Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Kışlık bende yaparım yapmasak ne olacak acep bereketli oluyor ama kış sebzesi de yemek isterim sürekli buzluktan konserveden olmuyor. Aslında bizler gelirine göre yaşayan insanlarız ama gelirimizin alım gücü yok oluyor o bizi üzüyor yoksa Türk kadını zaten genelde tutumludur evini mutfağını çekip çevirir ama gelir aynı kalıp alım gücü de düşünce zorlanıyoruz haliyle

kesinlikle çok bereketli ben çocuklukta böyle bir ailede büyüdüm aslında çalışan biriyim ama yinede onları yapmak zorunluluğum var gibi hissediyorum . mesela hazır salça yiyemem tadını hiç sevmiyorum. Ay hatta geçen yaz bir sürü şey yapmıştım bu sene kıtlıkmı olacak acaba neden böyle yaptıysam diyip duruyordum sonra pandemi başladı o süreçte alışveriş yapmadan dolaptakileri falan yemiştik gayet te güzeldi.
yemek dökme konusu benim için çok hassas bir konu hep şöyle düşünürüm gün gelir belkide bu döktüğüm yemeğide bulamazsam derim. Varken bol keseden atmak kolay. Baktım çok yemek yapmışım bizim evde aynı yemek ikinci gün yenmez yemek çoksa hemen birileriyle paylaşırım. Artık yapmam ama kesinlikle taze pişmişken paylaşırım. Sanırım biraz kılım ya eşim geniş bir ailede büyümüş bzen herşeyi çokça alır bakarım bekleyince kötü olacak birşey mesela biber yeşillik falan çoksa hemen yarısını veririm birine ççöpe gideciğine başkasının ihtiyacı görülsün

çok haklısınız kışlık sebzelerdende yiyoruz ama ben pek kış sebzeleri sevmiyorum sanki ya :) aldığımız maaşlar herzaman enflasyonun altında kalıyor ki , bizler böyle idareli olmasak yaşam daha da zor olacak. Aslında yine bizler idareli olabiliyoruz. Ama yeni nesil çocuklara bakınca onlara yetmek daha zor. Hepsi bir marka merakı herşeyin en yiyisi istiyor var olanda istiyor yok olanda istiyor..Allah çok çocuğu olupta geliri düş olanlara yardım etsin

Bizde eşim bol kepçedir, fasulye al dersin 1kg yu belirtmemişsem 5 kg gelir, bende dağıtıyorum, bozulmadan birine faydası olsun, evde birşeyler atılınca bereket kaçıyor gibi hissediyorum

Bizde eşim bol kepçedir, fasulye al dersin 1kg yu belirtmemişsem 5 kg gelir, bende dağıtıyorum, bozulmadan birine faydası olsun, evde birşeyler atılınca bereket kaçıyor gibi hissediyorum
tamamen aynı düşünüyorum . Eşimde hep böyle ben israftan korktukça oda fazla fazla alır.

Toplu bakliyat, yag bilmem ne alıyorsan zaten bence cokta market derdi , pazar derdi var denmez. Denmez yani.
1 buyuk bas hayvani alip dolaba atabiliyorsan zaten cekip cevircegin de pek bir sey yok. Biz 1 kışta 1 kucuk bas hayvan kadar bile yemeyix he
rhalde.

Elindeki parayi cekip çevirmeyi bilmek komik olmus kusura bakma.
Cekfikce uzayan bir sey degil. Hayat bu kadar pahaliyken nereye cekersen cek kisaliyor. Bizde acliktan kirilmiyoruz Allaha şükür ama zorlaniyorz onu anlatiyoruz zaten
Misal 3 yillik salca yapmakta gayet meblalar isteyen bir olay. Onu da yetecek kadar yapıyoruz bir yil cogumuz. 3 yillik tüketimi ve neredeyse tum kışlık tuketimi alip kilerde saklayip oradan kullanmakla es deger goremezsiniz mlaesef yazdiklarimizi

neden böyle kızdınız anlamadım. Bende hayatın pahalılığını savunuyorum elimden geldikçe bu pahalılıktan nasıl hayatta kalırım mücadelemi anlatıyorum.

neden böyle kızdınız anlamadım. Bende hayatın pahalılığını savunuyorum elimden geldikçe bu pahalılıktan nasıl hayatta kalırım mücadelemi anlatıyorum.
O önemli parayi cekip cevirmeyi bilmek ve ne kadar oaran varsa ona göre yasamalisin kısmı beni sinirlendirdi. Çünkü yasamiyoruz zaten bunun icin yazıyoruz. Ama siz parayi cekip cevirmek onemli diyorsunuz
Ne bileyim haftalik 40 tl sadece 1 kalip peynire veren insan neyi nasil cevirsin ya da aldigi maasini yarisini kirasina verip nasil cevirsin.
Is begenmiyorsun is var ile parayi cekip cevirmeyi bilmek bana ayni geliyor. Kusura bakmayin. 1000 tl ivir zivir peynire gidiyor demissiniz aylik. Birde o toptan alisverisi yapamayip hepsini her ay azar azar almak zorunda olan birini düşünün ne kadar cevirebilir ki.

orda muhteşem hayatlar yaşarsınız demedim ki bir miktar parası olan insanlar için bir yorumdu aslında, haklısınız parası olmayan ona bile muhtaç olan insanları düşünerek yapılan bir yorum değildi.Ekonomi kötü elimize geçen paralar büyük paralar değil hepimiz aynı fikirdeyiz.Ama okadar ayrıntı düşünmedim yorumları yaparken evine 1 tl girmeyen insanlar bile var bunu bende biliyorum . Amaa kimsede okadar düşkün insanları yorum yapmamışki Bende çok sıkıntılı zamnalara yaşadım çok zengin bir ailede büyümedim. Elimizdeki neyse onunla yetinmeyi bildik herzaman.

Miktar az miktar değil zTen ama soylediginiz kadariyla baya miktarlardan bahsediyorsunuz
Eskiden enflasyon bu kadar tavan degilken bile ulkede neler yaşanmış. Suan biz fakfakiriz enflasyom tavan. Elimizdeki yetinmeye bile yetmiyorda aslinda delirmeden yasamaya cakisiyruz. Birde zaten yillarin gecmesi ile bu cagda bunlari konusuyor olmak cok kötü eskiden her seye erisim zormus simdi erisim cok basit ama parasindan yanina yaklaşılmiyor. Zengin ve fakir arasina ucurum koydular. Orta halli sinifi kalkti neredeyse

Ona ben de takıldım 1 büyük bas hayvan kesilip dolaba kaldırılıyorsa (ortalama 8-10 bindr büyükbas)zaten idarelik bi durum yok ortada.

Ona ben de takıldım 1 büyük bas hayvan kesilip dolaba kaldırılıyorsa (ortalama 8-10 bindr büyükbas)zaten idarelik bi durum yok ortada.
Evet , buyuk bas hayvan kg salca, kislik tum erzagin toptan alimi, kg kg yag tum kislik zeytini ayçiçeği ayri. bunlar az buz maliyetler degiller. Buyuk buyuk bir toplu alim ucreti gerekir. Bunlara ragmen hala aylik 1000tl harcaniyorsa mutfaga zaten orada idare var denemez dedgin gbi

ay ne kadar ayrıntıya takılmışsınız. Her şey kelimelerle tek tek ifade etmek istesem burda sayfalar yetermiki. nerdne biliyorsunuz belkide ailecek kesip dolaba koyuyoruz yani, orda sadece geçmişteki insalar gibi günübirlik yaşamıyorumda toplu alıyorum herşeyi anlamında demiştim. Kasaptan kilo kilo et almak daha pahalı olduğu için vs. ayrıca tabikide kötü durumda değilim. Öyle birşey demedim. Bir eve et giriyorsa zaten durumu kötü değildir ki bunu tek tek kelimler seçerek bakmanın bir luzumu yokki..

Yani .Dar gelirlinin evine ayda kac kere giriyor et kıyma.
Kuzu kıyma 85 tl kilosu.Kızıma ek gıdada alıyorduk.
Yasına yakın dana kıymaya gectik valla.
65 tl en azından.
Dün bi kasapvari et sucuk satan dükkanın önünden geciyordum.
34 tl yazmıs kıyma cama.Resmen kuyruk önü.
Ne yediriyolar acaba insanlara kıyma diye.
Olmayan napsın mecbur alıyor

bence nasıl anlamk istiyorsanız öyle anlıyorsunuz.. Bir kilo salça aldığınızda daha pahalı oluyor ama salçayı toplu halde yapıp ve kendin yaptığında daha uyguna geliyor. Toplam harcanan parada daha az ödemiş oluyorum onu anlatmak istedim.

Toplu alamıyor insanlar iste:)
Sıkıntı orda.
Siz varmıs kenarda almıssınız.
Asgari ücretle gecinen insana git toplu al etini derseniz komik olur:)
Biz de biliyorz toplu alımda daha uygun olur,toptancıdan gidip alalım.
Ama para yok millette iste sorun orda:)

1 kg salcayi alirken daha pahali olmaz toptan aldığınız salcayi kg bölünce düşen kg miktar ucregi daha az olur. Bende işte cekip cevirmenin o sadece 1 kg salcayi alirken zorlanan birine bu cekip cevirme olmaz diye söyledim
Bence cok insan biliyordur toptan ve perakende satis ayrimini.
Ama anlasamayacz bu konuda teşekkür ederim nezaketinz icin

haklısınız toplu alım için de ciddi paralar oluyor. Aama bende tek tek kimin ne durumda olduğunu bilememki benimkisi para tasarufu sağlamak amaçlı yazılan bir yazıydı. Bulamayan insan bir ekmeğide bulamaz. Olmayınca hiç bir şey olmaz tabikide..

hayır yanılıyorsunuz bu konuda hazır salçaya verdiğiniz parayla daha çok miktarda daha az maliyetli salça yapabilirsiniz. Yaptığımız için biliyorum. mesela 100 kilo domates aldık biz 20 kilo salça elde ettik . Domates kilosu 1 tl ydi. Salçanın 3,5 kilosu 40 tl .. 100 tl ile ben 240 lik salça elde ettim mesela :) iyice oturdum hesap yaptım ya siizn için :)

Siz yaniliyorunuz yasadginiz yer neresi bilmiyorum ben burda 3 ,5tan asagi alamadim domatesi. Onunla da sosluk yaptim anca az bir sey. Öyle 100 kg domates alacak kadar gelirim olsa yapardim. Bizde dogalgaz var sizin belki ates yakiyorsunuz bilmiyorum bunlarida dusunmek zorundayım ben. Dogalgaz, elektirik, o ay icin kavonoz kapak parasi oyle 100 kg aldim 20 kg yaptim demekle is bitse.
Bizim cogu ev hanimi zaten bilincli nereden kisarim nasil yapalim diye dusunuyor. Sadece ortada cekip cevrilcek bir sey olmayinca -ceviremiyorsun -olay bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…