Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

yaşadığım illede tabiki çok alakası var büyük şehirlerde birindeyim ama istanbulda değilim.O konuda hem fikir olmayan şeyi elbetteki çekip çeviremeyiz.
neyse sanırım siz fazlaca sinirleniyorsunuz ve ya ben öyle hissediyorum mesajlarınızdan allah hepimizin yardımcısı olsun. Zor zamanlar geçiriyoruz. Hepimizin kesesine bereket versin . İyi günler..

Kurlar yukseldi.
Vergileri dağ gibi yıkıyorlar her gün birseye zam geliyor.
İşsizlik hat safhada.
Vatandasa hic bir yardim yapilmiyor hayat kolaylastirmak adina..
fakirliginize sukredin diyorlar!!
Ne olacak Türkiye nin hali hiç bilmiyorum...

Sabaha doğru üşüdüm uyandım ve uyanır uyanmaz aklıma ne geldi bilin bakalım kış geldi doğalgaz yakında yanar diye o uykulu halde onu düşündüm ne hale geldik bölye çok enteresan(yatmadan önce artık burayı okumayacağım en azından uykuda rahat olurum)

Kıbrıstan bildiriyorum, durumlar aynı hatta daha kötü.
Bana sitem ediyorlar hep evdesin çıkmıyorsun gezmiyorsun e benim bir dışarı çıkmam 50 TLyi buluyor
Geçen gün babamla telefonda konuşuyorduk babama dedim e işte biriktirmeye çalışıyorum eti fazla yiyemiyorum
Şey diyo o kadar sıkma kendini
E sıkılmayacak gibi mi, bir gün markette aradım görüntülü fiyatları gösterdim
Markete gittim meyve zaten alamıyorum şeftalinin kilosu 12 TL
Pazar desek pazar arabam yok bir de ulaşım sıkıntılı
Allah yardımcımız olsun hepimizin

Hayır şimdi ben İstanbul’da yaşıyorum ve geçen ay kilosunu 1.5’tan aldık domatesi. Yani şu an 3.5-5 arası olabilir ama 1 ay önce ucuzdu. Biz de toplamda 200-250 lira harcadık 70-80 kavanoz sos ve menemenlik hazırladım. Bütün kış hatta bir sonraki kışa kadar salça, domates ve biber almayacağız. Birden 250 lira çok gibi geliyor ama kışın aldığınızda daha pahalıya geliyor gerçekten.

Ekonomi uçuyor ondan . Aynı durum bizde de var herşey çok pahalı. Malesef . Yabancı ülkede insanlar gelip burda tatil yapıyor en lüx otelde . Biz kendi ülkemizde geçinemiyoruz

Bizde esnafız kış aylarinda gelirimiz pek olmuyor. Oyüzden yazın tarhanamı makarnamı kompostolarımı recel pekmez konservelerimi bol bol yapiyorum. 3 yıldır çuval un alıp ekmegimi böregimi kek vs evde yapiyorum. Peynirimi yogurdumu kaymagimida evde yapiyorum.cocuk olunca yoktan anlamiyorlar. Kış aylarindada haftada 1 gün pazardan 1 cesit mevsim sebzesi meyve ve salata malzemesi alıyorum. Bu sekilde mutfak masrafimdan arttirip oglumu koleje gönderiyorum. ama her geçen gün biraz daha zorlaniyoruz. 5kg yağ 50tl olmuş. Gecen sene 105tl ye 50kg luk 1 cuval un alirken, bu sene 135tl olmus. nerdeyse %30 artis var

nerde yasıyorsunuz merak ettım sankı guneydogu bolgesınden yazıyor gıbısınız dogru mu

Bende 1.25tl den aldım 120kg 2tl dende 20kg kırmızi biber aldım .menemen kahvaltilik sos salca makarna sosu yaptim. Allah bereketini versin.

Bende 1.25tl den aldım 120kg 2tl dende 20kg kırmızi biber aldım .menemen kahvaltilik sos salca makarna sosu yaptim. Allah bereketini versin.

Çok uygun almışsınız, bizim pazarda bu yıl kırmızı biber 5tl nin altına hiç düşmedi, 5 olanlarda çürük çarık hep iyisi 7-8 den satıldı hep. Domateste 2,5 tan düşmedi hiç o da petemek domates

Bende tarhanaya koydugum kirmizi biberi 5tl den almistim. 1hafta sonra aksam pazarinda 1kamyon biberi 2tl den yarim saatte sattilar millet kapış etti.

Bana kasa kasa köyden domates geldi,bedava.
Ama is domatesle,salca yapmakla bitmiyor.
Bütün kıs oturup domatese ekmk banıp yiyemiyoruz sonucta.
İs onla bitse alırsın ayda bi kavanoz salca oturur yersin.
Nerdeyse bütün yaz bahceden yedik ama hala masraf bitmiyor.
14 aylık bebeğim var buay özel asısı yok dedi diye dr zil takıp oynucaktık nerdeyse 300 tl kardayız diye.
3-5 cocugu olan devletin asılarını zor yaptırıyor,nerde kaldı özel ası?
Gelir esitsizliği var,gecinememe var,maasın yerinde sayarken bugun aldıgın domatesi yarın aynı fiyattan alamama var.
Bence yok yere ben yaptım kavgası yapılıyor hanımlar.
Domatesi uygun almakla bitmiyor is.

Annem tarhana yapti

eriste de yapayim diyor

Salca yapicak yerimiz yok.

1 kgtatli biber salcasi 25 tl

nerde yasıyorsunuz merak ettım sankı guneydogu bolgesınden yazıyor gıbısınız dogru mu
İstanbul olmadığı kesin Ege veya Doğu'dur, Ege'de salçalık domatesi kasayla alırsan kg 50 kuruştan ama kiloyla alırsan 1 liradan veriyorlar, salçalıklar günlük kullandığımız domatesten ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…