Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

O an diyosun ki, "tamam işte, ben de buraya kadar dayanabiliyomuşum. koptu gidiyo herşey." sen sabitsin de dünya etrafından akıp gidiyomuş gibi oluyor. Ve sen hiç bir şeye müdahale edemediğini düşünüyosun...

Yani bazen kızıyordum bana ilgi göstermiyor diye ama bence eşim çok dengeliydi. Şimdi geriye dönüp yaşadığım günleri düşününce bunu daha iyi anlıyorum.

İnşallah... Allah herkese, hepimize sağlık sıhhat, aydınlık günler nasip etsin...

gebeliğin üç ayında çok uygun görmüyolar malesef ama kullanan oldu mu bilmiyorum.. psikolojik yardım alsan belki faydası olabilir bir süre.. hissettiğin şeyler gayet normal bu hastalık için ama çocuğu istememek bir süre sonra geçicek buna inan.. o senin meleğin ve emin ol bir süre sonra bunları ben mi düşündüm diceksin.. bizler için herşey bir travma yaratmaya musait. mesela evleniyosun sanki yapamıcakmıssın yürütemicekmissin ya da pişman olucakmıssın gibi.. bir insanla aynı evi paylaşmak aynı yatakta yatmak, aynı sofraya oturmak çoğu zaman itici gelebilcek.. bunları yaşayan çoğu insan var.. Ama herşey sen beynine hükmetme gücünü kendinde bulduğunda düzelmeye başlıyo. Sende kendine inan güven, Allah sana akıl fikir ve sabır veriyo, bunları kullanmaya çalış. Herşey düzelicek bundan şüphen olmasın..

geçen sene kışın yaşadığım çok büyük sorunlardan dolayı çıkmaya başladı, habire kaşındım durdum.. sivri sokması gibiydi.. doktora gittim kurdeşen dedi krem verdi kullandım.. birazda kendimi motive ede ede bitirmeye çalıştım ve o sırada hamile olduğumu öğrendim.. bir süre daha devam etti ve geçti şükür, şimdi çok nadir oluyo ama o da sivrilerden mi yoksa ondan mı ayırt edemiyorum.. ama hamilelikte zararı var mı hiç sormak aklıma gelmedi.. senin bilgin var mı?

Bilgim yok. Bişeyler bulursam paylaşırım. Stres kaynaklı olduğu için, ürtikerin değil de stresin daha zararlı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Ürtikerde kaşıdığın yerdeki kabartı büyür. yani mesela nokta gibidir, kaşırsın, yanındaki noktayla birleşir, kabarır, daha çok kaşınır ve harita gibi olursun :) Sivri ısırığında öyle bişey olmaz diye biliyorum. Bir de ürtiker bende ateş yapmıştı. Kaşıdıkça yanıyordu kabartılar.

Evet elimden gelen hiçbişey yok gibi, çaresizliğin dibindeymişim gibi..
0 an o kadar kötü ki, birilerinden yardım beklemek, birinin gelip seni bu kaostan çekip almasını istemek..
Seni telkin etmelerini, herşeyin birazdan düzeleceğini, aslında sandığımız gibi kötü bir rahatsızlığımız olmadığını duymayı o kadar istiyoruz ki bizim bilmemiz fayda etmiyo..
Eşlerde bile aynı durumdayız, aslında bizleri düşündüklerini biliyoruz ama nedense o sıralarda bir de önemsenmediğimizi düşünüp kendi kendimize sinir oluyoruz..

tamam çok teşekkür ederim.. bende bi araştırayım aklıma takılmasın..
aynen bende o şekilde geçirdim ama şuankiler biraz farklı gibi.. hamile olduğumdan dolayı acaba ben mi farklı yaşıyorum diye de düşünmedim değil :) pimpirikliliğimi görüyosun dimi :)

Haa belki hamilelik ürtikeri yaşıyorsundur.

http://www............./dosyalar/allerji.html

ÜRTİKER ve ANJİOÖDEM (Kurdeşen)

Ürtiker kendini cildin yüzeyel tabakasında yuvarlak, yüzeyden kabarık, kızarık ve kaşıntılı lezyonlar şeklinde gösteren alerjik bir cilt hastalığıdır. Cilt tabakalarında daha derine giden lezyonlar ise anjiyoödem olarak adlandırılır. Ellerde ayaklarda ve gövdede yoğun olarak gözükür.

Çeşitli gıdalar, ilaçlar, çeşitli enfeksiyonlar, kullanılan sabun ve parfümler, böcek sokmaları çeşitli gıdalar ve takılar anne adayında ürtikere neden olabilmektedirler.

Tüm alerjik hastalıklarda olduğu gibi etkenden uzak durulması ve gerekli durumlarda kullanılan ilaçlarla tedavi sağlanır.

PUPP Hastalığı (Gebeliğin Kaşıntılı Dermatozu, Gebelik Ürtikeri)

Gebelikte sıklıkla rastlanan bir cilt hastalığıdır ve kendini gebeliğin son aylarında ortaya çıkan kaşıntılı cilt döküntüleri şeklinde belli eder. Göbek deliği etrafında başlayan döküntü bacakların üst kısımlarına ve daha aşağılara yayılır ve oldukça kaşıntılıdır. İleri durumlarda yüz bölgesi hariç vücudun her bölgesine yayılabilir.

Genellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında görülür, ailevi özellikleri güçlüdür ve takip eden gebeliklerde tekrar etme olasılığı düşüktür.

Tedavide kortizonlu kremlerden faydalanılabildiği gibi ılık karbonatlı banyolar da faydalı olabilmektedir. Bebeği olumsuz etkilemeyen bu hastalık doğumu takip eden günlerde hızla kaybolur.

Atopik Dermatit

Kaşıntıyla seyreden ve erişkinlerin %2’sinde görülen bu alerjik cilt hastalığında aynı anne adayında alerjik rinit, astım ve gıda alerjilerine de sık rastlanır. En sık görülen cilt bölgeleri boyun, göğsün üst kısmıları, ağız çevresi, dirsek ve diz arkası ve göz çevresidir. Gebelik seyrini olumsuz etkilemez ve bebeğe zararı olmayan lokal etkili ilaçlarla tedavi edilir.

Bugun hanimlar sikintili sanirim telde girdigm icin herkese cevap yazamiyorm..uyku sorunu basliyo sanirim gece o kadar huzursuz uyudumki..surekli dondum..ilac dozlariyla oynadgmz icinmi oldu acaba..umarim gecici bi surectir..birde elektrik carpar gibi oluyo vucudumn her yerine

çok sağol canım, çok teşekkür ederim yardımın için..
bundan sonra biraz daha dikkatli takip edeyim, sivrilerle onu ayırt edip gerekirse doktora sorarım ve kreme devam ederim sakınca görmezse. bebişi etkilememesi içimi fazlasıyla rahatlattı çok şükür..

Amaaaannn ilaca başlasan ayrı dert, bıraksan ayrı dert, dozuyla oynasan ayrı dert :) Muhtemelen dozaj değişikliğiyle ilgili bi durumdur. Bir de şimdi sen kendini dinliyosun tabi...O ilacı bıraktım, bu ilacı şu kadar içtim, bakalım ne olacak diyosundur :) Bir kaç güne geçer İnşallah.

Rica ederim. Yardım edebildiysem çok mutlu olurum :)

canım bugün kadın doğumcuma gittim,bana sen hiç iyi değilsin dedi bir psikiyatrist arkadaşı varmış ona yölendirdi hemen it bugün görün ona şu hastanede diye...gittim doktora tüm içinde bulunduğum durumu anlattım,pasiflero diye bir şurup içtim dedim:direk o bir işe yaramaz şuan dedi ve bana norodol diye bir damla önerdi,gün içinde ondan aldım biraz sakinledim sanki...bu damla hakkında birşey duydunmu canım ya?kadın doğğumcuyada psikiyatrisste de sordum ısrarla bebeğe zararı olur mu diye,olmaz dediler bakalım hayırlsı artık aldım bugün..

Gebelik katogorisi C olan bi ilaçmış. Zaten psikiyatrik ilaçlarda A ve B grubu yok sanırım. C grubu ilaçlar kar- zarar hesabı yapılarak kullanılabilcek ilaçlardır. Burda biri içiyodu ama kimdi hatırlıyamıyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/search.php?searchid=12114584

konu içindeki Norodol başlıkları bunlar. İnşallah faydasını görürsün. İlaç konusunda doktorlara güvenicez napalım. Ama bana sorarsan bir iki psikiyatra ve kadın doğumcuya daha sor derim.

Burda yanlis hatirlamiyorsam melis diye bi arkadAs kullandi onu ben d grubu bi damla kullandim son 10 hafta falan tam bi iyilesme saglamasada sakinkestirip uyumama yardim ediyordu bebegimde bi sıkınti olmadi cok sukur
Olacaksa olur olmayacaksa olmaz kader diye bisey var lutfen sakin ol ve bence dr dr gezme sana iyi gelen birine devam et ben 5 farkli dr la gorustum kimse net bi cevap veremez bebege olan etkisi hakkinda ama soyle bi sey varki plasenta anneden bebege gecen zararli maddelerin cogunu tutuyor yani emzirme donemi daha riskli ben suanda emziriyorum xAnax+selectra kullaniyorum icim rahat degil ama mecburum sende mecbursan kullanacaksin arkadasim Allah yardimcimiz olsun insallah

Ben 4 sise ictim hic etki etmedi cnm

İnsallah arkadasim insallah amin amin amin

Merhaba. Yağmur demek istiyorum sakıncası yoksa. Bende senin gibi ilk hamileliğimde çok kızıyordum eşime. Bu 2. Allah nasip ederse inşallah ama şimdi eşime hak veriyorum uykusuz geceler korku dolu ataklar her an her saniyemizi bizimle paylaşsalar emin ol hayat daha çekilmez olur. Bir kere erkekler doğası gereği çabuk yılıyorlar istisnalar vardır elbet. Düşünsene bir erkeğin doğum yapabilmesi için çocuk taşıyabilmesi hamileliği geçirebilmesi için 8 erkek vücuduna daha ihtiyacı varmış. Kadınların erkeklere oranla metanetine bakarmısın. Hani derlerya herşeyde bir hayır vardır. Benim eşim sağolsun çok desteğini gördüm günlerce çıtı çıkmadan Dr lara götürdü. Sürekli destek olmaya çalıştı ama bir yere kadar emin ol böylesi daha iyi. Akşam geldiğinde ben o biçim ataklar yaşarken o hiç bişey yokmuş gibi dizisini izler yemeğini yer rutin takılırdı. Ben daha çok rahatlıyodum benim için çok endişelenince ben daha çok panikliyodum. O kadar alışmıştiki benim bu Halim'e hadi acile gidelim gevşersin derdi. Tabiki onlarda üzülüyorlar ama bu durumun sabredilmesi gereken bir dönem old. Bilincine vardıkları için böyle davranıyorlar bence İnan buna:)

he valla herşey dert...geçer inşallah canım:)

Rica ederim. Yardım edebildiysem çok mutlu olurum :)
İlgilenmiş olman bile benim için çok çokkk değerli :)

Tabiki nasıl istersen :)
Yardımın ve yorumun için teşekkür ederim :)
Atakları geçirdikten sonra üstüne bir de sizlerin ilgi konusundaki fikirlerinizi okuyunca daha çok hak verdim onun davranışlarına..
Geçen gece düşündüğüm herşey, o gecenin sabahında yok olup gitmişti.. Hatta neden kızdığımı, onun açısından neden bakmadığımı da düşündüm, yine boş yere kendimi üzdüğümü gördüm..
Şimdi daha net bakıyorum inanın, önceden olsa hastalık psikolojisiyle hiçbişeye hak vermez illede ilgilensin, şunu yapsın bunu yapsın diye diretirdim. Ama uzun süredir hamileliğe odaklanmış ve bu derece bir atak geçirmemiştim. Bunun olması bile hayırlıymış, çoğu şeyde diretmediğimi, anlayabildiğimi, yani kısacası düşünce ve davranış olarak daha ılımlı olabildiğimi gördüm. 0 sırada başlayan belirtileri ortadan kaldıramadım tabiki ama bu kadarına bile sevindim açıkcası.. Çarpıntı en baştaki sorunum olmuş, devamlı oluyo ama takarsam veya kendimi rahatlatmazsam diğer belirtilerde olmaya başlıyo.. Bunda hamişliğinde etkisi olduğunu düşünüyorum, önceki aylarda bu kadar sık uğramazdı çünkü :)

Fuja kesinlikle hakli eger eslermizde bizimle birlikte hareket etse biz kendinmizi dermansiz derde yakalanmis gibi hissedip isin icinden cikamayiz
Ben ilk yakalandigimda esim benle oturup agliyor noluyor bu kiza Allahim deyip duruyordu o oyle yaptikca ben krizlerden keiz begeniyordum
Ama simdi ben bunalinca kendine gel bisey yok bunda gececek deyip konuyu degistiriyor baska muhabbetler aciyor ilgilenmiyor yani benim hastaligimla bende sakinlesmeye basliyorum basta kiziyordum ama gordumki böylesi daha hayirli

Eşim benimde sorar önce, ne olduğunu ne hissettiğimi anlatırım, az çok anlar zaten. Sonra şu normal bu normal, özellikle çarpıntı konusunda bende bile var stres yaptıkça atlatamazsın felan der, o an hafiflerim.. Ama atak uzamaya başladığında ya da şöyle söyleyim tam geçmeye başlamışken benim aklıma hiç ummadık yerden abuk subuk hastalıklar gelmeye başlayınca epey bi uğraşıyorum sakinleşesiye.. tabi o da ya uykusu geliyo yatıyo ya işi çıkıyo...
Bir de benim burdaki en büyük destekçim kayınvalidem demiştim. Bütün ailem ankarada.. Burada doğru düzgü güvenipte konusabilceğin birileri de yok. ben tek başıma çaresiz gibi kimsesiz gibi kalıyorum o canımı sıkıyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…