- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.574
Aa bizim aylık 2 bini bulan 2 kişilik alışverişimizin içinde açıkçası çok bol kepçe ürünler yok. Öyle fıstık badem fındık ceviz hepsi aynı anda eve girmiyor sözleşmişler gibievde 4 kişiyiz abur cuburu azalttık 3500 4000 gidiyor maalesef.3 kilo kuruyemiş aldık 1 ay anca yeter pandemide yeniyor vallahi 500 tl civarı tuttu
aldığım bazı sebzeleri dondurucuya koydum.ha bir de market market uygununu arayarak bu fiyatlara ulaştık devamlı evdeyiz günde eşim 2 1 annem 2 de ben kahve içiyoruz kafadan 5 tl zaten .gerisini siz hesap edin.mercimeğim bitti yoğurdum bitti domatesim bitti yarın mecbur alınacakkAa bizim aylık 2 bini bulan 2 kişilik alışverişimizin içinde açıkçası çok bol kepçe ürünler yok. Öyle fıstık badem fındık ceviz hepsi aynı anda eve girmiyor sözleşmişler gibiçok sevmem ama sağlığımız açısından mecbur alıyoruz bir tanesini seçip.
40 TL ye tüm sebzeler mihangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
Ya bişey sorucam market market gezip indirim aramak diye bir olay 4-5 sene önce yoktu sanki bizde mi yoktu acaba. Annem filan asla öyle yapmazdı. Şimdi indirim kovalama kültürü oluştu yokluktanaldığım bazı sebzeleri dondurucuya koydum.ha bir de market market uygununu arayarak bu fiyatlara ulaştık devamlı evdeyiz günde eşim 2 1 annem 2 de ben kahve içiyoruz kafadan 5 tl zaten .gerisini siz hesap edin.mercimeğim bitti yoğurdum bitti domatesim bitti yarın mecbur alınacakk
Evde iki kisiyiz az az aldıgım dogrudur kabaktan 5-6 tane patlıcandan 4-5 tane iste bunun gibi seyler 1-2 hafta idare ediyor40 TL ye tüm sebzeler miher sebzeden birer tane aldınız herhalde
Ben 225₺ mutfak masrafını kapatıyorum. Etim tavugum köftem Kahvaltı da 4 çeşit peynirim hep vardır. Yettiremeyen de kendine kadınım demesin bi zahmet40 TL ye tüm sebzeler miher sebzeden birer tane aldınız herhalde
tanesi 28 tl o ejderinnn
gide gele öğreniyorsun hangi kalem hangi markette ucuz diye haftalık yapıyoruz 3 markete gidip birinde sebze birinde salça vs. birinde de deterjan grubu uygun oluyor o hafta meselaa.ha avm gezmesi son bulduğundan hayatımızda onun yerine malum marketlerin aktüel ürünleri favorim artık eldivenden merdivene takipteyimmmYa bişey sorucam market market gezip indirim aramak diye bir olay 4-5 sene önce yoktu sanki bizde mi yoktu acaba. Annem filan asla öyle yapmazdı. Şimdi indirim kovalama kültürü oluştu yokluktan
üzülme ben de henüz yemedim ama yiyeceğimmmm bir gün paraya kıyarsam da kişi başı 1 tane alsak 100 ü geçiyor tadımlıkAnnem bu ne diye eline aldı.Sonra adam 25 lira deyince hııı deyip yerine bırakmıştı. Velhasıl kelam, yiyemedik ejder.
üzülme ben de henüz yemedim ama yiyeceğimmmm bir gün paraya kıyarsam da kişi başı 1 tane alsak 100 ü geçiyor tadımlık
ahan da aradığım kadınnn. helalll olsunnn herkesss örnek alsınnnnBen 225₺ mutfak masrafını kapatıyorum. Etim tavugum köftem Kahvaltı da 4 çeşit peynirim hep vardır. Yettiremeyen de kendine kadınım demesin bi zahmet
--ironidir—
Hiçbirşey gecen seneki fiyat degilki hepsi yüzde yüz zamlı. Esimi iki gündür markete yolluyorum en cok şaşırdığım 1kl fasulyenin 20 tl olmasi marka duru bile değil tabii ben sok bayaadir gitmiyorum markrte. Bakkala köy yogurdu geliyor iki uc ayda bir zam yapiyorlardi pandemiden sonra gecen bir baktim 19 dan 24 olmuş son zam da kurban bayraminda olmuş. Sütler azalmış sanki sütler çok olunca indirim olacak. Gıda sektöründe firsatcilikta çok oluyor çünkü mecbur alıyorsun almama gibi bir lüksün yokNerden kıssam bilemedim, kış gelince doğalgaz da eklenecek. Sağlıklı beslenme dediğim de yumurta yogurt sebze meyve haftada bir gün balık , bir gun tavuk, bir gun kofte, kalan gunler baklıyat sebze yemekleri. Sureklı aktuel urunlerden indirim takıp etmekten yoruldum
kışlık dolaba koymak için bamyanın kilosunu 25 den aldım şakaa gibiigeçen yıl 10 tl den almıştım oysaaHiçbirşey gecen seneki fiyat degilki hepsi yüzde yüz zamlı. Esimi iki gündür markete yolluyorum en cok şaşırdığım 1kl fasulyenin 20 tl olmasi marka duru bile değil tabii ben sok bayaadir gitmiyorum markrte. Bakkala köy yogurdu geliyor iki uc ayda bir zam yapiyorlardi pandemiden sonra gecen bir baktim 19 dan 24 olmuş son zam da kurban bayraminda olmuş. Sütler azalmış sanki sütler çok olunca indirim olacak. Gıda sektöründe firsatcilikta çok oluyor çünkü mecbur alıyorsun almama gibi bir lüksün yok
Avokado alarak zor benim seviyeme erişirsin şekerim..... gerçekler üzgünüm.....ahan da aradığım kadınnn. helalll olsunnn herkesss örnek alsınnnn
hocamsın saygılarr .kursa geleceğim sanaaaaAvokado alarak zor benim seviyeme erişirsin şekerim..... gerçekler üzgünüm.....
Ne diyim ben size ne yazimki bilemedimHangi ülkedesiniz??
kişi vergisi belli bir maaşın üzerindekiler alınıyor değil mi? Yani eşinizle maaşınız standardın üzerinde yani bunu sorgulamak tabi ki niyetim değil ama yarım yamalak anlatıyosunuz. Arkadaşım almanyada mercedese biniyor 121euro vergisi, sizin ya yüksek beygir ya da düşük model ya da her ikisi.. her neyse biz eski arabamız için 1500 tl civarı vergi veriyoduk asgari ücret 2.300 tl burası önemli altını çizmek lazım. Neden? Çünkü gelir ve giderler orantısız. Siz öyle şu kadar vergi verdim diyince ooouuu diyemiuorum kusura bakmayın. Burada Ev aldığınızda yüzde 4 civarı tapu masrafı ödüyorsunuz yani mesela 600.000 tl ye ev aldıysan 24.000 cebinden ekstra masraf çıkıyor. Ev araba vergisi yok değil hani. Yani bişeyler burda bu kadar şurda bu kadar diye kıyaslama yapıyosunuz da bi anlatın ya ne kazanıyorsunuz bu kadar ağlayıp ülkenize gelmeyecek kadar ne yaşıyorsunuz oralarda? Akrabalarınızın iki nevresim bir bilmem nesine şaşırıyosanız akarı vardır onların da merak etmeyin. Artık nasıl bi yoksunluk bekliyosanız...
Belcikada yasiyorum bu dedikleriniz burada gecerli degil. Canadaya buradan bile giden sayisi baya var. Ah beni anlayan bir kisi cikti en guzelde o ozetli. Ben kiyaslamiyorumki :)Siz hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama kanadali bir cifti takip ediyorum
Biz tr de maaslari net uzerinden aliriz
ama onlar kanada da burut aliyorlar ve evli olup olmama, esin calisip calismamasi ve maasi gibi unsurlara bagli olarak farkli vergi dilimlerine giriyormussunuz ve dezavantajli durumda olanlara net olarak daha yuksek bir maas geciyormus
Alisveris kdv siz hesap uzerinden yapiliyor daha sonra uzerine hangi vergi dilimine giriyorsa ona gore vergi eklemesi yapiliyor
sene sonunda ise devlet yine dusuk gelir seviyeli vatandaşlara vergi iadesi yapiyor
Ayrica calisirken bile belli devlet yardimlarini alabiliyosun
Bahsettigim ciftin oturum izni bile yoktu henuz ve pandemide 3000kanada dolarina yakin yardim almislardi
Her ulkenin vergi politikasi farklidir illa ki
Ama devlet bir sekilde dezavantajli olani telafi ediyorsa insan kendini degerli hissediyor
Siz tr ile kiyaslamayin kendinizi
Bir suru etken var alim gucunu belirleyen sadece vergi degil ki
Yazık size çok üzüldükKizlar beni yerden yere vurmayin ama sadece gozlemledigimi dile getirmek istiyorum.
Ben yurt disinda yasiyorum, euro ile bize turkiye hesapli geliyo yasadigimiz ulkeye gore ama turkiyede yasayanlarin gelirlerine gore yasam oradakilere cok pahali. Mesela 25 gr bilezigi biz bir aylik maasimizla alabiliriz tabi hic bir sey harcamazsak :) yani kirasi elektrigi falan odemeden. Ama turkiyede bir vatandas o 25 gr bilezik icin 5 ay maasini vermesi gerek. Simdi bu konuda sizinle hem fikirim.
Ama gel gelelimki turkiyedeki akrabalarimin evindekiler ustundekiler bende yok. Evinde cesit cesit nevresim hali bardak canak yani nebilim yok yok masallah. Ust bas desen her kiyafete ayri bi kombin. Bir kazak burada 25 eurodan basliyo oyle cesit cesit alamiyorum. Esimde calisiyo bende ustelik dusunun.
Ilaclar aldi basini gidiyo 3ilaca 50 euro odedim dun...
Aslinda sadece turkiye degil hayat pahalandi