- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.018
Çatlıyor, ufalanıyor, kenarları hep kırıkCam korumani her ay degistirmene gerek yok canim. Panzerlerden al kalkmadikca , catlamdikca neden degistiriyorsun ki?
MuEvet köyde ailesi akrabası olanlar şanslı hem doğal ürünler yeme şansları oluyor hem de gelen gıdaların ev ekonomisine katkısı oluyor, yoksa gerçekten bu zamanda herşeyi kendin almaya kalktığında ateş pahası, eskiden ucuz olan şeyler bile pahalandı.
Mesela ben örmeyi dikmeyi severim ama gelin görün ki artık yün fiyatları kumaş fiyatları hazır giyimle yarışıyor, kaliteli bir yün almak istediğinizde 100 gr'lık yüne en azından 10-15 lira arası ücret ödüyorsunuz, eskiden böyle değildi, yünler uygundu alıp ördüğünüzde hazır kazağa vereceğiniz miktardan daha uyguna mal ediyordunuz.
Valla elindeki parayı yetiştiremeyenler üzülmesin zira hata onlarda değil, hayat pahalı ve maalesef gıda olsun, giyim veya herhangi bir hizmet sektöründen hizmet alıyor olalım fark etmiyor, kötünün iyisini pahalıya alıyoruz.
Sadece bizi düşündükleri içinBu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
Zaten gramaji düştü 210 a az yensinmis ya sözde. Simdi kac para yapacaklar acaba
Çok şükür ekmek yemiyoruz, tost ekmeğine de mi zam varmışBu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
Zaten gramaji düştü 210 a az yensinmis ya sözde. Simdi kac para yapacaklar acaba
Valla hic bilmiyorum. Gerçekten inanan guruh var ya su saglikli yasam olayina. Alakasi yok aslinda. Bizler geliri iyi bireyler degiliz ki katiksiz yemek yiyelim. Cogu insan doymak icin yiyor dedigin gbiMu
Sadece bizi düşündükleri için
Obezite olmayalım
Idin traji komik şakası bi yana zaten fakir kendini karnını ekmekle doyuruyordu onada zam gelince bu insanlar ne yiyecek
Ona da vardır herhalde. Bende yemezdim ama fırından cikan ekmege alıştım. Bu ara ekmeksiz doymuyorum zatenÇok şükür ekmek yemiyoruz, tost ekmeğine de mi zam varmış
Euroyla maaş almadığımızdan, bu bağlantıyı öyle kurdum, benimsedim ben bunu.
Ekmek yoksa pasta yiyecegez.Çok şükür ekmek yemiyoruz, tost ekmeğine de mi zam varmış
Euroyla maaş almadığımızdan, bu bağlantıyı öyle kurdum, benimsedim ben bunu.
Evde kahvaltilik kalmamisti dun markete ve pazara gittim
1 kg taze fasulye
3 kg domates
5 kg patates
1 kg ispanak
1 er dal maydonoz dereotu marul semiz otu
2 kg muz
500 gr uzum
500 gram kapya
1 kg yesil biber
500 gr patlican
90 tl tuttu
market alisverisim
1 kg suzmepeynir
300 gr krem peynir
300 gr cecil
1 kg petibor
1 puding
Bir ac bitir salam
2 paket cips
1 paket ac bitir sosis
1 paket cokokrem
1 pekt kurabiye
1 paket turk kahvesi
140 tl tuttu.
Dogru duzgun bir sey almadim. Gelecek hafta peynirler bitmis, sebze kalmamis olacak olursa bir patates biber kalir.
3 yetiskin bir bebek var evde.Esimle ben cok yemek yemeyiz ama annem seker hastasi duzenli saglikli beslenmesi lazim ve domatesi cok seviyor.
Oglum da muzu coi seviyor. Muzu ucuza buldum da 2 kg aldim bu arada uzun suredir 12 tlydi dun 8 tlye buldum.
Evde neredeyse hiç birşey kalmamıştı bugun ayri ayri yerlerden toplu alışveriş yaptim amaTam yatıyordum, görünce yazayım dedim, dayanamadım.
Bu listede yemeklik 4 malzeme var, gerisi öteberi, haftalık tükenen şeyler ve sonuç ortada.
230 tl ye, 4 çeşit yemek, 1 hafta kahvaltı ve ara öğünler yapılacak.
Tabi yanlarına da çorbası, kahvaltıda yumurtası çayı vs.
Gerisi yok, olamaz da zaten.
Markete ben kendim gitmeyeli 1 ayı geçti, bu hafta gidip fiyatları görmek istiyorum.
Yanımdaki a 101 ve bimle başlayıp, migrosla kapatacağım turu.
Gerçi öğrensem ne fayda, daha da canım sıkılacak.
Kış kapıda, ısınma kalemi yaklaşıyor.
Ya maddi durumun iyi olsaValla hic bilmiyorum. Gerçekten inanan guruh var ya su saglikli yasam olayina. Alakasi yok aslinda. Bizler geliri iyi bireyler degiliz ki katiksiz yemek yiyelim. Cogu insan doymak icin yiyor dedigin gbi
Ekmek pek konuşulmuş, hazır yeri gelmişken üzücü bir detay paylaşayım, çok fazla çölyak hastası çocuk var, yediğiniz bir ekmek onu da kimsenin boğazına dizmek istemem ama bir ara herkesin glütensiz ürünlerin fiyatlarına bakmasını isterim.Ekmek yoksa pasta yiyecegez.
-burasi cok önemli. a101 de pastalar var ben gördüm
Ist 1 hafta oldu geleli 2 TL artık. Halk ekmeğe zam geldikten sonra onlarda yaptılarBu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
girme arkadaşim girme ben girdim ruhum daraldi severim boyle konulari ama birikim yapiyoruz ucuyoruz diye baslik acilmis içi hep sadaka ver
askida faturaya katildim askida kurbana katildim zaman zaman buldukca elimdekini veririm ölmuslerimin hayrina vs ama ben hala 102 liraya gecinemiyorum.
biriktirdiginde gider
Benim ortanca cadı Miniş hastası.Hatta ne zamandır Miniş ev istiyor,bir kere aldım kırınca kızdım almadım.Bende minislere ve Miniş evlerine talibim alırım valla .Küçük kızımla oynarlarİkinci el fiyatını nasıl belirliyoruz? Ürünün fiyatına bakıp yarısına mı satıyoruz
Bu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
Ay o seriler ne kadr pahalı ya:SBenim ortanca cadı Miniş hastası.Hatta ne zamandır Miniş ev istiyor,bir kere aldım kırınca kızdım almadım.Bende minislere ve Miniş evlerine talibim alırım valla .Küçük kızımla oynarlar
ben kendim yapiyorum ama ekmege zamm geldiyse unada gelmiştirBu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
bizde de boyledir eylul ayi ozellikle dogalgaz yanmaya baslamadan kışlık stoklama yapilirYaşadığım şehir ve aile kültürümden kaynaklı bilmiyorum ama bizde şöyle bir durum vardır.
Yazın kışlıklarımız yapılır. Domates sosları menemen lik ler vs vs bol bol yapılır. Kendi bahçemizden büyük çoğunluğu yoksada doğal olanlarından alıyorum. Kurutulacak sebzeler kurutulur. Vs. Salçamızı kendimiz yapıyoruz bir yıl yapıp iki üç yıl yiyoruz. Turşularıda kendimiz yapıyoruz. kuru baklagilleri falanda toplu alıyoruz . Hiç paketli kurubaklagil tüketmiyorum. deterjan gibi kullanım tarihi geçmeyen uzun süre saklanabilecek şeyleri hep toplu alırız. zeytin yağ sıvı yağ gibi Yani demek istediğim şuan önümüz kış kıştan bahsediyorum. Dışarıdan alacağım belli başlı şeyler kalıyor. Et olayınıda sürekli almıyorum bir büyük baş alıp dolapta saklıyorum. Kıyafet olayında ihtiyacım olmadan almam zaten kıyafetlerim hiç eskimez ayakkabılarım hiç eskimez ama sıkılırım aynı şeyleri giymekten baktım sıkıldım o ayakkabıdan ama hala yeni hemen ihtiyacı olan biriyle paylaşırım. Sakın yanlış düşünmeyin mesela düzgün bir ayakkabıdır anneme sorarım giymek istermisin ben giyerim derse ona yoksa cevremdeki insanları yada ihtiyacı olanlara verirm hiç bir şeyi atmam. Pinti değilimdir ama tutumluyumdur. Yemek israfına çok özenirim. İki kişiyse iki kişilik yemek yaparım asla yemek dökmem.Bu şekilde dikkat edersek işte bir parça hayatımız düzene giriyor. Yoksa şuan her şey okadar pahalı ki biz dışarıdan kahvaltılık dışında çok birşey almasak bile aylık 1000 tl yi geçiyordur mutfak masrafımız. Sanırım önemli olan elindeki parayı çekip çevirmeyi bilmek ne kadar gelirin varsa ona göre yaşamalısın.
soyle yapabılırsınız profılınızı olustururken uygulamada haftada 2 gun belırler sadece bu ıkı gun kargo gonderımı var dersınız zaten urunu sattıktan sonra 4 gun ıcınde kargoya vermek gerekıyor alan kısıyle de ıletısım kurabılıyorsunuz yukledıgınız urunun altına yorumla soru soruyor ne zaman gonderırsın veya urunun olculerı nedır dıye ordan konusur anlasırsınız
ben kargoları hazırlayıp kutuların ustune dırekt satıs kodu verıyor uygulama onu yazıyorum telefonda tek tek acıp bulmayayım karısıklık olmasın dıye
hıc unutmuyorum satısa koydugum tum mutfak urunlerım 1 gunde hepsı satıldı komsular tasınıyorum sanmıstı
O kadar para veremem maalesef ama gönlü olsun diye 15 e 20 ye ikili birli Miniş oluyor öyle öyle aldım 25 tane minisi var.Simdide Miniş evi istiyorAy o seriler ne kadr pahalı ya:S
Yegenime lol bebek alacaktım 500 tl ye kadr var el kadar sey
Kızım 14 aylık,yegenim 5,5 yasında.
Teyzecim gösterme bebeklerini diyorum:)
Alısmasın diye