Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Simdi bi muz alsakta dondurmaya katsakta süte doğrasakta yesekte mutlu olsak
Ekonomi: ÇOH BEKLERSINIZ

hangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
tüm sebzeler derken?
roka maydanoz falan heralde
bizim pazarda 7 liradan ucuz sebze yok oda benim yasadigim yer ankarada 3.bolge sayilacak bir yer bir cok ilceye gore daha uygun fiyatli yani

insanların geçim standartı ne kazanırsa kazansın o kadar düştü ki euro dolar kazananlara tepki göstermeleri doğal.sizin şahsınıza değil ki tepkileri

Diğer ulkeler hangileri?

bizim yaşamkent tarafındaki etiketleri birr görsennn
oralar 1.bolge iste ben surdan 10 dk cankaya ya anneme gidiyorum en ucuz seyle arasinda 3 lira fark oynuyor
cayyolunda bir markette calisiyordum bir ara dikmen de subeleride vardi cayyoluna haftada 1 gun geliyordum
dikmende atiyorum 10 liraya sattiklari muzu cayyolunda 14 15 liraya satiyordu ayni yer
adamina göre muamele dedikleri şey bu olsa gerek.

Aslında o araştırmadan çıkan sonuç bu değil. Hatta söylediğinizin tam tersi fakir semtlerin çöplerinden çıkan tüm ambalajlar ucuz markalara ait. Gelir seviyesi yüksek semtlere gidildiğinde çöplerden çıkan kozmetik ve imaj değeri yaratabilecek ürünler daha lüks markalara aitken imaj değeri olmayan gösterilemeyecek ürünler ucuz markalara ait. Yani parası olmayan zaten seçim yapabilecek durumda değil parası olan tüketici ise itibardan tasarruf olmaz diğer şeylerden olur diyor, bir ürüne para harcarken besin değeri, üretim yeri osu busu yerine kendisine katacağı marka değerini göz önünde bulunduruyor.

Son düzenleme:
aynen öyle kilosu 25 e bamya aldım mecbur dolaba koymak için

Biz sizi anladık ülkemizde yaşamın zor olduğundan pahalı olduğundan falan bahsediyorsunuz ama araya da yine kendi yaşadığınız yeri sıkıştırmayı ihmal etmiyorsunuz. Olay o zaten yoksa sizi anlamamzlik değil. Şimdi örnekler de verirdim ama bandan yeni çıktım.

aynen öyle arkadaş çevresi bulunmak zorunda olduğumuz sosyal ortamlar vs. dolayısıyla mecburuz mesela iyi giyinmeye iyi arabaya binmeye valeye bile veremeyiz ki 50 60 bin bandında ki arabayı bizim semtlerde .ama yiyecek alırken file a101 bim dolaşıyoruz alıyoruz migrostan da özel yiyecekleri alıyoruz aynen dediğiniz gibi.evimize gelene nohut pilav tavuk pişiremiyoruz bonfile almamız lazım .ama kendi kendimize çorba sebze yemeği pilav yiyebiliyoruz rahatçaa

gelir seviyem kimine göre yuksek kimine gore dusuk ama benim icin alistigim guvendigim gidayi almak önemlidir
2 lira ucuz diye bilmedigim markanin bilmedigim urununu almam mesela.
gidada guven cok onemli benim için.
bu gelir seviyemin daha daha yuksek oldugu annemin evinde de boyleydi simdi esimin evinde de boyle.
kimseyede ay ben 3 liralik sut almiyorum 6 liralik sut aliyorum demek gibi bir derdim yok.
tamamen hic degilse gidam temiz iyi olduguna inandigim sey olsun mantigi

Biz pazara gitmiyoruz yahu, pazar çok pahalı
Bugün işte yaşamkent pazarı vardı, kocaya git dedim sipariş verdim, gitmemiş.
Feci höykürdüm ama adam da haklı.
pandemi de pazara bizde gitmiyoruz .ama normal zamanlarda da pahalı zaten .file ile migrosun sebzemeyve fiyatları aynıydı bu hafta şaştım kaldım orayı da kaybettik

Biz pazara gitmiyoruz yahu, pazar çok pahalı
Bugün işte yaşamkent pazarı vardı, kocaya git dedim sipariş verdim, gitmemiş.
Feci höykürdüm ama adam da haklı.
Aynen ya pazar bana da pahalı geliyor. Biz yarim kilo almak istiyoruz mesela her şeyi bazıları dövecek gibi bakıyor "Iyi tamam ver ordan 3 kilo" diyesim geliyor. Seçtiren de yok doğru dürüst onun için çürük şeyleri alıp gelmişim gibi oluyor. Marketten gidip az az alıyorum daha uygunmuş gibi geliyo.

dikmen akderede de oturdum orda da fiyatlar yüksekti

Ben 225₺ mutfak masrafını kapatıyorum. Etim tavugum köftem Kahvaltı da 4 çeşit peynirim hep vardır. Yettiremeyen de kendine kadınım demesin bi zahmet

--ironidir—
Ben kadın değilmişim o zaman herife söyleyeyim de ,kendine bı kadın bulsun. Yazık adama, paraları pul oluyor da haberi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…