Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Cam korumani her ay degistirmene gerek yok canim. Panzerlerden al kalkmadikca , catlamdikca neden degistiriyorsun ki?
Çatlıyor, ufalanıyor, kenarları hep kırık
Hoyrat bir kullanıcı artı 2 bebeliyim
Eğer bu tam mıknatıslı koruma olmasaydı gerçekten şimdiye 8 10 kez parçalanmıştı tlf, eminim buna.
İlk yere düştüşü an mıknatıs açılıyor, ardından ikinci darbede telefon içinden fırlıyor.
Süper bir şey

Bu arada sıkı tutunun ekmege zam geliyormus.
Zaten gramaji düştü 210 a az yensinmis ya sözde. Simdi kac para yapacaklar acaba

Mu
Zaten gramaji düştü 210 a az yensinmis ya sözde. Simdi kac para yapacaklar acaba
Sadece bizi düşündükleri için
Obezite olmayalım
Idin traji komik şakası bi yana zaten fakir kendini karnını ekmekle doyuruyordu onada zam gelince bu insanlar ne yiyecek

Çok şükür ekmek yemiyoruz, tost ekmeğine de mi zam varmış
Euroyla maaş almadığımızdan, bu bağlantıyı öyle kurdum, benimsedim ben bunu.

Mu
Sadece bizi düşündükleri için
Obezite olmayalım
Idin traji komik şakası bi yana zaten fakir kendini karnını ekmekle doyuruyordu onada zam gelince bu insanlar ne yiyecek
Valla hic bilmiyorum. Gerçekten inanan guruh var ya su saglikli yasam olayina. Alakasi yok aslinda. Bizler geliri iyi bireyler degiliz ki katiksiz yemek yiyelim. Cogu insan doymak icin yiyor dedigin gbi

Çok şükür ekmek yemiyoruz, tost ekmeğine de mi zam varmış
Euroyla maaş almadığımızdan, bu bağlantıyı öyle kurdum, benimsedim ben bunu.
Ona da vardır herhalde. Bende yemezdim ama fırından cikan ekmege alıştım. Bu ara ekmeksiz doymuyorum zaten sicak sjcak oluyor her aldigimzda gidiyor valla ne yalan diyim market ekmekleri ekmek mi diyorum ama hem pahali hem cok yediriyor
Zeytinli ekmek favorimdir 7(yedi) tl olmuş. ve minicik yapiyotlar.

Evde neredeyse hiç birşey kalmamıştı bugun ayri ayri yerlerden toplu alışveriş yaptim ama
A101 de aldıklarım

Çamaşır makinası deterjanı
Bulaşık makinası tuzu parlatıcısı temizleyicisi
Camsil
Bir küçük çamaşır suyu kendi ürünü
Bulaşık süngeri
Buzdolabı poşeti
2 paket çöp poseti(şeffaf olanlara buzdolabına sebze meyveleri koyuyorum)
Sıvı yağ 5 lik
Muz 1 kilo
1 paket badem 1 fındık 1 kaju 1 fistik

Dşis macunu şampuan
Şehriye 2 makarna

Hepsini tam hatırlamıyorum ama orda gıdaya dair pek birsey yoktu

Tuvalet kağıdı peçete kağıt havlu ıslak mendil yağ coz falanda almadim

400 kusur tuttu

Sebze bide bakliyat aldığım market
200 kusur

Kıyma aldim 1 kilodan biraz fazla 85 tuttu

Carrefordan bir saralle 1 yaş mama 1paket kedi kunu 1 kiloluk koftelik bulgur 2 de bütün tavuk(indirindeydi) oda 100 kusur tuttu

Toplamda 800 kusur tuttu

Ama bunlar bittikçe ay icinde haftalık sebze meyve yağdır çay şeker vs derken yine 2000 den aşağı inmiyoruz Allah imkanı olmayana yardim etsin

Makarnanın paketi bile olmus 3 kusur durumu olmayan ne yeyip ne içecek

Eskiden bulgur pirinç mercimek 5 lik alıyordum ne zaman biterse sayesinde 2.5 lük alıyorum

Valla hic bilmiyorum. Gerçekten inanan guruh var ya su saglikli yasam olayina. Alakasi yok aslinda. Bizler geliri iyi bireyler degiliz ki katiksiz yemek yiyelim. Cogu insan doymak icin yiyor dedigin gbi
Ya maddi durumun iyi olsa

Sebze yemeğini yada et yemeğini yapar yanina salatasını pilavını çorbasını koyunca zaten doyuyorsun gözün ekmek bile aramıyor ama
5 kişilik bi ailede hadi gel bunu hergun boyle hazırlayabil

Ama ben şunu çevremden gözlemlediğim kadarıyla maddi durumu yetersiz indanlar cocukluktan ekmeğe alistiriliyir yemeğin yanında ekmek ye ki ac kalma ekmek he ki doyasin sonradan öyle alışıyor insan

Bizde çocukken öyleydik ne yesek annem ekmekte yeyin derdi boyle boyle ekmek obur olduk

Isın acı tarafı simdiki durumu olmayan insanlar çocuğunu ekmekle bile doyuramayacaklar
Burda şakası cok dondu ekmek makarnayla doyuyorlar herhalde diye makarnanın paketi bile 3 u geçiyor ekmek yine zamlaniyir durumu olmayan ne yiyecek merak ediyorum

Ekmek yoksa pasta yiyecegez.
-burasi cok önemli. a101 de pastalar var ben gördüm
Ekmek pek konuşulmuş, hazır yeri gelmişken üzücü bir detay paylaşayım, çok fazla çölyak hastası çocuk var, yediğiniz bir ekmek onu da kimsenin boğazına dizmek istemem ama bir ara herkesin glütensiz ürünlerin fiyatlarına bakmasını isterim.

Gıda bu kadar pahalı ve erişilmesi zor hale getirilmemeli, insan herşeyden kısar ama kaliteli ve doğal gıda demek sağlık demek.

İkinci el fiyatını nasıl belirliyoruz? Ürünün fiyatına bakıp yarısına mı satıyoruz
Benim ortanca cadı Miniş hastası.Hatta ne zamandır Miniş ev istiyor,bir kere aldım kırınca kızdım almadım.Bende minislere ve Miniş evlerine talibim alırım valla .Küçük kızımla oynarlar

Bizim burda birkaç hafta önce halk ekmek 1 tl oldu onlar yapınca fırınlar hemen 2 lira yaptılar. Aslında bütün unlu mamüllere geldi, ekmekle birlikte halk ekmekteki galetalar, sandviçler falan hepsi zamlandı. Bir halk ekmek vardı insanların tutunduğu onunda cılkını çıkartacaklar anlaşıldı

Benim ortanca cadı Miniş hastası.Hatta ne zamandır Miniş ev istiyor,bir kere aldım kırınca kızdım almadım.Bende minislere ve Miniş evlerine talibim alırım valla .Küçük kızımla oynarlar
Ay o seriler ne kadr pahalı ya:S
Yegenime lol bebek alacaktım 500 tl ye kadr var el kadar sey
Kızım 14 aylık,yegenim 5,5 yasında.
Teyzecim gösterme bebeklerini diyorum:)
Alısmasın diye

Yaşadığım şehir ve aile kültürümden kaynaklı bilmiyorum ama bizde şöyle bir durum vardır.
Yazın kışlıklarımız yapılır. Domates sosları menemen lik ler vs vs bol bol yapılır. Kendi bahçemizden büyük çoğunluğu yoksada doğal olanlarından alıyorum. Kurutulacak sebzeler kurutulur. Vs. Salçamızı kendimiz yapıyoruz bir yıl yapıp iki üç yıl yiyoruz. Turşularıda kendimiz yapıyoruz. kuru baklagilleri falanda toplu alıyoruz . Hiç paketli kurubaklagil tüketmiyorum. deterjan gibi kullanım tarihi geçmeyen uzun süre saklanabilecek şeyleri hep toplu alırız. zeytin yağ sıvı yağ gibi Yani demek istediğim şuan önümüz kış kıştan bahsediyorum. Dışarıdan alacağım belli başlı şeyler kalıyor. Et olayınıda sürekli almıyorum bir büyük baş alıp dolapta saklıyorum. Kıyafet olayında ihtiyacım olmadan almam zaten kıyafetlerim hiç eskimez ayakkabılarım hiç eskimez ama sıkılırım aynı şeyleri giymekten baktım sıkıldım o ayakkabıdan ama hala yeni hemen ihtiyacı olan biriyle paylaşırım. Sakın yanlış düşünmeyin mesela düzgün bir ayakkabıdır anneme sorarım giymek istermisin ben giyerim derse ona yoksa cevremdeki insanları yada ihtiyacı olanlara verirm hiç bir şeyi atmam. Pinti değilimdir ama tutumluyumdur. Yemek israfına çok özenirim. İki kişiyse iki kişilik yemek yaparım asla yemek dökmem.Bu şekilde dikkat edersek işte bir parça hayatımız düzene giriyor. Yoksa şuan her şey okadar pahalı ki biz dışarıdan kahvaltılık dışında çok birşey almasak bile aylık 1000 tl yi geçiyordur mutfak masrafımız. Sanırım önemli olan elindeki parayı çekip çevirmeyi bilmek ne kadar gelirin varsa ona göre yaşamalısın.

Bazi seyleri toptan almak sanirim daha bereketli oluyor. Ben zeytinyağını, peyniri, zeytini, tereyagini toptan aliyorum. Zeytini kendimiz kirip yapiyoruz. Peynir ve tereyagi koyden. Illa koye gitmeye gerek yok. Bazen getirtiyoruz. Peynir olarak cokelek de cok tuketiyoruz. Hem ucuz hem en sagliklisi. Bunun disinda bakliyatlari genelde 3 kilo falan aliyorum ve paketli almiyorum. Toptan satis yapan marketlerden aliyorum. Cayi sekeri indirimleri takip edip 3-5 tane aliyorum. Evimde kiler gibi bir oda var. Orda muhafaza ediyorum. Deterjanlari da ayni sekilde indirimde fazla fazla aliyorum. Eti ve kıymayı da 3-4 kilo alip buzluga atiyorum. Bir de mevsiminde sebzeleri derin dondurucuya koyuyorum. Su an kisa hazirlik doğranmış domates, taze fasulye, bamya, barbunya, koz biber ve patlican, bezelye vs var. Salcayi kv yapiyor sagolsun. Annem de getiriyor biraz. Cevizi de kabuklu aliyoruz. Bazen toptan bulursak onu da fazla fazla aliyorum. Markete cok fazla gida alisverisine gitmiyorum. Sebze meyve hep pazardan alirim.

bizde de boyledir eylul ayi ozellikle dogalgaz yanmaya baslamadan kışlık stoklama yapilir
baklagil tursular salca melemenler reçeller vs. hep yazdan hazirlanir kışa sadece kahvaltilik ve buzluga atilamayack alisverisi kalir genelde bereketli oluyor dogalgaz aylarinida kolay cevirmemizi sagliyor acikcasi
yoksa çok zor
ama bizde çöpe çok yemek gidiyor maalesef

Ay o seriler ne kadr pahalı ya:S
Yegenime lol bebek alacaktım 500 tl ye kadr var el kadar sey
Kızım 14 aylık,yegenim 5,5 yasında.
Teyzecim gösterme bebeklerini diyorum:)
Alısmasın diye
O kadar para veremem maalesef ama gönlü olsun diye 15 e 20 ye ikili birli Miniş oluyor öyle öyle aldım 25 tane minisi var.Simdide Miniş evi istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…