- 19 Mart 2016
- 6.678
- 9.326
- 36
Isim yok senimi bulacamNiçin sordunuz bunu bilmiyorum ama benim ne mezunu olduğum, çalışıp çalışmadığım önemli değil bence. Önemli olan ne düşündüğüm. Size bilmişlik taslamıyorum, gerçekten kötü bir şey yazsam linç edecektiniz herhalde bir şekilde ev adresimi bulup. Kaç kere söyledim Türk kadınının okuması lazım, bilgi sahibi olması lazım. Hem kendine hem çocuğuna faydalı olması lazım. Çocuklar çoğu şeyi annelerinden öğrenirler, ve anne aileyi yöneten ayakta tutan kişidir. Bu yüzden daha çok okumalıyız diyorum.
Hahaha :) onu şakasına söyledim canım tabii ki böyle bir şey olmaz. Sosyal deney değil yani kurum olarak falan değil bizzat kendim bunu sordum. Hem kendim yalnız olmadığımı öğrendim hemde eğer başarabildiysem birazcık farkındalığı artırdım. Ki beğeniler sayesinde bunu da anlıyorum. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor bunun için yazdım bu kadar şeyi :)mezun olduğunuz kurumdan, ya da mesleğinizden adrese ulaşılmaz ya da linç edilmezsiniz.
neden kaçıyorsunuz bunu cevaplamaktan? sosyal deney mi bu?
korkmayın yahu:)
Şu an lise mezunu olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum :)peki teşekkür ederim..
ee ne mezunusunuz? hangi bölüm?
güzel.. ne kadar kitap okuyorsun? en son hangi kitabı okudun? ne tür okursun?Şu an lise mezunu olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum :)
Hadi git dersine calis kardesim.Şu an lise mezunu olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum :)
Kitap okumak yeni birşey değil ki farkındalığı arttırasınız. Evde oturacak vakti olmayan iş güç koca yemek temizlik ve bir de üstüne çalışan bayansanız iş yükünden vakit olmayabiliyor. Kitap okumak bir hobidir kimi internette gezinip bilgi edinir kimi gezer vs. Feminizme nerden bağladınız anlamadım keza feminizm zararlı birşey değil. Siz okuyun çevrenize kitap tavsiyesinde bulunun. Ancak ev kadını çalışan kadın erkek farketmeksizin zevk meselesidir. Kitap okumaktan ziyade gündemi dünyayı bilimi takip etmek, iyi bir üniversite eğitimi almak ve çalışmaktır en başta kadının ihtiyacı olan. Bu ihtiyaçlar hiyerarşisinde bile böyle.Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Lütfen böyle söylemekten kaçının, evet herkes söylemiyor bunu fakat bazı kişiler kendilerini küçük görüyor, görmeyin. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Düzenleme: Çoğu kişi açtığım konuyu olumsuz yönde eleştirmiş, ben kötü bir şey söylemedim. Benim amacım Türk kadınının okuması, bilinçlenmesi, hayatta bir şeyleri daha iyi farkederek yaşamasını sağlamaktı ve bu şekilde hem kendisine hem de ailesine çok daha fazla katkısının olmasını sağlamaktı. Farkındalık için açtım konuyu yoksa kimseyi küçük düşürmek, rencide etmek değil. Bu ne benim ne de başkasının haddine değildir. Özellikle ev hanımları dememin sebebi kendimizi kandırmaya gerek yok kızımız, kardeşimiz, annemiz, komşumuz maalesef vaktini boş geçiriyor bunu hepimiz görüyoruz genellemek istemedim fakat böyle. Bu şekilde yaparak birçok şeyi kaçırmış oluruz ve toplumca geri kalırız. İster ev hanımı ister çalışan herkes okumalı. 10 dakika dahi olsa okumalı, gazetedir, takvim arkası yazıdır ne bulduysak. Yanlış anlaşılma için özür dilerim, herkese iyi günler dilerim, sevgiyle kalın :)
Şu an çok fazla kitap okuyamıyorum hazırlıktan dolayı, genelde ders kitapları :)) En son okuduğum kitap ''Parayı bulduğum an alayını maviye boyayacağım'' kitabıydı. Kişisel gelişim kitaplarını tercih ediyorum genelde. Bu benim hem hitabetimi geliştiriyor hem de gerçekten büyük şeyler düşünüyorum bu kitaplar sayesinde ve bir şeylerin daha aşılabilir olduğunu anlıyorum. Bunun yanında polisiye romanları çok hoşuma gidiyor :) sizin?güzel.. ne kadar kitap okuyorsun? en son hangi kitabı okudun? ne tür okursun?
Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Lütfen böyle söylemekten kaçının, evet herkes söylemiyor bunu fakat bazı kişiler kendilerini küçük görüyor, görmeyin. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Düzenleme: Çoğu kişi açtığım konuyu olumsuz yönde eleştirmiş, ben kötü bir şey söylemedim. Benim amacım Türk kadınının okuması, bilinçlenmesi, hayatta bir şeyleri daha iyi farkederek yaşamasını sağlamaktı ve bu şekilde hem kendisine hem de ailesine çok daha fazla katkısının olmasını sağlamaktı. Farkındalık için açtım konuyu yoksa kimseyi küçük düşürmek, rencide etmek değil. Bu ne benim ne de başkasının haddine değildir. Özellikle ev hanımları dememin sebebi kendimizi kandırmaya gerek yok kızımız, kardeşimiz, annemiz, komşumuz maalesef vaktini boş geçiriyor bunu hepimiz görüyoruz genellemek istemedim fakat böyle. Bu şekilde yaparak birçok şeyi kaçırmış oluruz ve toplumca geri kalırız. İster ev hanımı ister çalışan herkes okumalı. 10 dakika dahi olsa okumalı, gazetedir, takvim arkası yazıdır ne bulduysak. Yanlış anlaşılma için özür dilerim, herkese iyi günler dilerim, sevgiyle kalın :)
İyi akşamlar, gayet haklısınız. Türkiye olarak kitap okuma alışkanlığımız az buna değinmek istedim ve farkındalığı artırmak alışkanlık kazanmaa teşvik etmek istedim. Tabii ki önemli olanda bu. Feminizm konusuna gelecek olursak tabii ki zararlı bir şey değil anca böyle cümleler kurunca hemen feministsin ibaresi yapıştırılıyor. Yapıştırılmasının sebebi de feminizme olan önyargı. kusura bakmayın o cümleyi siliyorum ve teşekkür ediyorum tekrar iyi akşamlar :)Kitap okumak yeni birşey değil ki farkındalığı arttırasınız. Evde oturacak vakti olmayan iş güç koca yemek temizlik ve bir de üstüne çalışan bayansanız iş yükünden vakit olmayabiliyor. Kitap okumak bir hobidir kimi internette gezinip bilgi edinir kimi gezer vs. Feminizme nerden bağladınız anlamadım keza feminizm zararlı birşey değil. Siz okuyun çevrenize kitap tavsiyesinde bulunun. Ancak ev kadını çalışan kadın erkek farketmeksizin zevk meselesidir. Kitap okumaktan ziyade gündemi dünyayı bilimi takip etmek, iyi bir üniversite eğitimi almak ve çalışmaktır en başta kadının ihtiyacı olan. Bu ihtiyaçlar hiyerarşisinde bile böyle.
son okuduğum-- yasemin ışıktaç-adalet psikolojisiŞu an çok fazla kitap okuyamıyorum hazırlıktan dolayı, genelde ders kitapları :)) En son okuduğum kitap ''Parayı bulduğum an alayını maviye boyayacağım'' kitabıydı. Kişisel gelişim kitaplarını tercih ediyorum genelde. Bu benim hem hitabetimi geliştiriyor hem de gerçekten büyük şeyler düşünüyorum bu kitaplar sayesinde ve bir şeylerin daha aşılabilir olduğunu anlıyorum. Bunun yanında polisiye romanları çok hoşuma gidiyor :) sizin?
Ozaman okuyanlarda boşuna okuyor bahsettiginiz evlilik porgramlarınıda hep okumuşlar yapıyor katılanların coguda okumuş. Bende ev hanımıyım bildigim kadar konuşurum orta okulu dışaridan okudum .en son okudugum kitapda havvanın üç kızı.Ama beyen medim ucurtma avcısı daha güzeldi.Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
vallah dönmemişem sadece yine içimizi sosyal deneycilere mi dökücez diye bakmışamErzurum'a ısmarladım kazanı kazanı, ben sevirem hem okuru yazanı oy yazanı yazanı tey tey tey
Hanımlar,
bu konuyu yumuşattım sanıyordum, hayırlar olsun üstüme iyilik sağlık, tartışma mı var, sorgu meleklerine dönmüşsünüz
Sağ olunda küçük olduğumu nereden çıkarttınız acaba? üniversite sınavına hazırlanan kişiler büyük yaşta olamaz mı? Gerçekten komiksiniz, ben kendi ailemden, çevremden gördüğüm şeyleri yazdım. Sizi niye bu kadar gerdi bunu da anlamadım. yazdığım şeyler gayet birleştiriciydi ve çoğu kişi de buna katıldı. Neyse haklsınız sizinle tartışıp vakit harcamamalıyım. İyi akşamlar size de Allah sizin açıklığı versin.Hadi git dersine calis kardesim.
Daha cok kucuksun bazi seyleri hesapli dusunemiyorusn ki cumlelerinden kucuk oldugunu tahmin etmistim.
BurDa cene yaristirdigin bir cok kisi unv mezunu.
gel bes yil sonra bu konunu tekrar oku kendi yazdiklarini begenmezsin emin ol.
Herkes tabiki okumali ama su prog.izlniyor su keism bunu yapiyor cok tehlikeli cumleler.cunku araniz da saydigim prog.izleyende var denk gelirsem bende bakar gulerim konulara cok vakif olmasam da.kitaptta okurum herseyin zamani var.suan survivor izliyorum mesela.yatmadan kitap okurum gibi.
Sen unv e hazirlaniyormussun hadi git dersine calis beyin en son neyle meskulse uyku halinde onu pekistirir o yozden uyumadan yaptigin en son sey su ara ders calismak olsun hadi bakalim allah zihin acikligi versin
İyi akşamlar kusura bakmayın sizi de yoruyoruz :))Erzurum'a ısmarladım kazanı kazanı, ben sevirem hem okuru yazanı oy yazanı yazanı tey tey tey
Hanımlar,
bu konuyu yumuşattım sanıyordum, hayırlar olsun üstüme iyilik sağlık, tartışma mı var, sorgu meleklerine dönmüşsünüz
Rica ederim sorun değil, baştan da belirttiğim gibi başlıkta ev kadını yazınca biraz da genelleme olunca sitemizin aslında özünde iyi olan ama sorgulamaktan geri kalmayan üyeleri neden ev kadını denilince okumayan, sabahtan akşama pembe dizi veya evlilik programı seyredenler kategorisinde anıldı sebebini merak ettiler.İyi akşamlar kusura bakmayın sizi de yoruyoruz :))
Payitaht gerceklik konusunda iyidir.Hâla topkapi sarayinda tutuluyor o devrin kaynaklari..o dediklerini seyretmem. hele payitaht ı asla. cunku gercek ile alakası yok.
diriliş te peruk takmış kızlar, kaşları kalemde cizilmiş kızlar oynadı ilk zamanlarında. cok kötü...
son okuduğum-- yasemin ışıktaç-adalet psikolojisi
şuan okuduğum scott turow-savcı
ayşe kulin'i çok severim
madem küçüksün bunları konuşalım. niyetim sana bir ayar vermekti.
küçüksen de küçük süsü verdiysen de canın sağolsun artık
ayrıca ev hanımları değil de bence çalışanlar kitap okumakta zorlanıyor ben olduğum yerde yığılıyordumçok stresli bi işim vardı.
ben de ygs lys hazırlanıyorum tekrar.
anlatım bozukluğun ve yazım yanlışların var kitap kurtçuğu. onlara eğil.
Hahaha :) Kitap kurçuğu iyiymiş :) Tebrik ederi okuyacağım onları da fırsatım olunca. Katılıyorum size çalışanların enerjisi bile kalmıyor. İşte benim burada demek istediğim ev hanımlarının buna daha çok vakti ve enerjisi var :) Bu arada kolay gelsin size. anlatım bozukluğu için kusura bakmayın yapmışımdır. Ygs geçti diye takmadım :)son okuduğum-- yasemin ışıktaç-adalet psikolojisi
şuan okuduğum scott turow-savcı
ayşe kulin'i çok severim
madem küçüksün bunları konuşalım. niyetim sana bir ayar vermekti.
küçüksen de küçük süsü verdiysen de canın sağolsun artık
ayrıca ev hanımları değil de bence çalışanlar kitap okumakta zorlanıyor ben olduğum yerde yığılıyordumçok stresli bi işim vardı.
ben de ygs lys hazırlanıyorum tekrar.
anlatım bozukluğun ve yazım yanlışların var kitap kurtçuğu. onlara eğil.
tak tak çok önemli o. defalarca girdim ygs'ye. anlatım bozukluğu ve yazım yanlışı fenadır. lys'de edebiyata giriceksen kesin tak zatenHahaha :) Kitap kurçuğu iyiymiş :) Tebrik ederi okuyacağım onları da fırsatım olunca. Katılıyorum size çalışanların enerjisi bile kalmıyor. İşte benim burada demek istediğim ev hanımlarının buna daha çok vakti ve enerjisi var :) Bu arada kolay gelsin size. anlatım bozukluğu için kusura bakmayın yapmışımdır. Ygs geçti diye takmadım :)