla ekledi doktorum

http://www.kadinlarkulubu.com/dr-me...m-kontrol-haplarinin-psikolojik-etkileri.html

Sitede böyle bi başlık varmış. Mantıken psikolojik durumu etkiler diye düşünüyorum. Çünkü sonuçta hormon içeren bi ilaç. Hormon dmeek, duygu durumunun da değişebilmesi demek :))

Tedavine devam et olsun. Bu yılbaşı olmaz da, diğer yılbaşı olur. Yeter ki sen kendini iyi hisset ve güzel bir hamileliğe hazırlan. İnşallah hakkında hayırlısı olur. İnşallah hamileliğinde bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsın...

Back