Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

evde 4 kişiyiz abur cuburu azalttık 3500 4000 gidiyor maalesef.3 kilo kuruyemiş aldık 1 ay anca yeter pandemide yeniyor vallahi 500 tl civarı tuttu
Aa bizim aylık 2 bini bulan 2 kişilik alışverişimizin içinde açıkçası çok bol kepçe ürünler yok. Öyle fıstık badem fındık ceviz hepsi aynı anda eve girmiyor sözleşmişler gibi çok sevmem ama sağlığımız açısından mecbur alıyoruz bir tanesini seçip.

aldığım bazı sebzeleri dondurucuya koydum.ha bir de market market uygununu arayarak bu fiyatlara ulaştık devamlı evdeyiz günde eşim 2 1 annem 2 de ben kahve içiyoruz kafadan 5 tl zaten .gerisini siz hesap edin.mercimeğim bitti yoğurdum bitti domatesim bitti yarın mecbur alınacakk

Enflasyon cok yüksek ,alım gucu çok azaldı.Ben geçen sene bile fiyatlara hala alışamadım diyordum.Bu sene daha da kötü.Sorun bizde değil ,bakın burası çok önemli, ülke ekonomisinde...
Keşke koyde anne babanız olsaydı.Kislik biseyler hazırlamak çok işe yarıyor.Eminim yapiyorsunuzdur ama herşeyi mevsiminde almaya çalışın.Hem daha lezzetli hem daha ucuz.Balikta bile öyle.Biz bu ara palamuta sardık.Cok ucuz mu hayır ama deniz balığını 25 TL den almak evet ucuz.Marketin mevsimi hep kış,ona çare yok maalesef...

hangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
40 TL ye tüm sebzeler mi her sebzeden birer tane aldınız herhalde

Ya bişey sorucam market market gezip indirim aramak diye bir olay 4-5 sene önce yoktu sanki bizde mi yoktu acaba. Annem filan asla öyle yapmazdı. Şimdi indirim kovalama kültürü oluştu yokluktan

Evde iki kisiyiz az az aldıgım dogrudur kabaktan 5-6 tane patlıcandan 4-5 tane iste bunun gibi seyler 1-2 hafta idare ediyor bir de muhit acısından ucuzluk var pazarda oturdugum semte göre daha uygun fiyatları

Ben 225₺ mutfak masrafını kapatıyorum. Etim tavugum köftem Kahvaltı da 4 çeşit peynirim hep vardır. Yettiremeyen de kendine kadınım demesin bi zahmet

--ironidir—

Ya bişey sorucam market market gezip indirim aramak diye bir olay 4-5 sene önce yoktu sanki bizde mi yoktu acaba. Annem filan asla öyle yapmazdı. Şimdi indirim kovalama kültürü oluştu yokluktan
gide gele öğreniyorsun hangi kalem hangi markette ucuz diye haftalık yapıyoruz 3 markete gidip birinde sebze birinde salça vs. birinde de deterjan grubu uygun oluyor o hafta meselaa.ha avm gezmesi son bulduğundan hayatımızda onun yerine malum marketlerin aktüel ürünleri favorim artık eldivenden merdivene takipteyimmm

Annem bu ne diye eline aldı. Sonra adam 25 lira deyince hııı deyip yerine bırakmıştı. Velhasıl kelam, yiyemedik ejder.
üzülme ben de henüz yemedim ama yiyeceğimmmm bir gün paraya kıyarsam da kişi başı 1 tane alsak 100 ü geçiyor tadımlık

Hiçbirşey gecen seneki fiyat degilki hepsi yüzde yüz zamlı. Esimi iki gündür markete yolluyorum en cok şaşırdığım 1kl fasulyenin 20 tl olmasi marka duru bile değil tabii ben sok bayaadir gitmiyorum markrte. Bakkala köy yogurdu geliyor iki uc ayda bir zam yapiyorlardi pandemiden sonra gecen bir baktim 19 dan 24 olmuş son zam da kurban bayraminda olmuş. Sütler azalmış sanki sütler çok olunca indirim olacak. Gıda sektöründe firsatcilikta çok oluyor çünkü mecbur alıyorsun almama gibi bir lüksün yok

kışlık dolaba koymak için bamyanın kilosunu 25 den aldım şakaa gibiigeçen yıl 10 tl den almıştım oysaa

Ne diyim ben size ne yazimki bilemedim
Gelirlerimiz standard 1500 euro ikimizinkide. Bu bise degistiriyo. Mesela kardesim calisiyo annem saglik sorunlarindan dolayi sigortadan maas aliyo her ikisinede ayri vergi odemesi geliyo.
Almanyada sistem daha farkli ben belcikada yasiyorum. Yuzde 4 tapu masrafi yasadigim sehirde yuzde 13 baska sehirlerde yuzde 10 veya 6diye degisebiliyo. Ya ben aglamadimki bizim gelirimiz standard giderlerde en cok vergiden yana fazla bide saglik konusunda...
Neyse daha fazla uzatmicam hala anlamiyosunuz yada ben yanlis anlatiyorum

Belcikada yasiyorum bu dedikleriniz burada gecerli degil. Canadaya buradan bile giden sayisi baya var. Ah beni anlayan bir kisi cikti en guzelde o ozetli. Ben kiyaslamiyorumki :)
Neyse konuyu ben farkli yerlere carptirdim konu sahibinden ozur diliyorum.

Yazık size çok üzüldük

geçen gün 328 gr izmir tulum peynirine 21 lira verdim
gozlerim belerdi 7 aydir markete gitmeyince şok etkisi yaratti bende
kuruyemiş aldım 200 lira
et almiyorum kurbanlik oldugundan 2 paket tavuk kahvaltilik bir kac sey cif pril vs biraz sebze meyve yarim milyon verdim ciktim.
icinde bakliyat yok et yok balik yok keyfim icin aldigim hic bir sey yok.
bu aldiklarim kuruyemis haric 15 gun belki (kahvaltilik ve temizlik esyasi) gidecek sonra
sonra bidaha biraz ucunu kacirayim her ihtiyacimi alayim bu ay desem 2000 lirayi bulacak heralde.
allah hepimizin yardimcisi olsun kimsenin çocugunu ac acikta ortada koymasin yataginda acliktan aglayarak uyutmasin
300 gr peynire 21 lira verince ciğerim sizladi benden giden paradan cok alamayacak olan insanlar icin cigerim sizladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…