Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ben 2 ay önce domatesi 1,30 dan, kırmızı biberide 3,90 dan aldım
45 şişe yarım kiloluk olanlardan domatesli, kırmızı biberli sos yaptım.
Az da dograyıp dolaba attım orta boy 3 poşet.
5 seferlik yemeye de közledim attım.
Dolabıma kurbandan et oldugu için fazla yer yoktu.
Rize'den gelen arkadaşımdan da 3 kilo tereyagı siparişi verdim kilosu 40'tl den dediği için.
Artık başka ne yapabilirim bilmiyorum.

İstanbul olmadığı kesin Ege veya Doğu'dur, Ege'de salçalık domatesi kasayla alırsan kg 50 kuruştan ama kiloyla alırsan 1 liradan veriyorlar, salçalıklar günlük kullandığımız domatesten ayrı.
bızım bu bolgede gazıantepde bu sekılde toptan olur hersey cunku burda ortam onu gerektırıyor ve ınsanlar yastık altı zengın , topragı bagı bahcesı var

her sene kasa kasa cuval cuval domates bıber alınır salca yapılır 30 -50 kg yogurt alınır tarhana yapılır ,kasa kasa uzum alınır pekmez yapılır ,kı cogumuzun bagı bahcesı var almaya bıle gerek kalmıyor , bır haftasonu bağa gıdıp hazırlık yapıp ısımızı halledıp 1 sene yıyoruz ve onu olmayan konu komsuya da dagıtıyoruz burda herkes aynı yanı

sutler alınır tereyaglar yapılır , zeytın , zeytınyagı kuruyemıs fıstık falan zaten buranın da meshur , cevre koylerde nohut badem yetıstırılır getırtılır , sanayımızın yarısı sabun mercımek bulgur yag uzerıne zaten yanı tutupda bu bolge dısında yasayanlara elınızdekı parayı kullanmayı bıleceksınız demek komık olur cunku bolgenın kalkınması bu zaten

sartlar ve edınebılırlık cooook farklı bırde mesela ıstanbul veya ankara gıbı ayırmamız gereken yol parası yok gazıantep en kalabalık 6. sehır buyuk sehır ama ulasımı oyle yapmıslar kı antebın bır ucundan bır ucuna aracla maksımum 40 dk da ulasırsınız cogu yere yuruyerek gıdılır ızmır ankara ıstanbul gıbı yola butce ayırmak bıle yok yanı

hastane ıslemlerı de burda kolay yanı sunu demek ıstıyorum baska sehırde yasayanların ayırması gereken ustunde dusunmesı gereken paralar ve hazırlıklar burda zaten mezopotamyadan berı zaten mevcut

yanı o hazırlıkları yapabılmek ıcın once para lazım sonra da alabılecek ve yapabılecek ortam lazım bır ızmırlıye ben sımdı nasıl dıyeyım bunları yap elındekı parayı degerlendır dıye ıstese de yapamaz kı denızın ustunde mı kurutsun tarhanayı salcayı :)

zaten hava nemli oldugu için kurumuyor da. (İstanbul'dayım)
Annem bize geldiğinde biber kurutmak istedi ama ne kadar kurusada rengi bir acayip oldu nemden dolayı.
Yiyemedik de zaten.

zaten hava nemli oldugu için kurumuyor da. (İstanbul'dayım)
Annem bize geldiğinde biber kurutmak istedi ama ne kadar kurusada rengi bir acayip oldu nemden dolayı.
Yiyemedik de zaten.
tabı kı mumkun degıl
bu bolgedekılerın evlerınde en az 100 kavanoz konservelerı hazırdır sımdıden
buyuk bıdonlarla salcalar yapılmıs zeytınler konulmustur salamura yapraklar kurutmalıklar hazırlanmıstır coktan
80 m2 evlere nasıl sıgsın 100 kavanoz bu bolgede evler 200 m2 tum odalar duvardan duvara dolaplı bakalım evınızde yapsanız elektrık sobasıyla kurutup yapsanız bıle koyacak dolap mı var evler bıle ona musaıt degıl kı

bırde yıne aynı seye gelıyoruz once para lazım para , 1 kasa domatesı surda kac kısı alabılecek ? ınsanlar evıne sayıyla alıyor soganı bıle

Patlican da kozleyip atabilirsin. Koz biberle salatasi guzel oluyor

Kucuk şehirler ucuz diyen arkadaşa ithafen;
Baya baya küçük bi şehirde yaşıyorum
Ama yerli yetiştiği halde pazara hayret ediyorum 2.5 kilo domates 10tl 3 kilo mandalina 10tl 1.5 kilo bile etmeyen muz 17 tl. Ben çocuklarıma meyve olarak ne yedireyim. Sadece meyve patates soğanla 120lira tuttu. sebze yok çünkü kış sebzesi yiyen yok evde. Ispanak alıyorum onuda borek yapıyorum. Karisik kuruyemisin kilosu 75 tl. Çocuğun beslenmesine katıyorum canı cekiyor almasan olmaz. Neyse biz yemioruz onlar yesin diye.
Kiyafet evdeler diye bu dönem daha az harcadım ona seviniyoruz. Kaynak kitap alınıyor sadece birininki 400tl tuttu. Allah 2 3 çocuk okutanlara .yardim etsin
Sonra kış geliyor doğalgaz masrafı
Araba var birde. Bu yıl hem kışlık hem yazlık lastik aldım. Kasko sigorta mtv servis muayene 7bini geçti. Yakıtın pahalılığını hiç söylemeyim biliyorsunuzdur.
Eskiden arada bi kahve içmeye çıkardık. Şu an ayda 1e dustu. ayda 1 çocukların canı çekiyor diye dışarda yiyoruz O da durum yada kokoreç falan. Öyle tabakta servis yemekler değil ha. Adananın porsiyonu olmuş 45 tl küçük şehirde bile.

Ha söylemeden gecemeyecegim
Salca bakliyat un zeytinyağı falan ailelerden geliyor bu arada. Yazdan konserve domates ve kahvaltılık sos yaptim dipfrize biraz sebze koydum.
O halde bile market pazar 4 kişi için 2000i buluyor. maaş 4000 fatura aidat derken bi bakiosun elde var 0

İstanbul olmadığı kesin Ege veya Doğu'dur, Ege'de salçalık domatesi kasayla alırsan kg 50 kuruştan ama kiloyla alırsan 1 liradan veriyorlar, salçalıklar günlük kullandığımız domatesten ayrı.
anadolunun bağrından yazıyorum . İç anadoludayım. Salçalık domatesi temmuz ayında 1 tl den aldık.Sosluk olanlarıda bahçemizden yaptık.Bizim burada bağ bahçe kültürü vardır.

ucuz sehır kalmadı ya varsa tasınalım oraya yok yanı

anadolunun bağrından yazıyorum . İç anadoludayım. Salçalık domatesi temmuz ayında 1 tl den aldık.Sosluk olanlarıda bahçemizden yaptık.Bizim burada bağ bahçe kültürü vardır.
hah ıste bag bahce kulturu olanları bıraz daha ayrı tutmak lazım stokcu oluyoruz bızler
senede 1 kere yapıyoruz o masrafı ve onu yapabılecek gucumuz olabılıyor

herkes ıcın gecerlı olamaz maalesef bu , sartlarınız cogu kısı ıcın hayal gıbı gelır

bu arada benım annem balkonda kendısı nane domates bıber maydanoz sogan semız otu yetıstırıyor
bayagı bıldıgınız buyuk saksılarda almıs ayaklı saksılar buyuk derın ordan koparıp koparıp yıyor evının bır balkonunu tahsıs etmıs durumda

tabikide . Ama ben genelleme yapmadım . veya herkes böyle yapmak zorunda demedimki ben bu şekilde yaşıyorum dedim. Kimsenin standartlarını bilmiyorum .herkes evdeki imkanlarıyla , mevcut duruma göre yaşıyor işte ne diyelim.

bir kez denemiştim böyle birşeyi balkonda ama olmadı balkonu böcekler bastı benim yeşili gören koşup geldi :) Bağımız var her hafta sonu gidip pazarımızı yapıp geliyoruz. Ama bağ bahçede emek istiyor. Çalışıyorum. Ama kendimden taviz veriyorum onlarıda yapıyorum. Pekmezimizi kuru üzümlerimizi falan kendimiz yaparız.

Bende yazdan nane fesleğen kurutuyorum 1 sene gidiyor. Hem temiz hem ucuz

bagınız bahcenız varsa zaten balkona gerek kalmaz :)
toprakla ugrasma ımkanı cok guzel bırsey keske herkesde bu ımkan olsa kendı meyve sebzesını ekıp yetıstırme ımkanı ... 4 m2 lık bır alana bıle razıdır cogu kısı keske olsa keske

toprak öyle birşey ki sen ona emek verirsen fazla fazla veriyor. Biz cevremizde bağı bahçesi olmayan insanlarla hep paylaşıyoruz toprakta bize hep fazlasını veriyor.
Ama bazı insanlar da olsa da ekmiyor hazır şeyleri yemek kolay geliyor .

Geçen a101 den aldım 100 adedi 3 TL ıslak mendil

Size katılıyorum N nscckts Ankara'yı bilmiyorum ne söylersem yalan olur ama İstanbul doğup büyüdüğüm şehir, İstanbul'da ulaşım hem zor hem maliyetli, Ege'de veya sizin örnek verdiğiniz gibi G.Antep'te şehirin bir ucundan diğerine gitmek için en fazla 1 saat yol gidersiniz ama İstanbul'da 20 km'lik mesafeyi 1 saatte ancak gidebiliyorsunuz, hele şehirin bir ucundan diğerine gitmek ölüm, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçeceğinize şehirlerarası yol gidin daha iyi, hele kış aylarında bir de yağmur kar varsa 5 km ötedeki evinize ulaşmak için araba içinde 5 saat mahsur kalabilirsiniz :))))

İstanbul'un bazı ilçe ve semtleri hariç, geri kalan tüm ilçelerinde kiralar uçuktur, eli yüzü düzgün bir ev kiralayayım deseniz en az 2-3000 lirayı gözden çıkarmanız lazım ki bu müstakil apartmanlardaki daire fiyatları, site içi olsun rezidans olsun derseniz bu rakam 5000 lira olabiliyor +1000 lira civarı da aidat.

Satın almaya niyetlenseniz durum daha da vahim, 300-500'e müstakil bulamazsınız, belki küçük bir daireniz olur.
Dediğim gibi ilçeden ilçeye değişir, gıda fiyatları dahi değişkendir İstanbul'da, bir ilçede domatesi 3 liradan alırsınız, başka bir ilçede aynı domates 6 liradan satılır.
İstanbul'da yaşarken mevsiminde anjelika eriğin kilosuna 10 lira verdiğimi bilirim ki taaaa 8 yıl evvel.

İstanbul'da Bahçeli müstakil evlerin olduğu semtler pek kalmadı, eski küçük semtler dışında her yer apartman veya rezidans, onların bahçelerinde salça pekmez yapmanız mümkün değil, hadi yapmaya kalkıştınız salçalık domates bile pahalı :)))

Hastane konusu İstanbul'da Allah ne o hastaneleri başımızdan eksik etsin ne de muhtaç etsin, geçen sene annemi acil yatırmamız gerekiyordu, hastane acilinde kırmızı alanda 24 saat bekledik ki biz şanslıydık, bekleyen hasta yakınları ne kadar şanslısınız dedi piyangodan büyük ikramiye kazanmış gibi tebrikleri kabul ettik, muayene için randevu almak zaten çünkü şehir kaba tabirle af buyurun insan kusuyor artık, ne ulaşım, ne alt yapı, ne yapılar ne hizmet sektörü yetişemiyor onca kalabalığa.

Velhasıl herkes yaşadığı şehire ilçeye göre yazıyor, kiminin ailesi de kışlık erzaklarını yolluyor veya kendi bahçesini ekip biçip faydalananlar var ama bu imkanlara sahip olmayanların işi zor, hele de çocuklu aileler cidden zorlanıyor.

ay valla yazdıklarınızı okurken bile yoruldum. Allah istanbul da yaşayanlara iki kat sabır versin. Allah yardımcınız olsun..

Hep diyorum İstanbul'da yaşayan memura ekstra ödeme yapılmalı. İstanbul'daki memur ay sonunu getiremezken atıyorum Mardin'de Balıkesir'de yaşayan memur para biriktirip ev alıyor. Maaş aynı.

ıstanbulda yasayanların tansıyon kalp ve sinir hastalıkları oranını merak ettım
cok zor ve korkutucu o kadar karısık buyuk kalabalık pahalı
herkesın evı bereketlı rızkı bol olsun nese ve saglık eksık olmasın ınsallah
yasamayı keyıfı unuttuk resmen hayatın telasına kapıldık tek dusundugumuz gelecek kaygısı bu ayı cıkarabılecek mıyız cocugumuza nasıl bır gelecek saglayacagız
ıstanbulda olup ıstanbulu gezememıs gorememıs tanıdıklarım var ona zaman ayırmam lazım dıyor benım eve gelısım sızın uyudugunuz saat dıyor omru yolda gecıyormus cok uzucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…