- 29 Eylül 2014
- 8.742
- 16.048
Okumayı sevmediğimiz 1 A4 boyutunu geçmeyecek bölüm kurallarını okumamamızdan belli değil mi?5- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu? , arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi, orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerede aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs" bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır. Açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu taşınır ve üye konu dışı uyarısı alır.
Keşke siz de önce bölüm kurallarını okusaydınız,
Dert değil şu yazdığınız.
Mune @Margarikotin @Kazen
Benm annemim tv ile işi olmaz zaten. O da hep okur. Benmde evimde tv yok çok şükür almayıda düşünmüyoruz. Daha yeni evliyim o yüzden kütüphanemi yaptıramadm ama en büyük hayalim bi odamı kütüphane yaptırıp çocuklarımı okumaya alıştırmak. Ben seviyorum. Tarih pskoloji roman tarzı kitapları:)Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
O hatalar, yazım hatalarıyla dolu kitapları okumaktan oluyordur herhalde.İyi düşünmek istiyorum. :)Onu yazan bir de öğretmenmiş,dehşete düştüm.
Daha neler neler gördüm,takıntılarım arttı yine.
Evet -de,-da ,-ki ekleri yazımında takıntılıyım.
Evde ki yazanı,o ki niye ayrı ya?
Oda gelmedi diyen mi? Mutfak geldi mi bari ?
Layık kelimesine laik diyen mi
Bunlar burada kitap listesi atıp da burada ya da eski konulara yorum yapanlar işte.
Kendi dilimizi facebook vs gibi mecralardan öğrendiğimiz için.O hatalar, yazım hatalarıyla dolu kitapları okumaktan oluyordur herhalde.İyi düşünmek istiyorum. :)
O hataları kimin yaptığını bilmiyorum.Ama yapan var muhakkak.Ben az kitap okuyorum.Utanıyorum valla.Elimden o kadarı geliyor.Kendi dilimizi facebook vs gibi mecralardan öğrendiğimiz için.
Hiçbir editör bilerek yapmaz öyle hatalar,
Bak ben daha iyimser düşünmek istiyorum
İmla takıntım olduğu için gözüme hemen çarpıyorO hataları kimin yaptığını bilmiyorum.Ama yapan var muhakkak.Ben az kitap okuyorum.Utanıyorum valla.Elimden o kadarı geliyor.
Benim öyle bir takıntım yok ama öyle basit hatalar oluyor ki adeta gözüme giriyor.İmla takıntım olduğu için gözüme hemen çarpıyor
Kitap candır ya hu.
Az ya da çok,yeter ki okuyalım.
Abla kitap gibi kadınsın zatenSanırım konu başlığında vurgulandığı için olsa gerek, ev kadınlarının okumadığı ve pembe dizi izlediği genellemesi yapıldığı için bir tepki gösterilmiş.
Ev kadınıyım, dizi izdivaç programları izlemem ama izleyene de birşey diyemem, kitap okumam sıkılıyorum, araştırma yazıları, makaleler daha çok dikkatimi çekiyor veyahut bilen biriyle bilgisiz olduğum noktalarda soru cevap şeklinde bir sohbette keyif verici oluyor.
Kitap okunsun, alışkanlık haline getirilsin tabii, bunu sonuna kadar desteklerim ama okumayan insanların kendini geliştirmediği, pembe dizici genellemeleri de olmasın rica ediyorum.
-de -da eklerini yanlış kullandığımda olur, yanlışsa düzeltmeye çalışırım, bu sitenin çok yardımı oluyor bu konuda, kadın kendini geliştirecekse burayı da okumalı, kitap gibi maşallah çevir çevir oku:)
Aslında bizim kitap okumamak kadar bilmiyorum dememe gibi bir sorunumuzda var, kitap hmmm kesinlikle okurum, bilim hmmmm kesinlikler anlarım, tarih ovvvv sular seller gibi...
Hiçbirimiz genellemeyelim, birbirimizi rencide etmeyelim, umarım topikte tartışmaya meyillenmezsiniz yoksa olacakları biliyorsunuz:)))
Abla kitap gibi kadınsın zaten
Şu imla konusunda ne çenemi,ne elimi tutamıyorum,
Keşke sitede imla düzelticisi şeklinde bir iş olsa da girsem ,işsizlik neleri düşündürüyor bak
Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Bu bölüm keşke bdv kadar popüler olsa da herkes görse.
Aslında bu bölüme yani Hiçbir Başlığa Uymayan Yazılar bölümüne konu açsanıza, bilerek veya bilmeyerek yaptığımız yazım hataları oluyor, herkez yazmam ama bazen de da'lar karışıveriyor hınzırlar
Misal 3 ünlem kullanımı diye birşey yok ama bir yazıda bir bakıyoruz ki !!! Abooooo o da ne:))))
Bilgi tazelemek, bilmediklerimizi öğrenmek açısından bir konu olsaydı iyi olurdu.
Arada beni de çevirip çevirip okuyun, rafta toz tutmam hiç olmazsa
:)))) e ama topikte de -deee ayrı demek olmuyor, bu sefer çoğu evet -de ayrı herkez değil herkes, deyil değil değil demeye başlıyor, konu gitti:))Bu bölüm keşke bdv kadar popüler olsa da herkes görse.
Ben yapardım seve seve.
Dil bilgisi profesörü değilim ama kuralları da biliyorum.
Ben bazen yazıyorum direkt alıntılayıp sonra da konu dışı çıktın deyip senden uyarıyı yiyorum
Mune abla kendini son derece gelistirmis oldukca kulturlu bir ev hanimisin bence.Sanırım konu başlığında vurgulandığı için olsa gerek, ev kadınlarının okumadığı ve pembe dizi izlediği genellemesi yapıldığı için bir tepki gösterilmiş.
Ev kadınıyım, dizi izdivaç programları izlemem ama izleyene de birşey diyemem, kitap okumam sıkılıyorum, araştırma yazıları, makaleler daha çok dikkatimi çekiyor veyahut bilen biriyle bilgisiz olduğum noktalarda soru cevap şeklinde bir sohbette keyif verici oluyor.
Kitap okunsun, alışkanlık haline getirilsin tabii, bunu sonuna kadar desteklerim ama okumayan insanların kendini geliştirmediği, pembe dizici genellemeleri de olmasın rica ediyorum.
-de -da eklerini yanlış kullandığımda olur, yanlışsa düzeltmeye çalışırım, bu sitenin çok yardımı oluyor bu konuda, kadın kendini geliştirecekse burayı da okumalı, kitap gibi maşallah çevir çevir oku:)
Aslında bizim kitap okumamak kadar bilmiyorum dememe gibi bir sorunumuzda var, kitap hmmm kesinlikle okurum, bilim hmmmm kesinlikler anlarım, tarih ovvvv sular seller gibi...
Hiçbirimiz genellemeyelim, birbirimizi rencide etmeyelim, umarım topikte tartışmaya meyillenmezsiniz yoksa olacakları biliyorsunuz:)))
Mune abla kendini son derece gelistirmis oldukca kulturlu bir ev hanimisin bence.Sanırım konu başlığında vurgulandığı için olsa gerek, ev kadınlarının okumadığı ve pembe dizi izlediği genellemesi yapıldığı için bir tepki gösterilmiş.
belli ki ipek gene birine çatmışMune abla kendini son derece gelistirmis oldukca kulturlu bir ev hanimisin bence.
Konular da senin ylrumlarini ozellikle dikkate alirim burada yonetici oldugun icin degil gelrcekten mantikli dusundugun icin.
Konu sahibi de aynen ev haninlarini pembe dizi izliyor kitap okumuyor genelemesin den dolayi elestirildi tabiki herkes okusun dizisini de izlesin egleniyorsa izdivaci da izlesin