- 12 Mart 2020
- 408
- 919
Yoo bende geçen 50 liraya balık içinde aldım. Pazar değil ama market aşırııııııı pahalıhangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
yaşadığım illede tabiki çok alakası var büyük şehirlerde birindeyim ama istanbulda değilim.O konuda hem fikir olmayan şeyi elbetteki çekip çeviremeyiz.Siz yaniliyorunuz yasadginiz yer neresi bilmiyorum ben burda 3 ,5tan asagi alamadim domatesi. Onunla da sosluk yaptim anca az bir sey. Öyle 100 kg domates alacak kadar gelirim olsa yapardim. Bizde dogalgaz var sizin belki ates yakiyorsunuz bilmiyorum bunlarida dusunmek zorundayım ben. Dogalgaz, elektirik, o ay icin kavonoz kapak parasi oyle 100 kg aldim 20 kg yaptim demekle is bitse.
Bizim cogu ev hanimi zaten bilincli nereden kisarim nasil yapalim diye dusunuyor. Sadece ortada cekip cevrilcek bir sey olmayinca -ceviremiyorsun -olay bu
Gelsin ben hep 1 dilim yiyorum(!)Bu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
Zaten gramaji düştü 210 a az yensinmis ya sözde. Simdi kac para yapacaklar acaba
Hayır şimdi ben İstanbul’da yaşıyorum ve geçen ay kilosunu 1.5’tan aldık domatesi. Yani şu an 3.5-5 arası olabilir ama 1 ay önce ucuzdu. Biz de toplamda 200-250 lira harcadık 70-80 kavanoz sos ve menemenlik hazırladım. Bütün kış hatta bir sonraki kışa kadar salça, domates ve biber almayacağız. Birden 250 lira çok gibi geliyor ama kışın aldığınızda daha pahalıya geliyor gerçekten.Siz yaniliyorunuz yasadginiz yer neresi bilmiyorum ben burda 3 ,5tan asagi alamadim domatesi. Onunla da sosluk yaptim anca az bir sey. Öyle 100 kg domates alacak kadar gelirim olsa yapardim. Bizde dogalgaz var sizin belki ates yakiyorsunuz bilmiyorum bunlarida dusunmek zorundayım ben. Dogalgaz, elektirik, o ay icin kavonoz kapak parasi oyle 100 kg aldim 20 kg yaptim demekle is bitse.
Bizim cogu ev hanimi zaten bilincli nereden kisarim nasil yapalim diye dusunuyor. Sadece ortada cekip cevrilcek bir sey olmayinca -ceviremiyorsun -olay bu
nerde yasıyorsunuz merak ettım sankı guneydogu bolgesınden yazıyor gıbısınız dogru muhayır yanılıyorsunuz bu konuda hazır salçaya verdiğiniz parayla daha çok miktarda daha az maliyetli salça yapabilirsiniz. Yaptığımız için biliyorum. mesela 100 kilo domates aldık biz 20 kilo salça elde ettik . Domates kilosu 1 tl ydi. Salçanın 3,5 kilosu 40 tl .. 100 tl ile ben 240 lik salça elde ettim mesela :) iyice oturdum hesap yaptım ya siizn için :)
Hayır şimdi ben İstanbul’da yaşıyorum ve geçen ay kilosunu 1.5’tan aldık domatesi. Yani şu an 3.5-5 arası olabilir ama 1 ay önce ucuzdu. Biz de toplamda 200-250 lira harcadık 70-80 kavanoz sos ve menemenlik hazırladım. Bütün kış hatta bir sonraki kışa kadar salça, domates ve biber almayacağız. Birden 250 lira çok gibi geliyor ama kışın aldığınızda daha pahalıya geliyor gerçekten.
Amin cümlemize inşallah, siz daha da uyguna almışsınız.Bende 1.25tl den aldım 120kg 2tl dende 20kg kırmızi biber aldım .menemen kahvaltilik sos salca makarna sosu yaptim. Allah bereketini versin.
Amin cümlemize inşallah, siz daha da uyguna almışsınız.
Bende 1.25tl den aldım 120kg 2tl dende 20kg kırmızi biber aldım .menemen kahvaltilik sos salca makarna sosu yaptim. Allah bereketini versin.
Çok uygun almışsınız, bizim pazarda bu yıl kırmızı biber 5tl nin altına hiç düşmedi, 5 olanlarda çürük çarık hep iyisi 7-8 den satıldı hep. Domateste 2,5 tan düşmedi hiç o da petemek domates
İstanbul olmadığı kesin Ege veya Doğu'dur, Ege'de salçalık domatesi kasayla alırsan kg 50 kuruştan ama kiloyla alırsan 1 liradan veriyorlar, salçalıklar günlük kullandığımız domatesten ayrı.nerde yasıyorsunuz merak ettım sankı guneydogu bolgesınden yazıyor gıbısınız dogru mu