Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

ay valla yazdıklarınızı okurken bile yoruldum. Allah istanbul da yaşayanlara iki kat sabır versin. Allah yardımcınız olsun..
Amin, valla ben kurtuldum, ki doğup büyüdüğüm şehir ama iş sebebiyle ayrılamayanların, hele de kendi evi yoksa kirada olanların işi zor İstanbul'da.
Biz ara ara sadece gezmeye ya da ailem için gidiyoruz, daha İstanbul'a vardığımız anda bunalıyoruz çünkü trafikte dur kalk dur kalk 10 km yolu 2-3 saatte gidiyoruz, hele gidişimiz iş saatine denk geldiyse

Bir arkadaşımız 2 sene evvel kış mevsiminde bir gece aniden kar bastırınca iş çıkışı evine dönerken 5 saat mahsur kaldı yolda, arkadaşları elbirliğiyle telefondan ulaşım desteği verip alternatif ara yollardan evine ulaşmasını sağladı da öyle kurtuldu.

Şehir muhteşem, hele o Boğaz ömre bedel ama yaşamak maddi manevi eziyet bu güzel şehirde.
Biz hem daha sakin ve huzurlu hem daha güvenli bir hayat için kaçtık kurtulduk, darısı diğerlerinin başına.

Ben yapali 2 ay oluyor. Bu aylarda yasadgim ilde alinmqz zaten sa Ben 1 5 ay oluyor yapalı baska bir buyuk sehirdeyim. Herkes sehrinin salcalik zamanini biliyordur diye düşünüyorum.
Cok gibi geliyor değil onu alsam o ay yapmam gereken seylere paranin yetmeme ihtimali ve yetmeme durumu var. Bence herkes kendi evinin butcesini biliyor. Yetip yetmeyecegini biliyor.
Zaten akli olan herkes yazlik urunlerin yazin kislik olarak atilmasini kar getrcgni bilir.
Toplu alisveris avantajini bilir. Anlatamiyorum ben herhalde

Bunlar için bir de muhasebe bilmek lazım sanırım. Benimhesap kitap olayı cok kötu. Hiç duzgun denklesmıyor

Valla sağlık istatistiği yapıldı mı bilmiyorum ama sanırım küçük ve stressiz şehirlerle kıyaslanırsa, İstanbul'da sağlık sorunu yaşayan insan sayısı çoktur, mesela annem tansiyon hastası, diyabet de var, tansiyona bağlı kalp sıkıntıları da mevcut, biz genetik geçiş olmasın diye kaçtık küçük yere :)

İstanbul'da yaşıyorsanız öyle, ya en iyi ihtimalle iş yerinize tek araç değiştirerek gidersiniz ama durakta 10 dakika bekleseniz, gelen aracın dolu olmaması, trafiğin açık olması gibi şansınızın yaver de gitmesi halinde 1,5 saatte eve varırsınız ammaaaa trafik kilitse, araçlar balık istifi gibiyse, bir de 30 dakika beklediyseniz eşinize söyleyin sizi akşam yemeğine beklemesin, 2 araç değiştirerek gidiyorsanız akşam yemeğine beklemesin sabah kahvaltısını hazırlasın, gelince bir kahvaltı edip üstünüze değiştirip sonra yeniden yola koyulmanız gerekir

Biz alıştık buraya ve az öz trafiğine, bir sene İstanbul'a gittik bizimkileri ziyarete, oradan da Trakya tarafında bir arkadaşa geçelim dedik ev aldı hayırlı olsuna gideceğiz hem hasret gidereceğiz, 5 saatte İstanbul trafiğinden çıkamadık, eşim direksiyonda öyle bunaldı ki adamı çocuk gibi oyalamak zorunda kaldım hayatım az kaldı, şimdi çıkarız, İstanbul işte unuttun mu trafiğini, derin nefes al evren içinde diye diye bir hal oldum :))

Cok guzel ozetlemissin. Asilan kuru biber olmak için bekleyenlerin cogu nemden bozuluyor zaten. Ben gittim hazir kurusunu aldim ve cogu kiside boyle yapiyor çünkü kurutmak imkansiza yakin.

Biberin iki kilosunu 5 e 1 kg sunu 4 aldim. Benim şehrim mi cok pahali pazarim mi anlamaidm. Benim tanidiklarimda hep bu fiyata yapti

Bende tarhanama koydugum 5kg kirmizi biberleri 5tl den aldim. Ama semt pazarina aksam 1 kamyon yanasti 2tl den 1 kamyon kirmizi biberi yarim saatte satti ona denk geldim.

ben istanbula bir kez gezmek için gitmiştim o an bile kalabalıktan,havasından , trafikten çok etkilendim. hatta sanki binalar üstüme geliyor gibi hissettim. ASlında küçük bir şehirde yaşamıyorum. Gezmeyide çok severim. Türkiyede hemen nerdeyse bir çok ili gezdim diyebilirim.Ama istanbul beni çok korkutmuştu. ben işe bile 4 dk da ulaşıyorum araçla ..Benim verdiğim araç yakıtıyla bile bir değildir . İstanbul da yaşayan insanın yol masrafı..

Bende tarhanama koydugum 5kg kirmizi biberleri 5tl den aldim. Ama semt pazarina aksam 1 kamyon yanasti 2tl den 1 kamyon kirmizi biberi yarim saatte satti ona denk geldim.
Sans yani tamamen bizim pazarda böyle seyler olmuyor pazara hep 5 ten sonra hatta 6 gni cikarim aksam pazari diyerek ama hic fark ollmuyor.

noram birinde iki birinde 1.5 demisim iki farkli zamanda yaptim yakin olani yazacaktim.
Benim salca yapacak imkanim yok kg larca urun alip onu pisirmem demek kol gibi dogalgaz ve elektirik demek. Ve onu kurutucak yayacagim yerde yok.
Ben 15 kavanoz sosluk yaptim domates corbasi vs için 2 ay oncesi. Sonra aradan 2 hafta falan geçti kahvaltilik sosumu yaptim o da 15 kavonoz. Ikisinde de hep ayni fiyatlara aldim malzemeleri. Yürüyordum yazarken duzenleyemeden yollamisim

İstanbul Türkiye'nin hiçbir büyük şehirine benzemiyor, kaosu, her an arkanıza bakarak gidecek kadar sizi paranoyak yapan olayları, trafiği, pahalılığı, her yerin taş yığını yapılardan oluşması

Ben ki İstanbul'da diğer ilçelere nispeten daha sakin bir ilçesinde doğup büyüdüm, bizim ilçemizde herkesin kendine ait bahçeli müstakil evi vardı, yeşil alanlarımız, bahçelerimizdeki meyve ağaçları, temiz havamız ama gelin görün ki kendi ilçemizden çıkınca ufo görmüş masum köylüye dönüyorduk, düşünün ben İstanbul kızıyım gözüm açıktır uyanığımdır, kendi semtimde düşünmeden yoldan geçen bir taksiye atlarım beni anneme götürür müsün derim veya eve gideceğim derim taksici götürür çünkü herkes birbirini tanırdı taksicilerde bizim halkımızdandı, anneme gidiyorum deyin adres sormaz çünkü annem kim bilir, nerede oturur bilir, bir gün minik ilçemden çıktım kızım küçüktü doktora götüreceğim bir kliniğe, yoldan geçen bir taksiyi çevirip bindim, adam insan evladıymış abi nasihatinde bulundu, bana dedi ki yoldan taksi çevirme, mutlaka durak taksisine bin, araca binerken plakayı da al hemen yakınlarını arayıp şuradayım şu taksideyim de, burası kalabalık bir yer, kimin ne olduğu belli değil, küçücük bebenle canınızı tehlikeye atma, yani düşünün siz gerisini, ki şu an İstanbul çok daha beter, her an bir olay çıkıyor.

Hep derim İstanbul turistik gezi için şahane bir yer, herkes mutlaka gezip görmeli ama orada yaşamamalı.

Çürütüyor bizi bu şehir, gidemiyoruz da işin kötüsü
25 yıl iş hayatım var, bir hesap yaptım yolda geçirdiğim vakit 5,5 yıl tutmuş düşün pahalı, pis, kozmopolit valla köyüm de yok babam vefalı, unkapanından öteye gidemem yedi göbek İstanbullu olmak zarar artık, kocamın köyüne göz diktim

Ya ben hep biniyorum yoldan. Dunya o kadar kötu hale geldi mi? Duraklar cok uzak

Ankara farklı değil.

Elbet semtine göre değişse de ne trafiği ne pahalılığı ne de evi.
Birim fiyat olarak daha makul görünse de asgari ücret hariç maaşta aynı oranda düşüklük mevcut.
Kurumsal firmanın aynı pozisyonunda çalışan insanlar arasında İstanbul’dakiyle buradaki arasında fark olduğu için, bir tık düşük olması bir şey ifade etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…